Şimdi Ara

GETZ İLE FULL DEPO İLE KAÇ KM ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar full depo ile benzinli 1,4 getizim ile 5 kişi yüklü olarak istanbul kartaldan eskişehire gittim eskişehirde 1 kaç tur attım ziyaret felan tekrar geri geldim 650 km yol yaptım. Arabam dur kalk da çok yakıyo du ama uzun yolda çok sıkıştırmazsansız ben 120 yi geçmedim bilgi panosu 5,3 gösteriyordu bileceiğin oralarda 5,6 yı gördeüm dağları çıkarken okadar. daha uzun kullanan varmı acaba rekorumu geliştirmek istiyorumda

• Ben geçen yaz bir depo benzinle tam yüklü olarak Ankara'dan Didim'e gittim. Didim içinde de bir miktar (40-50 km) kullandım. Yani 740-750 civarı km yaptım...
  • Dizel Getz ile full depo (45 litre eurodize-145 YTL), 3 kişi, dolu bagaj,
    istanbul-çanakkale-assos-istanbul, 45 litre ile 1002 km.
  • Hyundai ekonomik araç olduğu bu şekilde daha iyi anlaşılır inşallah.
  • evet beyler başka varmı rekor...

rekor benzinli ile 4 polat ..... 740 - 750 km
    rekork dizel ihg70 ........... 1002 km

süper ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Hyundai ekonomik araç olduğu bu şekilde daha iyi anlaşılır inşallah.

Günümüzde motor teknolojileri birbirine çok yakın. Yaklaşık aynı ağırlıkta, aynı motor hacmindeki otomobilleri aynı şekilde test ederseniz; aradaki farkların çok çok az olduğunu görürsünüz.

Ben Peugeot 207 (1.4, 1200kg), VW Polo (1.4, 1020kg) ve Accent (1.5, 950kg) ile olabildiğince aynı tarzda kullanarak, böyle bir test yaptım. Sonuçlar neredeyse birbirinin aynısıydı.

Bir Getz ya da benzer bir model, aynı güzergahta, X bir kişinin altında bir depoyla 700km yaparken, Y kişisinin altında bir depoyla 500km yapabilir. Ayrıca sürekli kısa mesafelerde kullanılan araçlar, neredeyse 1.5 katı fazla yakarlar.

Özetle, az yakan araçtan ziyade; sürüş tarzınıza yoğunlaşın derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uf_sey -- 4 Temmuz 2008; 17:05:54 >

• quote:

Orjinalden alıntı: uf_sey

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Hyundai ekonomik araç olduğu bu şekilde daha iyi anlaşılır inşallah.

Günümüzde motor teknolojileri birbirine çok yakın. Yaklaşık aynı ağırlıkta, aynı motor hacmindeki otomobilleri aynı şekilde test ederseniz; aradaki farkların çok çok az olduğunu görürsünüz.

Ben Peugeot 207 (1.4, 1200kg), VW Polo (1.4, 1020kg) ve Accent (1.5, 950kg) ile olabildiğince aynı tarzda kullanarak, böyle bir test yaptım. Sonuçlar neredeyse birbirinin aynısıydı.

Bir Getz ya da benzer bir model, aynı güzergahta, X bir kişinin altında bir depoyla 700km yaparken, Y kişisinin altında bir depoyla 500km yapabilir. Ayrıca sürekli kısa mesafelerde kullanılan araçlar, neredeyse 1.5 katı fazla yakarlar.

Özetle, az yakan araçtan ziyade; sürüş tarzınıza yoğunlaşın derim...

Benim sürekli bahsettiğim bir noktaya değinmişsiniz.
    Eski şirketimde bölümümüze 5-6 tane Megane SW tahsis edilmişti. Aşağı yukarı aynı güzergalarda kullanırdık. Diğer arkadaşlarım ortalama 600-650 km yaparken ben 750-800 civarı yapardım. Arabaları sürekli değiştimiz halde sonuç hiç değişmezdi. Gerçekten direk sürüş alışkanlıkları ile ilgili bir şey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 4 Temmuz 2008; 23:34:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hyundai araçları uzun yolda bence çok iyi yani 900 km yapabiliyorsuna am şehir içi biraz fazla yakabiliyor..fazla yakmasının sebebinide ben biraz performasnlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum :)
  • 100km/5lt dizel sehir ici kullanimdir.
    en iyi degerlerden biri sanirim uzun yolda ne yaktigini bilmiyorum hic firsatim olmadi olursa yazarim arti olarak surus tekniginin yakitin ekonomisindeki en onemli etken oldugunu dusunuyorum.
  • hort olacak ama idare edin artık

peki kısa mesafede 10lt yakmak ş.içinde 100km de normal mi?

getz 1.3 benzinli 2005 modelin fabrika verisi kactır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: grafiker

evet beyler başka varmı rekor...

rekor benzinli ile 4 polat ..... 740 - 750 km
    rekork dizel ihg70 ........... 1002 km

süper ya

demek ki başka rekor yokkkk
  • 3000 devire gelmeden vites değiştirin.

Arabayı 2200-2500 devir aralığında kullanın.

Eğer gittiğiniz mesafe 3-5 km gibi kısa bir yerse daha motor ısınmadan durusunuzki buda çok yakmanıza sebep olur.

Otomatik cikle devreden çıkmadan yolunuz bitiyorsa 10 litre normal.

Birde şöyle deneyin full doldurun depoyu sonra km yi sıfırlayın ve depo bittiğinde bakın kaç km olacak.

Benim getz de 1.300 cc ve depoyu dolduruyorum 2200-2500 devir aralığında kullanıyorum depo biterken bakıyorum 500 km olmuş.

Yani 40 litreile 500km ortalama şehiriçinde 100 km de 8 litre yakıt yakmış buda normal.

Şehir dışında uzun yolda 750 km civarında yapıyorum buda 100 km de 5,4 litreye tekabul ederki oldukça makul.

Problem benzinin pahallı olmasında arabalarda suç yok.

quote:

Orjinalden alıntı: johnmcclane

hort olacak ama idare edin artık

peki kısa mesafede 10lt yakmak ş.içinde 100km de normal mi?

getz 1.3 benzinli 2005 modelin fabrika verisi kactır?

• Arkadaşlar iyi günler. Getz 1.3 2005 model

adapazarı istanbul arası ortalama 120 km hızla gittim, arabada 3 kişiydik ve bagaj full doluydu. 174 km de 14.6 lt benzin yaktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: grafiker

evet arkadaşlar full depo ile benzinli 1,4 getizim ile 5 kişi yüklü olarak istanbul kartaldan eskişehire gittim eskişehirde 1 kaç tur attım ziyaret felan tekrar geri geldim 650 km yol yaptım. Arabam dur kalk da çok yakıyo du ama uzun yolda çok sıkıştırmazsansız ben 120 yi geçmedim bilgi panosu 5,3 gösteriyordu bileceiğin oralarda 5,6 yı gördeüm dağları çıkarken okadar. daha uzun kullanan varmı acaba rekorumu geliştirmek istiyorumda

hocam şaka felanmı 5.6 mı yakıyor benzinli ile bir yanlışın olmasın benzinliler gibi yakmamış dizel gibi yakmış daha ne olsun uzun yolda benim araba dizel olmasına ragmen 4.5 altına ender iner genelde 5 ortalam yakıyo
    birde bu oranlarda 800 900 km yapman gerekir gibi ilginç eger oranlar senin dediğin gibi ise honda dan sonra getz bir numara olur ekonomi sınıfında

• quote:

Orjinalden alıntı: dr_shiptar

Arkadaşlar iyi günler. Getz 1.3 2005 model

adapazarı istanbul arası ortalama 120 km hızla gittim, arabada 3 kişiydik ve bagaj full doluydu. 174 km de 14.6 lt benzin yaktı.

hocam adapazarlımısın diye sorayım bende istanbuldan tersi yani ist adapazarına geldim 100 km geçmedim 1 çeyrek felan yaktı 1.5 dizel 2005 model senin arabada ekonomikmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: westbam

quote:

Orjinalden alıntı: dr_shiptar

Arkadaşlar iyi günler. Getz 1.3 2005 model

hocam adapazarlımısın diye sorayım bende istanbuldan tersi yani ist adapazarına geldim 100 km geçmedim 1 çeyrek felan yaktı 1.5 dizel 2005 model senin arabada ekonomikmiş

Bence gayet normal yakmış..

174Km de 14.6Lt. 46Ytl eder Bu da Km de uzun yolda 265ykr gibi bir sonuç için gayet normal olsa geek...
  • Bu hafta İstanbul dan Balıkesir Gönen 'e gittik geldik.Toplam 900 km yol yaptık.Ortalama hız 110 -120 km.3kişi +bagaj.yakıt giderimiz 150 lira,yani km' de 16.66 kuruş oldu.% 5.82 lt yapıyor.Zaten bilgi ekranında da 5.8-6 arası gidip geldi rakamlar.
  • 1.3 Otm. benzinli getz le 300 km uzun yol yaptım. 6.5lt / 100 km yaktı.
    aracın performansı tatmin etmedi.

saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OctaviA_1907

1.3 Otm. benzinli getz le 300 km uzun yol yaptım. 6.5lt / 100 km yaktı.

saygılar...

Hem 1.3 hem de otomatik olunca performansın tatmin etmemesi normal tabi. 1.4 lerin performansı gayet tatminkar... Verdiğin yakıt miktarına göre tam depo ile 700 km ye yakın bir tüketim hiç de fena değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 4polat

quote:

Orjinalden alıntı: OctaviA_1907

1.3 Otm. benzinli getz le 300 km uzun yol yaptım. 6.5lt / 100 km yaktı.

saygılar...

Hem 1.3 hem de otomatik olunca performansın tatmin etmemesi normal tabi. 1.4 lerin performansı gayet tatminkar... Verdiğin yakıt miktarına göre tam depo ile 700 km ye yakın bir tüketim hiç de fena değil...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.