Binbaşı
30 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
25 üye
Görüntülenme
Toplam: 274 (Bu ay: 2)
Gönderileri

İşyerinde kullanmak için hızlı bir flash diske ihtiyacım var; öncelikli kıstas taşınabilir olması, yoksa harici diskler yeterince hızlı olabiliyor. Kapasite, ikinci kıstasım.

90-100 MB/s civarında yazma hızına sahip flash belleklerden bildiğiniz var mı?

Satıcı Fransız, getiren Amazon Lojistik, ancak prime kapsamında bile kargo 30 ₺.

Fan sessiz değil, ancak PWM, göbekten 8 ledli ARGB ve su geçirmez rulmanlı fan bulmak bile zor.

Antec P12 ARGB 120 mm Fan Çerçevesi Beyaz Adreslenebilir RGB Fanlar Ayarlanabilir LED'ler Hava Dengeleme Eğrisi Bıçak Tasarımı PWM Kontrolü Bilgisayar Kasası ve Sıvı Soğutucu https://www.amazon.com.tr/dp/B08S32WDH8

7 yaş-2. sınıf öğrencisi çocuk için yazıcı kuracağım. Elimde HP Officejet 4500 (g510) veya HP Photosmart 2575 var, İkisinden birini tanklıya çevirip kullanacağım. Wifi özelliği nedeniyle HP Officejet 4500 (g510) daha makul. HP Photosmart 2575, bildiğim kadarıyla daha iyi baskı kalitesine rağmen, ağa sadece ethernetle bağlanıyor. Sorun şu ki ikisinin de kartuşları yok. Orijinal boş kartuş aradım ama kolay bulunmuyor sanırım.

Sorularım ise;

İkisinde de üç renk için ayrı ayrı kartuşlar değil, tek kartuş var, randıman verir mi? Yapacağım masrafa değer mi?

Orijinal boş kartuş bulamazsam, orijinal yenisi yerine, muadil kartuş randıman verir mi?

HP Officejet 4500 (g510) veya HP Photosmart 2575'ten hangisi daha iyi olur?

Bitmeyen kartuş sistemlerinin tümü aynı mı, yoksa daha iyisi, daha moderni falan var mı?

Elimde Samsung Galaxy Tab 10.1 (GT-N8005) var, elimde orijinal kablosu var ama adaptörü yok, bu yüzden çok yavaş şarj ediyor.

Orijinal adaptörüyle denediğimde, herhangi bir problem olmadan şarj ediyor ama elimdeki Syrox J48 (2,6 amper iddiası var), Xiaomi Mi5 ve Mi 5s orijinal şarj aletleri (5V 2,5A), Asus Zenfone 6 orijinal şarj aletleriyle çok yavaş.

Bu cihazla birlikte sorunsuz kullandığınız şarj aletlerinizi yazabilirseniz, bana çok yardımı olacak.

Orijinal adaptörü dışında, Samsung marka ve 5V-2A tüm şarj aletleriyle sorunsuz çalışıyor. Şarj aleti ararken okuduğum yorumlarda, şarj aletlerinin hızından şikayet edenlerin çoğunun Samsung Note serisi gibi cihaz sahipleri olduğunu farkettim. Nasılını niçinini bilmiyorum, yüksek güç tüketen Samsung cihazlar, Samsung adaptörleri seçiyor gibi.

Elimde, fanı bozulmuş bir Thermaltake X5 Orb FX II/Red var, karantina günlerinde meşgale olsun diye onu tekrar kullanıma hazır hale getirmek istedim. Bununla ilgili tecrübelerimi hem paylaşmak, hem yeni fikirleri de almak istiyorum.

Öncelikle soğutucu bu, 5 çeşit renginden kırmızı olanı.

Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

Üzerindeki 118 mm çapındaki led göstergeli fanı, tozlu kullanım şartları yüzünden bozuldu, fanı söküp attım tabii. Aynı fandan veya benzer bir fan bulamadım, benzer olarak bulunabilir en büyük fan, bazı ekran kartlarında kullanılan 88 mm çapındaki fan. Fan çapı küçüldükçe, ya performans azalır, ya da RPM, RPM'le birlikte de ses artar. Bu yüzden daha önce tuvalete havalandırma fanı olur diye aldığım, fakat kullanmadığım, yüksek devirli, haliyle yüksek sesli bir fanı kullanmaya karar verdim, bunun ideali aslında PWM bir fan, ancak elimde yoktu ve bu soğutucu için masrafa girmeye gerek görmedim.

Fanın merkezini çerçevesine bağlayan 4 kirişi yan keskiyle kesip düzelttim, bu ledli fanda, ledlerin çerçeve yerine o kirişlerde olması da avantaj oldu, genelde bu tip fanlarda çerçevede olur.

Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

Soğutucunun ortasına monte edilen fan montaj aparatının delikleri, fanla elbette uyumsuz, ona çift taraflı bantla yapıştırdım, fan göbeği ile aparatın kenarları, ucu ucuna birbirine denk geldi, bu sayede yapıştırma payı çıktı. Burada en önemli sorun, fanın ebatlarından kaynaklı, fan, tam olarak ortadan yapıştırılmalı, aksi takdirde, fan kanatları sığmıyor, bu haliyle bile kanatların bir ucu ile soğutucu yaprakları arasında 1 mm civarında bir mesafe var, azıcık simetri kaydığında, fan soğutucunun ortasına sığmıyor. Fan etiketinin tam olarak montaj aparatının ortasındaki delikle birebir aynı olması, şans oldu, simetriyi tutturabildim. Aksi durumda, pergel yardımıyla ortalamak gerekecekti. İşin en zor kısmı buydu, bunu başaramasaydım, hiickimse nickli arkadaşın Titan Amanda'sından kalan 92 mm çapındaki, 38 mm kalınlığındaki fanlarından birini kullanacaktım, ancak o fanların ihtiyaç duyduğu ilk besleme gerilimini anakartların üzerindeki fan soketleri sağlayamıyor, doğrudan PSUya takılmak zorunda.

Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

Fan göbeğinin ve kirişlerin bazı yerlerini, aparatın soğutucuya montaj deliklerini kapatmaması için yontmak zorunda kaldım.

Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmekThermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

Fan ekleme işi tamam oldu. 4 farklı renkteki LED, pek hoş olmadı gerçi.

Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmekThermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek

Ancak bu soğutucu, zaten sadece LGA 775 veya AM2/AM2+ uyumlu olarak piyasaya çıktı, AM2/AM2+ aparatlarını nereye attığımı zaten bilmiyorum, onu LGA 115* uyumlu hale getirirsem, değerlendirme imkanım olacak. Bunun için kolay yolum, montaj plakasını, kenardan deliğe kadar kesmek ve böylece LGA 115* deliğine denk gelir hale getirmek. İdeal olanı ise, mevcut deliği √2, yani 1,41 mm kadar dışa kaydırmak. Dremel ve fiberglas destekli kesme diskiyle kolaylıkla kesebilir ve vida-somunla sabitleyebilirim. Deliği kaydırmak içinse, elimde 3 mm metal delme ucu var ama delmek ayrı, deliği kaydırmak ayrı. Delik kaydırmak için pratik bir fikre ihtiyacım var.

Thermaltake X5 Orb FX II/Red hayata döndürmek
Berber yasağının uzun sürebileceğini varsayarak, artık bir saç kesme makinesi edinmem gerekiyor.

Gerek şart, saçı ve ensedeki tüyleri düzgün alması.

İdeali; kablolu da kullanılabilen kablosuz olması, duşta da kullanılabilmesi, sinekkaydı olmasa da günlük sakal traşı da yapabilmesi. Bütün bunları karşılayan bir makine var mı bilmiyorum, araştırdıkça kafam karıştı ve Philips Multigroom 7000 serisine meylettim, 13 taraklı MG7715 serisi, bu serideki en uygun fiyatlı versiyon.

Bunun yerine önerebileceğiniz başka makinalar var mı? "Üzerine üç beş daha koy, şunu al, fiyat farkına değer" önerileri de, "buna bile gerek yok, şunu al, 2 yılda bir çöpe atar, yenisini alırsın." önerileri de çok makbule geçer, zira bu konuda hiç bir tecrübem ve bilgim yok.
https://www.philips.com.tr/c-p/MG7715_15/multigroom-series-7000 siparişini geçtim. Vatan Bilgisayar'da, mağaza stoğundan internet stoğuna çekilmesi kadayıf gibi oldu, üstelik güncel olmayan fiyatın değişmemesi de üstüne kaymak oldu. 285 ₺ kargo bedava.

Güncelleme:

Saçı bu akşam kestim, hayatımda ilk defa saç kesiyorum, 12 numaralı tarakla daldım, biraz kel oldum. Saçı sorunsuz aldı. Yaşadığım sorunlar, benim tecrübesizliğim ve saçımın düzensizliğiyle ilgili. Berberlerim zaten sakalımı usturayla almaktan imtina ediyordu, damat traşımı yapan, çok yakın arkadaşım berberim bile senin sakallar cins, evde bir mach3'le üstünden geç, rezil etme beni demişti, saçımın da her teli başka bir yöne doğru çıkıyor.

Şimdiye kadar bulabildiğim tek olumsuzluk, bıçağın arkası ile monte edildiği ağız bölgesi, kılla doluyor, her bıçak aparatındaki 1 damla kadar beyaz gres yağıyla birlikte, o kılların temizlenmesi de zor oluyor, bir kaç traşta sorun yaşatmayacaktır ama 4-5 traştan sonra, o milin hareketine bile engel olabilirmiş gibi geliyor, mutlaka yıkanması ve tekrardan yağlanması gerekebilir.

Başlıkları biraz araştırırken; MG7715'in, aslında en alt paket olduğunu öğrendim, MG7710'da sıfır sakal traşı için folyo başlık var, MG7715'te ise vücut için bakım başlığı var, ikisi arasındaki tek fark bu. MG7720'de, her iki başlık da var, onun da tek farkı bu. Folyo başlık istiyorsanız, MG7710, vücut kılları için başlık istiyorsanız, ki bence çok gerekli değil, onsuz da vücut kılları alınabilir, MG7715 almalısınız. İkisi de lazım derseniz, ya birini alıp eksik başlığı ayrıca alırsınız, ya da MG7720 alırsınız.

Folyo başlık, CP0812 ürün koduna sahip, TR'de sadece bir sitede buldum, kargo dahil 90 ₺https://www.philips.com.tr/c-p/CP0812_01/mini-folyo

Vücut bakım başlığı, CP0809 ürün koduna sahip, Phaksesuar, 78 ₺'ye satıyor.https://www.philips.com.tr/c-p/CP0809_01/erkek-vuecut-bakim-seti

En üst paket olan MG7730'da ise, MG7720'deki tüm başlıklara ek olarak, bir tane saç tarağı ile ağız genişliği 41 mm olan bıçak var. Tarağın modelini bulamadım ama eksikliğinin hissedileceğini sanmıyorum, ancak geniş ağızlı bıçak, kesinlikle işe yarar. Maalesef Türkiye'de satışı yok, ürün kodu CP0839. Türkiye'ye gönderim yapan bir yer bulursam, folyo başlıkla birlikte kesinlikle alırım.
https://www.philips.de/c-p/CP0839_01/trimmer

4 paketin de farkları, resim üzerinde şöyle:
Saç kesme makinesi, Philips MG7715 kullanıcı yorumu
İşyeri için 10-15 tane Epson tanklı yazıcı aldım, ekonomik vs diye. Ancak mürekkep tankları tamamen boşalıp tekrar doldurduğumuzda, boşalmış hortumları mürekkeple doldurmak için cihaz butonlarından birine belli şartlarda basmak gerekiyor ve ben bunu ezberleyemediğim için, her seferinde bir kaç saat boyunca internette aramak zorunda kalıyorum. Çünkü Epson mürekkep doldurma konusunda insanın kılavuza bakma ihtiyacı duyacağı yegane noktayı, mürekkep dolum rehberlerinin hiç birine koymamış. Bu bilginin olduğu yegane yer, kutuda çıkan basılı kurulum kılavuzu.

Şu anda da L310 yazıcıya nasıl mürekkep şarj edeceğimi arıyorum ama bulamıyorum.

Özet geçiyorum; HP dışında her tür yazıcı pişmanlıktır.
Tek kişi için çamaşır makinası bakıyorum, normalde 3 kiloluk ince makinalar bile yeter bana ama bekar bir erkek olarak battaniye-yorgan gibi şeyleri de gerektiğinde yıkamak istiyorum, bu nedenle kilodan çok tambur hacmi önemli sanırım.

Bir de kurutmalı makinalar ilgimi çekti, henüz ev tutmadım ama tutacağım evde ayrıca kurutma makinasına yer ayıramayabilirim, ayrıca çift makina muhtemeldir ki daha yüksek fiyatlı olacak.

Tamburu büyük, kurutma özelliği olan ve ekonomik diyebileceğimiz bir makina tavsiyesi lazım kısaca.

Mesela şundan daha iyi bir seçenek var mıdır?
https://www.yukko.com/lg-f4j6tmp8s-a-8-kg-yikama-5-kg-kurutma-kapasiteli-1400-devir-kurutmali-camasir-makinesi-v-50039926
Superonline Fiber için verilen Huawei HG255s modemden illallah edince, Xiaomi Mi Wifi 3G aldım, ancak daha başlangıçta ciddi bir sorun yaşadım:

Cihaz bildiğiniz üzere Çince. Google Chrome ile arayüzüne ulaşıldığında, Google çeviri ile gayet güzel Türkçe oluyor denmiş ama ben cihazı bilgisayara kabloyla bağlayıp arayüze girdiğimde, internet olmadığından Google Chrome çeviri çalışmıyor haliyle. Bilgisayarımı kablosuz olarak internete bağlayıp kabloyla bağlı Xiaomi cihaza ulaşmak istediğimde ise sayfa görüntülenemiyor. Aynı anda hem internete bağlanıp, hem xiaomi yerel ağına bağlanamıyorum.

Cihaza Mi mobil uygulamasından ulaşayım dedim, mobil uygulama routerı bulamıyor bile. (Cihaza reset atınca, buldu. Ancak mac clone yapabilmem için web arayüzüne ulaşmam şart)

Bu cihazı kullanan arkadaşlar, google çeviri işini nasıl halletmişler acaba?

4.12.2018: Cihazı ve bilgisayarı ayrı ayrı Superonline Routera bağladım, bilgisayar internete ordan çıktı. Cihaza ise wifi üzerinden bağlanıp arayüze girdim, bu şekilde çeviri çalıştı.

Ancak şimdiki sorunum; mac klonlama yerini bulamıyorum. Yok deyip geçeceğim ama internette mac klonlayarak kullandıklarını yazanlar var.

Güncelleme: Mac klonlama, ortak ayarlar/internet ayarları altında mac bölümündeymiş. Şimdi ise SOL kullanıcı adı ve şifreyi nereye gireceğimi bulamıyorum. Bu cihazı bu senaryoda kullandığını iddia eden pek çok insan var ama hiç biri nasıl kullandığını yazmamış. Bir cihaz hakkında internette bu kadar az bilgiye rastladığım son dönem, dial up dönemlerinde, üretimden kalkmış sis chipsetli hurdaların halen çalışır olduğu dönemdi.

Güncelleme: SOL kullanıcı adı ve şifre bölümü; ortak ayarlar/common settings (Üst barda 3.sütundaki menü) altındaki internet ayarları/internet settings sekmesi (2.sütun) altındaki internet ayarları/internet settings bölümünde (2.sıradaki ayarlar) varsayılanı DHCP olan açılır menüde PPPoE seçimiyle ortaya çıkıyor. Kullanıcı adı ve şifreyi yazıp, SOL modemine giren wan kablosunu, alıp bu cihazın wan portuna takıp altındaki onay butonuna basmak gerekiyor.

Hazır bu bir rehbere dönüştü, SOL kullanıcı şifresini öğrenmek için kullandığım rehber de burda:https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-superonline-wan-fiber-kullanici-sifresi-oegrenme.615937/ Orası için pratik uyarılarım; öncesinde SOL kullanıcı adınızı not alın, ayrıca ubuntuda kablosuz klavye mouse windowstaki gibi tak kullan çalışmıyor, kablolu hazır edin.
Evde Hometech HT1200SE uydu alıcı var ancak kanal geçiş hızından memnun değiller. O yüzden kanal geçiş hızı iyi bir cihaz arıyorum.

Turksattaki yerli kanalları göstermesi dışında hiç bir özelliği kullanılmayacak.

Belirli bir bütçem yok, bu özelliği sağlamadığı sürece, her cihaz benim için pahalı, 50 lira olsa bile.
Hakkında
Forum İkinci El İmzası:
Ürün aldığımda, önce para sonra ürün diyebilmek için benim sunabileceklerimden daha sağlam referanslarınızın olması lazım.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
test
Otomobil
Mazda
Mobil cihaz
Huawei
Operatör
Türk Telekom
ISS
Superonline
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.065
İkinci El Bölümü Mesajları: 2.250
Konularının görüntülenme sayısı: 30.617 (Bu ay: 822)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 697 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.