Şimdi Ara

Konumunuza göre en hızlı DNS' leri bulun!, Namebench ile.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
7
Favori
16.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Namebench isimli bu açık kaynak program, DNS' leri sizin için test ederek size en yüksek hızı verecek olanları bulur.

Namebench indirmek için tıkla

Farkı görebilmek için öncelikle PingTest' ten herhangi bir servera test yapıp, sonucunuzu saklayın (İsterseniz tabii ki flaugh.gif ).

Kullanımına gelecek olursak :

Şekilde görülen resimde:

Nameservers isimli yerde kullanmakta olduğunuz DNS' ler yazar.

Include global DNS providers(Google, Public DNS, Open DNS, Ultra DNS)
    seçeneğini seçerseniz, tüm dünyaya hizmet veren DNS' leri teste eklersiniz.

Include best available regional DNS services
    seçeneğine tıklarsanız, kullanılabilir bölgesel DNS' leri aramanıza eklersiniz.

Include censorship checks seçeneğine tıklarsanız sitelere sansür vuran DNS' leri de aramanıza eklersiniz. Ben seçmedim bunu smile.gif .

Benchmark Data Source : Testin yapılacağı programın seçileceği yer. Bende Mozilla Firefox seçiliydi.

Benchmark Data Selection :
    Default değer resimdekiydi, ellemedim.

Number of Tests : DNS' e yapılacak test sayısı. 100 idealdir. Eğer yükseltirseniz sonucunuz daha sağlam olabilir ama öyle uçuk farklar olmayacaktır. Sadece testiniz uzar.

Number of Runs : default değer 1. 2 yaparsanız program testi bitirdikten sonra testi en baştan bir daha başlatır.

Son olarak Start Benchmark' a tıklayıp testi başlatıyoruz. Test yaklaşık 10-15 dakika sürebilir. Testiniz bittiğinde :

şekildeki gibi bir sonuç dosyası elde edeceksiniz. Dosyanın devamı var, benimki BURADA

Bu dosya bulunan en uygun DNS' in eski DNS' inizden % kaç daha hızlı olduğunu, sizin için en hızlı 3 DNS' i ve teste sokulan DNS' lerin performansını karşılaştıran bazı tablo ve grafikleri içermektedir. Eğer youtube vs. girmek istiyorsanız, burada çıkan TTNET DNS' lerini yoksayıp, ondan sonraki en iyi DNS' i onun yerine kullanabilirsiniz.

Testimin sonucunda benim kullanmayı seçtiklerim, Google Public ( 8.8.8.8 ) ve Vanex GE (213.131.32.39). PingTest' te İngiltere serverlarından önceden yaptığım testte 130ms ping sonucu elde ederken, şimdi 100ms ping sonucu elde ediyorum. Online oyunlarda performansım bayağı arttı diyebilirim smile.gif .

Tavsiye ettiklerim hep memnun kaldılar, sizlere de kullanmanızı tavsiye ediyorum. Artık site site hızlı DNS aramaya son verebilirsiniz!

Not : ALINTIDIR.

• Yaptım bendede 1.dns Modemin adresi yani 192.168.1.1, 2.de Tursat kablonun dns, 62.248.102.190, 3.dede Telekom dnsi 212.175.13.114ü verdi ekledimde sanki hız daha iyi gibi geldi fark var yani bence.
  • güzel baylaşım olmuş ama dns lerim en hızlı dns çıktı :D
  • Gerçekten sağlam bir paylaşım olmuş..İşe yarıyo..
  • süpersin valla
  • teşekkürler
  • Teşekkürler kardeşim yakın zamanda deneyicem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • guzel paylaşım.herkes nerden kaç ping değeri aldıgınıda yazarsa iyi olur sanırım
  • Teşekkürler. Programı indirdim, resimdekinden biraz farklı. "Number of queries" diye bölüm var, orada 250 yazılmış.
  • Tesekkurler çok işine yaradı
  • güzel paylaşım
  • süper bir proje imiş , uzun zamandır DNS lerin sorunundan yakınıyorduk denemediğim kalmadı , bakalım testlere göre yenilerini deneyelim. DNS önemli ülkemizde :P
  • ALINTIDIR yazmak yeterli değil, alıntı yaptığın sitenin adresini de yaz..
  • harika bir program
  • Denemeye değer en azından.
  • süper teşekkürler
  • çok teşekkürler ellerine sağlık yalnız bir sorum var

en hızlı 3 dns dediğin resimde saü üstte olan

primary
    secondary
    tertiary yerde yazanlar değilmi örneğin :

sallıyorum

primary - 1
    secondary- 2
    tertiary - 3 çıktı diyelim ben dns bölümüne ister 1-2 ister 1-3 ister 2-3 yazabiliyorum değilmi

yani en iyi üç dns yi kafama göre 2 sini seçip yazabiliyorum

sen 8888 ve başka bir dns yi kombine etmişsin oluyormu öyle ?
  • Güzel paylaşım , konu up.
  • Güzel paylaşım, sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: istblacken

ALINTIDIR yazmak yeterli değil, alıntı yaptığın sitenin adresini de yaz..

Site reklamı yapmıyorum burada!!!! İnsanlara yardımcı olmaya çalışıyorum !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reLo -- 21 Ocak 2011; 20:57:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.