Şimdi Ara

LPG ile uğraşmaya değer mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok km yapıyorsan değer. Bakım ve arızaları çok abartmışsın. Dizelde arıza yapmıyor, LPG'de yapmıyor. Almamak için kendine bahane arıyorsun. Otomotivin icadından beri kullanılan yakıtlar, yeni bir teknoloji değil bunlar. LPG ve dizelde verdiğin yakıt tüketimi de sallamasyon. Verdiğin örneğe göre LPG çok daha az yakar.

• LPG yüzünden bir kere hararet gördü araba şanslıydım conta yanmadan kurtardık bir kere hortum patlattı son zamanlarda hep LPG kaynaklı su kaçaklarıyla uğraştım afr ayarı yaptırmama rağmen araba sabahları ilk lpg ye geçerken stop etmeye başladı üstüne bir de çekiş sorunu yaşadım derken en sonunda da aşırı ısınan motor dayanamayıp yağ soğutucusunu patlattı su hortumları zaten LPG den dolayı devamlı basınç yapıp şişiryordu patlamak üzereydi onlarda değişti bir dünya masraf ettim LPG yüzünden.Aynı araba aynı kilometrede bir tanıdığım aldı ama onunki düz benzinli adam bir kere bile sorun yaşamadı.Şimdi de araba motor soğukken rölantide devir saati dans etmeye başladı, subaplar da gidici gibi onunda eli kulağında.Ne anladım şimdi ben bu LPG nin tasarrufundan? Yaptığım kar tamircilere gidiyor fazlasıyla.Şunu anladım ki bu opelin motorları LPG sevmiyor, yazık arabaya.Yazın sıcakta cayır cayır yanıyor motor, fazla yaksın ama sorun çıkarmasın düşüncesindeyim artık LPG almıyorum benzinde kullanıyorum.Arabayı yaptırıp benzinde kullanmaya başladığımdan beri bütün sıkıntılar bitti.Bu arada subap konusunu çok büyütüyormuşum gibi yazıyorsunuz fakat işçilik ve parça fiyatlarından haberiniz yok galiba, üç beş sene önceki gibi öyle üç kuruşa halledilecek bir mevzu değil.Zaten her yer üç kağıtçı kaynıyor, yağ soğutucusu patladığında bile kaç tane tamirciye gittiysem hepsi 40 50 bin liralardan hatta 80 bin liralardan bahsettiler.Tanıdık bir özel servisde arabayı 19 bine zor yaptırdım.sırf LPG sevdasına yağ soğutucu yağ pompası contalar hortumlar vs bir dünya parça değişti.Bugün bir subap değişimi kim bilir kaç milyar olmuştur.Subap yandığında sadece subap da değişmeyle bitmiyor yarım motor yapılıyor araca, benim tahminim 50 binden aşşağı tutmaz.Ben arabayı aldığımda 30 bin liraydı, şimdi tamir masrafları arabaya verdiğim parayı geçmiş durumda.Dediğim gibi aynı arabayı benzinli kullanan arkadaşım bir kuruş masraf etmiyor, bende bu kadar masraf çıkıyorsa bu LPG’nin günahıdır.İki araba da aynı km de alındı aynı yıl aynı motor aynı temizlikteydi, biri benzinli diğeri LPG’li.Ben arabayı 10 senede sadece 20 bin km kullandım.Arkadaşım 100binkm yakın kullandı.Adam bir lira masraf etmedi ben tonla para ve zaman harcadım.Üstelik o sanayide bakıma giderken ben en kaliteli en iyi yetkili servislere götürdüğüm halde durum bu.Sırf LPG ekonomik diye güzellemeniz benim için bir anlam ifade etmiyor, bana göre bu saatten sonra LPG ancak mutfakta yemek yaparken kullanılır.Sizin arabanız uyumludur sorunsuz çalışıyordur memnunsunuzdur o sizin tecrübeniz, fakat benim tecrübem olumlu değil.Sırf bu kötü tecrübeleri aktardım diye tepki görmem çok garibime gitti doğrusu.Ben kimseye lpg önermem yaşadıklarımdan dolayı fakat yine kullanıp kullanmamak kişinin kararı kimseyi lpg kullanıyor diye yargılayıp ötekileştirmiyor tepki göstermiyorsam eğer ben de aynı şekilde tepki görmek istemiyorum.Sırf yaşadıklarımı kötü tecrübelerimi aktardım diye bir dayak yemediğim kaldı neredeyse, herkes aşırı bir tepki gösteriyor.Bu kadar her konuda fanatik olmanın tepki göstermenin ne manası var anlamış değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 20 yıldır arabayı LPG'li kullanıp hiçbir sorun yaşamayan tonlarca insan var. Sen belki aracın bakımını yaptırmadın arıza verdi nereden bilecez. Bir iki kişinin yaşadığı sorunu genelleyemeyiz. LPG bahsettiğin gibi sorunlu olsaydı dünyada LPG diye yakıt olmazdı.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt

Lpg yi aldığınız yere göre çekişte değişim oluyor mu ?

Belirli bir km de yağ yakma var mı ?

Bizde 2006 model 1.4 var 205.000 km de

• Uzun süre LPG li araç kullandım. Şu an 1.3 dizel kullanıyorum. 2011 model 1.2 LPG li İ20 ne yakıyorsa 2012 1.3 D Aveo aracım onu yakıyor. Bana artıları daha güçlü bir araç eksi olarak sesli bir motor.
    Bu hayatta şunu öğrendim eski araçta LPG li araç alıyorsan Kore ve Japon harici araçlara bakmayacaksın.
    Benim aracı ilk sahibinden 90 bin km aldım benzin LPG li almaya kalksam tutulan araç markaların yıkık araçları o fiyata veriyorlardı.
    LPG de bir aracım bana sorun çıkarmadı 5 sene 70 bin km bindim. Geri kalanın hep bir akarı kokarı oldu.
    Dizel sevmesemde şu an işimi fazlasıyla görüyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

kayınpederim zamanında fabrika yönetmiş çok kalifiye bir kimya mühendisi. benzin bir kere tehlikeliyse lpg yüz kere tehlikeli diyor, bu bana yeterli. patlayan lpg tankları, sızdıran lpg tankları haberleri çok gördüm. otoparklara girişi bile yasak, daha ne kadar sinyal istiyorsun? fiyat performans olarak da bence iyi değil, sürekli bir takım sorunlar çıkarıyor. ha bagajı küçültmesi de cabası. komşunun yedek lastiği cip gibi tavanda duruyo.  

dizelin çilesi neymiş? 6 sene oldu, bir sorun yaşamadım. dpf filan diyorlar da öyle bir sorun yaşamadım gerçekten. ha soğuk havalarda da sıkıntı yok benim arabada klima ısıtma yardımcısı var ek olarak. şu an fiyat açısından albenisi konusunda emin değilim ama istanbul trafiğinde benzinliye göre çok tasarruflu. turbo benzinliler boş yollarda iyi ama istanbul trafiğinde hala bir dizelle yarışamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 30 Ocak 2024; 11:2:51 >

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Evet onca bilirkişi raporları varken kayınpederinin fikrine göre hareket edelim

Otopark yasakları falan geride kaldı artık yok öyle birşey, lpg sistemi kurumsal bir firmada yapıldığı zaman kusursuzdur. Turbo benzinli 6 silindirli bmw aracımda yıllardır periyodik bakım haricinde en ufak masrafı olmadı bana.

Ama madem kayınpederin iyi değil diyor satalım madem bu arabayı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

kusursuz sistem diye birşey yoktur. yakıt tankları içinde de en kusurlusu lpg tanklarıdır. doğası gereği risk taşır.

otopark yasakları da hala devam ediyor, ha millet arabasında tüp olduğunu gizliyor, o başka. lpg tankerleri var, lpg'yi taşıyor ve boşaltıyor. bu tankerler sürekli soğutuluyor, soğutma sistemleri bir bozulsa o tankerler bomba gibi patlar. bir petrol tankeri gibi değil, limanda boşaltım işlemi her seferinde ayrı bir macera. lpg ısınmaya gelmez.

sen istediğini yap tabii o senin cesaretin, ben o kadar cesur değilim. şahin'ime bile tüp taktırmadım ben. bmw'ye taktırmışsın, ona bir de özel bir tüp sistemi gerekmiştir, az benzin az tüp veren filan, çekilecek sıkıntı değil.

bilirkişi raporlarına da öyle çok takılma. ne adamlar bilirkişi oluyor. benim kayınpeder gibi birini asla bilirkişi yapmazlar.   bilirkişilik, denetmenlik, kalite kontrol bu ülkede en dejenere olmuş yapılardır. çalıştığım fabrikada, yaptırdığımız inşaatta ve şahit olduğumuz diğer inşaatlarda, avukat arkadaşlarımdan duyduğum davalarda yeterince bilgilendim bu konuda. o yüzden o bilirkişi raporları hangi bilirkişi raporları (farazi konuşuyorsun çünkü) varsa bile çöp kadar değeri yok benim gözümde.

• gerçekler acıdır, kabullenmesi zordur. tüplü araba hem riskli hem de tehlikelidir. bunu bizzat uzmanlarına sordum, yüzyüze konuştum, yukarıda da ifade ettim ama beni de linç ediyorlar. :)

lpg'ye özel yapılmış uyumlu motorlar vardır belki ama türkiye'de yok. uyum sorunun geçsek de lpg her zaman benzine göre daha tehlikeli olacak, bunun çaresi yok. üç kuruş tasarruf edicem diye kızımın sırtında bir tüp tankıyla gezemem ben. dizel aldım paşalar gibi geziyorum.

• Araç 190.000 km'de 30.000 km'de iken aldım. Yani 160.000 kmdir kullanıyorum. Dediklerinin hiçbiri olmadı. Farz edelim motor yandı. Lpg nedeniyle şu ana kadar 200.000 TL daha az vermişim yakıta. Sandık motor bile o kadar değil.

Çekişi düşmez. Yanlış bilgi. Benzinden daha az kalorisi olduğu için lpgnin litre olarak yaklaşık yüzde 20 daha fazla LPG harcar. Bu sayede güç kaybı yaşanmaz 3500 devir üzeri LPG basıncı yetmez bu nedenle bu devirden sonra benzin de kullanmaya başlar araç. Çekişi düşen diyenler yanlış biliyor.

Harareti ise düzgün çalışmayan soğutma sisteminde görürsünüz. Benzin LPG fark etmez. Su kaçıracak araç kaçırır. Misal cruze lar.

Montajı düzgün yapılmamış LPG sorun çıkartır ayar tutmaz dediklerinizi yaptırabilir. 10 senedir gidip afr ayarı yaptırmadım. Ama biliyorum ki kendi aracım yüzde 5 10 zengin karışım yakıyor. Dokunmadım. Az fazla yakar ama kafam rahat.

LPG Taktırmayın. Şahsen umrumda değil. Takıp takmamanız.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Yok anlatamazsınız aynı şekilde aynı km ler kullandım en ufak sıkıntı çıkmadı avantajı da cabası yok patlar yok göçer hurafelerle yaşıyorlar. Şuna hak veririm ilk aldığım araç lpg lidir ve takan usta montaj düzgün yapmamıştır vs sana denk geldiyse bende bir daha bulaşmak istemem.

Dünya senin ve kayınpederinin etrafında dönmüyor malesef yani inan kimsenin umrunda değil senin lpg hakkındaki düşüncelerin  

Çevreye daha az zararı ve fiyat performans olarak kendini kanıtlamış bir sistem fakat kayınpederin onayından geçememiş vallahi şimdi söktürmeye gidiyorum sistemi bak  

Ömrün boyunca lpg kullanmayıp yorum yapman ayrıca ironik zaten, dizel araban ve partikül filtren ile mutluluklar... Litresi olmuş 40 küsür lira sende haklısın bende o kadar masraf etsem yolculuk için bende savunurum  

10 yıldır sorunsuz lpg kullanıyorum tek masrafım periyodik bakım yani bilirkişilerde umrumda değil bizzat ben yaşıyorum bu sorunsuz deneyimi hemde 6 silindir turbo benzin ile, hele senin kayınpederinin fikirleri kimsenin zerre umrunda değil  

aynen sözlerini iade ederim, dünya senin çevrende dönmüyor. başlığı açan arkadaş bile yazmış tüpten dolayı başına neler geldiğini. bahsettiğim tanker örneğinin kayınpederle de alakası yok. çevreye daha az zararlı ve fiyat olarak ucuz, tek söylediğin doğru bunlar.

• lpg candır ama bu tamamen duygusal   çevre dostu ayağına kimse kendini kandırmasın hiçbirimiz çevreyi düşündüğü için değil ucuzluğu nedeniyle kullanıyoruz.

lpgli her araç alınmaz bu arada. sanayilerde merdiven altı montaj yapan yer kaynıyor ve denetim sıfır.

eğer lpgli alacaksanız bu işi profesyonel yapan yerlerde montaj yapılmış, faturasını ibraz edenlerden alın sorun yaşama olasılığınız azalır ve adam gibi muhatabınız olur.

• 2006, 2008 model araçta kullandim. 2013,2017,2020 model de. Araclarim hep dizel idi. O sehir efsanelerine konu olan masrafli dizel bana hiç denk gelmedi. Aracin bakimini duzenli yaptiginiz zaman araç supriz yapmaz.

Dizel aracin yag ve filtre bakimi 10 bin km de yapilir. 2, 3 bakimda bir de aracin yuruyen aksamini incelemek ve varsa küçük aksakliklari erkenden cozmek sorunsuz kullanimin anahtaridir. Araba masrafli bir olaydir. Dizel yada benzinli olmasi durumu degistirmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 lpg ye tüp diyen adam kafadan art niyetlidir
    2 lpg deyince aklınıza karburatorlu eski şahin doğan gelmesin
    3 hayatında hiç lpgli arac kullanmamış adam gelip yorum yapıyor
    4 yada eski kötü iscilik ve bakımsız lpgli araçla kötü tecrübe yaşamış gelmiş genelleme yapiyor
    Ben yıllarca farklı marka model farklı marka lpg kitiyle arac kullandim hiç sorun yaşamadım son aracim sifir atmosferikti ben lpg taktirdim 4 yıl sorunsuz bindim şimdi sifir turbolu aracim var yine lpg takacağım bir de turbolu araca lpg olmaz diyen var hiçbir fikriniz yok siz benzinde binmeye devam edin zaten herkes lpg takarsa ekonomisi kalmaz ...
    Son olarak buraya yazıyorum bu ilkbaharda lpg takılma rekoru görebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 30 Ocak 2024; 18:32:42 >
  • LPG yüzunen bahettiğiniz sorunların hiçbirisi olmaz. Olduysa da bakımsızlıktan, ihmalden dolayıdır. Bir diğer ihtimal montaj ve ustalık ile ilgilidir. Millet LPG ile 100binler deviriyor bir sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessRoad -- 30 Ocak 2024; 19:2:32 >
  • Sat yerine 1.6 turbo yada 1.3 turbo dizel bak ikiside sehir icinde 6,5 u gecmiyor sehir disindada 5 i lpg bos is mazoru koy gec

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

çok yanlış bilgi yakıt tankları içinde en kusursuzu ve dayanıklısı lpg tankıdır.dozerle üstünden geç 150.katdan aşağı at hiç bir şey olmaz.benzin deposunu bir çakıl taşı bile yırtıp delebilir .önce bunu öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpikom -- 30 Ocak 2024; 23:16:49 >
  • alpikom A kullanıcısına yanıt
    Lpg tankı neden daha sağlam? Çünkü öyle olmak zorunda. Boş tartışmalar bunlar. Lpg en tehlikeli yakıt türüdür otomobil yakıtları içinde. Tehlikesiz olabilmesi için soğutulması gerekiyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.