Şimdi Ara

Hangi motor yağı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, motor yağı ile alakalı çok fazla değişık ve tutarsız bilgi var ve deneyerekte riske atmak istemiyorum, km si biraz yüksek aracımın 5w30 partikullu yağ öneriyorlar, kullanıp deneyimleyenlerden özellikle iyi bir marka önerisi rica ediyorum.




  • varsa aracınızın kitapçığına bakıp hangi şartnameyi istediğini öğrenin sonra motul shell total vb markalardan uygun yağı alabilirsiniz. ya da bu markaların sitelerine girip yağ seçici kısmından aracınızın marka modelini girip en uygun yağı öğrenebilirsiniz. öyle her önünüze gelen 5w30 partiküllüyü kullanamazsınız.

  • Shell Türkiye'ye ait bir istasyodan Shell Ultra almanızı öneririm. Tahminimce sahte olma ihtimali en düşük yağ alma şekli:)
    İsterseniz ücretsiz olarak istasyonda değişim de yaptırabilirsiniz.
  • Selamlar hocam ben kendi aracımda 8 yıldır castrol kullanıyorum ve çok memnunum. Yağın viskozite seçimini asla ustaya bırakmıyorum çünkü hepsi 5w30 yağ yapıştırıp geçiyorlar hep yağı gidip kendim alır sonra gider ustaya değiştirtirim yağın viskozite seçimini bulundunuz şehre göre yapmanızı tavsiye ederim çünkü o değerler motor yağının sıcak ve soğuk havaya gösterdiği direnç denebilir örnek vermek gerekirse ankara'da 5w30 yağ kullanıyordum çünkü bu şehirde yazlardan çok kışları çetin geçtiği için yağın soğuk havaya uygun olması gerekiyor ama şu an mardin'de yaşıyorum burda kışları değilde yazları daha çetin geçtiği için yağın yaz mevsimine daha uygun olması gerekiyor bu nedenle 10w40 yağ kullanıyorum size de yağ viskozitesini kendiniz bulunduğunuz şehre göre karar vermenizi öneririm .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir537 -- 25 Mayıs 2022; 16:25:5 >
  • emir537 E kullanıcısına yanıt
    illa castrol olsun gerisi önemli değil diyorsanız belgin kullanın. ismine daha az para vermiş olursunuz.

    10w40 yarı sentetik bi yağ ile motorun canına okuyorsunuz canına.. en azından tam sentetik olduğu için 5w40 kullanın.
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt

    😁sanayilerdeki büyük perakendecilerde de sorun olmaz diye düşünuyorum ama sizinki de bir seçenek, teşekkür ederim

  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Hangi motor yağı???

    Motorun canını okumak mı ? Bulunduğum sehirde yazlari 45 dereceye kadar çıkıyor tabloda göründüğü üzere 5w30 +35 derece olarak belirtilmiş 10w40 ise 40 derece olarak belirtilmiş sizi dinleyip 5w30 koyarsam zaten ince olan yağ mardin sıcağını gördüğünde sudan farksız olacaktır ve castrol kullanmamın sebebi voswagenin arac için bu yağı önermesi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir537 -- 25 Mayıs 2022; 20:48:45 >
  • emir537 E kullanıcısına yanıt

    ben 5w30 kullanın demedim ki. illa 10w40 kullancaksanız 5w40 kullanın dedim. ayrıca aracı piste çıkartıp tapa gaz basmıyorsanız yağ cok fazla ısınmaz. yağın görevini yapmamaya başlaması için yağ ısısının 150 dereceleri görmesi lazım ki buda çok çok zor.


    vw, keydinden castrol tavsiye etmiyor. yapılan reklam anlaşmaları vs. ha sizde ismi cok populer. vw öneriyor diyorsanız belgin madeni yağları ile mutluluklar, bol motor içi kurumlar dilerim.

  • emir537 E kullanıcısına yanıt

    Bu genel bir tablo aslına bakarsanız,performanslı kullanmıyorsanız 5W-30 da işinizi görür fakat diyelim performanslı kullanıyorsunuz,o zaman 5W-40 her türlü daha iyi olacaktır.10W-40 ın,5W-40'tan üstün olduğu hiçbir nokta yok,altında olduğu 2 nokta var.Soğukkenki viskozitesi daha kalın,motor için bu iyi değil ama sıcak iklimde önemi yok lakin en en en önemli nokta,10W-40 TAM SENTETİK DEĞİL.Olan örnekleri var,ama ülkemizde %99 olarak yarı sentetik hepsi.Bütün bunlardan sonra siz, motorun sağlığını düşünürken hem üretim teknolojisi yüksek,hem 10/40 viskozitenin yapabildiği her şeyi yapabilen üstelik soğukken daha akışken olan,hem aynı zamanda motoru temiz tutan ve kurum biriktirmeyen ve parlama noktası daha yüksek olan 5W-40 mı alırdınız,yoksa çağdışı son derece manasız ve gereksiz olan yarı sentetik 10/40 mı kullanırsınız ? Seçim sizin.

  • emir537 E kullanıcısına yanıt

    10w40 sanırım eski jenerasyon yağ, yani 5w30 daha ince olmasına rağmen ısıya mukavemeti daha yüksek, ama tabi siz memnunsanız sorun yok😃

  • Ben 10w40 yağı 5w30 ile karşılaştırdım tabiki tam sentetik 5w40 almak en mantıklı seçenek olacaktır dediğim gibi 5w30 ve 10w40 iki yağıda kullandım ve ikisinden de memnunum hiçbir sorun yaşamadım birde tavsiyeniz üzere 5w40 deneyeceğim. Farklı viskozite yağ kullanmamın sebebi aslında şu nedenle wv bu aracı almanyada üretiyor ve buna 5w30 yağ koy diyor tamam bu araba almanya iklimine göre 5w30 yağ cok güzel iş yapıcaktır ama bu aracın rusya ve mısırda da pazarı var şimdi orda kullanıcak sürücülerin 5w30 yağ kullanması uygun olmaz bence rusyadaki sürücü daha ince mısırdaki sürücü daha kalın yağ kullanması gerektiğini düşünüyorum tabiki motor ısındığında iki yağda aynı sıcaklığa ulaşacak ama sabah işe giderken bir tanesi -20 bir tanesi +48 derece sıcaklıkta marş yapacak ki motorda zaten en çok ilk marşta aşınıyor bu yüzden ikiside farklı viskozite yağ kullanmak zorundalar.Benim konumuma göre 5w40 uygun olacaktır bir dahaki bakımda deneyeceğim teşekkürler.
  • Öyle bana bir yağ önerin diye yağ sorulmaz. Yemek yapmıyorsun. Otomobilin için uygun yağı bulmak hiç de zor değil. Öncelikle aracın marka model ve motoru nedir buna bakmak lazım. Bu motorun onay kodu olan yağ modellerinden birini alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.


    Örneğin

    Renault Euro 4 motorları için RN0710 onay kodu olan yağ kullanılır.

    Renault Euro 5 motorları için RN0720 onay kodu olan yağ kullanılır.

    Bu onay kodu olan yağ modelleri bu motorlar için uygundur.


    Yağ üreticilerinin kendi sitelerinde yağ seçici sayfası var. Uygun yağları buralardan öğrenebilirsiniz.

  • olm bu konu hiç bu foruma sorulur mu? buradakilerin yüzde doksanı bir motorda tek viskozite yağ kullanılır sanıyor. km yüksekse viskoziteyi yükselt.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diatta1903 -- 26 Mayıs 2022; 16:56:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.