Şimdi Ara

Klima Gazı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
6.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunun azaldığını nasıl anlarız ve bir süresi var mı 3 yıl 5 yıl gibi.2015 astra aracım geçen yaz klima açıkken bi soğutma sorunu yoktu ama beklersen her klima mı soğutur gazı değiştirsek daha hızlı mı olur bayatlıyor mu bu gaz illa ki azalıyor nedir hiç bilgim yok.

• Azaldığını şöyle anlarsın eskiden klimanın ısıtıyosa ısıtmada farkedilir bi azalma olur kontrol ettir azaldıysa doldur maliyeti olan bişey değil sonuçta

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kaçak yoksa bitmez. Buzdolobındaki nasıl bitmiyor, veya 2-3 yılda performans kaybı olmuyor aynı mantık, sadece araba daha çok yer değişikliği sarsıntıya vs maruz kaldığı için bağlantılarda kaçak oluşabiliyor, o sebeple gaz boşalıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman soğutmaz ise o zaman değiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzdolabı ile otomobil klimasının soğutma çevrimleri ve çevrimde kullanılan akışkanları farklı sanırım.

Yangın tüpü de 3-4 sene sonra boşalıyor mesela, o basınçla demirin içindeki gözeneklerden difüzyonla dışarıya çıkıyor gaz.

Bunun bir süresi var mıdır bilmiyorum.

• Eğer aracınız astra k ise r1234yf isimli yeni tip bir gaz kullanılıyor klimada . Ne olur ne olmaz sanayide vs r134 (eski nesil) gazdan bastırmayın

• cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpowerm4

Azaldığını şöyle anlarsın eskiden klimanın ısıtıyosa ısıtmada farkedilir bi azalma olur kontrol ettir azaldıysa doldur maliyeti olan bişey değil sonuçta
    Klima ve ısıtma mı??? Arkadaş ne çok şey biliyorsunuz???
  • ısıtmayla klimanın ilgisi yoktur. Sıcaklar başlayınca soğutma yetersiz gelirse gazı bitmiş/azalmış demektir. Klima kullanılmadıkça zamanla gaz boşalır. Kışın dahi olsa haftada 5-10dk kullanılmasında yarar vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

Buzdolabı ile otomobil klimasının soğutma çevrimleri ve çevrimde kullanılan akışkanları farklı sanırım.

Yangın tüpü de 3-4 sene sonra boşalıyor mesela, o basınçla demirin içindeki gözeneklerden difüzyonla dışarıya çıkıyor gaz.

Bunun bir süresi var mıdır bilmiyorum.
    Bildiğim kadarıyla aynı R134a gazını kullanıyorlar.

Fark buzdolabı 7-24 çalışırken arabalarda klimalar özellikle kış zamanları pek kullanılmıyor. Eğer klimanızı kışın da kullanırsanız (En azından ara ara, sıcak hava alırken bile AC açık olsun mesela) kolay kolay bir sorun olmaz. Kendi aracımı 2014 Mart'tan beri kullanıyorum, 110 bin kilometre yolu sırf ben yaptım, yaz kış AC açık kullandım, hala soğutma performansı gayet güzel. Gaz durumunu gözlemek için bir yuva yapmışlar (Akülerdeki gibi) hala yeşil gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

ısıtmayla klimanın ilgisi yoktur. Sıcaklar başlayınca soğutma yetersiz gelirse gazı bitmiş/azalmış demektir. Klima kullanılmadıkça zamanla gaz boşalır. Kışın dahi olsa haftada 5-10dk kullanılmasında yarar vardır.
    batarya gibi yani kullanmayınca iyi olmuyor.kuzen i30 kullanırken adam yaz kış klima açık kullanıyordu ve soğuk kullanıyordu dışarısı buz gibiyken bile.adamın varmış bir bildiği.

ya ben kışın bırak klimayı havanlandırmayı bile açmıyorum anında hamama çeviriyor ama neyse artık olan olmuş bir daha gaz bastırınca kışın da kullanalım biraz.klima benzin yakıyor diye pek kullanılmıyor ve her arabada kullanılmıyor bununla ilgili espriler var ac on gitmiyor araba ac off fast and furious resmi koymuşlar.1.4t benim araç ben hissetmedim yazın klima açık kapalı ama uzun yolda kardeşime göre gitmiyormuş araba içinde 5 kişi bagaj komple dolu yokuş çıkarken klima açık.şöyle bi 150'yi geçemedim diyor.bunun 6. vitese 160'da geçen şanzımana aşina olmaması ile de ilgisi olabilir tabi.BMW x5 3.5 çift turbo mu ne kullanıyordu o zamanlar bunu dediğinde.gitmiyor arabam.

• Josepth kullanıcısına yanıt
    Merakımdan soruyorum hocam,eğer değiniz gibi kışın kullanılmadığı için klima gazı bitiyorsa; neden ilk 10 yıl bitmiyorda 11. yılda klima gazı bitiyor?Yada 6-7 yıl sonra bitiyor en az..Eğer bir kaçak yoksa gazın bitmemesi gerekmez mi?

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten klimayı kışın da yazın da sürekli kullanmak kompresörün ömrünü uzatır diyor klimacılar..Yoksa kaçak olmayan sistemde gaz neden bitsin?Ben de yaz kış klima kullananlardanım ancak 2010 model aracımın gazı bitmiş geçtiğimiz yaz,denemek için gaz bastırdım o da bitmiş..2 hafta önce renkli gaz basıldı 1 ay sonra nereden kaçırmış ona bakılacak.Velhasıl klima kullansan da kullanmasan da bir gün sistemdeki bir kaçaktan dolayı gazı bitiriyor..Yoksa kışın kullanılmadı diye klima gazı bitiyor olsaydı , gaz dolumu yapan esnaf zengin olmuştu:))

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bulduğum kaynaklarda R22, R152, R410 gazlarının kullanıldığından bahsedilmiş.

Soğutma sistemlerinde farklı gazlar kullanılabiliyor ve bu gazların karakteristiği de farklı olabiliyor.
    En yaygın R22 ve R134a.
    Bu konuyu araştıracağım.

• kapalı sıstemdır o yuzden omurboyu klımaya gaz basılmaz.sadece kacak varsa hıc sogutmazsa o zaman yenıden yapılır

ama bazı kısıler gazı ceker sonra yıne basar sonra derkı yok azalmıs bılmem ne

yazın sıcaklarda klımaya alıstıkca soguk azmıs hıssı gelır psıkolojık
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    R22 eski tip klimalarda var, ülkemizde şuan yasak (ama bulunuyor) muadil olarak farklı gaz kullanılıyor r417 .
    R134 ve r600 ise ev tipi buzdolaplarında kullanılıyor.
    Araç klimalarında ise çok eski araçlarda r12 ( artık bulması imkansız gibi) , r134 ( ev tipi ile aynı gaz) ve yeni model araçlarda r1234yf kullanılıyor.
    R410 ise ev veya büyük salon tipi klimalarda kullanılıyor.
    R404 ise büyük sanayi tarzı dolaplarda .

• Gaz dolumu yapan esnafı çoktan zengin ettik zaten. Bu kadar çok klima gazı kaçağı olsaydı en azından klima gazı soluyor olurduk. KAPALI SİSTEM ÇALIŞAN GAZLI SİSTEMLERDE KAÇAK YOKSA GAZ AZALMAZ, BİTMEZ.

Evdeki klimaya daha bakım için gelmeden "4 bar gaz basarız." Diyenler, yanımda klimacı Mbirol abi ile otururken arayıp "Klima bakımınızı, gaz dolumunuzu yaparız." Diye adamı arayanlar, arabadaki klima gazını senede bir yenileyenler! (Gaz yok ortada gaz yok, sadece sistemi temizliyorlar. Kaçak varsa da zaten o gaz hikaye.)

Arkadaş ne milletiz be.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0A14CAF8E

Hocam zaten klimayı kışın da yazın da sürekli kullanmak kompresörün ömrünü uzatır diyor klimacılar..Yoksa kaçak olmayan sistemde gaz neden bitsin?Ben de yaz kış klima kullananlardanım ancak 2010 model aracımın gazı bitmiş geçtiğimiz yaz,denemek için gaz bastırdım o da bitmiş..2 hafta önce renkli gaz basıldı 1 ay sonra nereden kaçırmış ona bakılacak.Velhasıl klima kullansan da kullanmasan da bir gün sistemdeki bir kaçaktan dolayı gazı bitiriyor..Yoksa kışın kullanılmadı diye klima gazı bitiyor olsaydı , gaz dolumu yapan esnaf zengin olmuştu:))
    Aklımın erdiği şu, sistem kullanılmadıkça kuru kalan hortumlar ve bağlantı yerleri v.b zamanla özelliğini yitiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0A14CAF8E

Merakımdan soruyorum hocam,eğer değiniz gibi kışın kullanılmadığı için klima gazı bitiyorsa; neden ilk 10 yıl bitmiyorda 11. yılda klima gazı bitiyor?Yada 6-7 yıl sonra bitiyor en az..Eğer bir kaçak yoksa gazın bitmemesi gerekmez mi?
    Mesela japon arabalarında hiçbir sıkıntı olmadan yıllarca gaz bastırmadan kullanılabiliyor. Fakat peugeot 206'larda ise her sene gaz dolumu yapılması gerekiyor. Çünkü bu araçların eklem yerleri, bağlantıları çok fazla. Ne kadar eklem noktası fazla ise gazı boşaltması daha hızlı olur. Bu eklem noktalarında kaçırmaması için conta (orling) olur. Fakat siz klimayı kullanmadığınız zaman yani sistem basınç oluşturmadığı zaman orlingler kendini salar, özelliğini yitirir ve yavaş yavaş aralardan gaz sızdırmaya başlar.

Ayrıca gaz basımı sonrası kaçak varsa 1 ay beklemenize gerek yok. Ufak bir kaçak dahi olsa 1 haftada kendini rahatlıkla belli eder. 1 ay sonra bastığınız gazda tamamen bitmiş olur, bir daha gaz bastırmak zorunda kalacaksınız

• klima gazlarında extra yağda bulunuyor diye biliyorum yanlışmıyım?

örneğin

"Volkwagen Golf V modeli 525 ml klima gazı ve 180 cc klima yağı ile çalışır.

Daha üst segment olan ve daha büyük iç hacme sahip olan Volkswagen Passat ise 600 ml klima gazı ve 180 cc klima yağı kapasitesine sahiptir."
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.