Şimdi Ara

Gaza basinca motordan gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
23.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    Aracimin motoruyla ilgili çözülemeyen bir sorunum var. Şöyle ki, arac seyir halindeyken gaza yüklendiğim zaman, motordan gurrrrr şeklinde rahatsiz edici bir ses geliyor. Gazdan ayağimi biraz cekince ses gidiyor. Bu ses, dip gaz yaptiğimda yani diğer bi tabirle, araç yüke binice çikiyor. Kendini toparlayinca bu ses kesiliyor. Seyir halindeyken, vitesi bosa alip dip gaz yaptigimda bu ses cikmiyor. 2 farkli ustaya gösterdim ama çözüm bulamadilar. Basina boyle bi durum gelmis olan kimse var mi? Yardimci olursaniz cok sevinirim. Bu arada arac 1.33 motorlu auris

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Muhtemelen motordan değil de şanzımandan geliyordur o ses boşta gelmediğine göre. Debriyaj baskı balatada sıkıntı yoksa şanzıman bilyalarında sıkıntı olabilir.
  • ALEXİST kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 ustaya gosterdim. Sanzuman degil dediler. En sonuncusu olmadi bi gogusu acayim dedi ama oradan da bulamadi. Yalniz ustalarin ikisi de baski balatadan bahsetmemisti. Bi sorayim nedir ihtimali. Cevabiniz icin cok tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustamla simdi gorusebildim. Baski balatayi kontrol ettigini bi sorun olmadigini soyledi. Su ana kadar kontrol edilen yerler, baski balata, sanziman, on gogus, izgaralar ile on tekerler. Yalniz bu kontrollere ragmen henuz bi sonuc cikmadi. Birazdan farkli bi ustaya daha gidecegim. Bi sonuc cikarsa buradan paylasirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın kendi servis imkanı varsa , ona danışın derim. Daha sağlıklı bilgiler verip müdahale edeceklerdir.
  • Konu cozuldu dostlar. Temel sorun motordaki titresim. Motorda gevseyen hava emme borusu, araba yuke binince ses yapıyormuş. Motor kendini toparlayınca da o ses geçiyormus. Hava emme borusuna belirli yerlerden kelepce atildi ve şu an motorda ses yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba iyi yıllarınız olsun. her şey gönlünce olsun yeni yılda... ve yeni yıla dakikalar kala şu şu zamanda yaşadığınız sorunun bir benzeri kafamı bulandırıyor. yorumlarınızı alabilir miyim? 

    https://www.youtube.com/shorts/1ZBL1GgOrgI


    https://www.youtube.com/shorts/eTo2EaWcx6U

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.