Şimdi Ara

Hep Full Depo Benzin Almak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
4.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Her seferinde depoyu tam doldurturum, yarının altına düşünce tekrar tamamlatırım. Yakıt çizgisi düştükçe huzursuz oluyorum. Depo tam doluyken hem rahat oluyorum hem keyif alıyorum araba sürerken hem de ani/acil bir durumda kendimi güvenceye almış hissediyorum.

Dolu depo, yakıt tüketimini 0.000 bilmem kaç artıracak diye düşüneceksem o arabaya binmem daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• Yıllardır değişmeyen rutinim, lamba yanınca fullerim.
  • premium araşlara geçince hep fulledim çok şükür, çeyrek depoya gelince girer alırım. sürekli benzinciye gir çık yapmak işime gelmiyor.

(Herkese tavsiyemdir. Hem geri manevra ile hassas park daha kolaydır, hem de çıkarken kolaylık sağlar. Üstelik iş güvenliği kuralıdır.)

Yakıt ağırlığının maliyetini hesaplayan arkadaşlar, zırt pırt akaryakıt istasyonuna gidip gelmenin maliyetini hesaplasın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

Yarış pilotları en hızlı tur zamanlamalarını son turlar da yaparlar, yakıt azalmasından kaynaklı. Uçakların kalkış ağırlığı etkisi de var. Arabayı etkilememesi imkansız yani.

Alıntıları Göster

Yalnız formula 1 araçları sürücü dahil 600 kg. Yakıt depoları 105 kg yakıt alıyor(140 litre )

100 km de 45-50 litre yakıt harcıyorlar tabii ki yakıt ağırlığı onlar için anlamlıdır. Depo fulken performansları daha düşüktür

ama benim arabam 1625 kg deposu 50 litre 40 kg falan yakıt alıyor.

600 kiloya 105 kg ın ağırlık etkisiyle 1625 kiloya 40 kilonun ağırlık etkisi aynı olur mu hiç.

Ben daima fullerim çeyrek altına inince de bir ara benzin almayı planlarım. Işık yandığında artık iyice gerilirim menzil 50 altına inmişse işi gücü bırakıp gider benzin alırım.

Ben boş depo ile gezmektense buharlaşan dolu depo ile gezmeyi tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 25 Şubat 2021; 10:28:9 >

• Yakıt alma prensibim şöyle.

Çoğunlukla kampanyalar 1-2 ay içinde 4 tane 125 alırsan işte 50 tl max ipuan yok 40 lira yakıt bilmem nesi falan. Benim araç haftasonu aracı olarak durduğu için 125in birini kendi aracıma diğer 3 ünüde babamın araca alıyoruz. yani prensip puan kullanmak. bir şekilde kampanya denk gelmezse 50-100 alarak kampanya denk gelene kadar öyle geçiriyoruz ki ben kampanyasız kaldığımızı hiç hatırlamam iyi kötü birşey mutlaka denk geliyor.

Hatta bazen öyle kampanayalr oluyor ki kart kampanyaları değil ama benzinlik kampanyaları, 1 depo benzinden heralde 5-6 farklı marka benzinliğin yakıtı falan oluyor  

2020 1.5 Audi A3 Sport
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Yalnız formula 1 araçları sürücü dahil 600 kg. Yakıt depoları 105 kg yakıt alıyor(140 litre )

100 km de 45-50 litre yakıt harcıyorlar tabii ki yakıt ağırlığı onlar için anlamlıdır. Depo fulken performansları daha düşüktür

ama benim arabam 1625 kg deposu 50 litre 40 kg falan yakıt alıyor.

600 kiloya 105 kg ın ağırlık etkisiyle 1625 kiloya 40 kilonun ağırlık etkisi aynı olur mu hiç.

Ben daima fullerim çeyrek altına inince de bir ara benzin almayı planlarım. Işık yandığında artık iyice gerilirim menzil 50 altına inmişse işi gücü bırakıp gider benzin alırım.

Ben boş depo ile gezmektense buharlaşan dolu depo ile gezmeyi tercih ederim.

Alıntıları Göster

ben depoyu doldurunca yakıt artıyor hocam. tabi arabanın motor gücü de bu konu da etkin. örneğin dizel tork'u yok bende (1.5dci gibi) aracım 1.4 75bg benzinli.

50 liralık aldığım da kesinlikle çok daha fazla yol yapıyorum. ancak 100 lıralık aldığımda yine artıyor. zaten yanıma biri otursa ağırlığını hissettiriyor arabam. tüy siklet benim ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

ben depoyu doldurunca yakıt artıyor hocam. tabi arabanın motor gücü de bu konu da etkin. örneğin dizel tork'u yok bende (1.5dci gibi) aracım 1.4 75bg benzinli.

50 liralık aldığım da kesinlikle çok daha fazla yol yapıyorum. ancak 100 lıralık aldığımda yine artıyor. zaten yanıma biri otursa ağırlığını hissettiriyor arabam. tüy siklet benim ki

Alıntıları Göster

Tüy siklet  Bir de binlik kullansanız   1.4 75bg yine iyidir bence.

Bizde LPG kullananlar olarak benzini ağırlık olarak taşımamak adına fullemiyoruz,

Yani haklısınız küçük farkları oluyor fakat uzun vadede verimlilik hissedebileceğiniz şeyler.

Pist araçları ya da uçak kadar etken değil.

• Bir donem ben de full aliyordum. Simdi kart kampanyasi yapiyorum, 150tl lik aliyorum. Vakifbank 150tl akaryakit harcamasina 10tl iade veriyor. Boylelikle %7.5 tasarruf oluyor. İstasyon zaten yolumun uzerinde

Orijinalden alıntı: iGroN

Tüy siklet  Bir de binlik kullansanız   1.4 75bg yine iyidir bence.

Bizde LPG kullananlar olarak benzini ağırlık olarak taşımamak adına fullemiyoruz,

Yani haklısınız küçük farkları oluyor fakat uzun vadede verimlilik hissedebileceğiniz şeyler.

Pist araçları ya da uçak kadar etken değil.

Alıntıları Göster
    Şehir içi kesinlikle az yakıt avantaj iken, uzun yolda (durk kalk olmayacaksa) full doldurulabilir. Yanlız herşeyi düşünmek çok ciddi yoruyor. Eğer çok zengin olsaydım sürekli full gezerdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• UberJager kullanıcısına yanıt

+ yı verdim. 99 depremini yaşandığı gece babamın aracında benzin ışığı yanıyordu . Benzin almak için istasyona yanaştı evden cüzdanını bulup alamamış fakat 300 doları varmış onu almış. İstasyonun jeneratörü yarım aksak çalışıyor elektrik bir gelip bir gidiyor, Pompacı dolar karşılığı benzin koymayı kabul etmediğini tartıştığını sonra istasyona gelen başka yetkilinin benzini koydurduğunu hatırlıyorum. 99 da yaşandı ben çocuktum unutmadım, babam asla aracının deposunu yarım deponun altına indirmez deprem olurda gecesi soğukta kalırım diye.

Konuya gelirsek asıl sürekli istasyona gir çık uğraş bu zarar. Fulleyin gitsin. Ben lpgli aracın benzin deposunu dahi bazen fulletiyorum .

Orijinalden alıntı: aaguler

Sen de mi maddi sorunlar yaşadın be Darth Vader, tüküreyim bu galaksinin çarkına...

sorma kardeşim ya. galaksi de benzin pahalı. Tie fighter'lara, ölüm yıldızına Lpg taktırdık. onlarda da Lpg ile takılıyoruz işte. çekiş azalıyor ama olsun ne yapalım. maliyet azalıyor. koskoca ölüm yıldızının deposunu ne kadar biliyor musunuz?  

Ben şahsen kart kampanyası olmasına göre hareket ediyorum.

Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

-Daima full depo yakıt alırım.
    -Yakıtı evden çıkarken değil daima eve girerken alırım.
    -Aracımı her yerde daima geri geri parkederim.
    (Herkese tavsiyemdir. Hem geri manevra ile hassas park daha kolaydır, hem de çıkarken kolaylık sağlar. Üstelik iş güvenliği kuralıdır.)

Yakıt ağırlığının maliyetini hesaplayan arkadaşlar, zırt pırt akaryakıt istasyonuna gidip gelmenin maliyetini hesaplasın lütfen.

Dediklerinizin tamamını aynı şekilde bende yapıyorum.

Ekstra olarak her daim aynı benzinlik ve aynı pompadan alıyorum.

Emin olun benzinlik dahi farkettiriyor.

Son olarak dediklerinize park mevzusu artık hangi ülkeydi tam hatırlamıyorum; X Ülkesinde park olayı geri geri yapılmak zorundaydı, düz şekilde park etmek yasaktı. Amaç, acil durumda en kısa sürede o bulunduğun ortamı terketmek için vsvs. Bana gayet mantıklı gelmişti hem kolaylık sağladığı hemde güvenlik bakımından. Bende ortalama ilk ehliyeti aldığım tarihten beri bu şekilde alıştırdım kendimi.

iPhone 14 Pro Max 256 GB Mor

• Selamlar,

-Ağırlık konusuna geldiğinizde aracınızın motor hacimi nedir bilmiyorum fakat ağırlıkları dikkate alırsanız bir yorum gördüm, stepne, bagaj içerisinde ki malzemeler hatta koltuklara kadar sökelim içerisinde yolcu almadığımız müddetçe :) şakası bir yana çok abartı şekilde full deponun etkileyeceğini düşünmüyorum.

-Buharlaşma olacağını düşünmüyorum dolu depo ile,

-Ayda ortalama 2 Kere depo dolduruyorum haricinde arada alırsam 100 150 TL'de denk gelirse ekstra alıyorum yada almıyorum bu zamana ve kullanım şartlarına göre değişiyor.

-Aracım 1996 E36 BMW 328i Coupe Modeli 2.800CC Ekstralarla 3.000cc'ye eşdeğer.

-Depo hacmim 65 Litre ortalama 420 TL ile 440 445 TL civarına kadar doluyor.

-Tam depoya 650-700 Kilometre Şehir içi yapıyorum ve Tüp yok aracım Benzinli.

-Yakıt kısmını çok düşünmüyorum bu hacimde ki bir araca normal ve az bile.

Tavsiyem çok fazla düşünmemen bu muhabbete takılma derim :) Para var ise al doldur bin geç ki misal 7,32 TL Litresi benzinin şu anda, Litre fiyatı 7,25'e düştü indirim oldu sırf bu takıntın yüzünden fullemeyecek misin ? :) o yüzden yukarıda da dediğim gibi, FULLE Geç.

Son olarak 12 yıl önce yine forum içerisinde aynı soru sorulmuş, göz atarsanız bu yorum gayet açık ve bilgilendirici olmuş.

bknz.https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/28148851

iPhone 14 Pro Max 256 GB Mor

• Ne zaman zam gelirse zam gerçekleşmeden gece yarısından önce fullerim

Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.