Yarbay
06 Nisan 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme
Toplam: 133 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Uzun, çok uzun zamandır üstünde düşünülen fakat bir türlü "fırsat bulunamayan" program, demo çekimlere başladı. Forumdan destek olan/olmayan herkese çok teşekkürler. Umarım beğenerek takip edersiniz.

Program bayram sonrası yayına başlayacak. Şimdilik uyduda yayında değiliz, yılbaşından sonra uyduda yayınlanmaya başlayacak. Program aynı zamanda internetten yayınlanacak. Demo şuan montaj aşamasında, biter bitmez sizlerle paylaşacağım.

Beklenen gün geldi; AutoRun (Video geldi)

https://www.youtube.com/watch?v=duWXwzCnqvM

Facebook: https://www.facebook.com/pages/AutoRun/335558739938521
Diyelim ki cebinizde 250-300 bin TL var. Aylık geliriniz ise ortalama 10 bin TL. Ülkemizin hangi bölgesinde yaşamak isterdiniz?

1- Bölge halkının bilinçli olmasına
2- İnsanların uyumlu, şiddet oranlarının az olmasına
3- Doğal güzelliklerin, yeşil alanların fazla olmasına

Dikkat ederek yazarsanız daha bir güzel olur
Forum izin verse, içimden geçenleri tam olarak yazacağım.

Sabah 10'da telefonum çaldı, abi arabaya vurmuşlar dedi esnaf arkadaş. Gittim baktım, durum şöyle;

Kaput, far, sağ ön çamurluk, tampon hasarlı. Kim yaptı bunu derken aklıma güvenlik kameraları geldi. Bir şey söylemiyorum siz izleyin.

http://www.youtube.com/watch?v=7FngLYiDwZE&feature=youtu.be

Polisi aradım, ekip gönderecekti, telefonum çaldı müsait ekip yokmuş yakında telefonda durumu sordu. Anlattım, video kaydıyla emniyete gittim. Sağ olsun ilgilendiler, ifademi aldılar. Aracı hareket ettirmemiş olmam ve video kaydının olması işi kolaylaştırdı, kasıtlı olarak yapıldığı şeklinde ifade verebileceğimi söylediler. Mobese kayıtları inceleniyor şuan, neyse ki aracın 200 metre gerisinde ve 100 metre ilerisinde mobese var. Plaka bulunmaya çalışılıyor şuan. Tahmini hasar en az 700 TL.

Forumun neredeyse tamamının erkek oluşu, geriye kalan üyelerin yani bayan üyelerin de "Konu Dışı" bölümünde gezinmemesi akıllara böyle bir soru getiriyor.

Eşcinsellik iddiası

Yapılan araştırmalarda konu açanların cümlelerine "beyler" diye başlaması iddiaları daha da güçlendiriyor.

Amaçları ne?

Günde ortalama 5 civarı "Tipim Nasıl SS'li" şeklinde konular açılıyor. Genel amaca bakıldığında mantık çerçevesinde düşünülen dış yorumun nasıl olduğu. Fakat her ne kadar iyi niyetli bakmaya çalışılsa da akıllarda sürekli bu soru oluyor; bu tür konu açanlar hemcinslerine hangi amaça kendi görünüşleri hakkında fikir soruyor?
Telefon+tablet sistemine geçmek istiyorum.

Tablet olarak fazla bir beklentim yok, kafamda bir cihaz belirledim ve telefonumu satmadan önce alacağım da muhtemelen.

Link

Telefon olarak düzgün bir şey bulamadım henüz. Sony walkman wt19i var hoşuma giden, hoşuma gitmesinin sebebi hem küçük, hem walkman hem de telefondaki interneti tablete yönlendirebileceğim. Şu interneti yönlendirme işi olmasa iphone 3gs yada biraz kasarak iphone 4 alacağım fakat internet paylaşımı tabletten ötürü çok önemli. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
İzmit, Adapazarı ve çevresinde adam akıllı, işini düzgün yapan bir kuaför arıyorum. Gerekirse 50 TL'ye kadar ödeme yapabilirim. Yeter ki yüzüme uygun bir model bulsun, şu saçları yoluna koyalım

Bir de Ali Gür'ü merak ediyorum, fiyatları biraz kabarık sanırım, sosyete bir mekan gibi duruyor. Gerçekten işlerini iyi yapabiliyorlar mı?
Olay bu akşam 9 sularında İzmit Carrefour mevkindeki ışıklarda gerçekleşti. Çift şeritli yolda kırmızı ışıktan dolayı sağda ve solda bekleyen araçlar vardı. Ben de sol şeritte 2. sıradaydım. Işıkların en fazla 15 metre ilerisinde de tepe lambaları açık bir polis aracı kaldırımın üzerine çıkmış bekliyordu, içinde de iki memur vardı. Yağmurla birlikte sakin sakin ışıkları beklerden dikiz aynasında yüksek hızla gelen bir araç gördüm, Çarpacağını düşünerek biraz tedirgin oldum fakat iyi bir hamleyle öndeki iki aracın arasından aynalarını yalayarak geçti. Tahmini hızı 50-60 gibi bir şeydi. İşin garip yanı polis memurları ne araçtan indi, ne aracı hareket ettirdi. Aracın sadece rengini hatırlıyorum, siyah renk, ne marka ne model ne de plaka gördüm, 2004-2005 kasa corolla gibi duruyordu, yanımdan geçen aracın sadece rengini fark ettim hızını siz tahmin edin. Işıklar yeşile dönünce polis aracının yanına gittim fakat araç alçak olduğundan kaldırıma çıkamadım, duraklamak istesem de trafikten dolayı duramadım. Yol boyunca dikkat ettim hiçbir polis aracı yoktu yolda.

Soru şu, acaba polis o aracı neden takip etmedi? Plakasını alabildi mi? Desem ki önemli bir görev için orada bekliyor, o da değil, çünkü şu sıralar yoğunluktan dolayı pek çok kavşakta polis bulunmakta. Sizin düşünceleriniz neler bu konuda?
2011 yılında Kadıköy'de yaşanan bir olayda bir erkek ölü bulunmuş, bir kadınsa cinayetten tutuklanarak gözaltına alınmıştır.

İki üniversite öğrencisi olan L.R.(22-K) ile sevgilisi E.T.(24-E) 2010 yılının başında beraber eve çıkmaya karar verirler. Çift, ilerleyen zamanlarda uyuşturucu kullanmaya başlar. Arada kavga sesleri gelmeye başlayınca komşuları polise haber verir, 2010 yılından 2011 yılına kadar toplamda 4 kere polise şikayet bulunmaktadır.

Hikaye basit bir durum gibi görünse de aslında durum adli tıp uzmanlarını baya uğraştıracak bir noktadadır. Zira ölü olarak bulunan E.T. nin vücudunda pek çok kesik vardır fakat hiçbiri öldürücü değildir. Ölüm sebebi ise uyuşturucu yahut kan kaybı değildir.

Memurlar E.T.yi bulduklarında banyoda yatmaktadır. Vücudunun hiçbir yerinde zorlama, kavga belirtisi yoktur. Vücudunun her noktasının kanlı olmasına karşın elleri dirseklerinden itibaren temizdir. Buna karşın boğazı şişmiş, dili hafif kesik, karnı şiş, ağzı kanla dolu ve vücudu çıplaktır.

Şimdi, sizlere birkaç görsel vereceğim. Bunlardan yola çıkarak cinayetin nasıl işlendiğini çözmenizi istiyorum. Olay gerçek dışıdır.

Merhabalar.

Bugün bir rover 25 gördüm, aracın dışından çok içine bakarak iç geçirdim. Yolda 4-5 defa beni solladı ve keyifle seyrettim. Sonra kendi aracıma baktım, içim cızladı

Merak ettiğim konu ise, tamamen farazi konuşursak komple konsol yaptırmak mümkün müdür? Çizimi ve tasarımı bize ait olan, direksiyon sistemine dokunmadan yaptırmak mümkün müdür?

Bahsi geçen ve hoşuma giden iç mekan;

Gülsem mi ağlasam mı bilemediğim bir olay yaşadım, tam da bayram arefesinde

Aracımın akslarında sorun vardı, pek büyük değil hayati önem arz etmiyor fakat uzun vadede sorun yaratacak bir problemdi. Bayramdan 4-5 gün kadar önce gece geç saatte 70-80 arası bir hızla giderken büyük bir çukura düştüm. Sağımda ve solumda araç vardı, çukuru geç fark ettim ve kaçamadım haliyle. Derken o akşamdan itibaren ön takımdan lokurdama sesi geliyordu. Çıkan ses tabir yerindeyse lok, lok ve lok. 40 civarı hızda başlıyor ve bitmiyor.

Daha önce rot-balans ayarı yaptığım yere gittim, rotlar vs kontrol edildi, akslar, salıncaklar vs derken bir sürü problem sayıldı ve biz yapamayız yandaki motor ustası baksın dediler. Usta aracı sürdü, lifte kaldırıp baktı. 500 TL civarı tutar tamiri dedi. Dedim tam bayram öncesi cepteki parayı veremem, bir süre idare edemez mi? Sert kullanma bir şey olmaz. Eyvallah deyip yola devam ettim. Yavaş yavaş kullandığım aracım giderek daha fazla ses yapmaya başladı ve bu beni çok korkuttu. 2. bir ustaya gösterdim korkma bir şey olmaz, dikkatli ve yavaş sür, virajlara hızlı girme, ani kalkışlardan kaçın bayramdan sonra hallederiz dedi. Arefe günü öncesi şehir dışına çıkmam gerekti arabamı abimin kangoo'yla değiştirdim öyle gittim. Abim de sağolsun aracı tanıdığı bir ustaya getirmiş, aynı cevapları almış.

Gel gelelim sonuca, arefe günü hal hatır sormak için aracımın bakımını yapan özel vw servisine gittim. Küçük bir yer fakat çok tecrübeliler, hızlılar. Ama bu sorun onların işi değil diye gitmemiştim. Gidince aracı da gösterdim. Denedi, bir süre kullandı, ardından lifte kaldırdı. Aracın sağ körüğü yerinden çıkmış, sol ön teker bilye dağıtmış, bijonlar gevşemiş. Lastik boştayken yaklaşık 1 cm sağ sol yatıyor. Gözlerime inanamadım haliyle, bu haldeyken gösterdiğim ustalar bayramı atlat gel diyordu, bu haldeki araç için? Araç liftteyken sol tekeri halledip sağ körüğü güzelce temizleyip yağlayan Selim usta sanayiye gitmemden 2 saat sonra aracı teslim etti. Üstelik işi de vardı, acelesi yok diye benim araca bakmıştı. Salıncaklar ve akslar için uyarıda bulunan ustam, bayramdan sonra gel gerisine bakalım bu halde zorlama aracı dedi. Borcum ne kadar abi? Israrlarıma rağmen ücret almadı, bayramdan sonra gel araca bakalım dedi.

3 tane lastikçi ve 1 tane motor ustasına gösterdiğim araç, patlamak için adeta an kolluyormuş. Günah almak istemem ama, gerçekten para kazanmak için insan hayatını riske atanları gördükçe üzülüyorum.
Hakkında
Forum İmzası:

Nikon D300/\Nikkor 18-70AFS-DX/\Nikkor 50mm/\Sigma 70-300/\Cosina 100mm 1:1 Macro/\SB-800
93" Honda Civic 1.6si---Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik
Huawei Ideos X5<>Nikon d80<>Fujifilm s2950<>HP dv6-3100et
YENİ NESİL OTOMOBİL PROGRAMI YAKINDA SİZLERLE
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
HP
Otomobil
BMW
Operatör
Vodafone
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 7 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.847
İkinci El Bölümü Mesajları: 104
Konularının görüntülenme sayısı: 87.770 (Bu ay: 1.122)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 83 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.