Şimdi Ara

CADDY'den Binek Araç Olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
48.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Caddy'den binek araç olurmu? Olursa nasıl olur?
    1999 model honda civic sahibiyim. Oldukça memnunum.Özellikle uzun yolda (500-800 km) beni üzmüyor. Yenileri kadar olmasa da (tahminen söylüyorum) konfor ve performansı beni tatmin ediyor. Anlaşılacağı üzere beklentilerim çok fazla değil. Tabi problemler de yok değil. Alet yerde sürünerek gidiyor neredeyse. (Bu forumlardan okuduğum kadarıyla yenileri o kadar değilmiş) İnmek-binmek bir dert. Helede ön tekerler kaldırımda, arka tekerler yolda ise. Bu durumda arabaya binmek akrobatik performans gerektiriyor. Bir süredir sol dizimde başlayan ağrıları bu alete bağlıyorum! Diğer taraftan dağ bayır gezemiyorum. İnsan hep şehirde dolaşmaktan sıkılıyor. Toprak yollara dalmak istiyor. Gelgelelim bu alet buna izin vermiyor.

Sadede geleyim. Bir süredir oturma pozisyonu ve altı görece yüksek bir araç hayal etmekteyim. Bunun yanında az yakmalı, 30-35 bin ytlden fazla olmamalı, en az benim 99 civic kadar "konforlu" olmalı.

Önce biraz ford fusion'a baktım. Tipi, performans değerleri, konforu konusunda yazılıp çizilenleri okudum, vazgeçtim. Bu aralar gözüm caddy'e takılıyor. Herşey tamamda bu araç bir kamyonet! Acaba bu aracı alırsam; özellikle uzun yola çıktığımda, yolda gördüğüm civiclere imrenerek ve iç geçirerek bakarmıyım? Konforu beni tatmin edermi? Zaten hız diye bir derdim yok. 90-120 arası bana yeter. Caddy fikri kafamda yokken 3-5 km kullanma durumum olmuştu. Hiç dikkat etmemişim ama "performansı gayet iyi ancak "tangır-tungur" eden, oturma pozisyonu çok rahatsız" diye aklımda kalmış.

Sizler ne dersiniz? Özellikle ortalama bir binek araç ve caddy kullananlar sanırım bu değerlendirmeyi çok rahat yapabileceklerdir.

(Biraz uzun mu oldu ne?) Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedekolsun -- 23 Ocak 2006 12:12:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

CADDY'den Binek Araç Olur mu?

CADDY, Volkswagen tarafından üretilen bir hafif ticari araçtır. Ticari araçlar, yük ve yolcu taşımak için tasarlanmıştır ve binek araçlardan bazı farklılıklara sahiptir. Bu farklılıklar arasında daha büyük yük kapasitesi, daha basit iç mekan ve daha düşük konfor seviyeleri bulunur.

Volkswagen Caddy'nin otomobil ruhsatlı olup olmadığı, kullanım amacına ve teknik özelliklerine bağlıdır. Türkiye'de, araçların kullanım amacına göre sınıflandırıldığı bir sistem vardır. Bu sisteme göre araçlar, binek araç, kamyonet, minibüs, otobüs vb. kategorilere ayrılır.

CADDY, teknik özellikleri gereği kamyonet kategorisine girer. Ancak, bazı özelliklerinden dolayı otomobil ruhsatlı olarak tescil edilmesi mümkündür. Örneğin, CADDY'nin yük kapasitesi 1 tonun altındaysa ve arka koltukları varsa, otomobil ruhsatı alabilir.

CADDY'nin otomobil ruhsatlı olup olmadığını öğrenmek için en iyi yol, yetkili bir kuruma (örneğin trafik tescil şubesi) başvurmaktır. Aracın teknik özelliklerini ve kullanım amacını inceleyerek, otomobil ruhsatı alıp alamayacağı konusunda bilgi verebilirler.

CADDY'nin otomobil ruhsatlı olması, bazı avantajlar sağlayabilir. Örneğin, otomobil ruhsatlı araçlar için daha düşük vergiler ve sigorta primleri geçerli olabilir. Ayrıca, bazı otoyollarda kamyonetlere giriş yasağı bulunurken, otomobil ruhsatlı araçlar bu yollarda seyahat edebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle performans tatmin edicidir.
    Yakıt sarfiyatı neredeyse senin civic den %40 ekonomiktir.
    Oturma pozisyonu sorun çıkarmaz kendine göre ayarlarsan rahat olduğunu göreceksin.
    Neticede pişman olmazsın seni de üzmez.

Orjinalden alıntı: bravaman

Öncelikle performans tatmin edicidir.
    Yakıt sarfiyatı neredeyse senin civic den %40 ekonomiktir.
    Oturma pozisyonu sorun çıkarmaz kendine göre ayarlarsan rahat olduğunu göreceksin.
    Neticede pişman olmazsın seni de üzmez.

katılıyorum eğer dizayn ve dış görünüş olarak sorun olmaz diyosan gayet mantıklı bir seçim olur
    Yeni Boxster'ın gücü kalbinden gelir. Ortada konumlandırılmış altı silindirli boxer motor 2.7 litrelik silindir hacmi ile 6.400 dev/dak.'da 240 bg (176 kW) güç üretmektedir. 270 Nm olan azami torkunu 4.700 ile 6.000 dev/dak. arasında üretmektedir. 0'dan 100 km/s'ye sadece 6.2 saniyede ulaşmaktadır. Azami hızı 256 km/s'dir
  • caddy seni üzmeyecektir bunu bil... bence mükemmel bi araç yakıt olsun performans olsun... oldukçada rahat kombi modelleri... bizde dağ bayır gezmeyi seven bir aileyiz renault21 kullanıyoruz babam emekli olsun alacağımız araba caddy yada seat cordoba... oturma pozisyonu biraz sorunlu ama koltuk ve direksiyon ayarı yapabilirsin... civicten inip caddye binince performans konusunda fazla şikayetin olmaz ama konfor tabiki bir binek kadar iyi değil ama tavsiye ederim....
  • Teşekkür ediyorum, çok hızlısınız

Dizayn ve dış görünüş açısından problem yok. Tek endişe konfor. (Sanırım arkada makas var, o takılıyor insanın kafasına)

Orjinalden alıntı: ahmetdede

katılıyorum eğer dizayn ve dış görünüş olarak sorun olmaz diyosan gayet mantıklı bir seçim olur

dizayn ve dış görünüşüde 10 numara bu aracın bence.hele civic ten daha güzel olduğu kesin
    Daha Fazla Göster
  • binek olur zaten caddy touran dan bozma

ama binek ruhsatlı olur mu o bilinmez

her sene muayene

istanbulda oturuyorsan 1. köprüden geçemezsin

honda nın performansının yarısını zor bulursun

Eğer devirli kullanmazsan, yani rahat kullanırsan oldukça ekonomik. Sollamalarda oldukça başarılı. Arabanın yalnızca arka görüşü biraz sorunlu o da dar yerlere park ederken. Gerçi insan alışıp tahmin edebiliyor ama ben fiyatı uygun olursa kamera sistemi olmadı park sensörü düşünüyorum.

Aracın ruhsatında kamyonet yazıyor ama bir binek araç kadar konforlu, performanslı ve ekonomik. Ayrıca içi çok geniş. Civic'ten sonra fazla boş gelebilir ama alışınca çok rahat. Yerden de yüksek dağ bayır gezebilirsin. Çekişi de güçlü

Ayrıca oturma pozisyonunu da yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon ve yükseklik ayarına sahip sürücü koltuğuyla giderebilirsin(yav VW kataloğunda bu kadar anlatmamışlardır)

Ayrıca sert kullanmazsan tangur tungur etmez. Megane'larda bile tangurdama sesleri geliyor. İşçiliği malzemezesi iyi.

Hatta forumda Aygun isimli bir arkadaş MeganeII ve Caddy arasında kalıp Caddy aldı, bazen pm atıyor, memnunmuş

Bu arada çok geniş aksesuar yelpazesi var. Eğer alırsan çok rahat kişiselleştirebilirsin.

Bizim arabaya ufak bir site yaptım bakabilirsin http://joushkun.sitemynet.com/caddy

• caddy 105bg 1,9 tdi motora sahip yani 2000 model passatlardaki aynı motora sahip 135ykr civarında yakıyor... Arka Makaslı, sabit dingilli, amortisörlü, viraj denge çubuklu. evet kasislerde biraz araç çalkalanıyor... kangolardan biliyorum.... yerinde olsam test sürüşü yapardım almadan önce
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Bizim arabaya ufak bir site yaptım bakabilirsin http://joushkun.sitemynet.com/caddy

Bu fotoğrafları dün görmüştüm, güle güle kullan. Güzel olmuş...
  • Anlattığınız kadarıyla Civic'ten ayrılıp yüksek bir araba almak sizin için çok mantıklı ama neden Caddy'e takıldığınızı anlayamadım. Kesinlikle Caddy olmaz demiyorum ama bence kendinizi onunla kısatlamayın, Seat'ın Toledo'su bence size çok uygun, ayrıca içi bence benim arabam Focus'tan bile daha güzel, ayrıca yüksek, aile arabası, dizelleri de (büyük ihtimalle VW Caddy'ler aynı motor) tutumlu, içi inanılmaz geniş gözüküyor, derinlik hissi çok hoş. Şahsen biraz daha geniş düşünmenizi tavsiye ederim, Caddy güzel bir araç ama size daha uygunları var, ihtiyaçlarınız doğrultusunda Seat Toledo'yu tavsiye ediyorum, showroomda incelerseniz almak isteyeceğinizden eminim. Fiyatı anahtar teslim 33bin YTL

Ford Focus TDCi güncel ortalama yakıt tüketimim :

• toledonun dizelimi 33 milyar, hemen gidiyorum showrooma
    cordobanın dizeline 33 milyar nerdeymiş o 33 milyara toledo veren sowroom?
  • TRCaPiTaL Toledo olabilir ancak 1,9 TDI motorlu Toledo vergilendirme sistemimiz yüzünden çok fazla.

1,9TDI 48000 YTL, 2,0TDI 53000 YTL. Kamyonet Caddy de full 36000 YTL.

33000 YTL'ye ancak benzinli araba var. Alacak olan arkadaş altı yüksek istediğinden aklıma hafif ticari araçlar geliyor. Caddy gerçekten güzel bir araç olabilir. Aynı fiyata MeganeII dci da alabilir ama o da küçük ve yere yakın.

• quote:

Orjinalden alıntı: microchild
    toledonun dizelimi 33 milyar, hemen gidiyorum showrooma
    cordobanın dizeline 33 milyar nerdeymiş o 33 milyara toledo veren sowroom?

Dizel 33bin YTL değil, baz model 33 bin YTL

• quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Kesinlikle Caddy olmaz demiyorum ama bence kendinizi onunla kısatlamayın, Seat'ın Toledo'su bence size çok uygun

Yazmayı unutmuşum, başka alternatifler ne olabilir diye. Toledoyu doğrusu hiç incelemedim. Bu araba dağ bayır gezerken nazlanmaz mı biraz?
    celik cantlar tozladı
    vatan 32 mekan 42:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yedekolsun
    quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
    Kesinlikle Caddy olmaz demiyorum ama bence kendinizi onunla kısatlamayın, Seat'ın Toledo'su bence size çok uygun

Yazmayı unutmuşum, başka alternatifler ne olabilir diye. Toledoyu doğrusu hiç incelemedim. Bu araba dağ bayır gezerken nazlanmaz mı biraz?

Caddy'nin girdiği her yere Toledo da girer, çok aman aman arazilere girecekseniz iki arabaya da günah o zaman ikinci el bir Frontera falan bakmanız gerekecek. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, tekrar üstüne basıyorum 33 bin YTL baz ve benzinli modeldir. Gidin bir inceleyin ben araba almaya karar verdiğim yaz aylarında bakmıştım Toledo'ya, içerisinin ferahlığı müthiş, ön konsolun derinliği ve oturma pozisyonunun camdan uzaklığı müthiş. Caddy'ye hiç binmedim ancak dışarıdan gördüğüm kadarıyla dizayn olarak güzel, ikisi de alınabilecek araçlar. Caddy'nin en büyük artısı çok daha ucuz olması, en üst modeli 34,7 bin YTL.

• Albea oldukça yüksek ve konforlu ama yol sesi çok alıyo motor sesi de.

yoksa rahat bi araba vede çok geniş.Albea ile karadenizde yaylaya çıktık.Bizde 1.2 16V var.

Caddy alıcağıma minibüs alırım daha iyi bence çok daha cazip gelir bana.

Mercedes VİTO mesela 31 Milyardan başlıyomuş
  • Caddy asla otomobil gibi olmaz. Arka aksta makas olduğunu satıcı söylemez. Lifte kaldırınca görürsünüz. Satın alan da arka koltukta seyahat etmediği için bilmez. Nitekim kamyonet işte. Çok ağır olduğundan da arabalardan fazla yakar.
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.