Şimdi Ara

KASİYER NE YAPTI NE YAPMADI?SİZDEN RİCAM HERKES EN AZ BİR YORUM YAZSIN LÜTFEN!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
18.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

Orijinalden alıntı: loyalmale

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Bir tane kasiyer 99kuruşluk bir şey aldığımda 1 kuruşluk para üstünü vermişti, gerçekten çok hoşuma gitmişti. 1 kuruşa ihtiyacım yok ama 99 kuruş yazıp benim 1 kuruşu gasp etmeye kimsenin de hakkı yok.

Ayrıca tüketici Koruma Kanununun 5.maddesine göre bir malın raftaki fiyatı satış fiyatıdır, rafta üzerinde 10lira yazıyorsa kasa da isterse100lira görünsün 10 liradan alma hakkı var müşterinin. Ama bazı kasiyerler Tüketici koruma kanununu ve Borçlar kanunu hukuk profesörlerinden daha iyi bildikleri için kasa fiyatından satış yapıyorlar, raf fiyatından satmıyorlar, halbuki raf fiyatından satmak zorundalar eski etiketmiş kalmış yok rafa yanlış etiket basılmış filan hiç de gerçerli bahane değil hukuki olarak. Genelde böyle cins durumlar acil işlerimin olduğu zamanlara geldiği için uğraşmıyorum ama canım sıkkın olduğu zamanlarda böyle bir durursa o zaman o kasiyerlere göstereceğim. Kanun maddesi nasıl uygulanırmış paşa paşa..

elbette reyon daki fiyat ne ise ondan almak zorunda idir kasiyer eger baktınız reyon da ki fiyat ile kasadaki fiyat farklı size tavsiyem reyon daki etiketi alın getirin kasa ya bakın ben bu fiyat dan almak istiyorum yalnız etiketin üzerindeki barkod numarasına fikket edin üründeki barkod ile aynı olsun fiyat farklı cıktı ise kasiyer in hiç bir zararı yoktur bu işte o ürünün fiyat farkı o etiketi degiştirmeyen reyon elemanın dan alınır yani kasiyer için bir zarar söz konusu degil

Yok geniş bir vakitte böyle bir durumla karşılaşırsam hiç sorun değil zaten de. Kendini çok şey biliyormuş havasında sanıp açık olan kanun maddesine muhalefetlik ederek kasadaki fiyattan satmaya çalışan kasiyerlere kıl oluyorum. Belirtmek istedim.

bence bir defa ya mahsus olmak üzere dedigimi yapsanız o kasiyer birdaha kine size muhalefetlik yapamayacak tır

• quote:

Orijinalden alıntı: cadocx

ora adese

neresi adese?

Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

Ya arkadaşlar lütfen şu Türkçe'mizi biraz daha düzgün kullanın.
    "Herkez" değil, "Herkes" yazılır... Z ile değil, S ile...
    Hem başlıkta, hem de konu içinde yanlış yazmışsın...

kusura bakma arkadaşım gerekli düzenlemeler i yaptım

Ona bakarsan bir çok yazım hatası daha var ama kalın yazıp bağırarak konuşmak ta hoş değil bence... Ayrıca herkes kelimesi birçok yerde yanlış yazılabiliyor.

Bu arada kasiyerler hızlı kasalara haddinden fazla ürün getiren müşterilerin de ürünlerini alıyor, uyarmaları gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 1 Aralık 2009; 12:02:07 >
  • müşteri veli nimetimiz dir ve kasada ne yapsa etse birşey diyemezsin ürün getirdi biz ona şükrediyoruz fazla getirince de birşey diyemezsin ki ancak kendisi anlayış gösterir ve exspres kasa ya fazla ürün alan müşteri gelmez yani kasiyer uyarır sa ters tepki alabilir
  • kasıyerler bazen para ustlerını fazla verıyo kımı zamanda eksık hıc aldırıs etmeden fısı atıyosunuz malum artık pek bı önemı yok, ıspatlıyamıyosunuzda durumu neyse gecenleerde kıpaya basvurdum cagırdılar benı fılan sordular ettıler çogu ısten anlarım agır olması gec saat olması servıs sorun degıl dedım , en son kasıyer olurmusunu dedıklerınde yok hayır olmam dedım ben okadar rıske gelemem fılan dedım almadılar ısee okadar durust olmamak gerekıyomus demek kı uzun lafın kısası kasıyer olmak hıc ıstemem
  • Bende 2.5 aydır A-101 de çalısıyorum,kendimi tatil zamanları gittiğim diğer hipermarketlerde ki kasiyerlerle karşılaştırıyorum da ben baya iyi davranıyormuşum gelenlere,karşımda ki insan afedersin yolda görsen yüzüne bakmayacağın tipte insanlardır ama hiç sektirmeden herkese güleryüzlü olmaya çalısıyorum."hoşgeldiniz","iyi günler","iyi akşamlar"ı her seferinde içtenlikle söylerim.Ama baştada söylediğim gibi kıyas yaptığım kasiyerler yüzüme bile bakmıyor alışveriş yaptığım zaman,aldığım ürünleri kasadan geçirir geçirmez fırlatır atar. "Al bu da poşetinn!" der gibi bi hışımla verir poşeti.Para üstünü yine aynı terbiyesizlikle verir. Yani hocam bu tür şeyler yapmazsan zaten iyi bi kasiyersindir.Senden poşetleri arabaya taşımana yardım etmeni istememişlerdir.Hoş izin alıp bi teyzeye evine kadar yardım etmiştim ama

Ama harbiden zor işmiş ya,hele ilk günkü verdiğim kasa açıkları evlat acısı gibi koyuyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Raimond

Bende 2.5 aydır A-101 de çalısıyorum,kendimi tatil zamanları gittiğim diğer hipermarketlerde ki kasiyerlerle karşılaştırıyorum da ben baya iyi davranıyormuşum gelenlere,karşımda ki insan afedersin yolda görsen yüzüne bakmayacağın tipte insanlardır ama hiç sektirmeden herkese güleryüzlü olmaya çalısıyorum."hoşgeldiniz","iyi günler","iyi akşamlar"ı her seferinde içtenlikle söylerim.Ama baştada söylediğim gibi kıyas yaptığım kasiyerler yüzüme bile bakmıyor alışveriş yaptığım zaman,aldığım ürünleri kasadan geçirir geçirmez fırlatır atar. "Al bu da poşetinn!" der gibi bi hışımla verir poşeti.Para üstünü yine aynı terbiyesizlikle verir. Yani hocam bu tür şeyler yapmazsan zaten iyi bi kasiyersindir.Senden poşetleri arabaya taşımana yardım etmeni istememişlerdir.Hoş izin alıp bi teyzeye evine kadar yardım etmiştim ama

Ama harbiden zor işmiş ya,hele ilk günkü verdiğim kasa açıkları evlat acısı gibi koyuyordu

evet kasa açıkları her kasiyerin derdi ama ne yaparsın ki işimiz in en zor taraflarından birisi dir
    evet bende bazen diger marketlere gittim de karşılaştım hoş olmayan davranışlar la ve bu karşılaştıgım davranışlar ban yol gösterir oldu ve dedim ben elimden geldigi kadar böyle olmayacagım
    elimden geleni yapıyorum ben bu arada çalıştogom yerde tek erkek kasiyer var oda benim ve birine yardım edilecek se mutlaka ben giderim şeflerim söyle bende giderim ama seve seve yardım ederim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

quote:

Ona bakarsan bir çok yazım hatası daha var ama kalın yazıp bağırarak konuşmak ta hoş değil bence... Ayrıca herkes kelimesi birçok yerde yanlış yazılabiliyor.

Bu arada kasiyerler hızlı kasalara haddinden fazla ürün getiren müşterilerin de ürünlerini alıyor, uyarmaları gerekir.

Bir çok yerde yanlış yazılması sence onu doğru yapar mı ?

• Bayan kasiyerlerin alışveriş-sevgili-makyaj malzemesi muhabbetleri beni öldürüyor.Konuşmayı bırak da işine bak yahu.Hoşgeldiniz,iyi günler gibi sözler her iki taraf için de memnun edici sözler."Hoşgeldiniz" derse mutlaka ve mutlaka "kolay gelsin,iyi günler vs." diyerek çıkarım.Hele bazen barkod u okutamadığında iki saat ona buna "bunun fiyatı ne" diye sorup,bekletmeleri çok sinir bozucu oluyor.

Kasiyerler konusunda diyebileceğim, kasaya geldiğimde güler yüzlü davranması, "Hoş geldiniz", "İyi günler", "İyi akşamlar" gibi kalıp sözlerin söylenmesi (içtenlikle ve güler yüzle söylemeyecekse zaten hiç söylemesin küfür eder gibi olunca hoş olmuyor.)

Bunun dışında poşet isteyince "al şu poşeti de defol git" tarzı ile vermeyip "Buyrun" diyebilmesi,

Son olarak da para üstü verirken kafama atar gibi değil de daha nazik bir şekilde tam olarak vermesi önemlidir benim için.

Kısaca kibar ve nazik olması yeterlidir diyebiliriz. Sonuçta insanız, para üstü vermede fiyatta hatalar olabilir, zaten onlar halledilebilecek şeyler. Pozitif elektriği vermek daha bi önemli gibi geliyor bana..

• mahalledeki bir süpermarkete girdim. parfüm kısmında dolandım aradığım parfümü bulamadım ama içeri girdiğimden beri kasiyer bayanın gözü üzerimdeydi. diğer alacaklarımı alıp kasaya yöneldim. buraya kadar herşey normaldi ücretimi ödedim tam gidiyordumki

kasiyer: 1dk !?
    ben: tabii, sorun nedir
    kasiyer diğer elemana seslendi ve yanına çağırdı, kasalarda bulunan alarm zımbırtısını göstererek "çalışıyormu bunlar" diye sordu.
    diğer elemanda çalıştığını bir problem olmadığını söyledi.
    kasiyer bana dönerek tamam birşey yok dedi
    beni resmen hırsız yerine koydu 3-5 saniye kadar bekledim özür diler diye ama baktımki özür dilemiyor
    kasada bekleyen diğer müsterilerin yanında aynen söylediğim sözler şunlardır:

beni burda hırsız yerine koyuyorsun ve özür dilemeden pişkin bir şekilde göndermeye çalışıyorsun, (cebimdeki banknotları çıkardım ve) hırsızlık yapacak kadar onursuz değilim seni satın alacak kadar param var yeterki fiyatını söyle! dedim. kız tabi bembeyaz oldu diğer müşterilerde dondu kaldı sonra çıktım ordan bi dahada uğramadım o markete

.- Evet benim

• quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

mahalledeki bir süpermarkete girdim. parfüm kısmında dolandım aradığım parfümü bulamadım ama içeri girdiğimden beri kasiyer bayanın gözü üzerimdeydi. diğer alacaklarımı alıp kasaya yöneldim. buraya kadar herşey normaldi ücretimi ödedim tam gidiyordumki

kasiyer: 1dk !?
    ben: tabii, sorun nedir
    kasiyer diğer elemana seslendi ve yanına çağırdı, kasalarda bulunan alarm zımbırtısını göstererek "çalışıyormu bunlar" diye sordu.
    diğer elemanda çalıştığını bir problem olmadığını söyledi.
    kasiyer bana dönerek tamam birşey yok dedi
    beni resmen hırsız yerine koydu 3-5 saniye kadar bekledim özür diler diye ama baktımki özür dilemiyor
    kasada bekleyen diğer müsterilerin yanında aynen söylediğim sözler şunlardır:

beni burda hırsız yerine koyuyorsun ve özür dilemeden pişkin bir şekilde göndermeye çalışıyorsun, (cebimdeki banknotları çıkardım ve) hırsızlık yapacak kadar onursuz değilim seni satın alacak kadar param var yeterki fiyatını söyle! dedim. kız tabi bembeyaz oldu diğer müşterilerde dondu kaldı sonra çıktım ordan bi dahada uğramadım o markete

gerçekten çok ama çok yanlış bir davranışda bulunmuş ve bence hak etmiş

• Bende 1 yıl kadar cepa alışveriş merkezindeki 2 farklı büyük mağazada kasiyerlik yaptım. Hiç unutmam cumartesi çok yoğunduk. 159,90 TL yi kredi kartından 15,90 TL çekmiştim. Allahtan müşterinin telefonu vardı. Aradım 1 saat sonra geldi. Farkı ödedi. Hala iyi insanlar var türkiyede
  • kasiyerlere karşı hep saygılı olmuşumdur benimde ablam 92 yılından beri migrosta kasiyerlik yapmakta. zorluklarını iyi bilirim ama böyle saygısızlık yapılırsada affetmem

.- Evet benim
  • evet şükürler olsun hala iyi insan lar ama birde ben başımdan gecen olayı anlatayım
    günlerden cumartesi ve çok kalabalık birde hemen magazanın karşısında pazar kuruluyor
    genç den bir çocuk geldi kasa ma daha 20-21 yaşlarında idi
    3 lira mı ne mi tuttu alışveriş i sonra 100 tl verdi daha sonra dur dedi onu bozma bozuk vardı dedi daha sonra neyse sen 100 ü boz dedi seslenmedim çok kalabalık tı ve sakin olmaya çalışıyor dum sonra para üstünü verir ken san ki bir ses sen 100 tl yi almadın dedi
    sonra döndüm sen den 100 tl yi almadım dedim yok olurmu verdim diyor aksi gibi kasamda da 100 lük ler var ama ben ısrar ettim birde avcunun içinde 100 tl nin az bir kenarını görünce
    iyice ısrar ettim sonunda aldım para yı siz ce para yı vermiş olsaydı bir kez daha verir miydi 100 lira yı şükürler olsun ki verilmiş sadakam varmış dedim ama nasıl sinirlenmiştim o gün

• bir keresinde migrostan alısveris yaptım gittim kasaya verdim kartı. kasiyer kız sordu iste bu ögrenci kredisi kartı mı diye, evet dedim, bölümümü sordu ben de onunkini sordum, ankara hukukta okuyomuş. biraz muhabbet ettik ama arkamdan biri "arkadaşım biraz hızlı" tarzında biseyler söyledi. o gün de bi şişe malibu almıştım tam cıkarken kasiyer dedi şişeniz açık galiba, bir baktık cidden acık. gittim değiştirdim, saolsun yardımcı oldu. baya hosuma gitmisti böyle muhabbet etmesi ve yardımcı olması.
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.