Şimdi Ara

levent_yavuz TARAFINDAN MAĞDUR EDİLDİM ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: demircibu

quote:

Orjinalden alıntı: öztin

quote:

Orjinalden alıntı: levent_yavuz

benim bugüne kadar sorunsuz birsürü alışverim oldu.

insanları dolandıran çalan şerefsizleri eleştitir bir üslüple buraya yorum yazamazsınız.

buradaki maduriyet farklı

quote:

Orjinalden alıntı: öztin

yani bakıyorumda forumda bu tip olaylar ne kadarda çoğaldı yönetimin acil bir şeyler yapması gerek adam ve bu tip adamlar insanları bi şekilde mağdur ediyorlar ve ertesi gün yeni ilan açıp hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına devam edebiliyorlar tamam illaki ben kafama esince milleti mağdur ederim diyorlarsa bu forumdanda defolup gitsinler geçmiş olsun

bende buradakini kasdederek bu şekilde yazdım o dediklerinden olsaydınız inanın daha ağırını yazardım sizin özür dilemeniz karşı tarafın mağduriyetini gidermez hem o arkadaş ne niyetle sizin kartı alıp almayacağı kendisine kalmış size bunu ne niyetle aldığını sorguluyamazsınız madem kartı arkadaşınıza verecektiniz neden forumdaki bir sürü insanı gereksiz yere ilan açarak meşgul ediyorsunuz he bide demişsinizki 15yıllık arkadaşım kıramadım sizin yerinizde ben olsam bu duruma düşmemek için 50yıllık arkadaşımı bile tanımazdım (söz ağızdan çıkana kadar O senin esirindir söz ağızdan çıktımı Sen Onun esiri olursun)

helal olsun osman abisenki forumda bunun gibi nice olaylar gördün geçirdin artık böylelerini teşhir etmeliyiz forumda böyle çok olaylar oluyor burda kimin sözüne güvenip güvenmeyeceğimizi bilelim arkadaşlarda bilsin bilsinlerki ne mağdur olsunlar nede başı ağırmasın nede vakit kaybı yaşamazın kimse

mesele arkadaş kayırma adam tutma adam kollama meselesi değil her hakkı haklıya teslim etmek gerekir yoksa sen değil yeni bir üyede olsaydı aynı şeyleri yazardım yanlış anlaşılma olmasını istememAdalet hepimize lazım olan bir dustur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öztin -- 3 Eylül 2008; 1:34:12 >

• İki tarafı da tanımam etmem, gecenin bu vakti yorum yapasım geldi sadece :)

Levent Bey, biraz da mecbur kalarak satışı iptal etmek zorunda kalmış. Burhan Bey'in bunu geç öğrenmesinin sebebi Levent Bey'in oyalamasından ziyade pm kutusuna ve telefonuna geç ulaşması gibi gözüküyor. Bu durumda 2gün bekletme gibi bir durum göremiyorum şahsen ben.

Belki ihtiyacınız olan bir kartı alamamanızdan ötürü bu başlığı açtınız ancak satıcının özrü ve elinden gelen yardımı yapma teklifine rağmen "bu kişinin sözüne güvenmeyin,alışveriş yapmayın" şeklinde bir tavır takınmak doğru değil.

Biraz anlayış bence mağduriyetinizi giderir.

Teşekkürler.
  • cok kotu bı durumdur bılırım burhan arkdsyım ama bıraz da cocuga hak wereyım dıorumda acıklmasını yapmıs 2 bıraz daha ardsım oldguu ıcın degılde %55 lewent arkdsımız hatalıdır dıorum ardskına werıosan bu tur yorumlarıda goz onunde bulundurmustur tahmınım
  • Bir kere bence böyle bir konu açılması bile gereksiz. Ortada bir dolandırılma vakası yok. Başıma çokça gelen ve burada kınayan üyelerin bile bazen yaptığı bir hareket. Alt tarafı bir daha o adamla alışveriş yapmazsın olur biter. Zaten forumun yaş seviyesi düşük ve daha karşındakine hitap etmeyi bilemeyen üyeler çoğunluktayken bir dostunu kıramadığı için bir üye hakkında bu tabirlerle konu açmak bence anlamsız. En yakın örnek olarak burada bu arkadaşı kınayan @hiper(vanted) rumuzlu kullanıcıyı örnek verebilirim. Birkaç kere bana söz verdiği ürünleri satmış, sözünden caymış , buluşmaları ekmiş vs... Sonuçta yapacağın şey bir daha alışveriş etmemek olur. Ama bir konu açmaya değer mi diyecek olursan bence değmez. @levent_yavuz adlı üyenin yaptığı hiç şık değil ama yani düşünüyorum da alım satımda ceviz kabuğunu bile dolduracak bir konu değil kaldı ki siz forumda eskisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 3 Eylül 2008; 3:37:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: levent_yavuz

burhan beyi bu şekilde kartsız bıraktığım ve sözüme sadık kalamdığım için üzgünüm. hatalı olduğumu biliyorum. amacım kendimi su üstüne çıkarmak değil. herkes benim hakkımda istediğini düşünmekte serbesttir. beni tanıyanlar nasıl biri olduğumu zaten bilir.

bende olayı anlatayım;
    satılık ilanından önce 15 yıllık arkadaşıma kartı teklif ettim, artık benim kullanmayacağımı, oyunu sevdiği için alıp onun değerlendirmesini istedim. parayı mesele etti almadı. sonra ilan veridm. çok kısa sürede alıcılar çıktı. burhan beyle anlaştık. ertesi gün sabah arkadaşım aradı kartı istediğini söyledi. bende biriyle anlaştığımı ve veremeyeceğimi söyledim. çok ısrar etti henüz teslim etmediğim için. bende burhan beye durumu anlatıp iznini almak için pm olayı anlatan pm attım. cevap gelmeyince aradım birçak defa cebini açmadı. sonra mesaj attım durumu anlatan. akşam 6ya kadar kendisine ulaşamadım bi türlü. arkadaşımda eve kadar geldi kartı alacam diye tutturdu. laf dinletemedim. kasamdan aldı kartı. bunu yapmasının nedeni 15 yıllık dostum olması.
    o ana kadar burhan beyin anlaşına sığınırım ümidi ile kendise ulaşmaya çalıştım. belki konuşabilseydik arkadaşıda vaz geçirebilirdim ama olmadı. iftar saati öğrenmiş aradı. durumu anlatmaya çalıştım haklı olarak sinirliydi pek anlaşamadık. sonra özür dilemek için tekrar aradım. bu konuşmada kendisine başka kart ayarlamamı istedi bende elimden gelene yaparım dedim. ama teklif kendisine aitti.
    saat ondan sonra nete girdim ve kendisiye pm yoluyla mesajlaşmaya başladık. neden gts diye sordum. açıklama yaptı. gt olsa olmazmı dedim. lakayid bir tavırla
    quote:

aynı fiyata 8800gt ver alayım:)
    diye cevap verdi. ekrankartı arama konusunda kendisine yardım etmek istedim ama tavrı hoşuma gitmedi. sanki onun için araştırmaya mevburmuşum gibi tavırları vardı. kart konusunda bu kadar ısrarcı olması ihtiyacını gidermek değil ticaret yapmak olduğu kanısına vardım. kartlara bakmayı bıraktım. sonra msn cengiz diye bir arkadaşıda çağırıp beni ezmeye çalıştı.
    durum budur.

ben haksız olduğumu kabul ettim ve özrümü diledim. bunları söylemiş olmam burhan beyin maduriyetini gidermez biliyorum ama kendisi bu kartı hepimizden daha kolay bulabilecek bir çevreye sahip. bu kadar büyütülmüş olması iyi niyetli olmadığı kanısı oluşturdu bende.
    daha ılımlı yaklaşmış olsaydı üstüne para vererek kendisine kart almaya dahi razıydım. ama artık zor....

verdiğim rahatsızlıktan dolayı herkesten özür dilerim...

Her İki Tarafında Bu Konuda Anlayışlı davranması gerekiyor Özellikle Burhan Arkadaşımızın Mağdur Olduğu Kesin.Yalnız Levent Arkadaşımızında Yazdıklarından Sonra Bunda bir art niyet göremedim.Şunuda Unutmamak Gerek Satıcı Herzaman İptal Hakkını Elinde Tutar,Alıcı Kişinin Tuttuğu gibi tabi burda anlaşarak çözüm bulmak en iyisi.Habersiz Bir Şekilde Bu Arkadaş Kartı Satmaktan Vazgectim Diye Söylüyebilirdi Ve Bu Kadarda Uzatmayabilirdi.Hani Bir Söz vardı ya Doğru Söyleyini Dokuz Köyden Kovarlar Diye...Bu Sözün Tam yeri Bu olsa gerek.Anladığım Kadarı İle Burhan Arkadaşımızda Sinirlenmiş Belkide Kart Acil Lazımdı fakat Tele Bakmayışı ve Pmleri Okumaması Bir Muamma Olmuş Burda yani Levent arkadaşımız Ortada Kalmış.Bu Durumda İki Tarafıda Haklı Buluyorum Kimse Kızmasın Ortada Büyütülecek Çok Şey yok Diye Düşünüyorum ve Sözlerimi Önemli Bir Noktaya Deyinerek Bitirmek İstiyorum.Özellikle Bu foruma Uzun yıllardır üye olarak çok şey öğrenmiş bulunmaktayım.Herkezde Nedense Bir birine atlama karalama anlamsız bir hırs görüyorum.Forumda Bir Takım Gruplaşma Oluşmuş Sanki Çete Hesaplaşması gibi Herkez vur abalıya alta kalanın canı cıksın hesabı ALLAH ne verdi ise sövüşdürüp duruyor.Saygı ve Sevgiden Uzak Bir Çok Olaya Şahit Oldum İşin Püf noktasıda bu benim için burhan neyse leventte odur.Heleki bilmediğiniz tanımadığınız insan hakkında yorum yaparak iftara atabilirsiniz Hesaptan Korkmayanlar Bilerek ve Bilmiyerek Kul Hakkını Yiyorlar.Yorumlarım Kime saçma Kimine Anlamsız Gelebilir anlatmak İstedğim ise herkezin bir birini yakın dost arkadas görebilse işte bu forum ozamn çok iyi yerlere gelebilir.Burhan arkadaşımın bu konuyu uzatmıyacağını ümit ediyorum kendisi sinirli olsada anlayışlı bir arkadaşımızdır :) Mutlaka Levent arkadasımızn Özürünü Kabul Edecektir.Olan Olmuş Artık Yapacak birşey yok Ölüyü Diriltmek Bence Çok Anlamsız.Levent arkadaşımıza gelince ona bu olayın ders olmasını temenni ediyorum bir daha da tekrarlamıyacağına inanıyorum.Saygılar

• Aynı durumu 3, 5 kez yaşadım, hem de burada ciddi ciddi alışveriş yapan üyeler ile. Bir mağduriyetlik söz konusu lakin teşhir edilecek kadar ciddi olduğunu düşünmüyorum. Eğer bu teşhir doğru ise burası mağduriyet konularıyla dolup taşar. Pek çok kişi yapıyor bunu. Kızıp geçiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 3 Eylül 2008; 4:32:38 >
  • Eğer her cayan yazılacak olsaydı buraya onlarca isim yazardım, sadece caymak değil gönderdiğim parayı banka masraflarını kesip iade eden de, şehir dışı olmasına rağmen gidip aradığımda sattım diyen de, yine şehir dışı olup da satmaya çalıştığı ürünün ilanda belirttiğinden farklı olanda gördüm. Sesimi çıkarmadım. Ama kafamda yerleri bellidir, ne yaparlarsa yapsınlar telafisi mümkün değildir gözümde.

Burada levent_yavuz arkadaşımızın istemeyek yaptığına doğru demiyorum ama en azından karşı tarafa ulaşmaya çalışması, mağduriyetini telafi etme çabası benim gözümde iyi niyetinin göstergesidir. Kendisi ile henüz bir alışverişim olmadı fakat bir kere de olsa evine gidip görmüşlüğüm, az da olsa tanımışlığım var. Alışveriş yaparken kesinlikle tereddüt etmeyeceğim biri. Keza tanımamış olsaydım bile yukarıdaki çabası benim için yeterlidir.

"Söz senettir" diyorsanız eğer gerektiğinde ulaşılabilmeniz için verdiğiniz telefona cevap vermemeniz de aynı şekilde değerlendirilemez mi?

• ikinize de geçmiş olsun arkadaşlar.
    olan olmuş artık, gereksiz uzatmak anlamsız.
    asıl iyi niyetiniz ve güvenirliğiniz şimdi bu olayı ne kadar çabuk tatlıya bağlayacağınıza bağlı.

kasten birbirinizi kırmak istemediyseniz şimdi örnek birer forumcu olun ve bu olayı tatlıya bağlayın.
    bağışlamak büyüklüktür, abartıp uzatmak değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigitozcan

İki tarafı da tanımam etmem, gecenin bu vakti yorum yapasım geldi sadece :)

Levent Bey, biraz da mecbur kalarak satışı iptal etmek zorunda kalmış. Burhan Bey'in bunu geç öğrenmesinin sebebi Levent Bey'in oyalamasından ziyade pm kutusuna ve telefonuna geç ulaşması gibi gözüküyor. Bu durumda 2gün bekletme gibi bir durum göremiyorum şahsen ben.

Belki ihtiyacınız olan bir kartı alamamanızdan ötürü bu başlığı açtınız ancak satıcının özrü ve elinden gelen yardımı yapma teklifine rağmen "bu kişinin sözüne güvenmeyin,alışveriş yapmayın" şeklinde bir tavır takınmak doğru değil.

Biraz anlayış bence mağduriyetinizi giderir.

Teşekkürler.

Ben de bu konuya müdahil olmak istemedim fakat,biraz hoşgörülü olunmalı.Söz tutulamamış olabilir hangimiz hayatta verdiğimiz tüm sözleri eksiksiz tutabiliyoruz ki?Özür de dilenmiş,ortada dolandırıcılar kol gezerken böyle bir topicin açılmış olması güzel bir davranış değil,ortada bir mağduriyet vardır fakat iki tarafın da rahatlıkla kompanse edeceği bir durum,özürler dilenmiştir,satış gerçelkeşmemiştir,satıcı satma kararından vzgeçmiştir,tamam pek yapılmasını doğru bulduğumu söyleyemem ama bu forumda bu şekilde başıma gelen vakaları yazacak olsam sanırım bütün bir sütunu kaplayacak kadar şey bulurum.

Mağdur olmak ya da olmamak konusunda bir yorumum yok.Ama Osman abi ben seni dini bütün bir adam bilirim,bu forum 2. elinde de en çok yer alan kişisin.Senin de biraz hoşgörüye çağırmanı beklerdim açıkçası.Yanlış anlamasın kimse,hiçkimseyi kırma niyetim yok.Fakat gerçekten,eğer 1 YTL paranız alındıysa hemen açılsın topic, ve dolandırıcı denilsin hiç lafım yok ama,para alınmamış şahıs özür dilemiş,arkadaşına vermiştir vermemiştir,sonuçta alıcıyı kırmak istemediğini,bir yerlerde iyi niyetli olduğunu görüyoruz.İyi niyete iyi niyetle karşılık verilmelidir.Sonuçta demircibu arkadaşım forumda hiç bulunmamış biri değil ve kendisine istediği VGA yı 2. elde bulabilecek bir arkadaşımız.

Tatlıya bağlanması dileğiyle.

Saygılar.

• yani yuh beee.oturmus koca adamlar vay efendım sozunden caymıs.benı magdur etti..adam dolandırmamıs bı sey yapmamıs.satıstan vazgecmıs.bı daha alısverıs yapmazsın olur bıter.yaw oruc sizin basınıza vurmus.koca forum kalkmıs adamı bi asmadıgınız kalmıs...
  • Biraz daha anlayışlı olmak gerekiyor.Levent Bey durumu güzel bir şekilde izah etmiş.Size ulaşmaya çalıştığını söylemiş , mağdur bıraktığı içinde özür dilemiş.Bence herhangi bir problem kalmamış ortada.Alışverişlerimizde o kadar çok oluyor ki bu durum...Bu tip durumlarda önemli olan karşıdakinin iyi niyetidir.

Herkese iyi forumlar...
  • bende birşey var sandım bu olay için mesaj dahi açılmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: emirmete

yani yuh beee.oturmus koca adamlar vay efendım sozunden caymıs.benı magdur etti..adam dolandırmamıs bı sey yapmamıs.satıstan vazgecmıs.bı daha alısverıs yapmazsın olur bıter.yaw oruc sizin basınıza vurmus.koca forum kalkmıs adamı bi asmadıgınız kalmıs...

quote:

Biraz daha anlayışlı olmak gerekiyor.Levent Bey durumu güzel bir şekilde izah etmiş.Size ulaşmaya çalıştığını söylemiş , mağdur bıraktığı içinde özür dilemiş.Bence herhangi bir problem kalmamış ortada.Alışverişlerimizde o kadar çok oluyor ki bu durum...Bu tip durumlarda önemli olan karşıdakinin iyi niyetidir.

Herkese iyi forumlar...

quote:

bende birşey var sandım bu olay için mesaj dahi açılmaz

+1

• Niye bu celal ne olmuş kim kimi öldürdü??? @demircibu arkadaşım 400 küsür iyi referansından bahsediyorsun bu arkadaşıda kötü referanslarının arasına eklersin olur biter... @öztin bu konu seni neden bu kadar alevlendirdi??? arkadaşın @demircibu ya yapılan haksızlığı kaldıramadın mı? bu işin iyi kötü ticaretini yapıyorsunuz... olur böyle vakalar ve siz bunu çok çok çok iyi biliyorsunuz!!!
    belki siz verdiğiniz her sözü tuttunuz! değil 15 yıl 50 yıllık arkadaşlarınızıda sildiniz sözünüzü tutmak için, hatta annenizi, babanızı, abinizi ve eşinizi bile sadece verdiğiniz söz yüzünden sildiniz silersiniz!!!!! belki sattığınız bir ürünü alıcı vazgeçip almadığı için bir başkasınada mahçup oldunuz! belki sizde satıcıya güveniniz olmadığı için almaktan, alıcıya güvenmediğiniz için satmaktan vazgeçtiniz!!! bu forumda yapmadınızda belki dükkanınızda yaptınız!!! bu kadar büyütmeye gerek yok... olumsuz referans dersiniz olur biter...
    hepimiz insanız hata yaparız... biraz büyüdüğünüzde verdiğiniz bazı sözleri tutmadığınızı anlarsınız bu ister ticaret olsun ister başka birşey olsun illaki bunu yaşarsınız!!! neden mi?? cevap belli...

• arkadaşlar hata ile suç arasında keskin bir fark var;

levent yavuz, suç işlememiş, bir hata yapmış. bu onu dolandırıcı veya namussuz yapmaz. bence biraz abartmışsınız, eğer böyle şeylerden dolayı da direkt alışveriş edilmemesi gereken kişi dersek; şu ana kadar 100ün üzerinde, alışveriş yaptığım kişilerden geriye 20-30 kişi ya kalır, ya kalmaz.

Çocukça bir hata yapmış, (belki yalan söylüyordur ama yalan söylediğini ispat edemiyorsak, sadece hata yaptığına inanmak zorundayız) bu hata için uyarmak yeterli. olumsuz referans listesine bile yazmak bence ağır bir ceza.
  • Burhancım, ufak bir sorun olmuş. problem yok.
    arkadaş da özür dilemiş.
    uzatmya gerek yok artık..
  • bütün yorumları okudum.burhan bey mağdur durumda ama Levent beyin de herhangi bir art niyeti olduğunu sanmıyorum.Heri iki arkadaşıda tanımam etmem ama böyle bir topic açılması biraz talihsizlik olmuş.
  • evet bu tür şeyler olabiliyor.bu olay için konu açılmaz bencede
  • Bence Arkadasin tek Problemi konusmalara uymamasi.Burda Bi Kotu Niyet Aramamak Gerekiyor.Belkide vazgecmis olabilir..Sonucda Ticaret yapiyosunuz Sende vazgecebilirsin...Yani sen Malzemeyi gorup alacaksin veya malzemede kusurda olabilir.Bir kendimden ornek veriyim Gecen hafta Biriyle Apple PowerBook Bilgisayar almak icin Msn sini aldim.Herif Basladi ilk yazima Trip yapmaya 7 8 Satir sonra kayboldu Msn den sonra bilgisayari satmis ne yapiyim simdi yani benimde hosuma giden bisey degil ama herkesi kendimiz gibi goremeyiz..En azindan Arkadas Kotu niyetli birisi degil kusur islemis olabilir...Bi dahakinde umarim telafi eder...Konuyu acmis olman bencede iyi olmus umarim birileri bu olaydan ders alir..
  • Etik olarak Burhan haklı görünüyor.. ancak alışverişlerimde çok sık rastladığım yeni olmayan bir konu. Örneğin geçmişte Edirneden sattığı kartı almak isteğimi söylediğim XXXX kişisi alışverişin olacağı sabah haber bile vermeksizin kartı daha yüksek fiyat verdiğini tahmin ettiğim birisine satmıştı. Bana söylediği ise kartı ablasının zorla makineden söküp teyzesnin oğluna vermesi imiş. Çocuk çok ağlamış mışmışmış...

Bu tür şeyler etik değil arkadaşlar. Cayma hakkı her iki tarafa da aittir. Eğer bir taraf durumdan memnun değil ise anlaşarak cayılması lazım. Oldu bittiye getirmek sorunu çözmez görüldüğü gibi. Hele işin içine anlamsız bahaneler giriyorsa çok dikkat etmek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.