Şimdi Ara

LPG ile uğraşmaya değer mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
1
Favori
10.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

biri 1.6lpgli jetta

diğeri 1.4 benzinli fiesta

memlekete giderken 250 km yol gidiyorum

LPGli araç ortalama 8.3 litre yakıyor uzun yolda (1.6 lira yapar kmde)

Benzinli ise 5.2 yakıyor. (2,08 tl yapar kmde)

LPGliyle 400 liraya gidiyorum

Benzinliyle 500 liraya gidiyorum

Eğer aracım 1.2 tsi falan olsa sanırım başabaş gelir gibi.

Eğer aracınızda lpg takılıysa devam edin, ama sıfırdan yeni nesil motora sahipseniz bence gereksiz.

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Selam, bende bayon almak istiyorum. Lpg ile kullanacağım . Lpg tuketiminiz nedir şehiriçi ve şehirdışı? Normalde benzin 9-11 litre yaktığını söylüyorlar 1.4 mpi için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşta sıfır aldığı 2021 model Codiac vardı.
    6 ay önce LPG taktırdı.

Gecen ay su eksiltme uyarısı alınca yetkili servise götürdü:
    “Sıfır araçlarda olur öyle içinde hava kalmış” demişler…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600 lpg yakan araç, 3000 tl benzin yakar, tahmini 1200 km den bahsediyorsun, sağdan 90 ile nasıl bitireceksin o yolu.

• Merhaba

1993 model benzinli favortim var aracımın motoruna yeni bakım yaptırıdım kısaca kaput altında bir tek blok ve pistonlar hariç herşey değişti

Benzinde Şehir içi 12 -13 litre yakıyor. Şehirler arası 7-8 lire civarında. ayda ortalama 1500 km yol yapıyorum bazen 2000 km oluyor.

En son karışık hesaplamamda 3700 km de 280 litre benzin karışık yakıt tüketimi 7,5 toplam 12 bin lira yaktı 2 ay da

Şimdi aracıma tüp taktırmayı düşünüyorum ama motora da 40 bin lira harcadım. Tüp taktırmak şimdi ne kadar mantıklı onu düşünüyorum.

Yorum yaparsanız sevirinim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS samet -- 28 Mayıs 2024; 13:31:49 >
  • Bende 1.6 atmosferik var. 30lt tüp ile şehir içi 250-280 km yapıyor. Son zamanlarda kaçak var sanırım 200km yapmaya başladı tamire bütçe ayıramadığımdan benzine döndüm. 50lt ile 700km yapıyor. Yani güncel 2200tl ye 700km 645 liraya 250km. Biri 2.58 biri 3.14. Tarafsız bir gözlem. Benzin daha performanslı daha önemlisi 250km de bir benzinlik derdi yok. Belki benim aracımda bu makas dardır ama senede 20 bin üzeri yapmıyorsan hiç gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 model Palio kullandim 10 sene. Aldığım ikinci gün gittim kendim LPG bağlattım. 10 senede 130bin km yol yaptım. LPG den yana hiç sıkıntı yaşamadım. Senede bir LPG bakımını yaptırırdım sadece. Ekstra hiç masraf açmadı çok şükür.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.