Yarbay
13 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
16 üye
Görüntülenme
Toplam: 127 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Mi 11 litre telefonumun açma/kapama tuşu çalışmıyor. Kronikmiş sanırım. Garantisi devam ediyor parça değişimi samsun servis nasıl. Tecrübe eden varsa yorum yazabilirmi?

Amasya'da ikamet ediyorum Samsun'da yakın olduğu için fırsat bulduğumda gidip aynı gün servisteki işimi de halledeyim diye düşünüyorum. Ankara yada İstanbul'a gönderip vakit kaybetmeden sorunu çözmek istiyorum.

Turktelekom taahhütümün son ayında operatör değiştirerek turknete geçtim. Faturama haksız yansıtılan Kampanyadan Sağlanan Avantajların Bedeli adı altında 57 TL içi hakem heyetine başvurdum. Savunma göndermeye bile tenezzül etmemişler. Sonrasında da zaten ücret iadesi kararı çıktı. Karar tarihi 14.11.2022 ama karar yazısı geleli 10-15 gün ancak oldu.

Bununla ilgili iade alan varmı, bizim birşey yapmamız gerekiyormu? Operatörden çıktığım için faturayada yansıtılmaz, karta geri aidemi yapılır nasıl olur anlamadım. İadeyle ilgili hala bişey yok, 57 TL için illa icrayamı verecez  

Yeni aldığım telefonda bildirimlerde uygulama üzerinde sayı-rozet kısmı yok. Sadece küçük yuvarlak şeklinde bildirim gösteriyor, ondanda kaçtane bildirim geldiği anlaşılmıyor.

Ayarlarda da böyle birşey bulamadım. Vazmı çözümü?

Pardus bilgisayaraımda 2 ethernet var.

Biri onboard domain ağına bağlı (enp3s0 olarak görünüyor), diğeri pcıe slotuna takılı modeme bağlı (enp2s0 olarak görünüyor). İkiside aynı chipsetli (Realtek)

Sorunum şu;

Bilgisayarı her kapatıp açtığımda default olarak direk modeme bağlı ağ aktif olarak geliyor. Bu sebeple domain kullanıcısı ile oturum açamıyorum. Admin hesabı ile açıp, domain ağını aktif edip sonra domain kullanıcısına geçmem gerekiyor.

Bilgisayarı her açtığımda bu sıkıntı ile karşılaşıyorum. Default olarak domain ağını aktif etmem münkünmü?

Anakart Asus Prime B360M-A
Multiboot usb var. Usb uefi ile boot edildiğinde ne yazıkki multiboot sistem açılmıyor, legacy olarakta boot seçeneğini bulamadım. Hangi ayarları değiştirmem lazım biosta.
Anakartım MSI H270M Bazooka.

Bilgisayarı Usb yada Cd/Dvd den boot etme sorun yaşıyorum. Şöyleki;

Biostaki windows Os Configration ayarı 1. resimdeki şeklinde ayar olduğu zaman boot menüsü 2. resimdeki gibi oluyor ve Uefi olduğundan usb ve cd den maalesef başlamıyor boot olmuyor. Çünkü cd ve usb yi sadece uefi olarak görüyor.
Aynı ayar 3. resimdeki şeklinde olduğu zaman ise boot menüsü 4. resimdeki şekilde oluyor usb - cd den başlıyor ancak bu seferde klavyem açılışta boot yada bios ekranında iken çalışmıyor. Doğal olarakta işlem yapamıyorum (Klavyem Logitech k360 kablosuz)

İstediğim şekilde boot edebilmem ve klavyemin çalışması için biostan ne tür bir ayar yapmam gerekiyor.

Bilgisayarı upgrade ettim İşlemci+Anakart ve Ram aldım.

Eskiden uyku modunda iken maus yada klavyeye dokunduğumda bilgisayar otomatik uyanıyor idi, şimdi ise kasanın güç düğmesine basmayınca uyku modundan uyanmıyor. Anakartta bunun için bir ayar yerimi var acaba. Yada farklı birşeymi yapılması gerekiyor. Klavye ve Maus ayarları aynı.

Anakart MSI H270M Bazooka.
Eski olan sistemimi İşlemci+Anakart ve ram alarak güncelledim. İ5 7500+Msı h270m bazooka+Ddr4 ram.

İş yerindeki monitör den (Dvi çıkışından anakartın hdmi çıkışına takarak) sorunsuz windowsu kurdum.

Ancak evdeki monitör eski olduğu için (sadece vga çıkışı var) dönüştürücü ile bağlamama rağmen görüntü gelmiyor, monitör de kabloyu kontrol et yazıyor.

İş yerindeki kablonun dvi çıkışı ile bendeki dönüştürücünün dvi kısmında farklılık var, sorun acaba bundamı? Yoksa dönüştürücü arızalı mı? Yada ne tür çözüm önerirsiniz.

Soldaki hdmi dvi kablo, sağdaki de görüntü alamadığım dvi vga dönüştürücü.
Sistemi Güncelledim Monitörden Görüntü Alamıyorum.
İ5 7500 işlemciye MSI H270M Bazooka anakartı taktım ve sorunsuz kurulumunu gerçekleştirdim.

Bu anakartın bios ekranı farklı bir şekilde dikkatimi çekti. Bios ekranı aşağıdaki resimdeki şekilde değil. Normal anvanced şekliyle açılan bios ekranı geliyor direk.

Ben yeni nesil tüm anakartların aşağıdaki gibi olduğunu düşündüğümden şaşırdım. Acaba bir ayar varda benmi bulamadım, yoksa olması gereken bu şekilde mi?

MSI H270M Bazooka Bios Ekranı

Edit; Gelen ekran aşağıdaki şekilde.

MSI H270M Bazooka Bios Ekranı
Kurumda kullandığımız Hp M425DW fax-yazıcı-tarayıcı, fax kartının arızalanması nedediyle 2 aydır uğraşıp duruyoruz. En sonunda tamiri mümkün değil bunlarda kronik sorun cevabıyla mecburen yeni arayışlara girdik.

1500 TL civarında fazla da aşmayacak Ağ özelliği olan Fax-Yazıcı ve Tarayıcı için (Siyah-Beyaz tonerli) ne önerirsiniz.

Hp düşünmüştüm yine ama aynı sorunu yaşarız endişesi var, 3 yıl olmadan garantisi bittiği için mecbur fax özelliği haricindekileri kullanabilcez.
Hakkında
Meslek: Kamu Personeli
Forum İmzası:

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
Hakkımda:

[color=
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
ByAdmin
Otomobil
Honda
Mobil cihaz
Oneplus
Operatör
Turkcell
TV
LG
Klima
Sigma
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.295
İkinci El Bölümü Mesajları: 44
Konularının görüntülenme sayısı: 957.781 (Bu ay: 2.223)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 157 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.