Şimdi Ara

MEB: İmam hatipler ülkenin en prestijli kurumlarıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyelilere imam hatipleri tanıtmak amacıyla kitapçık hazırladı. Kitapçıkta imam hatipler için “Türk Eğitim Sistemi’nin en prestijli kurumlarından biridir” denildi

MEB: İmam hatipler ülkenin en prestijli kurumlarıdır

MEB’e bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Suriyeli ailelere imam hatip okullarını tanıtmak ve çocuklarını bu okullara yönlendirmelerini sağlamak amacıyla “İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri” isimli bir kitapçık hazırladı.

Kitapçıkta, Suriyeli çocukların 15 yılık AKP iktidarı döneminde eğitimde her tür önceliğin verildiği imam hatip okullarına yönlenmesi için özendirici bilgiler yer aldı.

‘En prestijli okul’

İmam hatip okullarının devlet tarafından kurulan resmi okullar olduğunun belirtildiği kitapçıkta, “Türk eğitim sisteminin en prestijli kurumlarından biridir” denildi. Din eğitiminin yanında bilimsel eğitimin de verildiği belirtilerek, imam hatip okullarının son zamanlarda Türk halkı tarafından en çok talep edilen okul olduğu ifade edildi. Ayrıca MEB, imam hatip okullarında toplamda 1 milyon 195 bin 927 öğrencinin okuduğunu da paylaştı.

‘Yüzde 70 bilimsel eğitim veriliyor’

Kitapçıkta ders içerikleri hakkında da bilgi veren MEB, ortaokullarda devlet okullarındaki aynı sistemin uygulandığını belirtirken, devlet okullarından farklı olarak Kur’an-ı Kerim, Arapça dili öğretildiğini, öğrencilerin isteğine göre ise “Peygamberin Hayatı” dersini de alabildiğini bildirdi.

Lise aşamasında ise profesyonel hayata hazırlığın öncelikli hale getirildiği. ders içeriklerinin yüzde 70 bilimsel, yüzde 30 ise İslami derslerden oluştuğunu kaydetti.

Üniversitelere geçebilirler

Suriyelileri, çocuklarını imam hatip okullarına göndermesi için ikna etmeye çabalayan MEB, imam hatip okullarından sonra üniversitelere geçebileceklerini de vurguladı. İmam hatip okullarında yetişen çocukların yalnızca dini görevler üstlenmediği belirtilerek, “Çocuklarınız hukuk, mühendislik, tıp, mimarlık, eğitim ve dini fakülteler dahil tüm fakültelere girebilir ve yüksek öğrenimlerine devam edebilir” ifadeleri kullanıldı. İmam hatiplere çocuklarını gönderen ailelerin asıl amacının dini fakültelere yönlendirmek olduğu ancak isteyenlerin bilimsel alanlara yönelebileceği de paylaşıldı.

Ayrıca Türkiye’de birçok ünlü ismin imam hatip mezunu olduğunu da bildirilerek, “İmam hatip mezunları arasında birçok akademisyen, devlet adamı, bilim adamı, doktorlar vardır” denildi. Türkiye dışındaki ülkelerden öğrencilerin de imam hatiplerde okuduğu belirtilerek, “Son yıllarda, imam hatip okullarına yabancı ülkelerden ciddi bir talep var. Bu talepleri karşılamak içinde liseler açıldı. 75 ülkeden öğrenciler öğretim görüyor” denildi.

Suriye kültürü dersi

Kültürel anlamda da imam hatiplerin Suriyeliler için uygun olduğu dile getirilen MEB kitapçığında, Suriyelilerin imam hatip okullarında Arapça dili, Suriye kültürü ve tarihi üzerine dersler alabileceğinin altı çizildi.

Yani suriyelileri imamhatiplere gönderip zaten değersiz olan varlıklarını bilimden uzak tutup biraz daha değersizleştirecekler.

Kaymak:http://www.birgun.net/haber-detay/meb-imam-hatipler-ulkenin-en-prestijli-kurumudur-162209.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 6 Haziran 2017; 9:49:25 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deresay -- 25 Aralık 2020; 6:2:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün Suriyelileri imam hatiplere yerleştirsinler.

• Dua ile çalışan araba, iman gücü ile havada duran uçak yapınca kurtulurlar ancak. Aksi halde dibe vurmaya doğru hızla gidiyorlar...
  • Bir şey desen polis evi basacak uğraş dur.

1 Nisan geçti üstelik.
  • Gerçek İmam Hatip bu değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşkur ve Devletin Yalanları
    8 yıl önce açıldı
    siyaset bilimi ve kamu yönetimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 35 yaşımdayım
    tekrar okula gidesim tuttu resmen..
  • MEB: İmam hatipler ülkenin en prestijli kurumlarıdır
  • Hangi ülkenin?

• İmam hatip lisesi = Masal Okulları.

• quote:

Odatv bir skandalı daha ortaya çıkarıyor
    MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt'un, 2008 yılında plastik doğalgaz borusuyla bir öğrenciyi dövdüğü gerekçesiyle hakkında açılan davadan hapis cezası aldığı ortaya çıktı...

167
    FACEBOOK PAYLAŞIMI

05.06.2017 23:32 Karakter boyutu :
    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt'un, 2008 yılında plastik doğalgaz borusuyla bir öğrenciyi dövdüğü gerekçesiyle hakkında açılan davadan hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

O dönemde Muhterem Kurt, Ankara’daki Nebahat Taşkın İlköğretim Okulu'nda müdür yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2010’da verdiği kararda, Kurt, öğrenci A.C.'yi, okulda plastik doğalgaz borusuyla dövdüğü gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede verdiği savunmasında Muhterem Kurt, öğrenciyi dövmediğini, A.C.’ye "düzeni bozan, öğretmenlerine ve arkadaşlarına saygısız" olduğu gerekçesiyle disiplin cezası verdiğini iddia etti.

Mağdur öğrenci ise ifadesinde Muhterem Kurt'un kendisini 2-3 dakika boyunca dövdüğünü dile getirdi.

Adli Tıp Kurumu'ndan alınan doktor raporuna göre "sırtta sağ kürek kemiği üst dış hizasında 8 cm'lik, sol kürek kemiği alt hizasında 7 cm'lik, sağ kürek kemiği alt iç hizasında 5 cm'lik, sol uyluk arka alt dış hizasında 9 cm'lik ekimotik alanlar" olduğu ve "sol kol alt arka bölümünde 3 ve 6 cm'lik ray şeklinde sağ göz kapağı iç hizasında ve sağ kaş üst iç hizasında yüzeysel sıyrık" oluştuğu anlaşıldı.

Tanık olarak davada ifade veren okuldaki öğretmenler ise olayın yaşanmadığına yönelik beyanlar vermesine karşın mahkeme, Adli Tıp raporunu gerekçe göstererek Muhterem Kurt hakkında 5 ay hapis cezasına hükmetti.

Asus Zenfone 3 ZE552KL...
    1.999 TL • %100 Güvenli Alışveriş • %100 Orijinal Garantili Ürünler • 9 Taksit ve Uygun...
    Asus Zenfone 3 ZE552KL...
    RICOH SPC220/221/222 U...
    RICOH SPC-220/221/222 UYUMLU SİYAH MUADİL TONER (2000 SAYFA)BK TONERLER % 100 YENİ ÜRET...
    RICOH SPC220/221/222 U...
    Yılın en iyi oyunu !
    Bu oyun seni tüm gece ayakta tutacak!
    Yılın en iyi oyunu !
    İnternetten günde 27000 TL
    Bu kız bu siteye giderek 50000 lira kazandı! Şunu söyledi...
    İnternetten günde 27000 TL
    Hapis cezasının Kurt'un sabıkasız olması gerekçesiyle ertelendiği ve 2014’te Yargıtay’da kesinleştiği öğrenildi.

SİLAH RUHSATI ALMAK İSTEDİ

2014'de sonuçlanan bu davanın ardından, MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt'un 2015 yılında da silah ruhsatı almak istediği ortaya çıktı. Ancak kesinleşen 5 aylık hapis cezası nedeniyle Kurt'un bu talebinin Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından reddedildiği anlaşıldı.

Öte yandan...

Silah ruhsatı verilmesinin reddedilmesinin gerekçesinde; başka bir davada Muhterem Kurt'un yaralama suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası aldığı, bu cezanın da mahkeme heyeti tarafından teciline karar verildiği belirtildi. Nallıhan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2006’da sonuçlandırılan bu diğer davada, MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt’un kesici aletle hayati tehlike geçirtecek şekilde yaralama suçu işlediğine karar verildi.

ÇOCUKLAR ONA EMANET!

Evet...

Mahkemelerden bu cezaları alan Muhterem Kurt, bugün çocuklarımızı emanet ettiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın 7 müsteşar yardımcısından biri. MEB’de Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden “sorumlu” olarak görev yapıyor.

MEB’in resmi sitesinde tüm müsteşar yardımcılarının aksine, Kurt’un özgeçmişinin yer almaması da dikkat çekiyor.

http://odatv.com/odatv-bir-skandali-ortaya-cikariyor-0506171200.html

• Türkiye'nin en çöp eğitim kurumları arasında tartışmasız Tek lider imam hatiplerdir.

• quote:

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, PISA’da ortalamayı meslek liselerinin değil, imam hatip liselerinin düşürdüğünü açıkladı. Erkut, "Sonuçlar, önümüzdeki 6 yıl düşmeye devam edecek" dedi.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201612131026280973-pisa-imam-hatip-lisesi/

İmam hatipler sadece aptal nesil yetiştirmek için kurulmuştur, din ile bir ilgisi yoktur.

• Şimdi diyeceğim ne güzel onları oraya koyun gerçek presitijli okullara gidemesinler diye ama bunlar zaten azıtmış bir de oraya giderlerse al başına belayı.En güzeli ülkeyi terketmeleri ama nerde

• Suriyeliler arapça, suriye kültürü ve tarihi üzerine eğitim alacakmış imamhatiplerde. Vay anasını be. Vay anasını...

• Hahahahahha ne biçim prestij vay vay vay. Prestijden geçilmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmamhatiplerde ne din eğitimi ne normal eğitim var zaten. Saçma sapan arap gelenek göreneklerini ve arap sevdalılığını kakalıyorlar çocuklara. Türkçe matematik sosyal ve fene girmeye gerek bile yok zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.