Şimdi Ara

Sıfır araç için verilen kapora?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarın Mercedes için kapora verecez
    Arac 2 ay sonra gelecek
    O zamana kadar yeni passat gelir

    Acaba yeni passat almaya karar versek

    Verdiğimiz kaporayi geri alabilir miyiz
    Ve tamamini mi?



  • Kaporo yu geri alabiliyorsunuz vazgeçince.
  • Firmanın hali hazırda getirdiği aracı opsiyonladıysanız çok sorun olacağını sanmam. Fakat siz özel sipariş gibi kendiniz için hususi olarak firma bu aracı getiriyorsa kaporanızı verirken problem yaratırlar diye düşünüyorum. Satış temsilciniz ile görüşün bu konuyu. Ben Leon alırken 20 gün sonra araç gelecekti firma araçları çekmişti ona kapora verdiğimde sordum, fikriniz değişirse istediğiniz zaman geri veririz dediler. Ama yine aynı araçtan opsiyonlu bir şekilde benim için fabrikaya sipariş verip bu araçtan vazgeçersem kaporamı iade etmeyeceklerini söylediler. Sipariş olan araç için de öyle 1000 lira falan kapora istemiyorlar zaten daha yüksek meblağ alıyorlardı.
  • Kapora hukuken bağlanma parasıdır. TBK 177 sözleşmenin yapıldığına kanıttır. Aksi açıkça yazılmamışsa cayma parası sayılmaz. Sözleşme yapılmaz ise parayı iade isteyebilirsiniz. Tabi hukuken alıcı cayarsa satıcının bundan doğan zararları rehin etme hakkıda var.

    Teorik kısmın pratiğine bakarsak kurumsal satıcılar genelde iade ederler. Pürüz çıkan yerlerde olabilir. Parayı nasıl verdiğiniz ve bir sözleşme yapmışsanız yazanları bilmek lazım.








  • Mercedese binmek sizi kasmayacaksa mercedesden vazgeçmeyin derim. Mercedes bu.
  • Bayiden bayiye değişebilir.Genelde sıfır araçta kapora da sorun çıkarmazlar.

    Ben toyotayı alırken adam arabayı bağlamak için kapora bırak vaz geçersen geri alırsın demişti.

    Sende başka araç alırım demezsin ama parayı vs ayarlayamazsam kaporamı geri verirmisiniz diye sor hatta kapora aldıklarına dahil kağıt veriyorlar not düşerlerse hiç sorun olmaz
  • Yeni passat baya yeniymis, bagaj kapagina passat yazmak her babayigidin harci degil, yilin tasarim odulunu alir bu araba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Yeni passat baya yeniymis, bagaj kapagina passat yazmak her babayigidin harci degil, yilin tasarim odulunu alir bu araba.
    Anladığım kadarıyla direksiyon ön arka tampon ve farlarin Led olması dışında hiç fark yok
  • ekonomi kötü yarın öbür gün o adam batıp gitse geçmiş olsun paranın üzerine bir bardak su iç . hayatım boyunca kimseye kaparo vermedim,vermeyi de düşünmüyorum.
  • Fiatta araç yoktu yeni zamdan etkilenmemek için bağlantı yapabileceklerini ve bunun içinde 5 bin tl kapora istediler verdim ama sonrasında başka bir bayiden daha uygun bir teklif alınca vazgectim. Şimdi ekonomik sebeplerden ötürü almaktan vazgectim desem sorun çıkarırlar mı henüz 1 hafta bile olmadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.