Şimdi Ara

Köye taşınacağım ve herkesi de taşınmaya davet ediyorum. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
9
Favori
11.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir inşaat mühendisi olarak seni kutluyorum. Buraya yazan AVM bağımlısı tiplere aldırma. Onlara göre hayat sadece avm den ibarettir. Sen en doğrusunu yapıyorsun. Köy hayatını herkes ister ama sadece çok az insan istediğini gerçekleştirir. Çünkü köye yerleşmek demek sosyal hayatı bitirip doğa hayatına başlamak demektir. Bu yüzden bunu yapacak göt kimsede yok.

Edit: Matematiksel hesaplama yapan tiplere de aldırma. Yok süt 3 tl yok gübre şu kadar falan. 3 sene evvel süt ürünleri üretimi tesisim vardı. Üzerine kâr koyup devretmiştim. Evet kolay değil ama kendi işin. Sana kimse sabah 8 de iş vermez. Gece yarısı işe başlar işçilerini beklersin. Çok az uykuyla üretim yaparsın. Köy hayatı da böyledir. Sabah büyükbaş hayvanları kovarsın dağlara sonra küçükbaşların kümesini açar tarlaya inersin. Derken bakmışsın öğlen olmuş. Sonra yemeğini yer dinlenir kitabı okur akşam da hayvanlarını almaya gidersin. Kümesini kapatır, akşam serinliğinde bahçeni sularsın ve mis gibi toprak kokusunu içine çekersin. Ahıra gidip hayvanlarınla sohbet edersin. Zaman da akıp gider. Sonra yeni işler öğrenirsin. Mesela kasaplık gibi. Mesela kaz yetiştiriciliği gibi. Mesela mantar işine girersin. Ya da hayvan gübresini satarsın. Mutlaka yeni işler öğrenirsin. Köy hayatı insanı adam eder. Ve her şey de parayla ölçülmez. Gözün yükseklerde değilse hayvanların ve tarlan sana yeter. Ama önemli olan disiplinli çalışmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Alim -- 29 Eylül 2021; 12:26:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• umarım başarılı olursunuz lakin bu işler öyle kolay değil.

Orijinalden alıntı: RaNCeR91

Bende geleyim bro.Birlikte yapalım.Bende senin gibi bu dingil nufustan arınmak istiyorum.Yazilimcilikda var bak birebir aynı kafayız.Sistemi de kurariz oraya.Internette girip cikmadigim yer yok benim.İçinden geçmedigim data yok.Köydeki eve ufak çapli bir workstation kurariz.Kripto botlari yazarız.Başka amaçlı 7/24 hizmet veren projeler yapariz.Yapabileceklerimizin sınıri yok.Kafa rahat doğa ile iç içe mis gibi.Birikim yapar altimiza bir 4x4 amarog falan çekeriz.Dağ bayır yayla çimen demeden gezeriz.Hayatın tadını çikaririz.Bana kafa dengi zeki birkaç adam yeter.Mal her yerde var zaten.Bende bunaldım bu şehir hayatından.Kafamda çok deli projeler var.Ufuk açıcı şeyler.Şuana kadar çoktan gerceklestirirdim aslinda.Fakat Aile kurunca cocuk falan olunca işler bir nebze degisiyor.Ama bir gün hayal ettigim bu yaşamı seçicem her ne koşulda olursam olayım.Bunu bir gun yapicam.Suanda şehir hayatında kendi varoluşsal ruhuma yapima aykiri bir yaşam sürmek bana hiç huzur vermiyor.Hissetmem lazim.Hayati gercek manasiyla solumam lazim.Sahteliklerden aptalliklardan sıyrılmam dağlarin ötesindeki resmi görmem lazım.Yazılım muhteşem bir sektör.Bunu doğa ile harmanlamam lazim.Güneşi evimin içine neşe ile dogdurtmam lazim.Bir sabah huzurlu bir muzik eşlıginde bulutları seyrederken dünyanın canına okumam lazim.Yeri geldiginde kendimi dağlara vurmam lazim.Yeri geldiginde alin teri ile içimdeki canavarı ortaya çıkarmam lazim.Bunlar hep fırsat.Bunlar hep hayal.Ah ulan ah..

Merhaba yanınızda ıntern kopyala sil yazılımcısı olarak beni de alır mısınız ?

Hem herkesin lınkedın profillerini güncellerim hepimiz Senior kopyala sil yazılımcısı oluruz bilmediğimiz alan dal dil hiçbirşey kalmaz. UltraFullStack CopyPaste developer oluruz nasıl ama 😂

Hatta biraz fazla çalışırsak geliştirdiğimiz freelance projeler ile tüm köyü endüstri 5.0a geçirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 29 Eylül 2021; 13:28:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ah canım kardeşim ; köydeki insanların bol vakitten nasıl gıybet yaptığını, durup durup birbirlerine sardığını, kimsenin kimseyi çekemediğini görünce inşallah büyük hayal kırıklığı yaşamazsın.
    Bunu doğma büyüme Artvin ; eşi de Giresun'un köyünden olan biri olarak yazıyorum.

O filmlerdeki eski, azıcık aşım kaygısız başım köy hayatı yok artık. Herkes evin üstüne kat çıkma, çift kabin pikabı yenileyip komşuyu çatlatma derdinde. Hele bir de her ailedeki gurbetçilerin yarattığı huzursuzluktan bahsetmiyorum bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Guest-8D107F370

Köyde ayrı dert , her gün dedikodu , lüzumsuz cahil komşular vs insan az olduğu için mecbur bu insanlar ile muhatap oluyorsun şansına köyünde ki insanlar iyi ise güzel yoksa kötü

Yaşlı olduğu AKP seçmeni olmasından belli değil mi zaten?

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • Önümüzdeki 20 sene içerisinde kendi kendine yetebilen insanların kral olacağı için verdiğin kararda başarılar diliyorum buğday yetiştirip un yapmayı öğren

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurduğum forum sitesi Adsense onayı aldı şuan kendi masrafını çıkartacak kadar kazandırıyor olaki ayda ortalama 10 bin TL kazandırırsa senin yaptığının yapmak için can atıyorum. Ben Ege'de bir yere yerleşmek istiyorum doğa içinde insanlardan uzak.

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Hocam sen ne ara emekli oldun yahu? O kadar yaşlı mıydın?

39 yaşındayım Bu ayın 16. da verdim evrakları sgk ya :) Yaş beklemeden emekli oluyorum ben. Mart ayında corona olmuştum 5 ay tedavi gördüm ama iki tane tedavisi olmayan hastalığa sebebiyet verdi. Bbörek yetmezliğimi iki seviye ilerletti ayrıca akciğer sertleşmesini de ilerletti.

Zaten bu iki rahatsızlık tek başına %96 engelli raporu almamam yetti. Zaten 20 yıllık çalışmam olduğu için emekliye ayrıldım bende.

Orijinalden alıntı: Treth

39 yaşındayım Bu ayın 16. da verdim evrakları sgk ya :) Yaş beklemeden emekli oluyorum ben. Mart ayında corona olmuştum 5 ay tedavi gördüm ama iki tane tedavisi olmayan hastalığa sebebiyet verdi. Bbörek yetmezliğimi iki seviye ilerletti ayrıca akciğer sertleşmesini de ilerletti.

Zaten bu iki rahatsızlık tek başına %96 engelli raporu almamam yetti. Zaten 20 yıllık çalışmam olduğu için emekliye ayrıldım bende.

Alıntıları Göster

Vay be geçmiş olsun. Bu yazdıkların Covid-19'u hafife alanlara, komplo üretenlere, aşı karşıtlarına gelsin. Bazılarına göre bu hastalık yokmuş(!), fazla abartılıyormuş(?), ölüm oranlarına bakınca aslında önemsizmiş(?). Emekliliğin tadını çıkarmaya bak, artık ne kadar olabilirse.

• quote:

Vay be geçmiş olsun. Bu yazdıkların Covid-19'u hafife alanlara, komplo üretenlere, aşı karşıtlarına gelsin. Bazılarına göre bu hastalık yokmuş(!), fazla abartılıyormuş(?), ölüm oranlarına bakınca aslında önemsizmiş(?). Emekliliğin tadını çıkarmaya bak, artık ne kadar olabilirse.

Alıntıları Göster

Ben ölümden ucu ucuna döndüm eğer sigara filan kullanan biri olsaydım kesin ölmüştüm o kadar ağır geçti ki anlatamam. Hastane de 45 gün kaldım 2. günde dedim ki " tamam demek ki bende böyle ölecekmişim? " Bari etrafımda bir iki kişi olsaydı karantina da ölmek her halde en kötü ölüm çeşitlerinden olsa gerek..

Ama nasıl olduysa artık o gün sabahı çıkardım. O korona yok diyenleri görünce "Umarım bir şekilde yakalanmazsınız da böyle cahil mutluğu ile geçer gider ömrünüz " deyip devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Ben ölümden ucu ucuna döndüm eğer sigara filan kullanan biri olsaydım kesin ölmüştüm o kadar ağır geçti ki anlatamam. Hastane de 45 gün kaldım 2. günde dedim ki " tamam demek ki bende böyle ölecekmişim? " Bari etrafımda bir iki kişi olsaydı karantina da ölmek her halde en kötü ölüm çeşitlerinden olsa gerek..

Ama nasıl olduysa artık o gün sabahı çıkardım. O korona yok diyenleri görünce "Umarım bir şekilde yakalanmazsınız da böyle cahil mutluğu ile geçer gider ömrünüz " deyip devam ediyorum.

Alıntıları Göster

Valla bu covid konularında mümkün mertebe yaz derim. Aşı olacak insanlar olmuyor, maske takacak insanlar takmıyor, ciddiye almıyorlar. Bari yaşayan canlı örnek görsünler de ciddiye alsınlar. Tekrardan geçmiş olsun.

• quote:

Valla bu covid konularında mümkün mertebe yaz derim. Aşı olacak insanlar olmuyor, maske takacak insanlar takmıyor, ciddiye almıyorlar. Bari yaşayan canlı örnek görsünler de ciddiye alsınlar. Tekrardan geçmiş olsun.

Alıntıları Göster

Yazmıyorum bu forumda ilk başta yazdım Ülke Gündeminden bana gıcık olan bir yönetici üyeleri covid konusunda kışkırtmaktan 20 gün filan banladı 4 ayda bölüm uzaklaştırması verdi.

Yazdığım mesajı da keşke görsen. O yüzden saldım forumu haftada bir gelipilgimi çeken bir konu olursa 1 2 mesaj atıp gidiyorum çok durmuyorum artık.

• dekonline kullanıcısına yanıt

Azdavay'lıyım ama Şenpazara çok yakınım.

Köy hayatı baya zor, heleki bizim oralarda. Bilek gücü ve dayanıklılık lazım. Şehir hayatına alıştığımız için yapmamız çok zor. Fındık olsa ona uğraşırım ama oda bizim köyde olmuyor, köy çok kuzeye baktığı için kalitesi düşük oluyor fındığın.

Orijinalden alıntı: quzman

Ah canım kardeşim ; köydeki insanların bol vakitten nasıl gıybet yaptığını, durup durup birbirlerine sardığını, kimsenin kimseyi çekemediğini görünce inşallah büyük hayal kırıklığı yaşamazsın.
    Bunu doğma büyüme Artvin ; eşi de Giresun'un köyünden olan biri olarak yazıyorum.

O filmlerdeki eski, azıcık aşım kaygısız başım köy hayatı yok artık. Herkes evin üstüne kat çıkma, çift kabin pikabı yenileyip komşuyu çatlatma derdinde. Hele bir de her ailedeki gurbetçilerin yarattığı huzursuzluktan bahsetmiyorum bile.

Aynen küçük yerde dönen dedikodunun eşi benzeri galakside yoktur.

• 150 bin nüfuslu orta ölçekli bir ilçede yaşıyorum. Arkam dağ, önüm deniz. Çarşıya 15 dk yürüme mesafesinde bahçeli evde yaşıyorum. Bence TR şartlarında orta sınıf için yaşanılabilecek en iyi şart budur. Köy ortamları genelde insani yaşama şartları sunmuyor, çoğu ihtiyaç elinin altında olmuyor. Üstüne bir de köydeki insanların cahil davranışları dayanılacak gibi değil. Büyükşehirlerden zaten bahsetmiyorum. Fındığın bakımını bilmiyorum ama tarımda aşağı yukarı gelirin yarısı bakıma gider. Gübre, sulama, ilaç vs. fiyatları çok arttı. Bununla da sınırlı değil, hava şartları da her zaman çiftçiden yana olmayabiliyor. Böyle bir işe girişecekseniz birkaç kişiden fazlasından bilgi almanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çiftçilik işinde mahsüle kendini bağlamak çok problemli onun haricinde benim de aradığım yaşam tarzı. Belli bir tutarda her ay pasif gelirim olsa kesin yapacağım iş köye yerleşmek. Bu şehir kalabalığı beni yoruyor. Köy sessizliği muazzam.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.