Yüzbaşı
08 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme
Toplam: 593 (Bu ay: 3)
Gönderileri

Merhaba arkadaşlar, bizim komutanlık ile daha öncesinde açılmış konu bulamadım, ben başlatayım dedim. Şubat 2022 celbiyim, yedek subaylık çıkmadı. Er olarak soluğu burada alacağım. İnternette burayı arayan arkadaşlar konu altında mesaj yazabilirsiniz.

Edindiğim bilgileri aktarayım. 2020 yılında orada astsubaylık yapan bir arkadaşla da konuştum.

2010'lu yıllarda internetten edindiğim bilgilere göre sürgün yeri diye tabir edilirmiş. Genelde kafadan sıkıntılı elemanlar buraya yollanırmış ve devrecilik ile hırsızlık bolca olurmuş. Lakin bu tarz muhabbetler artık yokmuş. Özellikle askerlik 6 aya indiğinden beri. Devam eden tek sıkıntı yemekhanenin berbat oluşu diyorlar.

Kışlaların içinde otomatlar yok. Bu yüzden bozuk paraya neredeyse hiç ihtiyaç yok.

Kırklareli küçük bir şehir. Otogarda inince askeriye taksiyle 10-15 dk mesafede diyorlar.

Soğuğu çok fazlaymış, ona göre hazırlıklı gelin.

Merhaba arkadaşlar, ailemin yanına geçtiğim için mevcutta kullandığım fiber internetten uzak kaldım. Merkezi bir yerde oturmama rağmen kepaze ADSL altyapısından nasibimi alıyorum. Aile bireylerinin akıllı cihazları ve evde bulunan 2 bilgisayara 16 mbps (14 veriyorlar) yeterli gelmiyor haliyle. Mevcutta Türk Telekom aboneliğim var. Evime bir ADSL hattı daha bağlatmak istiyorum. NetSpeed ya da TürkNet gibi bir ISP'den hizmet almak istiyorum. Apartmanın girişindeki telefon kutusundan birkaç fotoğraf çektim. Daireme ikinci bir abonelik bağlatabilir miyim? Apartmanda 6 daire var.

Imgur: The magic of the Internet

Sayın Ümit Özdağ'ı oldukça beğenir ve takip ederim. Kendisi dürüst bir Türk milliyetçisidir. Son seçimde yerelde CHP, dışarıda İyi Parti'ye oy vermiş biri olarak artık İYİ Parti hakkında da karamsar olduğumu belirtmek isterim. CHP'nin şu anki durumunu biliyorsunuz. Aslında birçok kişi gibi ben de Y-CHP adının kullanılmasını doğru buluyorum zira CHP, Atatürk'ün partisi olmaktan çıkmıştır. CHP, HDP/PKK yanlısı kişilerce ele geçirilmiştir. Bunun en güzel örneği Canan Kaftancıoğlu adındaki kadındır. Diğerlerinden de birkaç örnek verelim.

Şu an için CHP'de yalnızca ve yalnızca Mansur Yavaş'ı çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Binali Yıldırım yerine Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına sevinmiştim lakin sağolsun, HDP'yi hiç boş bırakmayarak sevincimizi kursağımızda bıraktı. Bu ülkede AKP'nin hala iktidarda olmasının nedeni olarak "çomar" dediğimiz kişileri suçlu görmeyin. Bu ülkede güçlü bir muhafelet kaç yıldır yok. Muhalefet hiç konuşmasa, aynı Berat Albayrak'ın geride bıraktığı boş koltuk gibi daha fazla iş yapardı.

Şimdi ise sanırım 1 haftadır süren bir muhabbet dönüyor. İYİ Parti kurucularından biri olan Ümit Özdağ, Akşener'in talimatı ile divan üyelerinden gizli şekilde CHP-Saadet Partisi-HDP ortak çalışmasıyla anayasa hazırlandığını söyledi ve bu konuda Akşener'i eleştirdi. Akşener'den çıt yok ve İYİPliler ne oldu ise şu an Ümit Özdağ'ı hedef alıyorlar. Aynı şekilde CHPlilerin Muharrem İnce'yi hedef alması gibi. Ümit Özdağ'ın ayrıyeten partiden disipline sevk edilmesi bu söylemlerin doğru olduğunu kanıtlar nitelikte olduğu düşünüyorum. İYİ Parti için ümidim vardı lakin gördüğüm kadarıyla o da bozdu kendisini. Aşağıda yine örnek bir haber görüyorsunuz. Daha makamlara oturmadan yaptıklarına bakın. Bir de makam elde ettiklerinde AKP'den ne farkı olacaklarını bir düşünün.

Ümit Özdağ yaptığı bu açıklamadan sonra şu an seri şekilde linç yiyor. Dakika 2:06'ya sarın.

Özet geçecek olursam arkadaşlar iktidar-muhalefet karşılıklı dövüş şeklinde bizleri fakirliğe mahkum etmiştir. Atatürk ilke ve ınkılaplarından bir haberdir. Onlar günlerini gün ederken zavallı vatandaş günün sonunda evine götüreceği ekmeği düşünmektedir. İYİ Parti'ye olan güvenim de artık bitmiştir. Asla ve asla AKP'ye oy vermedim. Atatürkçü olmak ve vatanını sevmek için de CHPli ya da İYİPli olmak zorunda değilim. Bundan sonraki seçimlerde Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'ı takip edeceğim. Sizlerin bu konudaki düşünceleriniz nedir? Birbirinizi kırmadan, o şunu yaparken ses yok bunda ne var gibi karşılaştırmalar yapmadan lütfen yorumlarınızı belirtin. Burası güzel bir forum ve Türkiye ortalamasının üzerinde üyelere ev sahipliği yapıyor. Bundan ötürü fikirlerinizi merak ediyor ve önem veriyorum.

Ah be İYİ Parti, vardı bir hayalimiz.

Merhaba arkadaşlar, 10 Kasım'ı arkamızda bırakmış bulunarak Atatürk'ün ölümü ve cenazesi hakkında internette yabancı kaynakları araştırıyordum. Eskiye ait geçit törenlerini izledikten sonra TRT'nin yabancılar için açtığı TRT World Now kanalına denk geldim. 10 Kasım 2017'de devlet erkanının Anıtkabir'e yaptığı töreni haber almışlar. Buraya kadar sorun yok.

Sonrasında yorumlara baktım ve şok oldum. Anladığım kadarı ile Pakistanlı bu arkadaşlar, dillerini çevirdiğim vakit Hint dili çıkıyor lakin yazdıkları aptal saptal şeylerden (Atatürk değil Ertuğrul Gazi sizin atanız, kendinize gelin) Pakistanlı olduklarını anladım.

Bütün yorumlar kısmı Atatürk'e lanet söylemleriyle dolu. Atatürk için firavun diyeni mi ararsınız, mekanı cehennem olsun diyeni mi ararsınız tür tür terbiyesizlikler yer almış.

Ben ise şu şekilde bir yorumda bulundum videonun altına.

"I guess the retarded section of Pakistanis gathered here. Human IQ drops to minuses. You are not Turk, you do not have any knowledge of Turkish history. As they say, Ertuğrul Gazi was our ancestor, not Atatürk. You can't decide that. Both are our ancestors. Retards, why did I get in here and I saw these comments... It is clear how your country is in 2020. Atatürk is the great Turkish commander who has commanded many fronts during his life, and you Pakistanis have no right to curse, not even talk about Atatürk. Do not talk about Turkish history by watching Turkish dramas on TRT."

Sonrasında ise şaka gibi, TRT World Now dakikasında yorumumu sildi. İlkten bir anlam veremedim ve tekrar yazıp gönderdim. Tekrar yorumumu sildiler.

Elin yabancısının Atatürk'e sövmesine izin veren TRT World Now yazdıklarımı dakikasında sildi.

Atamız hakkında ettikleri hakaretler: https://i.ibb.co/1KHGfb1/sdadas.png

Malum video:

Aşağıda da ekran görüntüleri mevcut. İlk görüntüde yorumumu yazıyorum. İkincisinde editlemek isteyip yolla dediğimde hata veriyor ve sayfayı yenilediğimde yorumun kaldırılmış olduğunu görüyorum.

https://i.ibb.co/rwjxnR2/1.png

https://i.ibb.co/YWjX86S/2.png

https://i.ibb.co/TKXQNpX/3.png

Merhaba arkadaşlar, Kocaeli'de okuyorum. İzmir'e 6 ayda bir kere geliyorum. Yıllardır bütün sürücülerin park ettiği bir kaldırım var, ben de oraya park etmek durumunda kaldım. Bulunduğum Aliağa ilçesinde araba koyacak hiçbir yer yok diyebilirim size. Ceza yazmışlar bundan dolayı, mektubu da geç gönderdiler. Erkenden davranıp indirimden yararlanarak ödedim. Kocaeli'ye geri döndüm. Komşum bir mektup daha geldiğini söyledi. Babamın e-devlet hesabından kontrol ettiğimde tekrar ceza yazdıklarını gördüm. Bir öncekinden 3 gün sonra, aynı saatte aynı yerde. Elimde herhangi bir tebligat olmadığı için e-devlet'in yönlendirdiği İnteraktif Vergi Dairesi sitesinde ne yapacağımı bilemedim. Trafik cezası kullandığım bankacılık sistemlerinde görünmüyor. Bu durumda İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden beyanlı ödemek gerekiyormuş sanırım.

Düzenleme tarihi kısmına cezanın yazıldığı tarihi yazdım.
Seri/Sıra no kısmına ne yazacağımı bilmiyorum.
Tebliğ tarihi kısmına ne yazacağımı bilmiyorum.

Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
20.12.2019 tarihinde "depopark.com" üzerinden Aerocool Pulse L240F sıvı soğutma aldım. Yeni kuracağım kasada kullanacaktım. Diğer parçalar da elime geçtiğinde bilgisayarımı kurdum. Bilgisayara start verir vermez 5 saniye sonra kasadan tuhaf ve rahatsız edici bir sesin geldiğini fark ettim. Sırasıyla aşağıdaki denedim.

* Sabit diskleri tak çıkar yaptım.
* Kasanın RGB çipinin gücünü kestim.
* Kasadaki fanları durdurdum.
* Kasanın elektriğini kestim.

Bütün bunları denedikten sonra sesin gitmediğini gördüm ve sıvı soğutmayı sistemden komple çıkarıp masamın üzerinde uzay montaj yaptım. Ses radyatörün her 2 ucundan geliyordu. DepoPark müşteri hizmetleri ile görüştüm, bana garantiye Akortek'in baktığını ve onlara göndermem gerektiğini söylediler. Eğer Akortek değişim sağlamazsa bizzat kendilerinin değişim yapacağını belirttiler. Ben de ürünü geldiği gibi güvenli bir şekilde kutusuna koyup bantlayıp Akortek'e kargoladım. Ürün birkaç iş gününden sonra aynı şekilde geri geldi.

* Tamir yapılmadığı yazıyor fakat birkaç vidasında tornavida izi var.
* Radyatörden gelen cızırtı sesi devam ediyor.

Kutunun içindeki servis notunu da ekleyeyim sizler için. Bu arada kendilerine detaylı bir şekilde yaşadığım sorunu ayrıntılarıyla anlatmıştım. Sesin sistem boştayken çok rahat duyulabilir olduğunu ve rahatsız ettiğini belirtmiştim. Kendileri anladığım kadarıyla fanları en yüksek rpm'e alıp öyle bakmışlar ve sesi duymamışlar. Her şey de normalmiş.

+
https://i.hizliresim.com/P79q9N.jpg

https://i.hizliresim.com/Lvram1.jpg

Bir de siz dinleyin lütfen. Videodaki duyacağınız ses bilgisayarın herhangi bir parçasından gelmemektedir. Telefonun mikrofon kısmı radyatöre yakın olsun diye o açı ile kayda aldım. Emin olun bu telefonun kayda alabildiği kadarı. Kasa içinde kullanırken daha net duyabiliyorsunuz. Yalnızca ses sorun değil, aynı zamanda ileride başıma bir şey açar mı diye de hoşuma gitmedi. Akortek'in servisinde artık nasıl test ettiler bilmiyorum. 2 tane fanı full rpm'de çalıştırıp sorun yok demek nasıl bir test biçimi çözebilmiş değilim.

+https://soundcloud.com/ravenger09/jan-1-2353/s-UUZzW

* Sizlerden konuyu uplayarak destek olmanızı ve dolayısıyla daha fazla kişinin bunu görmesini istiyorum. Şikayetimi bilindik birkaç mecrada daha yenileyeceğim. "sikayetvar.com"da birkaç incelemem sonrası aşırı bir şekilde coil whine yapan cihazların bile Akortek tarafından kesinlikle yenilenmediğini gördüm.

* DepoPark ile iletişime geçtim. Kendileri Akortek'i arayıp neler yapıldığını konusunda bilgi almaları gerektiğini, yılbaşı tatilinden dolayı da bunun 2-3 gün alacağını söylediler. O da tuhaf oldu biraz. Başta Akortek değişmezse ben değişirim diyen firma şimdi ise önce Akortek'i arayayım diyor.

* En son hiçbir şekilde çözüm bulamazsam Tüketici Hakları Heyeti'ne başvuracağım. Konuyu sürekli güncelleyerek sizleri bilgilendireceğim.
Uzun süredir takip ettiğim iki ürün vardı. Bunlardan birincisi Xiaomi Mi 9 Lite 128GB ve diğeri ise AMD Ryzen 5 3600X işlemciydi. 11.11 ve Black Friday beklerken Trendyol'un erkenden başlattığı indirim furyasını merak ettim ve gerçekten komik buldum.

Aşağıdaki tablo Xiaomi Mi 9 Lite 128GB modeli için fiyat değişim tablosu. Daha yaklaşık 4-5 gün önce 2350 lira bandında olan ve hatta GittiGidiyor üzerinde Kazananlar Kulübü üyeleri için bir ara 2300 lira gibi bir fiyata satılan Mi 9 Lite, Trendyol'un muhteşem elektronik ürünlerdeki indirimi ile 2450 liraya satılıyor.

Yine o kadar muhteşem bir indirim sağlamışlar ki sağolsunlar; GittiGidiyor'da gayet normal satış yapan başka bir satıcı ile elektronik ürünlerde muhteşem indirimler sağlayan Trendyol arasında 7 lira ve 6-7 liralık kargo ücreti oynuyor. Sanırım muhteşem kampanya kargo ücretinin ücretsiz olmasıydı.

AMD Ryzen 5 3600X işlemci için yorum yapmayacağım, siz bakın. Bu işlemcinin son 1 aylık süreç içinde 1500 liraya satıldığını görmüştüm.

Son olarak şunları da eklemek istiyorum. Trendyol suçsuz, bu oradaki satıcıların suçudur diyenler olacaktır. Lakin sen koskoca sitenin reklamını her yere veriyorsun "korkunç indirimler var" tarzında ve müşterileri sitene çekiyorsun. Akakçe, Cimri gibi siteleri kullanmayı bilmeyen, fiyatları karşılaştırmaktan bir haber müşterilerini kandırıyorsun. O garipler de çok güzel indirim yakaladıklarını zannediyorlar. E-ticaret çok berbat bir noktaya doğru gidiyor. Mağazalardan ne güzel kurtulduk derken şimdi de e-ticaret siteleri indirim reklamı yapıp müşterisini kandırıyor. 10-15 liralık indirim için böylesi reklamlara gerek yok ki yine 1 aylık süreç içerisinde aynı ürün daha ucuza satılmış.

Forum üyelerinin de alacağı şeyler olduğunu biliyorum. Son umut olarak black friday bekleyeceğim. O zaman da güzel bir indirim olmazsa bahsettiğim ürünleri satın almayacağım. Aynı şekilde siz de öyle davranın lütfen. Elinizde eski olanı kullanmaya devam edin çünkü bizler sayesinde bugünlere gelen ve sermayaye sahip olan bu doyumsuz insanlar inek olarak gördükleri biz müşterileri daha da fazla sağmak istiyorlar. Tarihten bu yana asla ama asla zenginler doymamıştır, doymayacaktır.

Kusura bakmayın, sabah sabah fiyatlara bakınca biraz gerildim. Normalde üşengeç bir insanımdır, konu açmakla vs. uğraşmazdım. Ben gidip kahvaltı edeyim. Bahsettiğim karşılaştırma sitelerini unutmayın, kullanın. Üyelik açıp takibe alabiliyorsunuz ürünleri, telefonunuza bildirim geliyor sağlam indirim olunca.
Arkadaşlar merhaba, sistemimi yükseltmiştim ve gün içinde 2-3 defa sistem kendini yeniden başlatıyor. Özellikle Battlefield V oynarken bunu çok yapıyor saat başı ve sorun nerede çözemedim. Bilgisayarıma overclock yaptım. Detayları vereyim sizlere.

Windows 10 Pro v1803
Gigabyte G750H
MSI B350 TOMAHAWK
AMD Ryzen™ 7 2700
Sapphire Pulse Radeon™ RX Vega56 8G HBM2
Kingston Hyperx HX430C15PB3K2/16 2x8GB DDR4 3000MHz
HI-LEVEL 480GB SSD Ultra Speed Series
Seagate Barracuda 2TB ST2000DM006

Fury ile ekran kartı stress test yaptım fakat bir sorun çıkmadı lakin prime95 ile stress test yaparken bilgisayarım donabiliyor. MemTest sonuçları temiz. Anlamadığım nokta ben işlemcimi olması gerektiği hızda çalıştırıyorum.

Stock değeri: 3.20GHz

Ben bunu overclock yaparak 4.00GHz değerine yükseltim, 1.38V veriyorum. RAMlerin ayarını da kurcaladım ama değişen bir şey olmadı. 2933MHz'de çalışıyorum RAMler. Sıvı soğutma kullanıyorum, ne ekran kartında ne de işlemcide herhangi bir ısınma sorunum yok. Oyun oynarken 50 dereceyi zar zor geçiyor. Sorun nerededir? Herhangi bir bug parametresi olmadığı için de internetten kesin cevap bulamıyorum. Kanser oldum diyebilirim. Ne yapmamı önerirsiniz? Garantisi bitmeden RAMleri ve anakartı garantiye gönderebilirim.
Black Friday indirimlerinde fiyatı uygun geldiği için Aerocool P7-L240 sıvı soğutma aldım.
https://www.hepsiburada.com/aerocool-p7-l240-intel-ve-amd-uyumlu-240mm-radyator-rgb-sivi-sogutma-sistemi-ae-cc-p7l240-p-HBV00000DWVW6?magaza=Hepsiburada

Ryzen 2700 ve MSI B350 Tomahawk anakartım var. Normalde bu işlemci Turbo ile 4.1GHz'e çıkıyormuş lakin bu tek çekirdek için mi yoksa bütün çekirdekler için mi anlamadım. Stock değerinde hep 3.2GHz'de çalışıyor. Ben overclock yaparak bunu 4.0GHz seviyesine çektim ve Vcore voltajına +1.4 değeri verdim fakat Prime95 ile test yaparken 90lı derecelere geliyor ve kapanıyor. Voltaj değerini Auto'da tuttuğumda 1.45v'a kadar yükseliyor ki bu da hoş değerler değil.

Şu an mesela 4.0GHz'de 1.4v veriyorum. Prime95 üzerinden stress test yaptığımda 10 dakika içinde kapanıyor. Verdiğim voltaj mı yetmiyor anlamıyorum. Sıcaklık değerleri de hoşuma gitmiyor. Stress test yaparken 90lı dereceleri görüp kapanması normal mi? Sistem boşta 35-45 derece arası oynuyor. Battlefield 1 girdiğimde 60-75 arası gidip geliyor. Zalman ZM-STG2 macun kullanmıştım, onu değiştirdim. Sıvı soğutucunun yanında gelen AeroCool'un kendi macununu kullandım, değişen pek bir şey olmadı. Montajını yaparken de dikkat ediyorum elimden geldiğince. Pump kısmı anakartta pump yerine taktım ve deviri sona aldım, 2500rpm gösteriyor. Fanlar ise smart mode'da çalışıyor çünkü ses yapıyor. Cooler Master MasterGel Pro macun sipariş ettim, bir de onunla deneyeceğim.

Sıvı soğutma alayım, 4.1GHz v1.350-1.375 değerlerinde ısı olmadan rahat rahat kullanırım diyordum ama nerede yanlışlık var anlayamadım.
Merhabalar, forumdan bir arkadaştan SAPPHIRE PULSE Radeon™ RX Vega56 8G HBM2 almayı düşünüyorum da sizlere bir sorum olacaktı. Ürünün sitesinde PSU için 750W demişler. Benim mevcut sistemimde HP-600-G12S (High Power) model güç kaynağım var. Sizce bu yeterli gelir mi yoksa illa 750W PSU almam gerekli mi? Bu arada sistemim,

MSI B350 TOMAHAWK
AMD Ryzen 7 2700
Kingston Hyperx HX430C15PB3K2/16 2x8GB DDR4 3000MHz
HI-LEVEL 480GB SSD Ultra Speed Series
Seagate Barracuda 2TB ST2000DM006
Klavye + mouse + kulaklık (USB portlarında)
12cm çapında 2 standart fan
Hakkında
Meslek: Tahribatsız Muayene Teknisyeni
İlgi Alanları: Bilgisayar
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
AMD
Otomobil
Renault
Operatör
turktelekom
ISS
Superonline
Oyun Platformu
PC
LOL
Teemo
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 799
İkinci El Bölümü Mesajları: 152
Konularının görüntülenme sayısı: 83.456 (Bu ay: 1.277)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 749 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.