|
Çatıdaki Yavru Kediler ve Anneleri: Bir Bilgilendirme
Evcil kediler, çatı katları ve çatı araları gibi yüksekteki yerleri yuva yapmak için tercih edebilirler. Eğer çatıya yuva yapan bir kedi ve yavrularına rastlarsan, onlara yardım etmeden önce şu bilgileri edinmelisin:
-
Yavrulara Müdahale Etmeyin: Anne kedi, yavrularını korumak için agresif davranabilir. Yavrulara dokunmak veya onları yerinden oynatmak, yavru kedilere (veya sana) zarar verebilir.
-
Yavru Kediye İnsan Kokusu Sinirse: Yavru kedilere insan kokusu sinerse, anne kedi onları terk edebilir. Bu nedenle, yavrulara dokunmaktan veya onlara çok yaklaşmaktan kaçınmalısın.
-
Yuvayı Bozmayın: Yuvayı bozmak, anne kediyi ve yavrularını strese sokabilir ve onları başka bir yere taşınmaya zorlayabilir. Yuvaya müdahale etmemeli veya onu yok etmemelisin.
-
Anne Kediyi Besleyin: Anne kediyi beslemek, yavrularının beslenmesine yardımcı olacaktır. Yuvadan uzakta, mama ve su bırakabilirsin.
-
Veterineri Arayın: Yavruların veya anne kedinin yaralı veya hasta olduğunu fark edersen, derhal veterinerle iletişime geçmelisin. Yavruların bakımı için profesyonel yardım gerekebilir.
-
Sabırlı Olun: Anne kedi ve yavruları genellikle birkaç hafta içinde yuvadan ayrılır. Sabırlı olmalı ve onlara kendi hallerinde kalmaları için alan vermelisin.
Yavruların güvenli ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için bu ipuçlarını takip ederek çatıdaki kedi ailesine yardım edebilirsin.