Yarbay
25 Eylül 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme
Toplam: 492 (Bu ay: 3)
Gönderileri

3 ay az kullanılmış, garantili ventus 2x. Kaç TL satabilirim sizce?

Var mı böyle bir liste? Çünkü yıkanmayan salataya bir salyangoz değmişse ondan bulaşan solucan parazitler beyine yerleşip önce felç ediyor sonra öldürüyor.

Bugün bir restorana ailemle gittim, salatada çamur vardı ve içinde böcek geziyordu. Malesef bunu salatanın yarısını yedikten sonra farkettim. Sonra üstüne limon suyu, portakal suyu, karbonatlı su, maden suyu ve buzlu su içerek midedekileri yoketmeye çalıştım ama emin değilim. Belki sirke de içmem gerekiyordu.

AKP'den önce bilgisayar parçaları rahat alınıyordu. Şimdi dandik 6-8 çekirdekli islemciye 10000TL istiyorlar. Rtx4060 yani en dandik yeni seri kart bile 10000TL. Bellekler 32GB olarak 3000TL... Anakart fiyatları da şaka gibi. İşletim sistemine 4500TL de çok. Milleti korsan yaptılar.

Sıfırdan ortalama bir sistem toplamak 80000TL. 9 taksit yapsan her ay asgari maaş kadar gider. Taş yiyerek hayatta kalabilenler aynı partiye basarlar oyu.

Ülkenin içinden geçtiler. En azından eskiden dünya ortalamasının üzerinde kart fiyatları yoktu. 1 ekran kartı alan 1 tane de hükümete alıyor vergiler sayesinde.

Oyunu boşverin, yeni açacağınız şirketinize quadro/xeon/threadripper sistem koymaya kalksanız ilk yıl zarar edersiniz. 5000 serisi en ucuz threadripper 50000TL!!!!

3D Tasarım/simülasyon programı alsanız belki 100000TL de buna gidecek. Bilgi çağında bilgiyi işlemek bu kadar zor olmamalı.

500bin uzay gemisinin simülasyonu:

Hüseyin Tuğrul BÜYÜKIŞIKyoutube
With all parts (including captains gaining experience & skills) OpenCL-accelerated, a futuristic battlefield is simulated on RTX 4070 graphics card at nearly 60 fps. No rendering API used. Just 1-D ray-tracing per pixel with an acceleration structure for both ships and their projectiles. CPU usage: 20% GPU usage: 90+%
https://www.youtube.com/watch?v=Jl68gVsReQk&feature=youtu.be

Hatta 35Watt iken Ryzen 5600g serisi CPUları bile geçiyor.

reddit
r/Amd on Reddit: Ryzen 9 7900 at 22W CPU (44W PPT)
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/13uwdn5/ryzen_9_7900_at_22w_cpu_44w_ppt

Single thread program çalıştırınca performansta düşüş yok. Pbo ile -20 -30 voltaj ayarı yaptım, 50MHz downclock da yaptım single thread 5450 yerine 5400 oldu.

Çip yanmasın sonra? 5000 lere mi indirmek gerek acaba şu yanma problemini amd çözene kadar? Soc voltajı 1.3V.

Bende quadro k420 ve gt1030 var. Yeni aldığim CPU bile bunların toplamından daha hızlı hesaplama yapıyor.

---

MASAÜSTÜ

Tugrul_512bit: GT1030

---

WORKSTATION

Tugrul_512bit: k420

Daha azı biraz yavaş, daha fazlası da enerji israfı gibi geldi.

Tek yaptığım şey ryzen master'dan (PBO ayarı):

ppt=142W (tdp=105W oluyor sanırım)

TDC=110 Amper (bu ana karta (msi mag x670e tomahawk wifi) uygun mu bilmiyorum ama fullenmedi)

EDC=170 Amper (bu da msi mag tomahawk için iyi mi bilmiyorum)

Puan iyi midir?

Aida64 gpgpu testinde de 2000 gflops/s hesaplama hızı çıkıyor (forumdan bir arkadaşın ryzen 7950x 'i 2600 gflops/s çıkmıştı).

Vatan bilgisayardan aldım, işlemcinin garantisi gider mi? İşlemci yanar mı?

Voltaj düşürsem yine garanti gider mi?

Anakart msi x670e tomahawk wifi. Ryzen 7900 işlemcisinin normal tdp değeri 65W.

Hakkında
Hakkımda:
OpenCL c++/c, java, c#

Asp.Net

Matematik

Fizik

Oyun

Müzik
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
AMD
Bilgisayar
AMD
Bilgisayar
AMD
Bilgisayar
PC
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14.171
İkinci El Bölümü Mesajları: 31
Konularının görüntülenme sayısı: 127.456 (Bu ay: 1.119)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27.643 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.