Şimdi Ara

Motor Nasıl Açılır..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar rektefiye sonrası rodaj süresini (1000km) doldurmak üzereyim. bundan sonraki adım söylenilene göre motoru açmak. bu nasıl oluyor, incelikleri nelerdir..?

• 1000 km düşük bence rodaj için 3.000 ' e kadar sıkıştırmayın derim , sonra otobanda Yapıştırrr
  • 1000 bencede az. 3000 e kadar bekleyın
  • Ben kiyamadigim icin motor acamadim pek. Suan yero geldginde 5000devir kullaniyorum arac 4000de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında motorun açılması hızla alakalı birşey değildir. Yürüyen aksamın alışması hızla alakalıdır. Yani 3üncü viteste yüksek devirde sürerek de pek ala motor açma dediğimiz şeyi yapabilirsiniz. Yürüyen aksamın alışması ise zorlamadan yapılsa fena olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetnavruz

1000 km düşük bence rodaj için 3.000 ' e kadar sıkıştırmayın derim , sonra otobanda Yapıştırrr

bana zaten en az 1000 dediler.
    peki 3000 beklerim sorun olmaz ama asıl sorun benzinde kullanma olayı, malum 2kat fazla para veriyoruz. gaza kaç binde geçeyim.
  • 1970 model öneriler ile 2013 model motor açılmaz.

Motor ilk 200 km de açılır. Hemde canına okunarak. Artık geçmiş olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç nası
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben inanmıyorum. Motor açılmasına .
  • Birisi şu motor açma olayının nedenini açıklayabılır mı?

• 1000 km yi bitirdiğinde yağını ve filtreni değiştir boşuna benzinde paranı yollara saçma gazda devam et. oluşan çapakları motordan atman için söyledim yağı değiştirmeni. kendin karar ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomotorrte -- 26 Ekim 2013; 11:21:00 >
  • arkadaşlar sıfır araç almayı düşünüyorum benımde motoru açmam gerekicek ama bu işi tam olarak anlamış değilim.

birisi açıklayabilirmi?
  • Skoda el kitabında ilk 1000 km 2500-3000 devirde vites değiştirmeyi sonraki 500 km boyunca 5000 devirden sonra vites atmayı öneriyor. 1500 km den sonra ise normal kullanıma geçebilirsiniz diyor.
  • motor acilma olayi gercekten vardir 2 ayni sifir aracin birini bayan birini f1 plotu sursun araclar 10bin km geldikten sonra piste ciksin bi rolling bi drag yapsin 2sinin de beraber gitmesinin imkani yok

• quote:

Orijinalden alıntı: onuraydin

Birisi şu motor açma olayının nedenini açıklayabılır mı?

Motorun içindeki parçaların birbirlerine alışma süreci hocam işte en basit şekilde anlatacak olursak. Örneğin yeni model diesel araçlar 5000 km sonunda normal yağ tüketimine geçerler. İlk 5000 km içerisinde fazla yağ yakarlar çünkü motor henüz alışma sürecindedir. Nedeni ise uzun vadede ekonomi, uzun motor ömrü, daha atik motor vs. Daha atikten kasıt alabileceğin max. performans.
  • Otomatik vitesli araçlarda da motor açma olayı var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuraydin

Birisi şu motor açma olayının nedenini açıklayabılır mı?

bekleniyor
  • benimde mofor yapıldı usta dur bakalım biraz daha yeni motorun yapıldı daha iyi gider dedi.
  • yanlış bilinen doğrulardan biri daha..
  • Bu konu hakkında kesin bilgilerim olmasada mantıken bana şöyle gelliyor. Eskiden yapılan mesela bir piston yapılırken 4 pistonda milimetrik olarak aynı olmayabılır , cunku sonuçta teknolojı gelişmemişti. O yuzden parçalar birbiriyle uyum içinde çalışsın diye belli bir rodaj olabılırmış eskiden, ama artık son sıstem mılımetrik düzeltmeler yapılıyor. Bu yuzden bana gerek yokmuş gibi gelıyor.

• lokma anahtarla genelde 13 numara olur pistona kadar açarsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.