Şimdi Ara

MPV Segmenti araç kıyaslama (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
123
Cevap
1
Favori
53.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mini mpv: scenic-c.max-verso-c4.picaso-meriva/zafira...vb.
    maxi mpv: sharan-alhambra-galaxy-evasıon-espace...vb..
    bu grupta gerisi taksi statıon olmaktadır....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilalrx

mini mpv: scenic-c.max-verso-c4.picaso-meriva/zafira...vb.

MPV: Multi Purpose Vehicle - Çok Amaçlı Taşıtlar anlamına gelmektedir.

1997-2009 yılları arasında Euro NCAP sınıflandırmasında Small MPV (Küçük MPV) ve Large MPV (Büyük MPV) olarak adlandırılmaktaydı.

Günümüzde ise farklı ihtiyaçlara göre yeniden sınıflandırılmış ve Mini MPV, Compact (veya Midi) MPV ve Large MPV olarak tanımlanmıştır.

Örnek;

Mini MPV: Citroen C3 Picasso, Opel Meriva, Hyundai IX20, Nissan Note, Renault Modus, Toyota Verso S (Henüz Türkiye'ye gelmedi) vs.

Compact (Midi) MPV: Renault Scenic, Ford C-Max, Toyota Corolla Verso, Citroen C4 Picasso, Opel Zafira, VW Touran, Seat Altea vs.

Large MPV: Renault Grand Scenic/Espace, Ford S-Max, VW Routan (ABD Modeli, muhtemelen Sharan yerine çıkardılar), VW Sharan, Toyota Sienna (ABD modeli), Seat Alhambra, Chevrolet Grand Voyager, Chevrolet Traverse (ABD Modeli), vs.

İlk aklıma gelenler bunlar, örnekler çoğaltılabilir...

Bu sınıflandırmada; Mini MPV'yi B sınıfı MPV, Compact MPV'yi C sınıfı MPV ve Large MPV'yi de D sınıfı MPV gibi düşünebiliriz.

Ancak ben "taksi statıon" diye bir sınıflandırma hiç duymadım. Hani Station Wagon veya Grand Tourer denirse anlayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUNCTUM -- 12 Ocak 2012; 20:48:24 >

• teknık tabırı halkımız arasındakı "steyşın taksı" olup, tabıkı sızın kadar teknık alıntı ve ızahatına gırmedımdı, anlaşılır olması ve reklam olmasın diye... ıkımızınde yazdığı hususlar doğru tabıkı o da ayrı konu... burda esas amaç, bilgilendirme olduğundan, kişisel tartışmalar ego tatmini olabilir...
  • quote:

teknık tabırı halkımız arasındakı "steyşın taksı" olup, tabıkı sızın kadar teknık alıntı ve ızahatına gırmedımdı, anlaşılır olması ve reklam olmasın diye... ıkımızınde yazdığı hususlar doğru tabıkı o da ayrı konu... burda esas amaç, bilgilendirme olduğundan, kişisel tartışmalar ego tatmini olabilir...

Hocam "steyşın taksı" teknik bir tabir değil zaten onu söylemek istiyorum

Kullanım alışkanlıklarını değiştiren halkımızın, yavaş yavaş kullandığı literatürü de değiştirebilmesi gerekir diye düşünüyorum. En azından sürdüğü aracın hangi sınıfa ait olduğunu bilirse, çok daha efektif bir deneyim yaşamış ve beklentilerini karşılamış olacaktır.

Bu anlamda sizden alıntılıyarak konuya dahil olmam, sizin de belirttiğiniz gibi tamamen bilgilendirme ve sizin yaptığınız sınıflandırmayı geliştirme amacı taşıyordu. Yoksa herhangi bir tartışmayı başlatma derdinde değilim. Meseleyi bu çerçevede değerlendirmek gerekir...Tatmin etmeye çalışacak kadar geniş egolara sahip olmadım hiç. Olsa bile bu forumlardan çok daha geniş perspektifli yöntemler biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: evilonthemove

MPV araç alternatif olarak :Skoda Roomster

Fiyat listesi;
    Roomster 1.2 70 HP 31.900 tl
    Panorama 1.2 70 HP 35.400 tl (Cam Tavanlı)

MPV Segmenti araç kıyaslama

bu araçla ilgili en güzel yorum carbuyer'da yapıldı sanırım. aracın önü ve arkası ayrı ayrı dizayn edilmiş ve dizaynırlar tanıştığında her şey için çok geçmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

quote:

mini mpv: scenic-c.max-verso-c4.picaso-meriva/zafira...vb.

MPV: Multi Purpose Vehicle - Çok Amaçlı Taşıtlar anlamına gelmektedir.

1997-2009 yılları arasında Euro NCAP sınıflandırmasında Small MPV (Küçük MPV) ve Large MPV (Büyük MPV) olarak adlandırılmaktaydı.

Günümüzde ise farklı ihtiyaçlara göre yeniden sınıflandırılmış ve Mini MPV, Compact (veya Midi) MPV ve Large MPV olarak tanımlanmıştır.

Örnek;

Mini MPV: Citroen C3 Picasso, Opel Meriva, Hyundai IX20, Nissan Note, Renault Modus, Toyota Verso S (Henüz Türkiye'ye gelmedi) vs.

Compact (Midi) MPV: Renault Scenic, Ford C-Max, Toyota Corolla Verso, Citroen C4 Picasso, Opel Zafira, VW Touran, Seat Altea vs.

Large MPV: Renault Grand Scenic/Espace, Ford S-Max, VW Routan (ABD Modeli, muhtemelen Sharan yerine çıkardılar), VW Sharan, Toyota Sienna (ABD modeli), Seat Alhambra, Chevrolet Grand Voyager, Chevrolet Traverse (ABD Modeli), vs.

İlk aklıma gelenler bunlar, örnekler çoğaltılabilir...

Bu sınıflandırmada; Mini MPV'yi B sınıfı MPV, Compact MPV'yi C sınıfı MPV ve Large MPV'yi de D sınıfı MPV gibi düşünebiliriz.

Ancak ben "taksi statıon" diye bir sınıflandırma hiç duymadım. Hani Station Wagon veya Grand Tourer denirse anlayabilirim.

Güzel açıklama olmuş.Elinize sağlık.

• bana göre gelmiş geçmiş en kral mpv budur , f/p oranı , donanım bolluğu , ferahlığı her ihtiyacı karşılıyor , i30 sahibiyiz ama bunda gözüm kaldı

• Ford arabalar piyasada yıllardır en çok gidenlerden. Tabi bizim ülkemizde Tofaş ve Reno ilk araç olarak düşünülür hep ama ford ilk araç için gayet iyidir. Ayrıca Transitlerin kalitesi ortada. Neyse uzatmayayım. Ford seçeneği daha iyidir bence. Yakıt tüketimi olarak Ford gayet cimri. Ayrıca serviste de sizi üzmez. Seat daha çok bakım masrafı demektir ama tercih senin dostum
  • Kupon MPV araçlarım ; WW.Sharan-Saet.Alhambra(6vts-130.ps), Ford.Galaxy, Reno.G.Espace,.... vb.
  • bende MPV araclardan alacağım ve grand scenic'te karar verdim.euroncap crush testinde kendi sınıfında en iyi sonucu almış ve FKE değerlendirmede de en iyi puan ona verilmiş.kısacası grand scenic en kaliteli ve en ucuz araba.ayrıca benim gibi taşrada yaşıyorsanız renault servisinden başka servis bulamazsınız.kalabalık aileler için ideal bir araba.
  • konuyu açan arkadaş araç aldı mı acaba?

Gerçek anlamda MPV bakılacaksa (i20x,Jazz vs. değil yani) seçenekler dizelde Türkiye için 5008, Grand Scenic (Scenic değil), Grand Picasso, Seat Altea XL ve Ford S-max (C-max değil) 'dir.
    Picasso kasa değiştirecek ve 5008 ile Grand Scenic'e göre içi daha kalitesizdir. Yenisi nasıl olur bilemem.
    Altea güzel ama içi biraz daha dar bir araç. Touran'ı hiç araştırmadım,yorum yapamayacağım.
    Grand Scenic MPV sınıfının yaratacısı sayılan ve Avrupa'da en çok satan MPV'dir.
    5008 ise GS'ye göre artıları da ve eksileri de olan güzel bir araçtır.
    Şu an GS'nin EDC avamtajı var. İçi daha kaliteli.
    5008 daha ekonomik ve performanslı ve dışı daha güzel ama içi daha basık.
    GS daha üksek,SUV benzeri oturuş tarzı var, 5008 bineğe daha yakın oturuma izin veriyor.
    GS Nisan'da makyajlı olarak gelecek.
    Bunlara göre karar verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 18 Ocak 2012; 16:08:08 >

• diğer MPV'leri iyi değil demiyorum ancak grand scenic piyasası çok olan bir araba.aynı zamanda daha kolay satışı olan bir araç.
  • Henüz arabamı değiştirmedim...Forumda konuyu açmadan önce Bursa Doğuşta SEAT ALTEA XL için anlaşmıştım...Bu durumda forum faydalımı oldu yoksa kafa karıştırmaktan öteye gitmedimi bu konudada forum açmak lazım...))))

Geldiğim nokta ise;

Öncelikle Toyota VERSO 7 koltuklu , sonra GS...

Çevremde VERSO kullananlardan çok iyi yorumlar aldım.. memnun olmıyan yok gibi.....
    Piyasada 2. el 2,0 dizel motor Versolar var ama toyotanın sitesinde bu seçenek belirtilmiyor ( fiatlandırılmıyor) . Acaba belli bir dönem için bu 2,0 dizel model üretildi ve birdaha üretilmedimi? şu anda Toyotanın sitesinde 1,6 benzinli seçenekleri sunuluyor.

GS nin makyajlı halini merak etmiyor değilim...

Aracımın lastiklerini yeniledim ve acelem yok...))))))

Bu arada dikkatimi çeken 0 ve 2. el de fiatlarda epey bir artış var fakat takasta nedense hiç dikkate alınmıyor. yani takas farkı sürekli artıyor...Buda aracını kendi imkanları ile satıp sonrasında gidip 0 araç almayı kaçınılmaz hale getiriyor fakat benim gibi araç satmakla uğraşmayı sevmeyenler ve zamanı olmayanlar için handikap...

• Takasta, galeri de olsa şahısta olsa, makas hep talep eden aleyhine oluyor... hastasına denk gelirse ayrı mevzu tabiki... seçenekli takas olursa enaz makas seçilebilir...
  • toyoto verso nun vergisi yuksek ve otomatik vites bulunmuyor.C-MAX manuel vitesli bence daha iyi.
  • seçenekli takas???? Açarmısın...
  • Forumda konu edilen modeller hakkında vergi tutarlarını bilen arkadaşlar açıklayabilirlermi??

mesela VERSO nun vergisi yüksek demişsiniz..Nekadar?

C-MAX nekadar?

GS ?

Seat ALTEA ?

Kullanan arkadaşlar ödedikleri vergiyi belirtirlerse bizlerde kıstas yapmış oluruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: teko10

Forumda konu edilen modeller hakkında vergi tutarlarını bilen arkadaşlar açıklayabilirlermi??

mesela VERSO nun vergisi yüksek demişsiniz..Nekadar?

C-MAX nekadar?

GS ?

Seat ALTEA ?

Kullanan arkadaşlar ödedikleri vergiyi belirtirlerse bizlerde kıstas yapmış oluruz..

Öyle birşey yok.Araçlar motor hacmine göre vergilendiriliyor.
    Dizel Verso nun motor hacmi yüksek olduuğndan vergisi yüksek ama satılanların çoğu benzinli zaten
    Aracınızın vergisini linkten öğrenebilirsiniz.
    https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp

• :)))
    gib.gov.tr de tek tek MTV tutarlarına bakmaktansa ,
    bu ay için MTV 1. taksit dönemi olduğundan 1. taksidini ödemiş arkadaşlar vardır düşüncesiyle eğer ödedikleri tutarı belirtirlerse 2,0 dizel verso ile benzinli 1,6 ( GS, S-MAX, Seat ALTEA ) arasındaki farkı forum üzerinde kıyaslamış oluruz düşüncesindeydim..

2,0 için yanlış bakmadımsa 2100 tl gibi bir vergi var...:((( 2,5 hilux kullanıyorum 1150 tl ... nerdeyse 2 katı..gerçekten çok fazla..ister istemez 1,6 dizel seçeneklerine yada 1,6 benzin+lpg ye yönelmek durumunda kalıyoruz..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.