Şimdi Ara

Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
9
Favori
11.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ya Allah aşkına herşey hazır zaten Türkiyede yaşayıpta Teknoloji çağında olupta kim birşey üretmiş? Abd mi burası Yazılım biliyorsun ne yapacan köyde? Bilgisayar biliyorsun ne yapacan? Nasıl tedarik edicen nasıl satıcaksın ürettiğin şeyi boşversene boş hayel Türkiye şartlarında yaşayıpta köyde birşey üreticem onla para kazanacam yapabilene helal olsun fazla gerçekci gelmiyor bana.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • canbaz67 C kullanıcısına yanıt
    20k kazansamda o İstanbul çekilmez doğuma büyüme bayrampaşalıyım 25 yıldır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demesi kolay. Ankara, gölbaşı'nda villamız vardı. Sakin, sessiz ne güzel. gülleri buda, köpeği gezdir vs derken bir süre sonra sıkılıyorsun.

  • bir şey yapmak istemeyen adamı silokon vadisinin ortasına koysan da bir şey yapamaz. sizin bu bakış açısı klasik fakir insan bakış açısıdır.

  • Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt

    Özel sektörde dayı ile girilir de dayı ile yüksenilmez kaldı ki dayı ile girilen iş yerlerinin geleceği de yoktur. Yapmaya giriştiğiniz şey kötü veya ayıp bir şey değil fakat bunlar 25 yaşında bir gencin elinde güçlü bir sermayesi, farklı insan gücü olmadan yapması pek mantıklı olmayan şeyler.


    Bir de unutmayın aynı anda birbirinden farklı 2-3 alanda uzmanlaşamazsınız. Siz yazılım tecrübenizi geliştirin, biraz da pazarlamanıza iletişiminize dikkat edin zaten özel sektörde güzel kazançlar elde etmeye başlarsınız. 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı mezunu olup sektör tecrübesi 3 yıl olupta 7-8 bin TL alanı da biliyorum ( Torpilsiz ), 4-5 yıllık sektör tecrübesi ile 10-12 bin TL alanı'da.


    Bu maaşlarla ilgili bildiğim ise çok sık işyeri değiştirilmemeli fakat belirli bir sürede de muhakkak değiştirilmesi gerekiyor onu biliyorum. 3 yıl boyunca aynı yerde çalışarak kimse 4-5 bin TL'den başlayan maaşınızı 10-12 bin TL'lere çıkarmayacaktır. Çünkü elde ettiğiniz tecrübeyi de size kendileri sağladığını düşünerek muhakkak mi sizi kendilerinden koparmayacak şekilde en düşük zamları yapacaklardır. 2-3 yılda bir mümkün mertebe küçük şirketlerden daha büyük şirketlere sağlıklı, etik ayrılıklarla sağlıklı bir gelişim elde edebilirsiniz.


    25 yaşındasınız, kariyere tövbe etme gibi bir lüksünüz yok. Mühendislik mezunu olarak tam da 40-45'inize kadar kariyeri önemseyin. Ülkede ekonomi şartları evet diğer ülkelere göre kötü. Fakat bu bilgili, hızlı ve verimli "beyaz yaka" bir çalışanın güzel hayat yaşayamayacağı anlamına gelmiyor. Emin olun özveri, sabır ve birazda şans ile ( ki aynı şansa köyde de ihtiyacınız var sel olabilir, çok ağır bir kış mevsimi yaşayabilirsiniz ) kendiniz, ileri de olursa kendi eşiniz ve çocuklarınız için güzel farklı bir hayat yaşayabilirsiniz. Fındık ticareti ile ilgili de Türkiye'de fındığın fiyatını Ferrero beliyorlar büyük oranda. Çünkü Türkiye'deki fındığın %70-%80'inini o satın alıyor.


    Şunu da unutmamak gerekir. Şehir'de de köylerde de bireysel inanılmaz başarı hayallerinden insanlar artık vazgeçmeli. Tarım bütün dünyada da, Türkiye'de de bir kaç çiftçinin amatör yöntem ve ekipmanları ile iyi kâr elde edebileceği basit bir sektör değil aynı diğer sektörlerde de olduğu gibi. Nasıl ki Bakkalların, Kurumsal Marketlerin mühendisliği, argesi, sermaye gücü ve politik gücü ile baş etme imkanı yok ise, kendi halindeki çiftçilerin ve tarımcılarımızında kurumsal tarım endüstrisi karşısında bir şansı yok. Hedefiniz en fazla ideal bir pazarlama ile butik, son kullanıcıya hitap edecek dolaylı ürünlerle "butik kazanç" olmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 28 Eylül 2021; 18:49:52 >




  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Aynı tarım sektöründe de olduğu gibi iyi kazanman için önemli 3 kriter var. 1- Ürettiğini bir şekilde son kullanıcıya kendin satacaksın. Bu sebeple perakende müşteriye yakın konumda olacaksın. 2- Biraz gözü karartıp bazı şeytanlıklar yapmaktan kaçınmayacaksın. 3- Akrabaya, tanıdığa ucuza, bedavaya bir şey vermeyeceksin.

  • Tebrikler , gerçekten çok güzel birşey yapmışsınız. Bende şehir hayatından nefret ederim . Pis hava, trafik , gürültü , geçinme derdi , güvenlik derken insan ömrünü yasayamadan 20 sene bir ev için çalışıyor. En güzel tavuk yumurtaları sizin olsun inşAllah :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    evet, kendi ürettiğini kendin aracısız müşteriye satacaksın.

    örnek veriyorum en basitinden köyde ürettiğin bir turşuyu

    2 türlü satabilirsin.

    1-ilçe ve semt pazarına götürüp satmak

    2-internette,e ticaret sitelerinde,sosyal medyada falan satabilirsin.


    bakın e ticaret sitesinde bildiğiniz inek tezeğini bile parayla satabiliyorsun.yani köyde ne bulup da satacaksın diyenlere

    Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum.
    Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum.gittigidiyor
    Hayvan Gübresi 60 lt Büyükbaş Hayvan Gübresi Ahır Gübresi Yanmış Elenmiş Gübre Doğal Gübre Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/hayvan-gubresi-60-lt-buyukbas-hayvan-gubresi-ahir-gubresi-yanmis-elenmis-gubre-dogal-gubre_pdp_659818357




  • Şirkette yazılımcı olarak çalışmak kölelik ama sabah 5 de kalkıp koyun boku temizlemek veya fındık ağacı silkelemek değil yani?

    Fakirsen kölesindir ister amerikada yaşa ister isviçrede ister köyde ister metropolde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alkgs A kullanıcısına yanıt

    valla şehirde patron işe geç kaldın diye azarlar,işe geç kaldım diye trafikte stres olursun. bir hata yapınca işten kovulur muyum diye endişe edersin.

    ama köyde sabah koyun boku temizlemek zor olsada en azından stres yok,başında patron yok,işe geç kalma derdi yok. kovulma gibi bir derdin yok.


    mandıra filozofu filmini seyrettiniz mi hiç? işte oradaki Mustafa Ali olmak istiyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 28 Eylül 2021; 19:46:8 >
  • Geçimini sağlayabilecek pasif bir gelirin varsa köyde yaşamak mantıklı olur. Ama geçimini köyde yaptığın çiftçilik, hayvancılık ile sağlayacaksan orası biraz tehlikeli işte. Hiç bilmediğin bir iş, nasıl geçimini sağlayacaksın, büyük bir risk.

  • Köy de bir şey yok. En büyük olay internet yok.


    Çiftçi batık durumda ama ev ofis var ise o zaman olur idi ama gene internet yok.

  • çok özledim çok...


    Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum.
  • Ben Istanbuldan tasindigim gune sukr ediyorum. Hergun ise git gel 3-4 saat sadece yollarda geciyordu ustune trafikte ettigim kufurler saygisiz davar surusu ile sinir yipratmalar. Haftasonu gelir arkadaslarla bulusayim bir yerlere gideyim dersin evden ciktigina cikacagina pisman olursun nereye gitsen kalabalik, trafik.. eminim istanbul gibi bir sehirde insanin omru kisaliyordur.

    Sansim vardi allahima cok sukur kullandim ve kendimi kurtardim. Suan ise bile bisikletle gidiyorum.


    Sorun su ki insan Istanbuldan cikmadan nasil bir batakta oldugunu anlayamiyor yani farketmek gercekten cok zor. Cunku sistemin bir parcasisin farkli bir yeri dusunmek bile aklina gelmiyor okadar sinir stresin arasinda kavrulup gidiyorsun. Istanbul parasi olana guzel, Zekeriyakoy-Sariyer gibi bir yerde hic o bolgeden cikmadan takilacaksin pasif bir gelirin olacak ancak o sekilde yoksa bana gore bir mantigi yok.

  • Köy var köy var benim köyüm hiçliğin ortasında nüfusu toplasan 30 kişi etmez mağara insanlarıyla aynı bilgi seviyesine sahipler , abartı değil gerçekten öyleler yaşadığımız gezegenin adı ne desen bilmezler. Çoğu yaşlı ve her türk insanı gibi kendi işiyle değil başkaları ne yapmış bunu kurcalıyorlar ve özgür değilsin şort giysen laf ederler onların görmediği bir şey ile uğraşsan uzaylı görmüş gibi bakarlar kısaca anadoluda köye yerleşmek akıl mantık işi değil. Batıdaki köyler ve insanlar biraz daha zeki olabilir belki Çanakkale, Trakya, Ege tarafları daha iyidir. Ama bana kalsa en iyisi Japonyada bir köyde yaşamak isterdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Korkusuz Daredevil

    Sen kimsin kardeşim ? Benim bildiğim bilgileri nereden biliyorsun ki beni eleştirebilecek kafayı kendinde bulabiliyorsun ? Bana eğer aldığım maaşa göre eleştiri yapıp da kendinizi geliştirememişsiniz der iseniz benden ne dememi bekliyorsunuz acaba çok merak ettim gerçekten ? Haklısınız dememi mi bekliyorsunuz. Bunu deseydim çok fazla egonuz okşanacaktı değil mi ?


    Burada benim hakkımda hiç bir şey bilmeden, kendini geliştirememişsin aldığın maaş çok düşük diye eleştiri de bulunanlara değil de gene pusula niye bana dönüyor acaba ? Siz eğer insanları maaşlarına göre yargılarsanız bende bilgi konusunda bir eleştiri yaparım. Benim burada anlatmaya çalıştığım şey önemli olan şeyin maaş olmadığı, insanların bilgilerine göre değil de CV lerine yazdıkları bilgilere göre maaş aldıkları.


    Sizin deyiminizle ve düşünceleriniz ile tamamen sizin kafanızda düşünerek bir yorum yaptım, eleştiri yaptım. Tekrar okumanızı tavsiye ederim yazdıklarımı. Şöyle bir şey demişim "Siz maaşa göre yargılarsanız bende bilgilere göre yargılarım." Söylediklerimin de arkasındayım zaten yazılım şirketlerinde bu yüzden çalışmıyorum. Tüm projelerinde kopyala-yapıştır yaparak yazılımcılık hayatına devam eden kişiler ile aynı maaşı aldığımdan dolayı bana kölelik gibi geliyor. Benim kararımdır. Sizi bu kadar geren nedir anlamıyorum ?


    Ben burada bir karar vermişim. "Yazılım şirketlerinde çalışmak ve freelance proje almak istemiyorum. Kendi projelerimi yapmak istiyorum" diye. Siz bunu evirip çevirip egonuzu tatmin edecek bir tartışma haline getirirseniz eğer kusura bakmayın buradan size ekmek çıkmaz.


    Başlarda gayet sakindim. Arkadaşın niyetini anladıktan sonra üslubum değişti ki herhangi bir hakaret de bulunmadım. Sizi kafanızda düşünerek bir eleştiride bulundum.



    Alıntıları Göster

    Ego sahibi olanın ben olduğuma emin misin? 2021 yılında bir forumda sinirlenmeden, öfkelenmeden mesaj yazamaz haldesin, farkında mısın?


    Gayet basit bir şey yazdım, en önemli kısmını vurgulayarak tekrar söylüyorum, hayattan beklentilerin, isteklerin, kararların umrumda değil, herkes bu hayatta istediğini yapmalı zaten, niye böyle yaptın demedim sana, neden büyük şirketlerde çalışmadın ya da maaşın neden düşük de demedim, yap istediğini bana ne? Kendinle ilgili yazdıklarına değil genel durum hakkında yazdıklarına tepkili olduğumu açıkça belirttim, onlar da:


    Alıntı

    metni:
    Büyük bir çoğunluk asgari ücret alıyor. Gerçekten yaşanılacak bir ev tutmak 2000-3000 TL geri kalan para ile nasıl geçiniyorsunuz abi ? Bırakın eğlenmeyi falan karnınızı nasıl doyuruyorsunuz ? 1 evde 5 kişinin çalışması lazım geçinebilmek için. 5 kişi çalışıyor desek o evde en az 7 kişi yaşıyor olacak. Gerçekten değer mi bu şekilde yaşamaya ?


    İstanbul'da büyük çoğunluk asgari maaş almıyor, tanıdığım hiçbir yazılımcı da geçim sıkıntısı çekmiyor. SEN değilsin bak konu yine, siz demişsin, ben de hem kendim hem çoğu arkadaşım o çevrenin bir parçası olarak cevap veriyorum.


    Alıntı

    metni:
    hocam ne 10 bin tl si gözünüzü seveyim aynı ülke de mi yaşıyoruz ? Şu an 6 bin tl maaş alıyorum. 2 bin tl si zaten yol masrafına gidiyor.


    Tamamen aynı mesele. Her yerde insanlar paraya maaşa takık gibi cevap vermisşin, ama hayır, daha konudaki ilk mesajlarından biri para üzerine. Sen paradan bahsetmesen kim niye para üzerine konuşup dursun? Argümanın şehirden bunaldım olsa haklısın, ama bu saçma bir argüman.


    Alıntı

    metni:
    Benim bildiğim bilgileri nereden biliyorsun ki beni eleştirebilecek kafayı kendinde bulabiliyorsun ?

    Senin ne bilip ne bilmediğini bilmiyorum, öyle bir iddiada da bulunmadım, şehir ve sektör hakkında iddialarda bulundun, ben de yanlış olduğunu söyledim, istersen dünyadaki en iyi yazılımcı ol ne fark eder? Farkında mısın senin yaşantınla ilgili tek bir şey bile söylememişken inanılmaz bir savunmaya geçmişsin, herkes senin kişiliğine becerilerine saldırıyormuş gibi davranıyorsun. Buraya yazdığın birkaç şeye yorum yaptım, kafanda o kadar büyütmene gerek yok. Bunları savunmaya devam ediyorsan konuşabiliriz, tartışabiliriz, ama başka çıkarımlar yapacaksan veya kendinden bahsetmeye kalkacaksan mesajıma cevap verme daha iyi.





  • Buradakiler bile birbirini yiyor bence interneti de komple hayatından çıkart

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Hocam kendinizi yorduğunuza değmez boşu boşuna laf anlatmaya uğraşmayın.

    Bir öyle bir böyle ne dediği belli değil.


    Kaç tane yazılımcıya mesaj attım iletişime geçtim ilk defa böyle değişik birine denk geldim.

    Boş ego az tecrübe herkese çamur atma derdinde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 28 Eylül 2021; 22:22:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karadenizde fındık yattığı yerden kar veriyor, uzaktan çalışır paranı kazanırsın. yılda 2 kez kış, 2 kez yaz tatiline çıksan hayat sana güzel fakat aynı şey anadolu için geçerli değil. gel bakalım bozkıra nasıl yıl sonunu getireceksin? sabah 6da kalkıp hava kararana kadar arazide çalışman lazım ve üstüne en ufak kuraklıkta zarar edeceksin. kaç tane çiftçi kredi batağında şu an, arazisini, traktörünü, su borularını bile satmak zorunda kaldı insanlar ve şu an şehirlerde mecburen asgari ücrete kölelik yapıyorlar. tarlada üretilen mal fiyatların düşüklüğünden yapılan masrafı bile çoğu yıl karşılamaz, arada 1 yıl çok para eder, diğer 2-3 yılı o parayla döndürürsün. tarlada 1 lira olan soğan marketler 10 tl ye satıldı bu ülkede ama fındık,çay öyle değil. etrafınıza bakın karadenizde bahçesi olupta fakir olan 1 kişiyi bile göremessiniz.





  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.