Şimdi Ara

İşkur ve Devletin Yalanları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşkur işbaşı eğitim programını duymuşsunuzdur.
    İşkur sizi bir iş yerine yerleştiriyor , 3 ay kursiyer olarak çalışıyorsunuz, günlük 56₺ ödüyor yani 26 günde 1404₺ asgari ücret, sgk priminizi devlet karşılıyor fakat 3 ay 90 gün emekliliğe gün olarak eklenmiyor kabaca sistem bu.
    Geçen ay artık işsizlikten bunalarak 3 üniversite mezunu olarak (mühendislik,uluslararası ilişkiler ve spor yönetimi) asgari ücret kursiyerlik vs sorun etmeyerek işbaşı eğitim programı ile kurumsal bir yerde işe başladım.
    Referandum süreci boyunca radyo ve tvlerde istihdam seferberliği ve 2 milyon yeni iş diye bol bol reklamları dönmüştü hatırlarsanız.
    İnsanlar bir umut iş peşinde koşarken bu yola saptılar.
    İyi kötü işe başlayıp çalıştılar fakat bugün 20 nisan ve hala mart ayının maaşları ödenmedi.Hadi ben can sıkıntısı bunaldım işe girdim daha önceden birikmişim ıvır zıvır artı hanımın maaşı var bir şekilde aç kalmıyoruz allaha şükür peki ya bu maaşa bel bağlamış bir sürü insana yazık değil mi? 20 gün gecikmiş ve ne zaman yatacağı da belli olmayan paraları bekletmek insanlara reva mı ? Seçim sürecinde bangır bangır iş reklamı yapıp sonra bu durumlara sokmak ne kadar doğru? İşkuru arayıp (defalarca) şanslıysak ara sıra telefonla ulaşabildiğimizde maaş sorunca bir de insanları azarlıyorlar.
    Sanki sadaka yada borç istiyoruz. Yahu bu insanlar bir umut işe girmiş asgari ücret alacak hem de iş yerinin verdiği yan haklardan mahrum ve belki de kadroya girmek için ekstra eforla çalışmaktalar. Yazıktır günahtır vatandaş devletine güvenemeyecekse kime güvenecek?
    İşkur işbaşı eğitim programı ile işe girmeyi düşünen varsa iki kere düşünsün durum bundan ibaret.
    Ayrıca yeni bir şey çıkarmışlar nisandan itibaren eğer bir okula kayıtlı iseniz (aöf,örgün vs) maaşınız günlük 56₺ değil 40₺ olarak ödenecekmiş. Yani öğrenci olup çalışanlara darbe 1404₺ den 1040₺ ye düşüyor maaş. Hangi aklının ürünü acaba öğrenci adama destek olunacağına maaşından eksiltiliyor.
    Ee kolay değil saraylarda oturmak masraflı oluyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende burs aliyorum kafalarin göre yatiriyorlar, ödenek gelmedi cart curt diyorlar. Sen parayı başka yere harca sonra ödenek gelmedi de. Bu seçimlerde vs. o kadar para harcadılar yazıklar olsun bunlara, insanları o kadar mağdur ettiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğrenci Yalanları .. :)
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.