Şimdi Ara

KASİYER NE YAPTI NE YAPMADI?SİZDEN RİCAM HERKES EN AZ BİR YORUM YAZSIN LÜTFEN!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
0
Favori
18.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkeze selam arkadaşlar. ben kasiyer olarak çalışmakta yım ve bu işte 4. cü senem in içindeyim işimi seviyorum.Bildigim birçok şey olduguna inanıyorum lakin elbette bilmedigim bir çok şey de var. sizlerden alacagım yorumlarla meslek hayatımın daha da kolay ve daha da tecrübeli hale gelecegine inanıyorum
    hemen hemen herkez bir kasiyer ile muhatab içerisinde ve benim sizden istedigim şeyler ise günümüz de yaşadıgınız olumlu yada olumsuz her tecrübenizi paylaşmanız dır
    *şurada şöyle bir olayla karşılaştım çok hoşuma gitti
    * bu kasiyerin yaptıgı davranış hiç hoş degildi
    yani kasiyerle ilgili her olay ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum

not: elbette eglenecegiz elbette espiriler gelecektir ama lütfen ahlaki ölcüler de olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loyalmale -- 1 Aralık 2009; 11:44:23 >

• quote:

İmzandan Alıntı:

GeLeÇeK GeÇMiŞTeN ÇoK DaHa FaZLa YaŞaNMaYa DeGeR

Orijinalden alıntı: B.A.R.I.Ş

quote:

İmzandan Alıntı:

evet haklısın lakin tecrübelere herzaman ihtiyaç duyulmuştur ve duyulacak tır da :)

Orijinalden alıntı: loyalmale

quote:

Orijinalden alıntı: B.A.R.I.Ş

quote:

İmzandan Alıntı:

evet haklısın lakin tecrübelere herzaman ihtiyaç duyulmuştur ve duyulacak tır da :)

Alıntıları Göster
    Bende yaklaşık iki sene kadar kasiyerlik yaptım yani hem satış elemanı hem kasiyerdim şuan başka bir işyerinde sadece satış temsilcisiyim. Bizim kasiyer gibi olma peki bizim kasiyer nasıl biri fatura keserken aşırı ağır hareket ediyor müşterinin kasada beklemeye oysaki 1 saniyesi bile olmayabilir her müşteride aynı değildir daha agresif davranıp ürünü orda bırakabilir ayrıca müşteri ile gereksiz konuşma içerisine giriyor buda çok sakat.

• quote:

Orijinalden alıntı: southsayer

Bende yaklaşık iki sene kadar kasiyerlik yaptım yani hem satış elemanı hem kasiyerdim şuan başka bir işyerinde sadece satış temsilcisiyim. Bizim kasiyer gibi olma peki bizim kasiyer nasıl biri fatura keserken aşırı ağır hareket ediyor müşterinin kasada beklemeye oysaki 1 saniyesi bile olmayabilir her müşteride aynı değildir daha agresif davranıp ürünü orda bırakabilir ayrıca müşteri ile gereksiz konuşma içerisine giriyor buda çok sakat.

Alıntıları Göster
    Fişi kesti paramı almada aşağı inmiş, sırf işinden felan olmasın diye bekledim yarım saat kadar, sonra da basıp gittim. Boş yere vakit kaybı.

• quote:

Alıntıları Göster
    ben marketlerde nakit ödeme\kartla ödeme\express kasa(bu zaten var,ufak tefek şeyler için) olmasını istiyorum.ben markete gidiyorum,express kasa kapalı,8 kasa var 4 tane kasiyer çalışıyor hepsi full dolu,en az olanına giriyorum,adam 20 liralık şeyler almış,kartla ödüyor,iki saat onu bekliyor herkes.ben genelde nakit öderim ve bazen acelem oluyor,kasiyerin yavaşlığı,milletin cinsliği beni deli ediyor.keşke her marketin express kasası her daim aktif olsa ve bir de nakit ödeme kısımı olsa.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    senelerdir bu kasi ne oluyo onu anlamadım gitti...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FnL

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Burası 4.levent gold mu

Orijinalden alıntı: cn.gates

Burası 4.levent gold mu

goldda manav reyonu varsa evet gold olabilir.

Orijinalden alıntı: Ulaş!

quote:

Burası 4.levent gold mu

Alıntıları Göster
    Kasiyerin durduğu yere ne denir bilmiyorum ama (kasa diyelim) boş kasalara kasiyer gelmiyor. 5 kasa varsa bunun en fazla 2 tanesi çalışıyor. Kasiyerlikle alakası yok belki ama oraya 5 tane kasa koyulmuşsa duruma göre hemen yeni kasaların açılması lazım. Genellikle biz söylüyoruz açın diye.
    LG 32MB25HM 82 Full HD Monitor
    Logitech Driving Force G29
    Asus N552VW-FW149T

• quote:

Orijinalden alıntı: rds

Kasiyerin durduğu yere ne denir bilmiyorum ama (kasa diyelim) boş kasalara kasiyer gelmiyor. 5 kasa varsa bunun en fazla 2 tanesi çalışıyor. Kasiyerlikle alakası yok belki ama oraya 5 tane kasa koyulmuşsa duruma göre hemen yeni kasaların açılması lazım. Genellikle biz söylüyoruz açın diye.

şimdi haklısın hocam müşterinin bekletilmemesi lazım lakin bence bütün marketle de böyle marketlerin genel merkezlerinden bakılıyor market in cirosuna ona göre eleman gönderiliyor reyon elemanı yada kasiyter olmak üzere lakin marketlerin en yogun oldudu saat ler o bölgenin potonsiyeline göre degişiklik gösterebiliyor mesala saat 17:00-19:00 arası o saat ler de yogun olur genelde marketler elbette ki kasiyerleri ayarlanıyor ama kimi marketler 2 saat yogunluk için fazladan eleman göndermiyor bazen de akşam vardiysındaki arkadaşların yemek molosına dek geliyor da olabiliyor

• quote:

Alıntıları Göster
    Bir tane kasiyer 99kuruşluk bir şey aldığımda 1 kuruşluk para üstünü vermişti, gerçekten çok hoşuma gitmişti. 1 kuruşa ihtiyacım yok ama 99 kuruş yazıp benim 1 kuruşu gasp etmeye kimsenin de hakkı yok.

Ayrıca tüketici Koruma Kanununun 5.maddesine göre bir malın raftaki fiyatı satış fiyatıdır, rafta üzerinde 10lira yazıyorsa kasa da isterse100lira görünsün 10 liradan alma hakkı var müşterinin. Ama bazı kasiyerler Tüketici koruma kanununu ve Borçlar kanunu hukuk profesörlerinden daha iyi bildikleri için kasa fiyatından satış yapıyorlar, raf fiyatından satmıyorlar, halbuki raf fiyatından satmak zorundalar eski etiket kalmışmış, yok rafa yanlış etiket basılmışmış filan hiç de gerçerli bahane değil hukuki olarak. Genelde böyle cins durumlar acil işlerimin olduğu zamanlara geldiği için uğraşmıyorum ama canım sıkkın olduğu zamanlarda böyle bir durum olursa o zaman o kasiyerlere göstereceğim. Kanun maddesi nasıl uygulanırmış paşa paşa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi döküntü -- 1 Aralık 2009; 11:17:45 >
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizza

ben marketlerde nakit ödeme\kartla ödeme\express kasa(bu zaten var,ufak tefek şeyler için) olmasını istiyorum.ben markete gidiyorum,express kasa kapalı,8 kasa var 4 tane kasiyer çalışıyor hepsi full dolu,en az olanına giriyorum,adam 20 liralık şeyler almış,kartla ödüyor,iki saat onu bekliyor herkes.ben genelde nakit öderim ve bazen acelem oluyor,kasiyerin yavaşlığı,milletin cinsliği beni deli ediyor.keşke her marketin express kasası her daim aktif olsa ve bir de nakit ödeme kısımı olsa.

evet degişik bir bakış acısı ama tek ödemeli kasalar sıkıntı olabilir ne gibi mesala yeteri kadar nakit paran çıkışmadı diyelin para almamışsın yanına yada çekmeyi unutmuş sun o yüzden bütün ödeme tipleri bulundurulur ve bütün kasalar ona göre çalışır bazen dikkat etmeden gelinir kasa ya ve aaa nakit mi idi benim üzerimde nakit yok tu ama denebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Bir tane kasiyer 99kuruşluk bir şey aldığımda 1 kuruşluk para üstünü vermişti, gerçekten çok hoşuma gitmişti. 1 kuruşa ihtiyacım yok ama 99 kuruş yazıp benim 1 kuruşu gasp etmeye kimsenin de hakkı yok.

Ayrıca tüketici Koruma Kanununun 5.maddesine göre bir malın raftaki fiyatı satış fiyatıdır, rafta üzerinde 10lira yazıyorsa kasa da isterse100lira görünsün 10 liradan alma hakkı var müşterinin. Ama bazı kasiyerler Tüketici koruma kanununu ve Borçlar kanunu hukuk profesörlerinden daha iyi bildikleri için kasa fiyatından satış yapıyorlar, raf fiyatından satmıyorlar, halbuki raf fiyatından satmak zorundalar eski etiketmiş kalmış yok rafa yanlış etiket basılmış filan hiç de gerçerli bahane değil hukuki olarak. Genelde böyle cins durumlar acil işlerimin olduğu zamanlara geldiği için uğraşmıyorum ama canım sıkkın olduğu zamanlarda böyle bir durursa o zaman o kasiyerlere göstereceğim. Kanun maddesi nasıl uygulanırmış paşa paşa..

elbette reyon daki fiyat ne ise ondan almak zorunda idir kasiyer eger baktınız reyon da ki fiyat ile kasadaki fiyat farklı size tavsiyem reyon daki etiketi alın getirin kasa ya bakın ben bu fiyat dan almak istiyorum yalnız etiketin üzerindeki barkod numarasına fikket edin üründeki barkod ile aynı olsun fiyat farklı cıktı ise kasiyer in hiç bir zararı yoktur bu işte o ürünün fiyat farkı o etiketi degiştirmeyen reyon elemanın dan alınır yani kasiyer için bir zarar söz konusu degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş!

quote:

Burası 4.levent gold mu

Yeni açıldı manav reyonu

elbette haklısın arkadaşım elinden geldigi kadar kasa da hızlı davranacak sın işlemlerin dogru olacak dikkat li olacak sın

müşteri ile ise dogru düzgün diyologlar da bulunacak sın yoksa başın agrır bayansan sarkar erkek sen seni rencide edici konuşabilir

Alıntıları Göster
    Diğer yorum yapan arkadaşlarada katılıyorum ama benim için olmassa olmazlardan güleryüz lü bir kasiyer olmasıdır.Neredeyse hiç bir markette bu güleryüzü görmek mümkün değil, 1 seneye yakın sinemada çalıştım bizden herşeyden önce güleryüz istediler ve en entkili yöntemde bu olmuştur. Sırf benim veya diğer arkadaşlarımın güleryüzlü oluşundan bizler için bile çalıştığımız sinemayı tercih eden kişi sayısı azımsanmayacak kadardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: loyalmale

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Ayrıca tüketici Koruma Kanununun 5.maddesine göre bir malın raftaki fiyatı satış fiyatıdır, rafta üzerinde 10lira yazıyorsa kasa da isterse100lira görünsün 10 liradan alma hakkı var müşterinin. Ama bazı kasiyerler Tüketici koruma kanununu ve Borçlar kanunu hukuk profesörlerinden daha iyi bildikleri için kasa fiyatından satış yapıyorlar, raf fiyatından satmıyorlar, halbuki raf fiyatından satmak zorundalar eski etiketmiş kalmış yok rafa yanlış etiket basılmış filan hiç de gerçerli bahane değil hukuki olarak. Genelde böyle cins durumlar acil işlerimin olduğu zamanlara geldiği için uğraşmıyorum ama canım sıkkın olduğu zamanlarda böyle bir durursa o zaman o kasiyerlere göstereceğim. Kanun maddesi nasıl uygulanırmış paşa paşa..

elbette reyon daki fiyat ne ise ondan almak zorunda idir kasiyer eger baktınız reyon da ki fiyat ile kasadaki fiyat farklı size tavsiyem reyon daki etiketi alın getirin kasa ya bakın ben bu fiyat dan almak istiyorum yalnız etiketin üzerindeki barkod numarasına fikket edin üründeki barkod ile aynı olsun fiyat farklı cıktı ise kasiyer in hiç bir zararı yoktur bu işte o ürünün fiyat farkı o etiketi degiştirmeyen reyon elemanın dan alınır yani kasiyer için bir zarar söz konusu degil

Yok geniş bir vakitte böyle bir durumla karşılaşırsam hiç sorun değil zaten de. Kendini çok şey biliyormuş havasında sanıp açık olan kanun maddesine muhalefetlik ederek kasadaki fiyattan satmaya çalışan kasiyerlere kıl oluyorum. Belirtmek istedim.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okitov

Diğer yorum yapan arkadaşlarada katılıyorum ama benim için olmassa olmazlardan güleryüz lü bir kasiyer olmasıdır.Neredeyse hiç bir markette bu güleryüzü görmek mümkün değil, 1 seneye yakın sinemada çalıştım bizden herşeyden önce güleryüz istediler ve en entkili yöntemde bu olmuştur. Sırf benim veya diğer arkadaşlarımın güleryüzlü oluşundan bizler için bile çalıştığımız sinemayı tercih eden kişi sayısı azımsanmayacak kadardır.

Alıntıları Göster
    Birde tansaşta 1-2dk içinde kasiyer kasaya gelmezseniz elinizdekiler bizden gibisinden birşey vardı. Ben bekliyordum güvenlik görevlisi başka kasaya aldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Okitov

Alıntıları Göster
    evet çok ama çok haklısın arkadaşım önce güler yüz ama bazen ne yaparsın ki canını sıkıyorlar herkes ama herkes sıkabiliyor canını o yüzden bagışlayın kasiyer arkadaşlarımızı hepsinin adına özür diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loyalmale -- 1 Aralık 2009; 11:45:19 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.