Şimdi Ara

Modellerin Kronik Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
6.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçların bilinen kronik sorunlarını model model yazalım. Böylece alıcılar da bu konuda bilgi sahibi olsun. Yazarken şu kadar bastım şu hıza çıktı, viraj almıyor, uçuyor kaçıyor tarzı YORUMlar olmasın.

Megane 2 Faz 1 80HP 1.5 Dizel için

Enjektörler mazot seçiyor ve 50binde bir sorun çıkartıyor ( 2011 için tamir masrafı 800TL )
    İç kapı kolu, direksiyon ve vites kolu soyuluyor ( Reno 1 defa olmak kaydıyla ücretsiz değiştiriyor )
    Direksiyondaki döner kontaktör bozulabiliyor ( 2011 için tamiri 350TL )

• Aslında bende bu tarz bir konu açmayı düşünüyordum. İlgilendiğim aracın ne gibi kronik problemi olduğun bilmeliyim değil mi?

1-Peugeot 406 dan başlayalım. 2.0 motor 4 ileri otomatik şanzımanların selenoid deniln parçaları ömrü doluyor mu desem bozuluyor mu desem. araç gitmiyor. 2009 da serviste 1300 TL idi. özelde 500-600 arası masraf..Her otomatik şanzımanın kaderi bu:)

2-Megane 2 1.6 benzinli araçlar soğuk havalarda baş gösteren 60-70.000 kmlerde olmaya başlayan açı kaydırıcı - kasnak ortalama 1000TL masraf tutuyor..
    Megane 2 lerde sürücü koltuğu altında airbag beyni olduğundan koltuk ileri geri hareket ettirildiğinden kablolar zarar görüyor ki tahminimce içinde kopmalar oluyor ve airbag lambası yanıyor..
    Ayrıca megane 2 lerdde koronik olarak göğüsten ses gelir, kapı kollarını sen söylemişsin, sunroofları çok naziktir, bozulursa ki bozuldu sunroof motoru ve düğmesi 1400 TL gibi bir rakam çıkma zor..

3-Vectra c kasa elegance soğuk havalarda kadranda bulunan araç bilgi ekranında piksel hatası çıkıyor, kendi kendine geçiyor ( sıcak havalarda). Ayrıca bende olmadı ama elegancelerde arka elektrikli perde tırnakları çabuk kırılıyor..
    o zaman topic açmıştım..yaza düzeldi.işte resimleri...

4 - ALfa Romeo 156 lar 2004 ve sonrasında varyatör arızası..

aklıma geldikçe yazarım..

• - Astra J; Bitmek bilmeyen tıkırtı sorunu.
    - Corsa C; Direksiyon kutusu problemi.
  • Birde vectra c elegancelerde klima tuşlarının altı tozlandığı için her çevirişinizde 3-4 kademe birden atlıyor..özel servis 25-30 TL ye tuşalrı yerinden çıkarıp altını temizliyor, yetkili servis komple değiştirmek istiyor..zamanla olan kronik ama çözümü basit bir sorun..
  • Peugeot 106 ve 207'de;

- "fren müşürü" kronik olarak arıza çıkarır. Ama ne zaman çıkaracağı belli olmaz. 10 TL'lik bir parçadır, fren pedalının altında bulunur, stop lambalarını yakar. Bozulursa stoplarınız yanmaz, trafikte tehlike yaratabilirsiniz. Tabi sizin için de tehlikeli, biri arkadan patlayabilir.

- 207'de ön camın bittiği yerden, konsolun yaklaşık 10cm'lik bir bölümü atar... Havada durur sanki birisi orayı levyeyle kanırtmış gibi. Çözülebildiğini görmedim. Satarken onu görenler "konsol mu değişti" diye huylanabiliyor.

- Yine 207'de bagaj kapağı kilit karşılığı içeride tıkırtı şeklinde ses yapar. Elektrik veya yara bandı sararsanız geçer.
    Makyajlı kasalarda kilit karşılığını değiştirmişler, o da alınıp takılabilir.

Alfa Romeo Giulietta

- Kronik mi bilmiyorum, bazı araçlarda görülmüş bazılarında görülmemiş, bende de oldu, sağ arka taraftan tıkırtı geliyordu, yürüyen aksam sesi gibi.
    Sağ arka çamurluktaki davlumbazın oynayarak kaportaya çarpıp ses yaptığı anlaşıldı. İç kısmından beslendi, silikonla yapıştırıldı, artık ses mes çıkmıyor

- Bu benim aracımda olmadı ancak arka hoparlörlerin kapı plastiğini sarsarak bir titreşim sesi yaptığı söyleniyordu.
    Bunu da serviste hoparlör ile plastik arasına strafor koyarak birkaç dk'da halledebiliyorlarmış.

- Vites kolunun üst kaplamasının tırnakları dandik olduğundan ilk zamanlar birkaç kişinin elinde kalmış, bende hala sağlam
    Garantiden değiştiriyorlarmış, yeni modellerde o sorun giderilmiş.

• Megane 1 1.6 16v motorlarda ateşleme bobini bozulması kroniktir.
  • astra h yurttan sesler korosu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane II kronik sorunlar...
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lada samara. Yazmak çok uzun sürer vazgeçtim.
  • gözyaşı damla denilen 2000 - 2001 corolla

yağ yakma, eksiltme problemi
  • Hyundai Accent GLS 2001 kronik sorunu yok ya. Tıkırtı, yağ eksiltme vs.
  • seat cordoba/ibiza; 2002-2009 arası kasada:

ön salıncak/tabla burcunun kolay deforme olması(bende var; çözümü cupra burçlarıyla değişim; sonrası ömürlük)

stabil yolda iç mekandaki tıkırtı-çıtırtılar..

1.4 101hp benzinlilerde yağ eksiltme problemi(tdi motordan dolayı bende yok)..

far ve stoplardaki buharlanmalar(bende yok)..

arka cam kaldıraçlarının pimlerinin boşa çıkması sonucu camın boşa çıkması(arka camlar açıkken-kapı devamlı sert kapatılırsa oluyor, bende solda vardı- döşemeyi söküp düzelttim)..

dizellerindeki motor gürültüsü(beni ırgalamıyor; neticede D sınıfı araca binmiyorum; hızlandıkça farkedilmiyor)..

makyajlı kasaların ,eğimli olan eksoz ucunun,aşırı eğim değişimlerinde yere sürtmesi (krom-çift çıkış uç taktırmama vesile oldu)..

elektrikli katlanır aynaların, çevirmeli kumanda tuşunun kırılması (bende yok)..

sert süspansiyonlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 14 Aralık 2011; 20:16:44 >

• yarislerde va kayışının ötmesi kronik sorunmuş, kayış üzerinde çok fazla hareketli parça var zor senkron tutuyor.
  • 2003 corolla, motorun sesi aynen kabinde, sorun diyorum çünkü mühendis bey kabine yalıtım yapmayı unutmuş galiba
  • 2012 Golf 6 Kalorifer problemi, ısı ayar düğmesi en sondayken ısıtmıyor 1 kademe geride olması gerekiyor, sadece benim araçta var sanıyordum, internette biraz araştırınca kronik olduğunu anladım.
  • Fiat Linea
    Amortisör takozu (özellikle sol taraf) 30/40.bin km ömrü oluyor > fiyatı 30 tl
  • güzel konu.suv sahiplerini de bekliyoruz
  • forumu uzun süredir takip ediyorum ancak üye olarak yeniyim, honda araçlarla ilgili ciddi şikayet görmedim, buradada kronik problemlerle ilgili honda hakkında birşey yazılmamış henüz, bu durumda hondanın sorunsuzluk iddasını kanıtlıyor
  • megane II de sürücü koltuğunu hareket ettirince havayastığı kablosu temassızlık yapıyor bu durumda hava yastığıda açılmaz herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loopus_

forumu uzun süredir takip ediyorum ancak üye olarak yeniyim, honda araçlarla ilgili ciddi şikayet görmedim, buradada kronik problemlerle ilgili honda hakkında birşey yazılmamış henüz, bu durumda hondanın sorunsuzluk iddasını kanıtlıyor

güncel kasa civic:

ön fren disklerinin balatadan önce bitmesi,yüksek süratte bir iki sert frenden sonra "benden bu kadar" demesi

arka amortisör takozlarına sık sık vurma; hafif yükte veya kasis geçişlerinde sinir bozuyor(es civicimde daha üst seviyede vardı; takoz üstünde gidiyorduk)

süratli-düz gidişte,şöförden biraz efor sarfetmesini istemesi(benim es civicde de vardı; direksiyona ufak müdahaleler gerekiyor ve bu is sanılandan daha sıkıntılı)

yurdum şartlarına göre standart yaylarla bile alçak kalması

kapı içlerindeki cam v.s. kumandaların aydınlatmasız oluşu(c sınıfı bir araca ve bana göre bir problem)

arka-ortadaki düz zeminin götürüsü olan ve alçakta kalan eksoz borusunun stabilize yolsa sık sık sürtmesi..

genel yalıtım(sınıfına göre)

bagaj kapağını tutan ve kapatınca,bagaj hacmini katleden iki anlamsız kol; rampa yukarı duran araçta açılan kapağın kafaya düşmesi de cabası

sorunsuz araba yoktur; sorun eden kullanıcı vardır

• Seat Altea 2006
    sayacaklarım seatların genel promlemi
    Leon da var ordan biliyorum

ampül patlatır senede 3-5 defa
    hız sabitleyici ayda bir çalışmamazlık yapar çok önemli değil stop edip çalıştırınca düzeliyor
    cam açma arızlanabilir ( sağ taraf arızalandı 6 aydır düzeltmiyorum ne de olsa benim taraftan açılıyo )

bunlar dışında süper araba şiddetle tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.