Barfiks çek... Çok kötüyse zaten doktora git onlar çelik korse takacak.
aslında çok kötü değil.otururken,ayaktayken,yürürken fazla belli ediyor.dik durmaya çalışıncada komik oluyor
Alıştığın için sana komik geliyor aslında normal olanı o. Sen dik durmaya çalış .
en etkili egzersizlerin başında ters mekik gelir. yanlız ters mekik biraz etrs bi harekettir. karın kaslarınn güçlü olması gerekir. yoksa beline zarar verebilirsin. önce normal yarım mekik çekerek kasın kaslarını güçlendir. sonra ters mekik çekebildiğin kadar çek.
bugün bende aynada baktım sanki bir şişkinlik yavaştan başlamış gibi geldi bana :'( bilmiyorum artık belki dün bu konuyu gördükten sonra psikolojikmen kıllandım,belkide gerçektir :-S
Eğer olur ki kambursak dahi tekrar normale dönmek veya eskisinden daha iyi olmak kesin olarak düzenli bir spor ile mümkün mü ?
Neler tavsiye edersiniz başka ?
Şınav çek El ve ayaklarını iyice gerdirerek yüz üstü yat.
Ben hafif kambur yürüyordum bunları yaptım şimdi sorun yok
Yüz üstü yatarak kamburluktan büyük ölçüde kurtulursunuz. En önemli önlemlerden birisidir. Gerçekten işe yarıyor. Çünkü 1-2 saat aynı durumda dönmeden yatıyorsunuz ve omurlar kambur riskine karşı kendini yıpratmıyor.
Arkadaşlar biraz daha açıklar mısınız o hareketleri.Malumunuz,resim olsaydı o resmi uygulamak daha basit olurduda yazılı olarak kafamda pek canlandıramadım hareketi. :-D
o abla ne biçim bişey ya.o hareketleri yaparken arkdasında ve altında olmak isterdim hareket ederseniz kamburlugunuz düzelir.hep oturmayın gençler.
bu dediklerinizi işe yarar mı?
Sırt üstü yatmayı alışkanlık haline getir.Barfiks çek.Çeşitli germe açma egzersizleri var onlardan yap.
benimde kamburum var mı yok mu emin değilim ama sanırım az var. bence en iyisi önce doktora görün o sana tavsiyelerde bulunsun
merhaba arkadaşlar.benim de bu açıdan sorunum var.herkes dik durmadığımı ve kambur durduğumu söylüyor.boyum 1.86 yaşım 16.aktif olarak basketbolla ilgileniyorum ve vücüdum da cılız ve kassız değil ama şu dik durmama olayı nasıl bir alışkanlıksa her gören biraz dik dur diyor acaba ben ne yapsam?
quote:
Orijinalden alıntı: angilonit
merhaba arkadaşlar.benim de bu açıdan sorunum var.herkes dik durmadığımı ve kambur durduğumu söylüyor.boyum 1.86 yaşım 16.aktif olarak basketbolla ilgileniyorum ve vücüdum da cılız ve kassız değil ama şu dik durmama olayı nasıl bir alışkanlıksa her gören biraz dik dur diyor acaba ben ne yapsam?
bence doktora git,dik durmaya çalış ama önce doktora danış bende gidicem
quote:
Orijinalden alıntı: angilonit