Hangi Yaz Lastiği 2024
İkiside testlerde mükemmel karar veremedim açıkcası 225/50/17 Astra J için
En Güzel Araba Kokusu
Ben kullandığımı ankete ekledim siz de ekleyebilirsiniz?
Sigorta şirketine; değer kaybı için verilen parayı beğenmeyip dava açan, sonuçlanan oldu mu hiç?
Bir arkadaşım sigorta şirketlerine dava açma, onlar da sana karşı dava açar fazlasını geri talep eder gibi bir şey söyledi. Banka sektöründe babasının başına gelmiş.
Değer Kaybı Hangi Yöntem?
Merhaba arkadaşlar,
1 ay önce duruyorken sol arkadan çaprtılar 106 bin tl yetkili servis fatura çıktı.
Şimdi benin ikilemde kaldığım durum; Kendim mi evrakları karşı tarafın sigortasına gönderim, ne gelirse razı alayım?
Yoksa benim hasar meblağı biraz yüksek, ben direkt uğraşmadan avukata vekalet verip mi ilerleyeyim?
Sigorta şirketi ilk etapta düşük ödeme yapıyor avukat dava açarak fazlasını alıyor diyen var.
Tutarı tarafsız bir exper mi belirliyor?
Sabah cadde üstünde park halindeki aracıma sol arkadan vurdular. Vuran araçın airbagları açtı (tailant)
Bende sol arka kapıda hasar var (servis kapıyı değiştirir/Sanayide kapı sadece boyanır) sol arka çamurluk ve tampon boyanacak (Seviste belki tampon da değişebilir)
Sanayide boya kaporta mekanik bana göre 40.000 tl tutar. Serviste bu rakam ne kadar olur? Sizce aracı servise mi götüreyim yoksa sanayindeki ustamamı (Boya kaporta var mekanik ustasını boyacım göndrecek)
Araç 2011 bu kazadan önce 2 parça boyalı opel astra 92.000 km'de (ilk sahibiyiz en az 3-4 sene satamadan binerim)
Çekincem serviste tramer çok şişik çıkar mı?
Her iki tarafta kasko var.
Ortalama Hız / Yakıt
Merhaba arkadaşlar,
Benim aracım ortalam 19-20 km/s hızla kışın yaklaşık 12 lt yakıyor (1.4T 140bg astra 2011 hb)
Hızı ne kadar düşerse ya da artarsa bunun yakıta etkisi şu kadar, diye analiz yapan kafa yoran oldu mu?
Mesela yazın ise hızım 25 km/s olunca yakıt 10 ltlere düşüyor. Yani her 5 km hızdaki artış 2 lt yakıtta artış yapıyor gibi bir sonuç çıkıyor ortaya? Ya da yüzde olarak mı hesap daha doğru olur?
Bunu şunun için merak ediyorum. Başka araçlarla kıyaslama yapacağım ama o kişi 30 km/s hızda şunu yaktı diyor. Ben de acaba 20 km/s hızda ne yakardıyı merak ediyorum. Umarım anlatabilmişimdir. :)
Sanırım Duvar Boyanmış...
Her zaman arabayı park ettiğim yer.
Komşumun kapısı ve aram gayet iyi kendisi ile.
Sabah görünce şok oldum, boya sıçramış gibi ama parmağımla silince geçiyor. Yorumlarınızı merak ediyorum.
Merhaba, ben genelde hep ay'ın ilk günleri dopoyu fullerim ay bitmeden benzinim biterse de ay sonunu getirecek kadar kadar tahmini 50-100 tl lik daha alır ay başı tekrar fullerim.
Malum pandemiden çalışma temposundan pek bir yerlere gidilemiyor. Ay başı depoyu fullüyorum ama çeyrek depoya gelmeden tekrar soraki ay başı geliyor, yine fulleyip devam ediyorum.
Sorum şu ki;
Sizce hep full depo gezerek hem ağırlık sebebi ile fazla mı yakıt tüketmiş oluyorum?
Depoda buharlaşma oluyor mu? Oluyorsa bundan sebep fazla mı yakıt tüketmiş olurum?
Yoksa bunlar çok kale alınacak kayıplar değil mi?
Sizin yakıt alma prensibiniz miktarlarınız nedir?
Kafa yoran, yorum yazacak olanlara şimdiden teşekkürler
Keyifli forumlar.
Edit: İmla...
Derdim az yakmak değil (zaten 11-12 lt yakıyor aracım) Sadece aklımdan geçenleri kaleme döktüm.
|
|
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 519
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 25.266 (Bu ay: 444)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 108 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar