Şimdi Ara

Bacak ağrısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar özellikle kalça tarafı çok ağırıyor sanki damar tutulmuş gibi.Ben hastahaneden hangi bölüme başvurmalıyım randevü alıcam da bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Ortopedi
  • şimdi sana yaşadağım bacak ağrısı hikayemi uzuuuun uzuuuun yazmak zor olacak.bunu ilk önce genelde ORTOPEDİ diyebiliyorlar ama sonuçta insanız ve müneccim değiliz.bana da 4 sene önce kalça ve bacak ağrısına ORTOPEDİ demişlerdi daha bu sene ameliyat olabildim(o kadar bekledik yani vs vs nedenlerden dolayı..) meğer BEL FITIĞIYMIŞ.GARİP BİR SONUÇ AMA ÖYLE EĞER ORADAN SONUÇ ALAMAZSAN DİKKATLİ ARAŞTIRMAN GEREKEBİLİR GEÇMİŞ OLSUN İNŞALLAH YAŞADIĞIM DEĞİLDİR YAŞAMAK İSTEMEZSİN ÇÜNKÜ
  • Top oynarken felan mı bişi oldu ?
  • ağrın belde başlayıp sonra kalçaya mı yayıldı?
    ağrın ne zamandır var?
    devamlı mı ara ara mı?
    elektrik çarpması gibi mi yanma gibi mi?
    topuklarında ağrı var mı?
    keskin karakterde mi yoksa yerini tam belli edemediğin bir ağrı mı?
    ağrıyan bölgeye darbe aldın mı?
    o bölgedeki kasları kullandığında ya da elinle bastırdığında ağrın artıyor mu?
    ağır kaldırma ya da bele yük bindirecek işler yapıyor musun?

bunları tek tek yanlarına kısaca cevaplarsan biraz yardımcı olabilirim,
    ortopedi yerine fizik tedaviye de görünebilirsin çünkü onlar hem kas sakatlıkları hem de bel fıtığı ile ilgilendiklerinden seninkinin hangi nedenden olduğunu ortaya çıkarmaları daha kolay olur, sonra gerekirse kendilerinin dışında bir işse ortopediye veya beyin cerrahisine gönderirler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: destroil

ağrın belde başlayıp sonra kalçaya mı yayıldı? Evet
    ağrın ne zamandır var? 1 hafta
    devamlı mı ara ara mı? devamlı
    elektrik çarpması gibi mi yanma gibi mi? yanma gibi
    topuklarında ağrı var mı? yok
    keskin karakterde mi yoksa yerini tam belli edemediğin bir ağrı mı? Yeri belli aynı yer
    ağrıyan bölgeye darbe aldın mı? Hayır.
    o bölgedeki kasları kullandığında ya da elinle bastırdığında ağrın artıyor mu? artmıyor.
    ağır kaldırma ya da bele yük bindirecek işler yapıyor musun? Evet.

ortopedi yerine fizik tedaviye de görünebilirsin çünkü onlar hem kas sakatlıkları hem de bel fıtığı ile ilgilendiklerinden seninkinin hangi nedenden olduğunu ortaya çıkarmaları daha kolay olur, sonra gerekirse kendilerinin dışında bir işse ortopediye veya beyin cerrahisine gönderirler...

K. bakmayın hasta ben olmadığım için cevapları geç vermek zorunda kaldım konuyu açtığım günden beri hala randevü alamadık ne iş anlamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

quote:

Orjinalden alıntı: destroil

ağrın belde başlayıp sonra kalçaya mı yayıldı? Evet
    ağrın ne zamandır var? 1 hafta
    devamlı mı ara ara mı? devamlı
    elektrik çarpması gibi mi yanma gibi mi? yanma gibi
    topuklarında ağrı var mı? yok
    keskin karakterde mi yoksa yerini tam belli edemediğin bir ağrı mı? Yeri belli aynı yer
    ağrıyan bölgeye darbe aldın mı? Hayır.
    o bölgedeki kasları kullandığında ya da elinle bastırdığında ağrın artıyor mu? artmıyor.
    ağır kaldırma ya da bele yük bindirecek işler yapıyor musun? Evet.

K. bakmayın hasta ben olmadığım için cevapları geç vermek zorunda kaldım konuyu açtığım günden beri hala randevü alamadık ne iş anlamadım.
    ,

uzaklaştırılmışsın ancak umarım okursun...
    kısa olsun diye sen mişsin gibi yazıyorum, arkadaşım senin ağrıların -burdan tanı koymak yanlış olur ama- büyük ihtimalle bel kaynaklı, bel fıtığı ile uyumlu cevaplar vermişsin, gitmen gereken bölüm de ya fizik tedavi ya da (ben bunu tercih ederim) beyin cerrahisi, ortopedi değil... geciktirilmesi durumunda gereksiz bedeller ödeyebilirsin, bir kaç günlük/haftalık istirahatle hafifleyebilecek bir aşamada olabilir, bu nedenle hiç zaman kaybetmeden bir beyin cerrahına yada fizik tedavi uzmanına görünmelisin. belki de fıtık değil kaslar yüzünden olabilir belindeki ancak kalçaya vurması bu olasılığı zayıflatıyor...her ne yaparsan yap yumuşak zeminde yatma, kesinlikle ağır kaldırma ve beli koruma tekniklerini öğren, günlük hayatta otururken kalkarken eğilirken o kadar hata yapıyoruz ki bedelini ödemek zorunda kalıyoruz, netten araştırırsan bel fıtığından korunma yolları falan diye öğrenirsin... geçmiş olsun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karın Ağrısı
    13 yıl önce açıldı
    Sürekli Göğüs Ağrısı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ben burayı tamamen unutmuşum aynen olaylar dediğin gibi gerçekleşti bel fıtığı başlangıcıymış beyin cerrahisine gidildi istirahat verdi 5 tane iğne ile birlikte devam etmesi durumda hap verildi.Bitiminde kontrole gidileck.

Cevabın için çok çok tşk ederim.
  • benimkisi profesyonel yardımdı zaten
    e tabi biz de ne oldu diye merak ediyoruz önerilerde bulunuyoruz ama keşke geri dönüşümlerini kısa zamanda alabilsek, tekrar geçmiş olsun...
  • Tşk ederim.Haklısın uzaklaştırma almıştım aynı gün. Üzerinden dört gün geçtiği için aklımdan çıkmış

İyi akşamlar.
  • 5 gün önce arkadaşla şakalaşırken bacağıma vurdu baldırıma diziyle o kadar çok ağırdıki 2 gün boyunca dayanamadım sonra antalyadan başka biryere geldim buralarda hava çok soğuk ve bacağımdaki ağrı aniden ortaya çıktı :( daha şiddetli ağrıyor ve diz kapağıma kadar sızlamaya başladı topallar oldum nerdeyse..Arkadaşlara sordum dalga geçtiler ne kadar naziksin vs diye gerçekten ağrıyor ve yarın doktora gidicem gibi.Büyük ihtimalle damarıma denk geldi yada bacağımdaki kasa..Krem falan varmı önerebiliceğiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betfair -- 16 Mart 2009; 22:26:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.