Şimdi Ara

KASİYER NE YAPTI NE YAPMADI?SİZDEN RİCAM HERKES EN AZ BİR YORUM YAZSIN LÜTFEN!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
18.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir fastfood şirketinde 13.5tl lik hesabı 1.350TL (eski parayla bir milyar üçyüz elli) olarak çekmiş kasiyer.
    Eve geldiğimde fişe baktım ve fark ettim :} İnternetten telefon numaralarını buldum ve durumu anlattım.Gidiş geliş masrafımı karşıladılar ve karta geri yüklediler.

Farklı bir zamanda yine aynı firmadaki kasiyer tepsiyi bana doğru ittirirken büyük boy kola devrildi ve içecek olduğu gibi yeni aldığım poşetteki kıyafetlerin üstüne döküldü.
    Olayın şaşkınlığı ile kasiyere bakıyorum, yaptığı birşey yok... Ses çıkarmasam sırada bekleyenlerin siparişlerini almaya devam edecek
    Zorla yeni poşete koydurdum kolalı kıyafetleri.Aldıklarım da ikramları oldu tabii.

Hardcore "PC" Gamer...
    Turquie, tu dois Atatürk a dieu et le reste a Atatürk! Daniel Dumoulin
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaFleur.

kasiyerlerin bayan olmasını tercih ederim cinsiyet değiştiebilirsin meslea bencen sana bi tavsiye

:) tşk ederim öneriniz için

Orijinalden alıntı: Raimond

Bende 2.5 aydır A-101 de çalısıyorum,kendimi tatil zamanları gittiğim diğer hipermarketlerde ki kasiyerlerle karşılaştırıyorum da ben baya iyi davranıyormuşum gelenlere,karşımda ki insan afedersin yolda görsen yüzüne bakmayacağın tipte insanlardır ama hiç sektirmeden herkese güleryüzlü olmaya çalısıyorum."hoşgeldiniz","iyi günler","iyi akşamlar"ı her seferinde içtenlikle söylerim.Ama baştada söylediğim gibi kıyas yaptığım kasiyerler yüzüme bile bakmıyor alışveriş yaptığım zaman,aldığım ürünleri kasadan geçirir geçirmez fırlatır atar. "Al bu da poşetinn!" der gibi bi hışımla verir poşeti.Para üstünü yine aynı terbiyesizlikle verir. Yani hocam bu tür şeyler yapmazsan zaten iyi bi kasiyersindir.Senden poşetleri arabaya taşımana yardım etmeni istememişlerdir.Hoş izin alıp bi teyzeye evine kadar yardım etmiştim ama

Ama harbiden zor işmiş ya,hele ilk günkü verdiğim kasa açıkları evlat acısı gibi koyuyordu

Bu güne kadar pek çok markete gittim, açık ara en kibar kasiyerler A101 de çalışanlar. Sırf bu yüzden alışverişlerimin çoğunu oradan yapmaya başladım.

Bu arada @loyalmale, yazan herkese cevap vermeniz çok güzel ama, yazdığınız yazılarda noktalama işaretleri kullanırsanız çok iyi olur. Yazının bütünlüğü olmadığı için yazdıklarınızı okumak çok yoruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Orijinalden alıntı: Raimond

Bende 2.5 aydır A-101 de çalısıyorum,kendimi tatil zamanları gittiğim diğer hipermarketlerde ki kasiyerlerle karşılaştırıyorum da ben baya iyi davranıyormuşum gelenlere,karşımda ki insan afedersin yolda görsen yüzüne bakmayacağın tipte insanlardır ama hiç sektirmeden herkese güleryüzlü olmaya çalısıyorum."hoşgeldiniz","iyi günler","iyi akşamlar"ı her seferinde içtenlikle söylerim.Ama baştada söylediğim gibi kıyas yaptığım kasiyerler yüzüme bile bakmıyor alışveriş yaptığım zaman,aldığım ürünleri kasadan geçirir geçirmez fırlatır atar. "Al bu da poşetinn!" der gibi bi hışımla verir poşeti.Para üstünü yine aynı terbiyesizlikle verir. Yani hocam bu tür şeyler yapmazsan zaten iyi bi kasiyersindir.Senden poşetleri arabaya taşımana yardım etmeni istememişlerdir.Hoş izin alıp bi teyzeye evine kadar yardım etmiştim ama

Ama harbiden zor işmiş ya,hele ilk günkü verdiğim kasa açıkları evlat acısı gibi koyuyordu

Bu güne kadar pek çok markete gittim, açık ara en kibar kasiyerler A101 de çalışanlar. Sırf bu yüzden alışverişlerimin çoğunu oradan yapmaya başladım.

Bu arada @loyalmale, yazan herkese cevap vermeniz çok güzel ama, yazdığınız yazılarda noktalama işaretleri kullanırsanız çok iyi olur. Yazının bütünlüğü olmadığı için yazdıklarınızı okumak çok yoruyor.

tşk ederim. daha dikkatli olacagım,orta okul ve lise de türkçem hep zayıf tı :(

• Rica ediyorum kasadan ürünleri geçen müşteriye birazcık zaman tanıyın. 4,5 poşet bir şey aldıysam onları dolduramadan benden sonra ki müşterinin ürünlerini almaya başlıyor. Sürekli gittiğim bir market var ve orada böyle bir rahatsızlık duymadığım için çok rahat alışveriş edebiliyorum.
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Rica ediyorum kasadan ürünleri geçen müşteriye birazcık zaman tanıyın. 4,5 poşet bir şey aldıysam onları dolduramadan benden sonra ki müşterinin ürünlerini almaya başlıyor. Sürekli gittiğim bir market var ve orada böyle bir rahatsızlık duymadığım için çok rahat alışveriş edebiliyorum.

elbette bunu göz önün de bulunduracagım tşk ederim
    önerileriniz için

evet arkadaşlar önerilerinize ihtiyacım var
  • Yeri gelmişken bende bi sıkıntı mı dile getireyim,yeni bi kasiyer olarak.Lütfen rica ediyorum,biz "hoşgeldiniz" veya "iyi günler" dediğimiz zaman sizde bi karsılık verin,duvarla konuşuyormuşum gibi geliyorFarkettimde en çok boya badanalı kızlar yapıyor,ula yavşıyoz sanki prosedür gereği ne yapıyorsak

Orijinalden alıntı: loyalmale

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

Bir tane kasiyer 99kuruşluk bir şey aldığımda 1 kuruşluk para üstünü vermişti, gerçekten çok hoşuma gitmişti. 1 kuruşa ihtiyacım yok ama 99 kuruş yazıp benim 1 kuruşu gasp etmeye kimsenin de hakkı yok.

Ayrıca tüketici Koruma Kanununun 5.maddesine göre bir malın raftaki fiyatı satış fiyatıdır, rafta üzerinde 10lira yazıyorsa kasa da isterse100lira görünsün 10 liradan alma hakkı var müşterinin. Ama bazı kasiyerler Tüketici koruma kanununu ve Borçlar kanunu hukuk profesörlerinden daha iyi bildikleri için kasa fiyatından satış yapıyorlar, raf fiyatından satmıyorlar, halbuki raf fiyatından satmak zorundalar eski etiketmiş kalmış yok rafa yanlış etiket basılmış filan hiç de gerçerli bahane değil hukuki olarak. Genelde böyle cins durumlar acil işlerimin olduğu zamanlara geldiği için uğraşmıyorum ama canım sıkkın olduğu zamanlarda böyle bir durursa o zaman o kasiyerlere göstereceğim. Kanun maddesi nasıl uygulanırmış paşa paşa..

elbette reyon daki fiyat ne ise ondan almak zorunda idir kasiyer eger baktınız reyon da ki fiyat ile kasadaki fiyat farklı size tavsiyem reyon daki etiketi alın getirin kasa ya bakın ben bu fiyat dan almak istiyorum yalnız etiketin üzerindeki barkod numarasına fikket edin üründeki barkod ile aynı olsun fiyat farklı cıktı ise kasiyer in hiç bir zararı yoktur bu işte o ürünün fiyat farkı o etiketi degiştirmeyen reyon elemanın dan alınır yani kasiyer için bir zarar söz konusu degil

Sen öyle sanmaya devam et. O etiket farklarından kaç kere kasam açık verdi benim. Hemde 10 lira falan. Ayrıca arkadaşlar müşteri olarak biraz bizde hoşgörülü davransak keşke. O an o kasiyerin problemleri olabilir. Biraz önce müdüründen azar yemiş olabilir, başka bir müşteri yüzünden yüzü asılmış olabilir. Yani tamam müşteri haklıdır ama kasiyerede biraz hoşgörülü olmak gerek. Sonuçta en zor meslekler insan ile uğraşılan mesleklerdir.
    Mesela kendimden örnek vereyim kuyubaşında 2 tane Dia mağazası vardır ve ben 2 sindede aylarca çalıştım. Her iki mağazada da devamlı müşterilerim vardı ve hepsiylede ablam abim şeklinde konuşurdum çünkü o samimiyet hem onları mutlu eder hem beni hemde satış olarak mağzama yansır.
    Neyse, temmuz ayında beni alakası olmayan başka bir mağazaya gönderdiler. Ve ne oldu arkamdan yaklaşık 15-20 kişi Doruk geri gelsin tarzında istekte bulunmuş kimisi dilekçe yazmış. Ama ben istifa edince onlarda Dia'ya gitmeyi bıraktılar.

Bu son örneğim konuyu açan arkadaşa itafen yazdım.

• 4 seneye yakın marketlerde bilgi işlemcilik yaptım.konu ile alakası yok ama bayan kasiyer gördüm mü affetmezdim onu sölim en başta senın konuna gelince kardeşim.eğer ki sabırlı bi insansan ve elin hızlı hesabın kuvvetliyse hiç problem yaşamazsın.mesleğinin detaylarıyla ilgilenmen ileriye gitmek istemen çok güzel.ben 26 yaşındayım muhtemelen senden büyüğüm.bu yüzden bi abi nasihatı olarak al bu cümlemi.Sakın kasiyerlikle yetinme.yani hedefin önce iyi bi kasiyer olmak olsun.daha sonra bilgi işlem veya müdür yardımcılığı bile yaparsın.ben en son arıldığım yerden bi bayan kasiyeri bilgi işlemci yapıp öle çıktım.bilgin olsun.

quote:

Rica ediyorum kasadan ürünleri geçen müşteriye birazcık zaman tanıyın. 4,5 poşet bir şey aldıysam onları dolduramadan benden sonra ki müşterinin ürünlerini almaya başlıyor. Sürekli gittiğim bir market var ve orada böyle bir rahatsızlık duymadığım için çok rahat alışveriş edebiliyorum.

önerileriniz için

loyalmale

Gerçekten kendini ve işini seven bir insansın.Bu yüzden tebrik etmek istedim sadece.Umarım bir gün o market gibi bir yerin sahibi olursun

• İyi günler sözü yeterli..

#9 - Johan Elmandeer!
  • Bizim burdaki Dia'da bir kız var 20 yaşlarında sürekli ağzında sakız, ürünü geçirirken barkodu arayacağım diye inciklemedğiğ yer kalmıyor. Ekmek aldıysam onun kodu girerken ağzındaki sakızı şapırtada şapırtada elini kolunu bi sağ bi sol yapa yapa giriyor gözünüzde canlanmıştır belki. Fişi vermiyor, iyi günler vs demiyor ürünleri geçirdikten sonra resmen atıyor. Hiç abartmıyorum kızın haraketler bu, sorarsınız bu kadarda olurmu olur çünkü mağaza yöneticisinin kız arkadaşıymış.

Birde Şok var oradaki bayan kasiyer çok nazik torbayı bile çok uzun ağır ürünler varsa o açıyor, iyi günleri eksik etmiyor.

Yani sonuçta yaptığı iş çok kolay bişey güleryüzün,hoşsohbetliğin o meslekteki yeri çok diye düşünüyorum.

Kim ki, kendinden bir canavar yaratır,o zaman insan olmanın acısından kurtulur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

Bir tane kasiyer 99kuruşluk bir şey aldığımda 1 kuruşluk para üstünü vermişti, gerçekten çok hoşuma gitmişti. 1 kuruşa ihtiyacım yok ama 99 kuruş yazıp benim 1 kuruşu gasp etmeye kimsenin de hakkı yok.

Ayrıca tüketici Koruma Kanununun 5.maddesine göre bir malın raftaki fiyatı satış fiyatıdır, rafta üzerinde 10lira yazıyorsa kasa da isterse100lira görünsün 10 liradan alma hakkı var müşterinin. Ama bazı kasiyerler Tüketici koruma kanununu ve Borçlar kanunu hukuk profesörlerinden daha iyi bildikleri için kasa fiyatından satış yapıyorlar, raf fiyatından satmıyorlar, halbuki raf fiyatından satmak zorundalar eski etiketmiş kalmış yok rafa yanlış etiket basılmış filan hiç de gerçerli bahane değil hukuki olarak. Genelde böyle cins durumlar acil işlerimin olduğu zamanlara geldiği için uğraşmıyorum ama canım sıkkın olduğu zamanlarda böyle bir durursa o zaman o kasiyerlere göstereceğim. Kanun maddesi nasıl uygulanırmış paşa paşa..

elbette reyon daki fiyat ne ise ondan almak zorunda idir kasiyer eger baktınız reyon da ki fiyat ile kasadaki fiyat farklı size tavsiyem reyon daki etiketi alın getirin kasa ya bakın ben bu fiyat dan almak istiyorum yalnız etiketin üzerindeki barkod numarasına fikket edin üründeki barkod ile aynı olsun fiyat farklı cıktı ise kasiyer in hiç bir zararı yoktur bu işte o ürünün fiyat farkı o etiketi degiştirmeyen reyon elemanın dan alınır yani kasiyer için bir zarar söz konusu degil

Sen öyle sanmaya devam et. O etiket farklarından kaç kere kasam açık verdi benim. Hemde 10 lira falan. Ayrıca arkadaşlar müşteri olarak biraz bizde hoşgörülü davransak keşke. O an o kasiyerin problemleri olabilir. Biraz önce müdüründen azar yemiş olabilir, başka bir müşteri yüzünden yüzü asılmış olabilir. Yani tamam müşteri haklıdır ama kasiyerede biraz hoşgörülü olmak gerek. Sonuçta en zor meslekler insan ile uğraşılan mesleklerdir.
    Mesela kendimden örnek vereyim kuyubaşında 2 tane Dia mağazası vardır ve ben 2 sindede aylarca çalıştım. Her iki mağazada da devamlı müşterilerim vardı ve hepsiylede ablam abim şeklinde konuşurdum çünkü o samimiyet hem onları mutlu eder hem beni hemde satış olarak mağzama yansır.
    Neyse, temmuz ayında beni alakası olmayan başka bir mağazaya gönderdiler. Ve ne oldu arkamdan yaklaşık 15-20 kişi Doruk geri gelsin tarzında istekte bulunmuş kimisi dilekçe yazmış. Ama ben istifa edince onlarda Dia'ya gitmeyi bıraktılar.

haklısın arkdaşım ben öyle zannediyorum sen hangi markette çalışıyorsun bilmiyorum ama benim çalıştıgım markette öyle eger fiyat farklı ise deriz ki sayın müşteri durum bundan ibaret ürün ün etiketi degişmemiş ya bi aksaklık olmuş yada unutulmuş eger almak isterseniz fiyat farkını o reyondan sorumlu arkadaş ödeyecek tir müşteri kabul ederse alır yok tmm vaz geçtim de diyebiliyorlar bazen
    bizim burada böyle

evet dedigin gibi ben şube degiştirdim aynı market in başka bir şubesin de çalışıyorum eski şubemden ayrılırken vedalaştıgım abilerim vardı ama elbette ben gittim diye onlar devam ettiler alışverişlerine ki bizzat ziyaret e gittigimde karşılaştım çünkü.
    tşk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: appachii

4 seneye yakın marketlerde bilgi işlemcilik yaptım.konu ile alakası yok ama bayan kasiyer gördüm mü affetmezdim onu sölim en başta senın konuna gelince kardeşim.eğer ki sabırlı bi insansan ve elin hızlı hesabın kuvvetliyse hiç problem yaşamazsın.mesleğinin detaylarıyla ilgilenmen ileriye gitmek istemen çok güzel.ben 26 yaşındayım muhtemelen senden büyüğüm.bu yüzden bi abi nasihatı olarak al bu cümlemi.Sakın kasiyerlikle yetinme.yani hedefin önce iyi bi kasiyer olmak olsun.daha sonra bilgi işlem veya müdür yardımcılığı bile yaparsın.ben en son arıldığım yerden bi bayan kasiyeri bilgi işlemci yapıp öle çıktım.bilgin olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: LE10

quote:

quote:

önerileriniz için

loyalmale

Gerçekten kendini ve işini seven bir insansın.Bu yüzden tebrik etmek istedim sadece.Umarım bir gün o market gibi bir yerin sahibi olursun

çok teşekür ederim iyi dilekleriniz den dolayı

@ appachii
    elbette yükselmek istiyorum ama şu an part time olarak çalışmakta yım .
    o yüzden yükseltmiyorlar malesef :( inşaallah bir gün istedigim yerde olacagım inş.

• condom aldığımda kasiyer kasadan geçirirken gülümsemesi beni çileden çıkarıyor..

Özellikle bayan kasiyerler çok yapıyor bunu..

Bi gün noldu gecen geceki yaşadıklarınız aklınıza mı geldi dicem o olcak
    Has got a long long way to roam
    ________________________________________________DIZILERIM_________________________________________________
    Prison Break | Dexter | How I Met Your Mother | Spartacus Blood And Sand | The Big Bang Theory | House MD | The Walking Dead
  • daha geçen demin adını söylemeyeyim bir supermarkette 2 adet ekmek almıştım kasaya gelmeden önümdeki müşterinin arkasındaydım kasiyer herhalde ki hastaydı ikide bir hapşırıp elini burnuna götürüp duruyordu o eliyle kasadan yiyeceklerini elini sürüp geçiriyordu bir rahatsız oldum sormayın hemen başka kasaya geçtim eh be kardeşim madem hastasın al rapor gelme işe yahu!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 1 Aralık 2009; 23:27:48 >
    GA-X38-DQ6-ZALMAN CNPS 9700 NT-ASUS A-55GA 550 WATT-OCZ REAPER DDR2 800 CL4-SAMSUNG 1 TB+250 GB SEAGATE 410AS -LOGİTECH G15-SPARKLE 512 8800GT 256 BİT-Q6600 QUAD CORE 2.4 GHZ-ASUS 1814 SATA-PHİLİPS HD1500 KABLOSUZ KULAKLIK-LOGİTECH Z2300-LOGİTECH V450 MOUSE
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

haklısın arkdaşım ben öyle zannediyorum sen hangi markette çalışıyorsun bilmiyorum ama benim çalıştıgım markette öyle eger fiyat farklı ise deriz ki sayın müşteri durum bundan ibaret ürün ün etiketi degişmemiş ya bi aksaklık olmuş yada unutulmuş eger almak isterseniz fiyat farkını o reyondan sorumlu arkadaş ödeyecek tir müşteri kabul ederse alır yok tmm vaz geçtim de diyebiliyorlar bazen
    bizim burada böyle

evet dedigin gibi ben şube degiştirdim aynı market in başka bir şubesin de çalışıyorum eski şubemden ayrılırken vedalaştıgım abilerim vardı ama elbette ben gittim diye onlar devam ettiler alışverişlerine ki bizzat ziyaret e gittigimde karşılaştım çünkü.
    tşk ederim

Ohh be mutlu sana işte. Sen dua et öyle bir yerde çalışıyorsun. Market için bant alınacak oldu parası kasamdan çıktı. Nedeni ise su ve temel ihtiyaçlar dışındaki harcamaları şirkete fatura edemememiz. Ayrıca senin ayrılmandan sonra devam etmeleri farklı benimki farklı. Ortamlar farklı çünkü. Kimi müşterilerimiz vardı sırf bizimle ettikleri o 2 dakikaliık muhabbet için bizden alış veriş ediyorlardı ve senelerdir gelen kişiler bunlar. Haliyle sevdikleri biri gidince tepkisini ortaya koymuşlar. Bu arada çalıştığım yer Dia idi.

• Evet özellikle bu marketlerde çalışanlara sormak isterim bu marketlerde hiç 1 krş olmamasına karşı fiyatlar neden misal 9.9, 1.98 bu bir kuruşlardan haksız kazanç elde ediliyor maliye vs uyuyormu acaba kaç kez şikayetçi oldum bu durumdan...
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.