Şimdi Ara

LPG ile uğraşmaya değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Partikül egr valfi katalizör tıkanıklığı, sürekli arızalanan ısıtma bujileri ve rölesi, sürekli tıkanan enjektörler, yağ yakmaya daha meyilli bir motor, yağlı yakıt hava karışımından ötürü daha çabuk bozulan sensörler, benzine göre en az X2 yedek parça maliyeti, en kralı da olsa traktörden hallice motor sesi de bonus.. Teşekkürler ben almıyorum 1.4 atmosferik motor + LPG şuan akülü araba gibi masrafı var yakıt konusunda mis mis..

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

Sen arabaya binmemişsin ki al satçı gibi zırt pırt araba değiştirmişsin, sana denk gelmemesi normal.Kim bilir hangi garibanın elinde patladı o arabalar.Lpg külliyen zarar, subap yaktırır hararet yaptırır çekişi düşürür düzgün afr ayarı yapılmadığında motoru kısa sürede yer bitirir su kaçaklarına neden olur soğutma sisteminin performansını düşmesine neden olur araba conta yakmaya meyilli olur, gaz kaçağında gardırop Fuat gibi yanarsın, bomba gibi patlar ardında.Merak etme ben benzinde kullanıyorum zaten bir sıkıntım yok, sen gazla elinde saatli bombayla devam et nasıl olsa bir gün benim dediğim yola geleceksin hele bir arıza çıkarmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2300 lira benzin yakan araç 1600 lira lpgyi görmez. aynı şartlarda kullanımda en fazla 1300 yakar.

• Hesapta yanlislik var lpg 80 litre benzin 57 litre cikiyor . 57 benzin yakiyosan %20 fazlasi 70 lpg yakar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LPG ile uğraşmaya değer mi?

LPG ile uğraşmaya değer mi?

Dizel kanka ya en iyisi..

• slmlar bir sorum sorum olucaktı 1,2 benzınlı golf mu az yakar yoksa 1.5 lpgli corollamı az yakar

• Ben LPG ile benzin in 100km net maliyet farkını yazıyım siz karar verin.

Yakıt fiyatları farklılık gösterebilir.

• tesekkurler ilginize

• 308=3 yıl/76.000 km, Astra=14 ay/28.000 km zırt pırt mı oluyor? Anlama problemin mi var yoksa matematiğin mi kıt? Yoksa alsatçı mı görmedin? Bunlar alsat arabası mı? Yakıttan motordan anlamadığın gibi araba piyasasından da anlamıyorsun belli ki. İkisi de fiyat/performans arabası ama piyasa arabası değil. Üstelik manuel Cosmo astrayı da Euro 5 motorlu 1.3 Multijet otomatik bir arabayla takas ederek aldım. Otomatikten Manuel’e neredeyse risksiz motordan 1.4T gibi piston kırma muhabbeti olan motora alsatçıyım ya hani çok mantıklı bir alışveriş. 308 i tam 4 yıl önce sattım ve hala aynı kişi de denk geliyorum arada. Bir defasında durdurup sordum hiçbir sorun yok memnunuz dediler. HÂLÂ LPGli. Subaplarını kendim yaptırmıştım. 76.000 km de subap masrafının kat kat fazlası da bana kâr kaldı. Astrayı da şehir dışına satmadım henüz denk gelmesem de yeni sahibi aradı gözlüğün kalmış dedi o arada aracı sordum bir sorun yok dedi. Şu an 212 binde LPG’si 108.000 de takılmış. Sorun çıkaracak gibi de değil çünkü defalarca ustalara gösterdim o da alırken sordu soruşturdu ve öyle aldı. Ve bunlar en uzun süre kullandığım araçlar. Dizele 9-10 ay katlanabildim. 2020 de sıfır aldığım benzinle kullandığım Clio 5 i 1.5 yıl kullandım. Al satçı arabayı 3 ay bile elinde tutmaz. Ve alsatçı 7 aylık 14.000 deki arabaya LPG TAKMAZ. Çünkü lpg araca artı değer katmaz hatta yüksek km lerde düşürür bile. Senin kafanda oldukları için taktırmazlar. 1.0 TCe diyorum Candan mühendislik diyorum hala afr diyor bilmem ne diyor. LPG ile uğraşmaya değer mi?  Adamlar lpg montajının afrnin ordinaryüsü. Motor desen zaten lpg için üretilmiş bir motor öyle ki fabrika çıkışlı LPG’li satılıyor. 1.4T Astra motoru da öyleydi zamanında. Gelmiş diyor motoru yer bitirir kurutur bilmem ne yapar. Sene 2024 gaz sızıntısı mı kaldı dayı? Yaş kaçtı senin? Sene kaçtan günümüze ışınlandın? En son hangi karbüratörlü kuş serisine bindin? Karbüratörlü Doğan,Şahin,Toros,Broadway filan kullanmıyorsan gaz sızıntısı filan olmuyor. You know karbüratör? Sıralı sistemde gaz kaçağı filan olmaz olsa bile tanktaki valfler ani ve yüksek sızıntıyı farkeder ve gazı tanka hapseder. Emin ol o sensörler,valfler senden daha akıllı. Hadi diyelim ki öyle hepsi gaz kaçırıyor. Piyasadaki araçların neredeyse yarısı LPG’li. Trafikte bu kadar SAATLİ BOMBA varken dizel bile alsan güvende mi olacaksın? Maşallah kafalar pırıl pırıl. Son olarak madem lpg bu kadar tü kaka beğenmiyorsun çamur atıyorsun ne diye konu açıyorsun? Hadi açtın hâlâ neye konuyu sürdürdüyorsun? Kapat kilitle konuyu sil gitsin? Ne duymayı bekliyorsun? Lpg takana taktırana beddua mı edelim? Taktırdığımız güne lanet mi edelim? Benzini mazotu göklere mi çıkaralım? Ne yapalım?

• LPG en sağlıklısı özellikle İtalya ve İngiltere de çok kullanılıyor bende yıllarca kullandım ve hiç LPG kaynaklı bir sorun yaşamadım tam tersi dizel vs kullanan ve sorun yaşayan çok gördüm.

Kaça taktirdiniz? Hangi marka takıldı.

Hocam senede 10 bin yapıyorum şuan taktirsam 2 senede amorti ediyor.

2 seneye aynı araca binecek miyim bilmiyorum.

Ama şu var LPG ile kafa rahat binmek bı başka biliyorum onu  

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Aracı uzun yıllar kullanırım diyorsanız fazla düşünmeyin.

• al bi clio, 100 km'de 4 lt 1,6 tl. Multijetler bir tık fazla yakar, 1.6 multijet 2 tık fazla yakar.

• İşte orda emin degilim hocam, 3 sene de olabilir 3 ay da.

Uzun süre kullancak olsam hiç düşünmem taktiririm. 0.9 Tce tam lpg lik bı motor.

• Corolla 1.5 aracıma birkaç ay önce lpg taktırdım. Yakıt masrafımı yarıya düşürdü. Ne kadar sürede amorti edeceği yaptığınız km ye bağlı. Ben işe git gel için günde 80 km yol yapıyorum. İşime çok yaradı.

Ama bence ekonomik getirisinden çok sağladığı kafa rahatlığı önemli. Mesela önceki arabam turbo benzinli idi. Çoğu zaman yakıt masrafından dolayı uzun yol yapıp gezmekten vazgeçmiştim. Şimdi arabam lpg li olunca insanda bir rahatlık oluşuyor, arabayı gönlünce kullanıyorsun.

BRC Platinium 19.000 e taktırdım hocam. 9 taksit vade farksız. Taksitlerin yarısı LPG’den çıkıyor zaten. Hocam yılda 10.000 bile yapsan emin ol 2 sene sürmez. Neden? Çünkü önümüzde bir seçim var ve devalüasyon kaçınılmaz. Geçen sene de aynısı oldu seçimden önce lpg takanlar hem ucuza taktılar hemde benzinle aradaki makas çok açıldı. Yıl bitmeden amorti etmişlerdir bile. Seçimden lpg montajı 10-12 bindi lpg 10 lira benzin 18 di. Şimdi lpg 18-19 benzin 38-39 birkaç güne 40 ı geçer. Seçimden sonra 50-60. Benim taktırdığım kit 22 olmuş. Seçime kadar 25 seçimden sonra 30 da olur. Yalnız 0.9 lara BRC Confort comfort mu ne onu takıyorlar. O da uygun 20.000 bile olsa takılır. Yalnız benim tavsiyem kaç yıl oldu Clio IV ü kullanıyorsun bence satıp Clio V almaya bak. Manuel Clio V 1.0 TCe ler neredeyse Clio IV parasına gidiyor. Talep otomatiğe olduğu için manuelin yüzüne kimse bakmıyor. 2021 model ve üstü manueller 6 ileri. Touch paketini alıp lpg taktır bedavaya gez hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 29 Ocak 2024; 13:44:14 >

Aslında Clio 4 u satıp üste 50-100 çıkabilsem V alınır.

Hem yeni kasa hem yeni motor.

Hiç 0.9 kullandınız mı? Motor aynı mi yakıt performans v.s.?

Kullandım hocam 2020de sıfır almıştım pandemi dönemiydi şehir dışı yasakları vardı mecbur bulduğumu almıştım. Onu satıp V aldım yine sıfır olarak. V otomatikti 0.9 u aratıyordu yakıtta. IV sattığımda 3.500 km 5.9 ortalamayla sattım çoğunluğu şehir dışıydı bence fena değildi. X-Tronic alırsanız benzinde 0.9 u aratır ama manuel alırsanız aratmaz hatta 6 ileri olanlar daha az bile yakar. Bir de LPG taktın mı elektrikliyle yarışır.(dışarda şarj)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 29 Ocak 2024; 15:2:33 >
  • Senelik Km 15bini geçince LPG nin yerini hiçbir şey tutamaz

• Uğraşılacak hiç bir durum yok. En kötü senaryoda 60.000 km de karşınıza çıkacak supap arızasını sanki her gün yaşıyormuş gibi yazmışsınız.

LPG montajında doğru ekipman seçimi, doğru işçilik ve AFR ayarı ile :

LPG kaynaklı Arıza lambanız yanmaz, Benzin Performansında kullanım sağlanır, hurafe arızaların hiç biri ile muhatap olmazsınız.

20 yaşında arabaya kasapta LPG taktırırsanız alakasız arızalar ile uğraşır durursunuz.

her arızanın bir açıklaması ve nedeni vardır. Tabi bununla birlikte çözümü de.

matematik hesabı bilen herhangi biri : 100.000 km de ne kadar Benzin, ne kadar LPG maliyeti olur, kaç bin TL tasarruf elde eder hesaplayabilir. Şu anda en ekonomik yakıt LPG dir.

doğru ustaları bulabilmeniz temennisiyle...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.