Şimdi Ara

Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
9
Favori
11.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amcam 3 nesillik besici 100den fazla büyükbaşı var ve bin dönüme yakın arazi işliyor her gün sabah 5 de kalkıyorlar hayvanların altları alınıyor sabah 7 de süt toplanıyor 100 inekten kasa kasa saman balyası slaj taşıyor yem çuvalı taşınıyor buzağılara öğlen tarlaya gidiyor kolay değil bu işler

  • adam ağır kolpacı beyler .

  • Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt

    Bende Giresunluyum. 2 Sene önce İstanbul'un pahalılığı ve mülteci akını yüzüden memlekete geri döndüm. Yazılım işi ile uğraşıyorum ve bizimkilere yardım ediyorum, köyde doğdum, büyüdüm. Bizde fındıkla uğraşıyoruz. Fındığın yazlık ve kışlık gübresi var, hadi parayla gübre almadın kendi hayvan gübreni kullandın, taşıması masraf. hadi araba da kullanmadın, o gübreyi kendin taşıdın dağın başına, vücut yorgunluğunu saymıyorum, aylarını alır. Gübreyi hallettin, bağmadı var, bahçe altı var. odunu taşıması, otu taşıması var. otu motorla biçtin benzin parası var. orak kullansan bu sefer de zamandan kaybın var. motorun bozuldu yedek parçasını her alışında farklı fiyat veriyorsun. Ya hadi her şeyi geç, ben geldiğim sene ufak bir serenti yaptık babamla, her çivi alışımda farklı para verdim. her gittiğimde çivi fiyatı arttı. Çatı için sac aldık, başlarken sacın tabağına 32 lira veriyorduk, en son aldığımız sac tabağını 71 liraya aldık. O da pazarlıkla, 80 lirayı geçmişti çoktan. Hobi olarak yapılır. Köyde kalırsın, emekliliğin vardır veya ek gelirin vardır, yaşarsın. Başka türlü köyde hayat şu şartlar altında kötü. Öldürür demiyorum, süründürür ve ziyan eder diyorum.


    Ek olarak hastanede kuyruklarından bahseden dayılar 90'ları işaret ediyor, ben üniversiteye başladığım yakın zamanı gösteriyorum. 10 sene öncesi. Girişimci ruhu diyorsun, köyde kazandığın ile vergi verip bağkur öde, bakalalım ne kadar kazanılıyor? 1'i 1.5 yapana kadar 10 sene harcaman lazım içinde bulunduğumuz şartlarda. Dediğim gibi, hobidir, emekli eğlencesidir, köyde yaşanır. Büyük arazilerin, altında çalışanların vardır yaşanır. Dededen kalma, avuç kadar toprak ve 2 inek ile köyde yaşayıp aile bakılmaz.





  • Eski cevaplarıma ek olarak bir kaç kelam daha eklemek istiyorum. Düşüncelerime mualif olan arkadaşların içerisinde illa ki sayısalcı olanlar olacaktır. Nette bir kaç grafik karıştırarak durumu incelemelerini tavsiye ederim. Köyden şehire göç oranları, açlık ve yoksulluk sınırı, enflasyon, üfe ve tüfe grafikleri her şeyi gözler önüne seriyor. Bu grafikler tüm dünya üzerinde okunarak politikalar geliştiriliyor ve işe yarıyor. Bizim memleket saldım çayıra, mevlam kayıra bir hal almış vaziyette.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reodentreomantik

    Ben sağdan soldan duyduklarımı yazmıyorum son sınıfım sektörün içine girmek üzereyim.



    Sizin en baştan hatanız yazılım sektöründe her alanda çalıştım. Spesifik bir alan belirlemeniz lazım siz az ondan az bundan öğrenip hiçbir alanın senioru olamamışsınız.



    Arkadaşım geçen yıl mezun olur olmaz İstanbulda Front End developer olarak 8 bin TL maaş ile işe başladı.Öncesinde part time iş denemeleri vardı + Github hesabında clone projeleri vardı. Instagram clone Twitter clone vs.


    Ben kimseye kopyala yapıştır yazılımcısı demiyorum saygısızlığı yapan sizsiniz. Hatta bu saygısızlığında ötesinde çekememezlik madem siz bu kadar iyisiniz siz niye 10-15 bin TL maaşla çalışmıyorsunuz.


    Sektörde senior developer çok yakın bir abim var süreklide iletişimdeyim. Backend .net developer şuan 15 bin TL maaş alıyor 2 yılda da bir iş değiştiriyor çokta memnun hatta şuan remote olarak çalışıyor.


    Kurumsalda tecübeli analist bir tanıdığım var oda aynı şekilde 15 bin Tl civarı maaş alıyor.


    Kurumsal yerlerin verdiği maaşlar bu şekilde. Yazılımcılar dünyanın her yerinde çok kazanıyor.


    Yazılım dünyasında 3 yıl tecrüben var ve 10 binden az maaş alıyorsan mesleki anlamda bir öz eleştiri yapman gerekiyor.



    Alıntıları Göster
    Size katılıyorum hocam.
    Yeni mezunlar 6k-7k maaş alıyor.
    Sektörün içinden bildiriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Geçen arkadaşım mezun olur olmaz büyük bir yazılım şirketine girdi 7 k yakın para verdiler yemek kartı vs dahil.Fakat arkadaşım işten sözleşme şartları ağır diye çıkmayı düşünüyor.

  • Aslen nerelerisiniz bunu sormamtaki sebeb haritadan rastgele bir yer seçip mi karar aldınız 2.sorum Tekirdağ köyleri pek güzel diye biliyorum niçin tercih etmediniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt

    Hocam sen ne ara emekli oldun yahu? O kadar yaşlı mıydın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köyde ayrı dert , her gün dedikodu , lüzumsuz cahil komşular vs insan az olduğu için mecbur bu insanlar ile muhatap oluyorsun şansına köyünde ki insanlar iyi ise güzel yoksa kötü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giresun merkezde bilgisayar mühendisi arayışımız mevcut.Düşünürseniz Giresuna geldiğinizde bekleriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanım olsa ve gelir elde edebileceğim birşeyler yapabilsem 1 dk durmam. Köyümde verim düşük olduğu için ektiğini anca alıyorsun. Birazda eğimi olan bir yerleşim yeri. Makine ile ekip biçmek zor. Kış biraz ağır geçtiği için hayvancılık bakımıda zor.


    Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknologs

    Giresun merkezde bilgisayar mühendisi arayışımız mevcut.Düşünürseniz Giresuna geldiğinizde bekleriz.

    Arabayla gider gelir. mükemmel 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köy yaşamını öven, Köyde yapabileceğine inanan şehirli bebelerle doluşmuş burası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5BDC6BBAF

    Köy yaşamını öven, Köyde yapabileceğine inanan şehirli bebelerle doluşmuş burası.

    Youtubeden köy vloğu izlemekten oluyor hep bunlar

  • dostum helal olsun. sen ve senin gibiler artıyor.buna çok seviniyorum. bende inşallah bir gün çiftlik evimi kuracağım ve bu saçma sapan yerlerden, kaostan uzaklaşacağım.


    sen yine tekirdağ'da yaşıyormuşsun bir nebze iyidir istanbuldan. ben yatırımlarımı gelecek planlarımı istanbuldan kaçmak için yapmaya başladım bile. kısmetse ilk etapta kocaelinin sessiz sakin bir ilçesine gideceğim/yerleşeceğim.


    ancak sen şanslısın bence. online yazılım işi revaçta. fiver gibi yerlerden online döviz kazanmak mümkün. fındık ile uğraşmana bile gerek kalmayabilir. ama herkes sen gibi şanslı olmayabilir.


    bir arkadaş yazmış köy hayatı zordur diye. buna da katılıyorum. ancak büyükşehirden kaçışlar başladı :) eğitimli,bilinçli insanların kaçışı başladı..


    sen bi tane hayat arkadaşı da edinebilirsen oralarda çok mutlu olursun dostum.yolun açık olsun.sevindim senin adına. ve destekliyorum seni. kimseye aldanma,kendi istediğin gibi yaşa.





  • şöyle atadan 20 bin tl kira getirisi olan bir mülküm olsa (ki yok) hiç durmam köy olmasa bile orta ölçekli bir ege kasabasına yerleşirdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 29 Eylül 2021; 10:57:17 >
  • 6 ay sonra istanbulda uygun kiralık ev nereden bulunur diye konu açar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt

    Kastamonu galiba hocam. Ben de Cide'liyim. Çok seviyorum memleketimi. Ailemi idame edecek kadar para kazanabileceğimi bilsem dakika durmam ama köy hayatı da zor kolay değil. Kimse yapamaz demiyorum tabi ki de ama az çok bu işleri bilmek ve yatkınlık olması lazım.

  • Bende geleyim bro.Birlikte yapalım.Bende senin gibi bu dingil nufustan arınmak istiyorum.Yazilimcilikda var bak birebir aynı kafayız.Sistemi de kurariz oraya.Internette girip cikmadigim yer yok benim.İçinden geçmedigim data yok.Köydeki eve ufak çapli bir workstation kurariz.Kripto botlari yazarız.Başka amaçlı 7/24 hizmet veren projeler yapariz.Yapabileceklerimizin sınıri yok.Kafa rahat doğa ile iç içe mis gibi.Birikim yapar altimiza bir 4x4 amarog falan çekeriz.Dağ bayır yayla çimen demeden gezeriz.Hayatın tadını çikaririz.Bana kafa dengi zeki birkaç adam yeter.Mal her yerde var zaten.Bende bunaldım bu şehir hayatından.Kafamda çok deli projeler var.Ufuk açıcı şeyler.Şuana kadar çoktan gerceklestirirdim aslinda.Fakat Aile kurunca cocuk falan olunca işler bir nebze degisiyor.Ama bir gün hayal ettigim bu yaşamı seçicem her ne koşulda olursam olayım.Bunu bir gun yapicam.Suanda şehir hayatında kendi varoluşsal ruhuma yapima aykiri bir yaşam sürmek bana hiç huzur vermiyor.Hissetmem lazim.Hayati gercek manasiyla solumam lazim.Sahteliklerden aptalliklardan sıyrılmam dağlarin ötesindeki resmi görmem lazım.Yazılım muhteşem bir sektör.Bunu doğa ile harmanlamam lazim.Güneşi evimin içine neşe ile dogdurtmam lazim.Bir sabah huzurlu bir muzik eşlıginde bulutları seyrederken dünyanın canına okumam lazim.Yeri geldiginde kendimi dağlara vurmam lazim.Yeri geldiginde alin teri ile içimdeki canavarı ortaya çıkarmam lazim.Bunlar hep fırsat.Bunlar hep hayal.Ah ulan ah..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.