Şimdi Ara

Squat hareketi boy uzamasını engellermiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Katılıyor musunuz vücut geliştirmede squat hareketi omurlara yük bindirdiği için uzamayı engellermiş.Siz ne biliyorsunuz bu konu hakkında?

Squat Boy Uzamasını Engeller Mi?

Squat, bacak kaslarını güçlendirmeye yardımcı olan yaygın bir egzersizdir. Ancak bazı yaygın yanlış anlamalar, squat'ın boy uzamasını engelleyebileceğine dair endişelere yol açmıştır. Bu yanlış anlamalardan bazılarını inceleyelim:

• Ağırlıklı Squat Boy Uzamasını Engeller Mi?

Ağır ağırlıklarla yapılan squat'ın omurga üzerinde baskı oluşturarak boy uzamasını engelleyebileceğine inanılır. Ancak araştırmalar bu iddiayı desteklememektedir. Uygun formla yapılan ağır squat'lar, omurga sağlığını iyileştirebilir ve hatta boy uzamasına yardımcı olabilir.

• Squat Yapmak Boy Uzamasını Engeller Mi?

Squat yapmak genellikle boy uzamasını engellemez. Tam tersine, vücutta büyümeyi destekleyen hormonların salınmasını tetikleyebilir. Bununla birlikte, aşırı veya hatalı squat yapmak, büyüme plakalarına zarar verebilir ve bu da boy uzamasına engel olabilir.

• Squat Boy Uzatır Mı?

Squat, bacak kaslarını güçlendirerek ve esnekliği artırarak dolaylı olarak boy uzamasına yardımcı olabilir. Ancak squat'lar doğrudan boyu uzatmaz.

• Squat Boyu Kısaltır Mı?

Squat'ların boyu kısaltmasına dair bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak uygun olmayan formla yapılan aşırı squat, omurga sağlığına zarar verebilir ve bu da boyun kısalmasına yol açabilir.

• Squat Yapmak Boy Kısaltır Mı?

Doğru formla yapılan squat, boy kısaltmaz. Ancak hatalı veya aşırı squat yapmak, omurga sağlığına zarar verebilir ve dolaylı olarak boyun kısalmasına yol açabilir.

Sonuç:

Uygun formla yapılan squat egzersizleri boy uzamasını engellemez. Hatta büyümeyi destekleyen hormonların salınmasını tetikleyebilir ve dolaylı olarak boy uzamasına yardımcı olabilir. Ancak aşırı veya hatalı squat yapmak, büyüme plakalarına zarar verebilir ve bu da boy uzamasına engel olabilir. Bu nedenle, squat yapmadan önce uygun tekniği öğrenmek ve aşırıya kaçmamak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Doğru olabilir bugün 25 kg ile yaptım boyum 1.77 kemiklere baskı yaptığı için olabilir yani

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Doğru olabilir bugün 25 kg ile yaptım boyum 1.77 kemiklere baskı yaptığı için olabilir yani

Boy uzamasını engeller diye mi hafif girdin yoksa yeni misin

Orijinalden alıntı: pepsilight

quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Doğru olabilir bugün 25 kg ile yaptım boyum 1.77 kemiklere baskı yaptığı için olabilir yani

Boy uzamasını engeller diye mi hafif girdin yoksa yeni misin

Ya ben boyum 175e ulaşınca başladım bu işe yani geçen sene ağustos ayı falan çok ağır girmek istemiyorum yinede kaldıramadığımdan değilde diğer hareketlerle zaten bacağı sağlam yoruyorum gerek görmedim aşırı ağır girmeye.10x3 şeklinde giriyorum son antrenman olarak squatı.

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

bodyweight neyinize yetmiyo la

hocam haklısın da işte hep en iyi olma çabası.squat ve deadlift'i de çok sevmiştim ama herkes boy uzamasını olumsuz etkiler diyor.Düşün yani şimdi çok sıkılıyorum squat olmadan ne tadı çıkıcak antrenmanların diye.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pepsilight

quote:

Orijinalden alıntı: EfendiAdam

bodyweight neyinize yetmiyo la

hocam haklısın da işte hep en iyi olma çabası.squat ve deadlift'i de çok sevmiştim ama herkes boy uzamasını olumsuz etkiler diyor.Düşün yani şimdi çok sıkılıyorum squat olmadan ne tadı çıkıcak antrenmanların diye.

ağırlığı düşük tutarsan sorun olmaz sanırım

• squat ve deadlift yapmaktan kaçınız uzama ıhtımalınızı aşağıya çekiyor 5 yerıne 2cm uzuyosun
    LIVE FOR EVERYTHING, DIE FOR NOTHING

gigabyte ga-ma785gt-ud3h / athlon2 x4 630 2.8 / kingston hyperx 2x2 1333 / sapphire 5770 vaporx (geçici olarak sapphire 5750) / lg w2230s
    lustral special / prozac 20mg / tranxilene 5mg / rileptid 1 mg / remeron 15mg
    ŞEKERSİZ ÇAY İÇENLER [FAN CLUB] / CAMFROG SÖNMEZ -PALTALK- TIKLA VE DETAYLARI GÖR, SÖNMEZ DAYIYLA SOHBET ET ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Wall Street

185'im zaten hiç sıkıntı değil

bende de sıkıntı değil de insanın gözü doymuyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.