Şimdi Ara

Klima Gazı Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
9.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yildir kullandigim aracimda klima gazi siboptan kacirmis. Marmaris tatilinden donerken yaz sicaginda benzinlikte kapiyi acinca iceri bir serinlik doldu, o zaman anladik ki klimada sorun var

Saka bi yana sag taraf sicak ufluyordu. Sol taraf serin ufluyordu. 650 gr gazin 150 si falan kalmis. Sibop degisti, gaz basildi. Cok iyi oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden araç klimalarında bakır boru bulunuyordu, klima gazı molekülleri bakır borudan dışarı sızamıyordu; şimdi ucuz olsun diye alüminyum boru kullanılıyor ve gazın dışarı sızma eğilimi var bunu engellemek için sisteme bir de yağ basılıyor.

kışın klima ihtiyacım yok kullanmam derseniz dibe çöken yağ gazın dışarı sızmasına zemin hazırlıyor, yaz geldiğinde klima çalıştırıyorsunuz ve de gerçekle yüzleşiyorsunuz klima soğutmuyor çünki gazı kaçmış.

yaz kış ısıtma ve soğutmayı klima üzerinden yaparsanız borular içinde dolaşan yağ kaçağı büyük ölçüde önlüyor... sızdırmazlık contalarını da ayrıca yağlıyor...
  • konu hakkında hiçbir fikri olmayan benim için çok faydalı oldu bu konu ama karışık bir işmiş modelin forum ya da facesinde tekrar sormak lazım yağlı sistem midir bakır mıdır değil midir diye?şunu kesin anladım ki bu klima gazı 5 6 sene oldu diye bozulan bir şey değil.buzdolaplarındaki gibi.20 sene sonra gaz bastırmıştık biz bir dolabımıza.gaz sistem içinde durduğu sürece işimizi görüyor.yağlama işi neyin nesi tam çözemedim ama kışın ara sıra çalıştırmakta fayda var gibi görünüyor.bana kalsa 365 gün çalıştırırım ama ilk kez yakıt ibremin aşağıya doğru sorti yapmadığı bir hafta geçirdim.ya ben sürmeyi öğrendim ya da havalar ısındı şimdi sürekli klima bu durumu bozabilir mi diye düşünüyorum.
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Anladım ancak şu netice çıkıyor;klima gazı kaçak yapar çünkü klima kullanılmadığında gazı taşıyan borularda yıpranmalar meydana geliyor ve o noktalarda kaçak oluşuyor..Gazda çürüme yada gazın özelliğini yitirmesi söz konusu değil..

Az önce aracımın kitapçığına baktım da şöyle bir ifade geçiyor; kış mevsimi boyunca,klima sistemi ayda en az bir kere 10 dakikalığına çalıştırılmalıdır.R134a soğutma sıvısı kullanılmalı ,kesinlikle R12 sıvısı kullanılmamalıdır diyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0A14CAF8E

Az önce aracımın kitapçığına baktım da şöyle bir ifade geçiyor; kış mevsimi boyunca,klima sistemi ayda en az bir kere 10 dakikalığına çalıştırılmalıdır.R134a soğutma sıvısı kullanılmalı ,kesinlikle R12 sıvısı kullanılmamalıdır diyor..
    Evet doğrudur hocam. r12 zaten kalmadı çevreye zararlı diye kaldırıldı o gaz. Zaten isteseniz de r134a sisteme r12 basamazsınız dolum portları farklıdır.
  • dün başıma gelen bi olayı anlatiyim. corsa c klimam soğutmadığı için klima diş radyatörü ve kompresörü değiştirdik ve ısrarım ile etikette yazan 560gr r134a gaz basıldı sonuç hoşuma gitmedi soğukluğundan memnun değildim. yabancı forumlarda araştırmalarıma ve yüksek basınç alçak basınç değerlerime göre gazın fazla geldiğini anladım kaba yöntemle gazı biraz boşalttım biraz daha biraz daha her boşaltmamda fıslatmamda biraz daha güzel soğutuyordu neyse ben gaza geldim ve fazla boşalttım ve soğutma düştü.
    Sonra tekrar düştük elektrikçinin önüne ve adama dedimki 460 gr bas bastı basınç saatine göre alçak basınç 2 bar olması gerektiği hâle 3 bar vardı 50gr boşalttım 2.5 bara düştü bi 50gr daha boşalttım 2 bara düştü iç üfleme sıcaklığı 0 derece alçak basınç hattında en soğuk dereceyi yakaladık ve toplamda 560 gr lik sistemde 360gr gaz ile max performansı elde ettik.
    yanı klima konusu çok hassas ve ülkemizde bu işten anlayan kimse yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukkoylu -- 5 Haziran 2020; 15:59:22 >

• selcukkoylu S kullanıcısına yanıt
    Keske biraz bastırsaydınız, 2 ay sonra gaz eksilince soğutmamaya başlıcak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

Keske biraz bastırsaydınız, 2 ay sonra gaz eksilince soğutmamaya başlıcak
    kaçak yoksa neden eksilsin ki hocam?
  • Fell on Black Days F kullanıcısına yanıt
    Pistonlardan vs kaçıyor. Yaz kış sürekli kullanarak (kışın haftada 1 yeterli) bu süre uzatılabilir tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: BoorMan

Pistonlardan vs kaçıyor. Yaz kış sürekli kullanarak (kışın haftada 1 yeterli) bu süre uzatılabilir tabi
    kompresörü değiştiren klimacıya caz yaptım niye böyle falan diye expansion valf diye bişey değiştirdiler sonra 560 gram tam gaz bastılar. şuan dış sıcaklık 30c fan 2. kademede eksi- 2,5c
    Klima Gazı Hakkında

fan 1.kademede ise eksi -5,5
    Klima Gazı Hakkında

bildiğiniz nofrost buzdolabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selcukkoylu -- 11 Haziran 2020; 14:49:43 >

• selcukkoylu S kullanıcısına yanıt
    çok iyi değerler, demek ki uzun yolda -10 dereceleri görcek :)
  • 2017 nissan micra klima pek soğuk üflemiyordu sanayide tabelasında klima yazan bi yere girdim
    Baktı ölçtü dedi gazı azalmış
    Dedim 3 yaşında araba durduk yere gazımı azalır çok saçma, nekadar peki
    Kapağın üstündeki rakamları söyledi, dedi bu gaz pahalı başka var 150 ye basarız
    Dedim nasıl olur ki, ben bi düşüneyim
    Ve internette araştırırken buraya geldim,
    Hiç bilgim yokmuş bu konuda meğerse, kaputta r1234yf 0.45kg yazıyor ama kitapçıkta r134a basılır diyor, ne yapsam bilemedim, bir de 3 yaşında arabanın gazı eksilmesi normalmi, kazası falan yok bi yerinde kaçak nasıl olur ki,
    2005 honda jazz ımı 8 sene kullandım 2018 de sattım 13 yaşında klimasına gaz falan bastırmadım hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 20 Temmuz 2020; 20:2:46 >
    Bu yazdıklarınızdan emin misiniz ? Klima gazı 10 senede kullanmasanız boşalacak bir gaz değildir :) klimada sorun yoksa 20 sene bile gaz basılmadan rahatlıkla kullanılır . Klima gazı eksilen araçta kesinlikle sorun vardır bir yerde kaçak vardır . Kapalı bir sistemdir klima .
    Kışında arada bir klimayı açın demelerindeki sebeb klima kavramasının ve motorunun aylarca yatmaması arada bir çalışması iyi olur diyedir . Gazla en ufak bir alakası yoktur .

• dndd D kullanıcısına yanıt
    Gaz azaldıysa klima sisteminde kaçak vardır başka türlü azalmasına imkan yok . Kaçak yoksa aynı gazla 20 sene bile kullanırsınız .

• dndd D kullanıcısına yanıt
    ben de özel servisine götürdüm 9 gün önce adam bindi açtı klimayı süper gerek yok dedi 5 yaşında araba.doğru miktarı bulamıyorlarmış ve yanlış gaz da basabilirler o yüzden klima yazan yere değil de bulunduğunuz yerdeki nissan'ın en iyi özel servisine gidin modeli ve basacağı gazı bilen ve daha önce o modele gaz basmış olan.hem kaçak vs var mı diye de bakarlar çok farklı fiyat olmaz gerçi bilemiyorum neredesiniz?
  • Merhaba, hatay da yım, burası küçük bir yer iyi bir özel servis olduğunu pek zattenmiyorum, kendi servisinin de iyi oluduğundan şüpheliyim, yine de kendi servisine gidip bir fikir alayım diye düşünüyorum, bu arada klimacı kaçak kontrolü yaparız abi dedi ama pek güvenemedim bu gaz değiştirme işine ne diyorsunuz

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşündüm ilk başta ama 3 yaşında araba kazası vs de yok durduk yere neden gaz kaçırsın ki, tabi yine de kaçak kontrolü yaptırırım, peki kaçak olsa tamamen boşalmazmıydı gaz

• quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Merhaba, hatay da yım, burası küçük bir yer iyi bir özel servis olduğunu pek zattenmiyorum, kendi servisinin de iyi oluduğundan şüpheliyim, yine de kendi servisine gidip bir fikir alayım diye düşünüyorum, bu arada klimacı kaçak kontrolü yaparız abi dedi ama pek güvenemedim bu gaz değiştirme işine ne diyorsunuz
    Adana'ya falan geçebilirsiniz vardır özel servis.yetkili servis bakar da klimacının 150 liraya yaptığını 1000 liraya yapar.özel servisin çok olduğu ve belli bir isim korumaya çalışanları adam kazıklamıyor en azından Konya'da böyle.gerçekte ne gerekiyor onu yapacak dürüstlükte yer bulmalısınız ama belki 150 olmaz 300 olur çünkü bu gazı bir kere bastırınca her sene gazla uğraşıyor insanlar işin doğru yapılması önemli ilk etapta.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.