Şimdi Ara

Hep Full Depo Benzin Almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
3.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben genelde hep ay'ın ilk günleri dopoyu fullerim ay bitmeden benzinim biterse de ay sonunu getirecek kadar kadar tahmini 50-100 tl lik daha alır ay başı tekrar fullerim.


    Malum pandemiden çalışma temposundan pek bir yerlere gidilemiyor. Ay başı depoyu fullüyorum ama çeyrek depoya gelmeden tekrar soraki ay başı geliyor, yine fulleyip devam ediyorum.


    Sorum şu ki;


    Sizce hep full depo gezerek hem ağırlık sebebi ile fazla mı yakıt tüketmiş oluyorum?


    Depoda buharlaşma oluyor mu? Oluyorsa bundan sebep fazla mı yakıt tüketmiş olurum?


    Yoksa bunlar çok kale alınacak kayıplar değil mi?


    Sizin yakıt alma prensibiniz miktarlarınız nedir?


    Kafa yoran, yorum yazacak olanlara şimdiden teşekkürler  


    Keyifli forumlar.


    Edit: İmla...

    Derdim az yakmak değil (zaten 11-12 lt yakıyor aracım) Sadece aklımdan geçenleri kaleme döktüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirlantacocuk -- 24 Şubat 2021; 12:51:57 >







  • Ben hep full depo gezerim, Sebebide deprem korkusu. Olası bir depremde , karda kışta sokakta yatmak zorunda kalırsam aracımı bir sığınma aracı olarak kullanmayı düşünmüşümdür. Hayatım boyunca 2 büyük deprem yaşadım. Günlerce arabanın içinde yattım. Arabamı bir deprem cantası muamelesi yaptığım için mümkün olduğu sürece yarı depodan düşük yakıta bırakmıyorum.

    -Daima full depo yakıt alırım.
    -Yakıtı evden çıkarken değil daima eve girerken alırım.
    -Aracımı her yerde daima geri geri parkederim.
    (Herkese tavsiyemdir. Hem geri manevra ile hassas park daha kolaydır, hem de çıkarken kolaylık sağlar. Üstelik iş güvenliği kuralıdır.)

    Yakıt ağırlığının maliyetini hesaplayan arkadaşlar, zırt pırt akaryakıt istasyonuna gidip gelmenin maliyetini hesaplasın lütfen.

    Yalnız formula 1 araçları sürücü dahil 600 kg. Yakıt depoları 105 kg yakıt alıyor(140 litre )

    100 km de 45-50 litre yakıt harcıyorlar tabii ki yakıt ağırlığı onlar için anlamlıdır. Depo fulken performansları daha düşüktür

    ama benim arabam 1625 kg deposu 50 litre 40 kg falan yakıt alıyor.

    600 kiloya 105 kg ın ağırlık etkisiyle 1625 kiloya 40 kilonun ağırlık etkisi aynı olur mu hiç.



    Ben daima fullerim çeyrek altına inince de bir ara benzin almayı planlarım. Işık yandığında artık iyice gerilirim menzil 50 altına inmişse işi gücü bırakıp gider benzin alırım.


    Ben boş depo ile gezmektense buharlaşan dolu depo ile gezmeyi tercih ederim.

    + yı verdim. 99 depremini yaşandığı gece babamın aracında benzin ışığı yanıyordu . Benzin almak için istasyona yanaştı evden cüzdanını bulup alamamış fakat 300 doları varmış onu almış. İstasyonun jeneratörü yarım aksak çalışıyor elektrik bir gelip bir gidiyor, Pompacı dolar karşılığı benzin koymayı kabul etmediğini tartıştığını sonra istasyona gelen başka yetkilinin benzini koydurduğunu hatırlıyorum. 99 da yaşandı ben çocuktum unutmadım, babam asla aracının deposunu yarım deponun altına indirmez deprem olurda gecesi soğukta kalırım diye.

    Konuya gelirsek asıl sürekli istasyona gir çık uğraş bu zarar. Fulleyin gitsin. Ben lpgli aracın benzin deposunu dahi bazen fulletiyorum .

  • Bu şekilde ince hesap yapacaksak stepne, ıvır zıvır bir sürü şeyi çıkarman da lazım. Böyle mi zengin olunuyor acaba ?

  • Az yaksın diye far kapatan arkadaş vardı sahneye alalım onu.

  • ışık yanınca fullerim ister 1 ay ister 5 ay geçsin depodaki buharlaşmayı hesap edeceksem kafayı yerim bisiklet alırım daha iyi

  • Buğarlaşma değil de buharlaşma olur
  • şehir dışına çıkıp bir süre kalacağım zaman fullerim. bunun dışında şehir içi nadiren fullediğim oluyor. genelde 100-150₺ bandında alım yapıyorum.
  • bizi bu hale düşüren hükümet utansın

  • Bittikçe tek çizgi kaldıkça yakıt alıyorum. Bir yere gitmiyosam da depom ne zaman biterse o zaman fulluyorum, 1 ayda 2 kere de olur, 2 ayda 1 depoda olur farketmez
  • ekonomik olarak depoyu fullemek her zaman yarar getirir.

    Sebebi parça parça hep 50 - 100 tllik alırsanız. Daha sonraki 50-100 tl lik mazot parasını discoda yersiniz.yiyebilirsiniz.belkide farkında olmadan yemişsinizdir ^^


    Her A,y Ay Sonuna kadar fulleme alışkanlığı hesabınızı netleştirir. ve benzin mazot parasını yememiş olursunuz.


    Yaptığınız normal bişi devam :)


    Depoyu fulleyecek para mı var dan kasıt nasıl anlamadım nasıl olsa o biriken tutar parça parçada olsa verilecek. Hani toplu almayınca almamış olmuyorsunuz ki.


    3 ayda 1 depo bitirenler istisna tabi. hesaplarsınız aylık ne kadar yakıt yarcıyorsunuz ortalama her ay sabit yakıt alırsınız olur biter.


    Sık sık istasyona uğramak inanın stres.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 24 Şubat 2021; 13:34:38 >
  • Çeyrek depoyu geçince şükrediyorum hocam 4 5 yıldır araç full depo yakıt görmedi (depo 60 lt )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 24 Şubat 2021; 13:4:24 >
  • O kadar mininal farklar ki,çok şey ederseniz kafayı yersiniz.O yüzden hiç bu işlere girmeye gerek yok normal bir sürücü için çok önemsiz bir fark bunlar,ben de aynı şekilde ışık yandığı zaman fullüyorum,gıdım gıdım almayı hiç sevmiyorum zaten depo küçük.

  • fullemek daha mantıklıdır. teorik olarak doğrumudur bilmem ama 50 100 lira gibi yakıt alınca sanki daha çabuk bitiyor gibi. fulleyip rahatça dolaşmak en mantıklısı. ağırlık olayına gelirsek, öyle abartılacak bişey değil. 1 saniye bile oynamaz.

  • Depodaki benzinin ağırlığının yakıta etkisi yok gibi birşey. 50lt (35kg) deposu olan bir araçta tam dolu depo ile boş depo arasındaki yakıt farkı 0,3lt/100km (Aracımın kullanma kılavuzuna göre). Boş depoyla da dolaşamayacağınıza göre o kadar ufak bir fark için kafa yormaya gerek yok.


    Buharlaşma depo ne kadar boşsa o kadar fazla olur. Ayrıca yakıt pompasının iyiliği için de yakıt almak için dibi görmeyi beklememek alınca da 1 litre almamak lazım :) 3 kuruş tasarruf yapacağım derken başınıza masraf çıkarmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxximum_ -- 24 Şubat 2021; 13:20:53 >
  • Ben hep full depo gezerim, Sebebide deprem korkusu. Olası bir depremde , karda kışta sokakta yatmak zorunda kalırsam aracımı bir sığınma aracı olarak kullanmayı düşünmüşümdür. Hayatım boyunca 2 büyük deprem yaşadım. Günlerce arabanın içinde yattım. Arabamı bir deprem cantası muamelesi yaptığım için mümkün olduğu sürece yarı depodan düşük yakıta bırakmıyorum.

  • Her hafta belirli günlerde ister yarım depo kalsın, ister çeyrek depo kalsın, isterse tüm hafta 5 litre tüketilsin depomu fullerim.

  • Her zaman yarı depo dan 4-5 litre düştüğü an alıyorum. Ne olur ne olmaz. Hayatım da bir kere ışık yansın diye bekledim. Başıma gelmedik kalmadı. Bir daha asla. Zaten şehir içi max 500 km gidebiliyorum. O da sakin kullanırsam.

  • şehiriçinde genelde 200 km ye yakın yol yaptığımda ibre 1/4 depo sarfiyat gösterince fullerim, uzun yola çıktığımda ise gördüğüm ilk shellde fullerim

  • Nezaman biterse ozaman fulluyorum zirt pirt benzinlige gitmek daha cok tuketir heralde
  • Benzini fullemenin mantığı yok uçuyor zaten

  • kardeş fazla da düşünme kafayı yersin. buharlaşanı düşüneceğine parça parça alımda dur benzinciye gideyim diye yaptığın yolu düşün mesela, hadi yolun üzerinde diyelim, her seferinde benzinciye dönüşte direksiyon milinin krankı kaç sefer aşınacak haberin var mı yok tabi. benzinci de dur kalk yaparken debriyaj plakasının hissettiği o hüznü hiç düşündün mü peki. benzinciye girerken düşürdüğün vitesin şanzımanının.... hiç mi hisleri yok sanıyosun.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.