1.6 atmosferik araba var bende tüplü, hesapladım İstanbul dan memlekete gitsem en az iki kere LPG fullemem lazım o da 1600tl civarı tutuyor.Aynı yolu benzinle gitsem tek depoyla varırım o da 2300tl tutuyor.700tl kar edicem diye hem bana hem arabaya işkence, subaplara vs zarar veriyor hem de motoru aşırı hararetli çalıştırıyor contalara hortumlara zarar veriyor.Yaptığım tasarruf tamircilere gidiyor sonra.Acaba diyorum lpg ile uğraşmak yerine 1.3 dizel bir araç alsam daha iyi değil mi ? Hesapladım uzun yolda ortalama 4,5 litre yaksa 100 kilometrede, 45 litre yakıt gidecek memlekete varana kadar.O da şuanki mazot fiyatıyla 1800 lira felan yapıyor.Kaldı ki ben 80 90 sabit hızla sağdan sağdan gitsem daha da az yaktırırım.LPG’li atmosferik arabayla neredeyse aynı yakacak, lpg ile uğraşmak yerine dizele mi geçsem ? Aslında turbo benzinli 1.2 TSi gibi ufak bir araç alsam dizelden bile az yaktırırım ama o araçları alabilecek param yok. Uzun lafın kısası 1.6 atmosferik tüplü arabayla uğraşmak yerine euro 4 dpf derdi olmayan 1.3 dizel kullanmak daha mantıklı değil mi? Hem çekişi vs yazılımla vs çok daha iyi olmaz mı atmosferik arabaya göre yanlış mı düşünüyorum acaba ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |