Şimdi Ara

Dips ve omuz sakatlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar,sporda bu ayın ortasında 3 ayım olacak. son 1 aydır dips yapmaya başladım(bench dips) yapmadan önce , omzumda pek bir sıkıntı yoktu. Doğru formda yaptığım ve çok dehşet pump aldığım halde omzumda dips yüzünden tahmin ediyorum antrenman esnasında sıkıntılar yaşıyorum.

    http://www.kasvekuvvet.net/uzak-durmaniz-gereken-egzersizler.html
    Bu sitedeki fotoğraftaki gibi tam olarak aynı yerde sıkıntı var. Sizce ne yapmalıyım? Programdan çıkarmalı mıyım? %100 doğru formdan yaptığımdan eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ek olarak : böyle bir sakatlığı yaşayan var mı? tam omuzun o kısmında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasamadim ama dips omuz için tehlikeli. Özellikle bench dips. Sakatlayacaksan paralel barda sakatla degsin bari :) saka bir yana bence birak o hareketi omuz sakatlığı ciddidir baya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıraktım zaten. Artık 2-3 ay hiç bulaşmayacağım. Ama verdiği o dehşet pump hissini gerçekten hiç bi hareket veremiyordu ya. Arka kol kalıp gibi duruyodu öyle. Antrenmandan sonra tişörtü çıkarmak bile zorlaşıyordu 😂

    Dips yerine şimdilik overhead triceps ext. Yapıcam bir süre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle doktora görünüp MR çektir,Doktora gidene kadar ağrı yapan hareketleri yapma.
    Özellikle Dips'den önce düşük ağırlıkla omzunu ısıt ve azda olsa esnetme yap ayrıca dips yaparken dirseğinin bükülme açısı 90 derecenin altına inmesin.

    Dips'teki omuz ağrısı bir ara bende de vardı,sehpada değil dips istasyonunda vücut ağırlğımla yapıyordum,ağrı varken hareketi yapmayı bıraktım,2 hafta yapmadım daha sonraları omzumu her yönden ısıtıp(yan-ön-arka) az bir esnetme yaparak normalde girdiğim ağırlığın yarısı yani 40kg ile makinede başladım sonraları eski dips istasyonuna döndüm şuan sorun yok sadece son 1-2 tekrarda sternum'da ağrı oluyor onuda çözeceğiz.

    Ek olarak Triceps'in en dipteki yük için güçsüz kalıyor olabilir,Triceps için egzersiz olarak Pushdown önerebilirim.
  • ben itme - çekme - bacak antrenman rutinin uyguluyorum. Dips genelde son hareketlere kalıyor. Yani Göğüs yapıyorum omuz yapıyorum en son tricepste dips yapıyorum. Acaba o zamana kadar omuz yeteri kadar yorulduğu için mi böyle bir sıkıntı çekiyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GameArenaRisc

    ben itme - çekme - bacak antrenman rutinin uyguluyorum. Dips genelde son hareketlere kalıyor. Yani Göğüs yapıyorum omuz yapıyorum en son tricepste dips yapıyorum. Acaba o zamana kadar omuz yeteri kadar yorulduğu için mi böyle bir sıkıntı çekiyorum?

    Hocam omuz ve göğüs'ü aynı gün verimli bir şekilde nasıl çalışabiliyorsunuz ben aynı güne koyduğumda hangisini en son yapmışsam tam verimli geçmiyor.

    Göğüs çalışırken'de-omuz çalışırken'de triceps devreye grier.[özellikle baş üstü omuz presslerde(eğer kitliyorsan dahada çok devreye giriyor triceps)] . Dips gününü ayır bir bak bakalım.

    Triceps'lerini yakacak şekilde dips alternatifi istiyorsan,3-4 Set 8 Tekrar Pulldown yap hocam(yalnız 9.tekrarı yapamayacak kadar yüksek seçmen lazım ağırlığı ve en dipte 1 saniye bekle sonra negatife geç).Hareketi yaparken tuttuğun aparatı biraz dar tutup yaparsan daha çok hissedersin triceps'te.




  • Zaten önceden bar pushdown yapıyordum triceps için vazgeçilmez hareketimdi. Şimdi onun yerine bir iki ay overhead ext. Yapıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omuzları geri atıp sırtı kapatmak lazım öylesi daha sağlıklı. Bench dipse hiç bolaşmayın zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceden arada dips yapardım, bir keresinde tam kalkışta omzumda korkunç bir acı hissettim o kadar büyüktü ki aha kesin omzu elime aldım dedim ama Allah'tan aynı gün geçti. O gün bugündur dips yapmadım özellikle bench dips tehlikeli gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hareketi bırakmak çözüm değil ağırsağlam egzersiz rehberini detaylıca izleyin ağrılar yok olacaktır 2 3 haftaya bu kanalı bulana kadar omuz ve belde ağrılar çekiyordum meğer yaptığım her şey yanlışmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.