|
Merhabalar, biraz uzun olcak ama sorunumu kısa bir şekilde anlatmamın zor olduğunu fark ettim. Aracım 2012-1.2 tdı 145 bin km’de Polo, alalı 1 ay oldu. sabah şehirlerarası yola çıktığımda hızım 110 civarında devir 2000’ken önce bi silkeledi sonra dizel motor arıza lambası yaktı ve aynaya baktığımda egzozdan bembeyaz dumanlar çıktığını gördüm. ilk gördüğüm andan itibaren hemen arabayı sağa çektim 10-15 dk kadar rölantide çalıştı ve yangın tüpü boşaltırmış gibi egzozdan hiç kesilmeden bembeyaz dumanlar gelmeye devam etti. Az bekledikten sonra çekici çağırdım ve sanayiye gittik. Usta enjektör işemesi arızası dedi gün boyunca tamir edildi takıldı vs tam akşamüzeri arabayı almaya gittim bir de ne göreyim araba masmavi duman atıyordu. Sordum usta nedir durum diye enjektör işeme yaptığı için içinden kaçan şeyler büyük ihtimal motora zarar vermiş motoru indirip tamir etmemiz gerekiyor dedi. Söyledikleri beni epey bir üzdü ve acayip moralim bozuldu. Sonra böyle 15-20 dk boyunca rölantide falan mavi dumanlar gelmeye devam etti etti ve birden kesildi. Yola cıktım performansına baktım arabaya baktım üzerine 20-30 km yaptım henüz mavi duman atmadı tekrar.. Ustanın dediğine göre eğer şanslıysan orada kalan yağı temizlik amaçlı yakmıs olabilir ama %80 ihtimalle motorda sıkıntı var gibi dedi. Sizin görüşleriniz neler acaba? Dediğim gibi moralim çok bozuk, teşekkürler.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexissanchez -- 15 Haziran 2021; 18:32:32 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt