Şimdi Ara

lpg her konuda benzin kadar stabil mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yıllarca sorunsuz sıkıntısız benzinli araç kullandık ailece.

farklı farklı lpg kitleri ve motor çeşitleri var.birbirleriyle ne kadar uyumlular.

hyundai dohc motorlar brc nin uyumlu sorunsuz stabil oldugunu duydum

ne kadar dogru.

benzin kadar uzun yolda vs rahat edebilirmiyiz.

• Trafikte o kadar LPG'li araç olmasına rağmen bana hala büyük kumar gibi geliyor. Gelişen teknolojisine, güvenlik önlemlerine vs rağmen hala ısınamadım. Büyük konuşmayayım ama kolay kolay da uygulatmam herhalde. Bir de her motorun sağlığı için orijinal yakıtının kullanılması muhabbeti var bilirsiniz.

Dacia'nın, Renault'un fabrika çıkışlı LPG'li modelleri var, ne kadar daha yaygınlaşır bilemem. Honda getirecekti sözde (yine bu forumda okumuştum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elente -- 28 Temmuz 2012; 2:08:10 >
  • amaç ekonomi hiç bir lpg kiti benzinli gibi olmaz ama prins tleflex çok iyi kitlerdir .ufak tefek sorunlar olabilir ama yarı yarıya karda olduğunuzu düşününce bu sorunlar ihmal edilebilir.lpg kısmında yeterince bilgi mevcut.
  • Bazı araçlarda sibopları eritiyor. Motora zarar veriyor..Kullananlardan araştırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elente

Trafikte o kadar LPG'li araç olmasına rağmen bana hala büyük kumar gibi geliyor. Gelişen teknolojisine, güvenlik önlemlerine vs rağmen hala ısınamadım. Büyük konuşmayayım ama kolay kolay da uygulatmam herhalde. Bir de her motorun sağlığı için orijinal yakıtının kullanılması muhabbeti var bilirsiniz.

Dacia'nın, Renault'un fabrika çıkışlı LPG'li modelleri var, ne kadar daha yaygınlaşır bilemem. Honda getirecekti sözde (yine bu forumda okumuştum)

Bende sizin gibi ön yargılıydım, taa ki mecburi lpg aracım olana kadar. 50 liralık benzine 110-115 km gitmek var, 45 liralık lpg ile 230-240 km arası gitmek var. Benzinlide 1 haftada bir istasyona uğramak gerekir iken, lpg'de 10-11 günde bir uğrarsınız

• cebi stabil tutması benim için tercih sebebidir .
  • ben imzamdaki aracı alıp aldığım gibi brc montajı yaptırdım. şöyle söyliyim zaten tanıdık vasıtasıyla gittim dönüşümü yapan yere yaklaşık 7 saat başlarında bekledim montaj yapılırken; montajı yapan elemana azda olsa bahşiş verdim, gün boyu içtikleri sigaraları ben ikram ettim, yemek felanda ısmarladım saolsunlar çok titiz şekilde güzel bir montaj yaptılar..

sonuç olarak; pek ayırt edemesemde aracın çekişi benzindekine göre sanki daha iyi gibi yakıt olarakta benzinde 9 gösterirken 9,7-9,8 gibi lpg tüketimi var. birkez kötü gazdan dolayı egzos emisyon hatası verdi aracım bilgisayara bağlayıp sildiler bir daha da yapmadı aynı şeyi, şimdilik çok sorunsuz bakalım zaman ne gösterecek..

not : işyerimde bir abimizde 170.000 km de iken lpg takılmış 1.4 motor flash var 400.000 km de gömlek atılmış motora şimdide 680.000 km de komple motor yapıldı. 1.4 karbüratörlü eski bir araç ve sıralı olmayan basit bir lpg sistemi ile bu kadar yol yapmış sorunsuz şekilde. zaten benzinde bile binilmiş olsaydı yine bu km lerde motor yapılması %99 gerekecekti..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi LPG/GAZ Nerede?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

ben imzamdaki aracı alıp aldığım gibi brc montajı yaptırdım. şöyle söyliyim zaten tanıdık vasıtasıyla gittim dönüşümü yapan yere yaklaşık 7 saat başlarında bekledim montaj yapılırken; montajı yapan elemana azda olsa bahşiş verdim, gün boyu içtikleri sigaraları ben ikram ettim, yemek felanda ısmarladım saolsunlar çok titiz şekilde güzel bir montaj yaptılar..

sonuç olarak; pek ayırt edemesemde aracın çekişi benzindekine göre sanki daha iyi gibi yakıt olarakta benzinde 9 gösterirken 9,7-9,8 gibi lpg tüketimi var. birkez kötü gazdan dolayı egzos emisyon hatası verdi aracım bilgisayara bağlayıp sildiler bir daha da yapmadı aynı şeyi, şimdilik çok sorunsuz bakalım zaman ne gösterecek..

not : işyerimde bir abimizde 170.000 km de iken lpg takılmış 1.4 motor flash var 400.000 km de gömlek atılmış motora şimdide 680.000 km de komple motor yapıldı. 1.4 karbüratörlü eski bir araç ve sıralı olmayan basit bir lpg sistemi ile bu kadar yol yapmış sorunsuz şekilde. zaten benzinde bile binilmiş olsaydı yine bu km lerde motor yapılması %99 gerekecekti..

toplam ne kadara mal oldu size ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza_88

quote:

Orijinalden alıntı: yaLinkiLic

ben imzamdaki aracı alıp aldığım gibi brc montajı yaptırdım. şöyle söyliyim zaten tanıdık vasıtasıyla gittim dönüşümü yapan yere yaklaşık 7 saat başlarında bekledim montaj yapılırken; montajı yapan elemana azda olsa bahşiş verdim, gün boyu içtikleri sigaraları ben ikram ettim, yemek felanda ısmarladım saolsunlar çok titiz şekilde güzel bir montaj yaptılar..

toplam ne kadara mal oldu size ?

lpg kitine taksitli 1650 tl dediler nakit 1500 tl verdim ben, onun haricinde işte bahşiş,yemek,sigara vs. derken 50 tl tutmuştur birde muayene ve ruhsata işletme masrafları 250-300 tl civarı tuttu yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• LPG stabildir fakat dönüşüm öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

1. Motorunuzun LPG uyumu, eğer uyumsuz bir motorunuz var ise istediğiniz kiti kullanın memnun kalmazsınız.

2. LPG kitinin kalitesi, kaliteli kitler pahalıdır.

3. Montaj ve işçilik kalitesi. İşin ehli yerlerde yapılan dönüşümler sorunsuzdur.

Güvenlik açısından zaten bilgisizce bir ön yargınız yoksa, LPG nin benzinden çok daha güvenli olduğu defalarca kanıtlandı.
  • Valla şu LPG önyargımı bir türlü kıramadım,ya dizel ya benzin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

LPG stabildir fakat dönüşüm öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

1. Motorunuzun LPG uyumu, eğer uyumsuz bir motorunuz var ise istediğiniz kiti kullanın memnun kalmazsınız.

3. Montaj ve işçilik kalitesi. İşin ehli yerlerde yapılan dönüşümler sorunsuzdur.

Güvenlik açısından zaten bilgisizce bir ön yargınız yoksa, LPG nin benzinden çok daha güvenli olduğu defalarca kanıtlandı.

Tamamen katılıyorum ve BRC için bir kaç ekleme yapıyorum;

Uyumlu bir motorda kaliteli bir kitle ve en önemlisi usta ve temiz bir işçilikle hiç bir sorun ve sıkıntı teşkil etmez...

Benim aracıma yeni takıldı BRC MY11 2 ay kadar oldu ve 3bin küsür km yol yaptım, 2500 km si uzun yol...
    Özellikle uzun yol konfor v.s. sormuşsunuz ya hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sadece LPG tankının benzin tankına göre daha az lt alması sebebiyle 1000km yolda bir veya iki kez fazla benzinliğe girmek zorunda kalıyorsunuz...

Oda konfor eksikliği sayılırsa tabi... Bu konuda LPG tankını enaz 45lt lik taktırmakta fayda var...

Performans olarak sadece klima açıkken dik rampa tırmanırken (örnek Antalya-Burdur yolu Çubuk ve Çeltikçi Beli rampaları gibi) çok az kaybınız oluyor, onun haricinde hiç bir performans kaybı yaşamadım çok şükür... Umarım böyle de gider...

Bu bilgilere göre kafanızdaki bazı soru işaretleri silinmiştir sanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Valla şu LPG önyargımı bir türlü kıramadım,ya dizel ya benzin.

Bende aynen sizi gibi düşünüyordum ve 3.5 yıl bekledim...
    Taki benzin 4.49 a dayandı ben dayanamadım ve LPG ye karar verdim.

İnanın şimdi pişmanım bu kadar süre beklediğime...
    Çünkü benimde kafamda LPG kaynaklı çok sorun sıkıntı olur diye soru işaretleri vardı...
    Şimdilik benzinden zerre farkını hissetmiyorum.
    İnşallah ta böyle sorunsuz sıkıntısız devam eder...

• astra g aracımıza 2009'da sıralı sistem lp taktırdık. Markasını hatırlamıyorum bile. Çok isim yapmış süper kaliteli bir kit falan da değildi.

Çok memnunuz LPG kaynaklı hiçbir sıkıntı, arıza vs yaşamadık.

Ciddi tasarruf ettiriyor kesinlikle tavsiye ederim.

Birde şunu unutmayın. LPG kitinin markasında ziyade montaj ve ayar yapan usta, USTA olmalıdır. Yoksa çok sıkıntı yaşayanları da biliyorum
  • Markası, ustası kim olursa olsun LPG'nin yanma ısısı benzine göre daha yüksektir ve bu durum uzun vadede tüm LPGli araçların motorlarına illaki zarar verecektir. Bu vade ne kadar olur hiç belli olmaz.

Kimi markada piston eritiyor kimi markada sibop sorunu kimi markada sekman sorunu vs. Ama on binlerce km sorun çıkarmayan da var. İyi arastirmak lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim aracımda çok stabil. İstanbul-Trabzon 130 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

LPG stabildir fakat dönüşüm öncesi dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Hocam harika özetlemiş, imzamı atarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: WapTRyphoon

cebi stabil tutması benim için tercih sebebidir .

• Ayda 400 lira benzine veriyorsanız LPG'de 200 lira verirsiniz.

NET
  • BRC ve Lavato kitler ile 100 bin km uzerinde yol yaptim. Cok sukur hic bir hata yasamadim.
    Montaj cok onemli. İsin ehli ustalara yaptirmak lazim. BRC guzel bir marka gercekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.