Şimdi Ara

Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
9
Favori
11.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla hocam çok güzel düşünmüşsünüz.

    Umarın her şey istediğiniz gibi olur, şehir hayatı gerçekten b.ktan.

    Bende kaçmak isterim İstanbul'dan ama öyle bir anda gidiyorum demek ile olmuyor.

  • Benden sana tam destek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla hiçbiryerde yaşamak kolay değil.Heryerin kendine göre eksisi artısı vardır.Büyükşehirde yaşamaya alışmış biri Köyde kolay kolay yapamaz bence bana göre.Köyde yaşayacaksan birkere çiftci olman şart hayvancılıkla uğraşman şart o işlerde artık hiç kolay değil eskisi gibi.Herşey masraf yemi Tarktörü arsası vs çok para gerek yani.Aklı olan yabancı dil oğrenip başka Ülkeye gider.Bu saatten sonra bu Ülkede kimseye huzur olucağını zannetmiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reodentreomantik

    Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar diye boşuna söylememiş atalarımız bırakın boşverin kim ne istiyorsa onu yapsın gerçekten anlatmaya değmez

    Sizin belinizi yem fiyatları büküyor

  • pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

    ben sana her şeyin makinesi var diyorum sen bana hala yok öyle yok böyle diyorsun.

    köyde çalışmak zormuş,size göre şehirde masa başı olmayan her iş te zor zaten

    Elektrik-Elektronikyoutube
    Ferrıno marka çay toplama makinesini incelekdik. Makinenin ağırlığı 1.6 kg 2 adet 12 volt 9 amper jel akü seri bağlanarak 24 volt ile çalışıyor. Günlük minimum 450 kg çay toplama kapasitesine sahip makine kullanışlı. daha fazla video için lütfen kanalıma abone olunuz. iletişim facebook :https://www.facebook.com/elektrikelektronik08 #çay #çaytoplamamakinesi #ferrıno
    https://www.youtube.com/watch?v=Td3Jy2wM924
  • Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt

    aynen o yüzden o kadar çok uğraştın ki bu işi bulmak için evde epey beklemişsin. Diplomalılar alınıyor ben alınmıyorum diye ağlıyorsun evet maalesef cahilsin. Yüksek maaş almayı hava atmayla eş tutan birisi kör cahilden öteye gidemez. Neyse sen bu maaşlarla devam edersin bu kafayla, ağlamaya devam et  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    Sizin belinizi yem fiyatları büküyor



    Alıntıları Göster

    Sadece yem değil hocam yem gübre mısır tohumu mazot kullandığın ekipmanların bakım masrafı ıvır zıvır maliyetler aşırı fazla.


    En basitinden traktör hidrolik yağı 19 lt geçen sene 200 TL civarı iken bu yıl 500 TL'ye aldık.Her sezonda alınması gerekiyor.


    Adamların hiç bir şeyden haberi yok ama bilmiş bilmiş konuşuyorlar.

    Köyde 3 bin TL maaş falan yetermiş valla yazık sizin aklınıza😂


    Bu işlere böyle dışardan girip heves edenler 3-4 ay sonra bırakıp gidiyor elindeki sermayede boşa gidiyor ama hak böyle insanlara birşeyler anlatmaya çalışıyorsun hala kendi bildiğini okuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 28 Eylül 2021; 12:22:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu konuda yalnız olmadığımı görmek beni sevindiriyor. Arsamı aldım ve ruhsat işlemlerinin bitmesine az kaldı. Bitince evimi yapıp bahçe işlerine girişeceğim.


    Okulu da bırakmayı düşünüyorum. Pandemi döneminde mesleğin geleceğine dair çıkarım yapma fırsatım oldu.


    Arsayı almadan önce yurt dışı planları yapıyordum fakat ailevi sebeplerden dolayı gidemeyeceğim. Yurt dışı için ayırdığım parayı arsa alarak değerlendirdim. Yaşım oldu 34. Bu saate kadar insanlara nasıl tahammül ettiğimi anlayamamışım. Artık gerçekten çekilmiyor.


    İyi kötü gelirim var zaten. Bahçeden ekip biçtiklerimi de yersem geçinip gideceğimi düşünüyorum. Evin yakınlarında arsa alma fikrim var. Orada da hayvancılık yapmayı düşünüyorum. Kolay olmadığını ben de biliyorum fakat hayvanlarla uğraşmak, insanlarla uğraşmaktan daha iyidir diye düşünüyorum.

  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle öyle! Bir hayvan türüne yaklaşırken nasıl davrandığında ne şekilde karşılık alacağını biliyorsun. Aynı türdeki hayvanların davranış ve beklentileri genelde aynıdır. Ancak her bir insanın farklı ve öngörülmez karakteristik davranışları var. Kimden ne zaman ne geleceğini kestiremiyorsun. Her an birinden beklenmedik kötü bir sürpriz görebiliyor ve sıklıkla hayal kırıklığına uğruyorsun.

    Ben de eğer bir tercih yapma durumunda olsaydım hayvanlarla ilgilenmeyi seçerdim. İnsanlar nankör ve çıkarcıdır. Özellikle bu çağda...

  • Köyün doğasını,temiz havayı,coğrafyayı bir kenara bırakırsak köylüler malesef ege dizilerinde gösterildiği gibi sevimli değiller.Bağnaz,çakal,kaba insanlara karşı dikkatli ol.

  • Kardesim destekliyorum. Findik sektorunu bilmem ama cifticlik cok zor artik. Freelance calisacaksan kendi sektorunde daha da bekleme diyorum. Zaten koy yerinde cok bir gelire ihtiyac yok. Birikim yatirim islerine girmeyeceksen cok zorlanmazsin. Evli miydin bekar miydin bilmiyorum ama eger bekarsan en cok o zorlar seni. Ben de sirf sehirden uzak bahceli evim olsun diye 50 yillik prefabrik bir Eve tasinmistim turkiyedeyken. Yemisim apartmanini yalnizlik gibisi var mi ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giresunlu olarak seni destekliyorum. Fındıkta verim arttırabilirsin ve sezonluk çalışacağından yılın kalanında başka gelir kapıları yaratabilirsin. İsteyene çalışana her yerde kazanç mümkün.


    Fındık için direkt olarak bahçeden toprak örneği alıp Fındık Araştırma Enstitüsüne götürüp analiz yaptır. Toprağın durumunu önce tespit et. Sonra çıkacak sonuca göre sana yapılması gerekenleri anlatırlar. Eğer bahçe bakımsız ise öncelikle gençleştirme yapmak şart. Hem ağaçları hem toprağı dinlendirmen lazım. Hala köylerde 50 yıllık köklerle fındık toplamaya çalışanlar var. Sana örnek vereyim dedem geleneksel tarım yapıyordu toprağı böldü amcam kendine düşen kısıma o kadar iyi baktı ki 400 kilo fındık alınan yerden şu anda 1 ton fındık alıyor. Bahçe tertemiz. Fındığı da kendi imkanlarınla imece usulü toplarsan maliyeti düşürürsün. Gübre konusu biraz çetrefilli. Olabildiğince organik yapmaya bak.


    Fındık dışında da bir sürü meyve ağacı var meyveleri çürüyor. Ateş yakmak bedava. Pekmez yap satarsın.


    Tüm bunların yanında stressiz, temiz yaşamanın zevkine varacaksın. Hiç mi kötü yanı yok çok var ama alıştığında dert ettiklerinin önemsiz olduğunu göreceksin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykut291

    Valla hiçbiryerde yaşamak kolay değil.Heryerin kendine göre eksisi artısı vardır.Büyükşehirde yaşamaya alışmış biri Köyde kolay kolay yapamaz bence bana göre.Köyde yaşayacaksan birkere çiftci olman şart hayvancılıkla uğraşman şart o işlerde artık hiç kolay değil eskisi gibi.Herşey masraf yemi Tarktörü arsası vs çok para gerek yani.Aklı olan yabancı dil oğrenip başka Ülkeye gider.Bu saatten sonra bu Ülkede kimseye huzur olucağını zannetmiyorum.

    köyde yaşamak için çiftçi olmak şart değil. değil,değil.

    kardeşim teknoloji çağındayız. bir bilgisayar veya akıllı telefonla köyde çok rahat pra kazanabilir zeki ve kafası çalışan insan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 28 Eylül 2021; 14:52:35 >
  • ilçe merkezine yakın bir köyde kayıp. e-ticaret yapabilir misin? evet.

    borsaya yatırım yapabir misin?evet.

    yazılım biliyorsan,web tasarımı,grafik tasarımı biliyorsan uzaktan işler alıp yapabilir misin? evet

    köyde köy vlogları çekip youtubetan para kazanabilir misin?evet

    köyde kitap yazıp bunu e-kitap olarak satabilir misin? evet.

    şehirde ev sahibiysen onu kiraya verip köyde o parayla geçinebilir misin? evet


    köyde büyükbaş hayvancılık yerine arıcılık yapabilir misin? evet.


    yani neymiş köyde kalınca illa büyükbaş hayvancılık yapmak veya tarlada çalışmak gerekmiyor.


    ben şahsen köye yerleşip e-ticaret ve borsa yatırımı ile geçimimi sağlamayı planlıyorum. ha borsa deyince hemen aklınıza bist gelmesin yabancı borsalar da var.

    mesela burada bazı arkadaşlar sürekli gübre fiyatlarından bahsetmiş. gübreye para verip tarlaya dökeceğime o parayı hektaş hissesine yatırmış olunsaydı 5 yılda %2135 kazandırmış.





  • Mesajların büyük çoğunluğunu okudum ve kusura bakma ama bu kadar tartışmanın çıkmasının sebebi sensin.


    Şehirden bıkmışsındır, daha basit bir hayat istiyorsundur, doğa istiyorsundur, yapacağın şeyler ilgini çekiyordur, çok güzel, sana başarılar dilerim, ama şehir hayatı ile ilgili söylediklerinin tersini söyleyenlere saldırman saçma olmuş.


    Fark ettiysen sana neden köye gidiyorsun şehir çok güzel demiyor insanlar, dediklerin yanlış diyorlar, ki yanlış da. Ben de yazılımcıyım ve hem çalışma saatleri ve gereken emek konusunda hem de maaş konusunda hiçbir dediğine katılmıyorum.


    Radikal bir karar vermişsin, ki böyle kararları da desteklerim, ama neden diğer yazılımcılara maaş kölesi, hiçbir şey bilmeyen, kopyala yapıştırcı damgası yapıştırıyorsun? İnsanlar senin kararına laf atmıyor ki, kendi durumunu genel gibi göstermeni eleştiriyor, ki başlarda sert eleştirilmemiş, sen uzatıp olayı karşılıklı hakarete çevirmişsin.





  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Saygısız bir insan.

    Ego=1/bilgi formulü hiç şaşmaz her zaman doğru sonuç veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 28 Eylül 2021; 15:42:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fındık bakımı toplanması falan zordur. Nası beleş para oluyo anlamadım. Beleş meleş derken zorla onu kazananilirsen ne ala. Bütün zamanını alır. Bi de 30000 tl ile kalıverirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burlion -- 28 Eylül 2021; 15:43:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köyde geçim de bitti, maliyetine iş yapıyorlar bir çoğu da bıraktı. Biraz haberleri izleyip köylü / çiftçi ne halde görmek lazım.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.