Şimdi Ara

Hayatla ilgili tavsiyeleriniz neler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 20 yaşındayım bana ne gibi tavsiye verebilirsiniz ? İş olur gelişim olur veya o yaşta olsaydım şunları yapardım dediğiniz herhangi şeyler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha sosyal olurdum

• 20 yaşımda olsam ortaöğretim kpss ye çalışırdım. Asker-polis-memur olur kurtulurdum.

Yok kendini geliştir yok bilmem ne bunlar boş iş, burası avrupa değil. işveren seni sömürerek ayakta duruyor.

ülkeyi memurlar geliştirmediği halde olan para memura akıtılıyor.

• Yapman gereken önemli bir iş varsa ama kendini o yola sokamıyorsan kendini çöpe at ve işine odaklan.

• Çok sevme ya da çok sevsen de çok güvenme.

Bahsettiğim, gerçekten çok.

• HERKESE GÜVENME .

• Kızlardan en azından ciddi düşünmekten uzak dur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabayla ilgili bilenlere soru
    8 yıl önce açıldı
    Sıralamalarla ilgili bir soru
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Work and travel yapmak icin asiri para biriktirir sonra geri donmezdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimin ne düşündüğünü umursamazdım
    Tüm insanları dinler ama hiç birine direkt olarak inanmazdım. Herşeye şüpheyle yaklaşırdım.
    Çevremi değil yalnızca kendimi düşünürdüm.
    Yurtdışı için kasardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

20 yaşımda olsam ortaöğretim kpss ye çalışırdım. Asker-polis-memur olur kurtulurdum.

Yok kendini geliştir yok bilmem ne bunlar boş iş, burası avrupa değil. işveren seni sömürerek ayakta duruyor.

ülkeyi memurlar geliştirmediği halde olan para memura akıtılıyor.

para memura akıyormuş. kardeşim devletin memura verdiği maaş parayı sağ cebinden alıp sol cebine koymasından başka bir şey değildir.

nasıl mı? memura verdiği 4500tl maaş 3 ay içinde devlete dolaylı vergiler yoluyla geri dönüyor.

• Biraz daha küçük olsan liseli falan İngilizce ve matematiği çok iyi bil diğer dersleri miktir et derdim.

Mutlaka spor yap. Sağlıklı yaşamaya çalış. İnsan gençken cips,kola, kizartma vs. çok yiyor. Telefona yakından bakıyor. Kambur durmaya alışıyor. Bunlar ufak şeyler gibi geliyor ama ilerde insanın hayatını etkileyen şeyler oluyor. Sigara alkol kullanma.

Bir şeyde ustalaş(Karantinada bunu yapabilirsin) Mesela lise 1'de bizim bir arkadaş vardı. Satranç dersi veriyordu kendinden büyüklere. Dereceleri vardı.Hem parada kazanırsın. Hem eğlenirsin. Mesela satranç diyince aklıma o çocuk geliyor. Satrançla o çocuğu özleştirmişim.

Kitap oku. Mutlaka kitap oku. Anormal şekilde para kazananlara bak. Hepsi kitap kurdudur. Bill Gates, Zuckerbeg,Musk vb. Tabii sen kitap okudun diye zengin olman garanti değil.

Birde eğitim sisteminin verdiği şeylerle yetinme. Elinde somut şeyler olsun. Somut şeyler derken ders notlarının hepsi 100 olacağına ders notların 80 olsun ama yüzmeyi bil, araba kullanmayı bil, yemek yapmayı bil mesela. Çünkü bunlar okulda öğrenilmiyor. Ve bana göre 80+programlama dili bilmek 100 den daha iyi.

Birde üni okumadıysan daha, sakın ben üni sınavına gireyim kaç puan alırsam orasına giderim deme. Okumak istediğin yeri önceden belirle. Hatta mesela tarih mi okuyacaksın. Yaz internete tarih bölümü 1 sınıf dersleri bak bakalım hangi dersler var. Hatta Baktın Osmanlı tarihi var. İnternete Osmanlı tarihi pdf yaz arat. Oku o pdf'i. Bakalım anlayabiliyor musun,beklediğin bir şey gibi mi çıktı, okuduktan sonra aklında ne kaldı. Hepsine ok verdiysen nasıl iyi bir tarihçi olunur onu araştır. Öyle labadanak atlama.

Artı olarak bu forumdakilerin yapamadığını yap iyi anılar bitiktir. İnsanların yanına git. Sohbeti sen baslat. arkadaşlarınla Birlikte etkinlikler yapın. Boş boş avmye gidip kahve içip eve dönmeyin. Halı sahada top oyna ama avmye gidip kahve içip eve dönme.

• Teşekkür ederim

• Bir şeyi yapıpta pişman olmak yapmadığın için pişman olmaktan her zaman iyidir
  • Bir an önce para kazanmaya bak zaman yaşın su gibi akıp gidecek..

• Öncelikle sağlığının kıymetini bil, her şeye sıkma canını. Dürüst ve açık sözlü ol her zaman, tabi HAK edenlere. Trol zihniyetlileri sil geç hayatından ve ardına bakma  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 10 Ocak 2021; 17:51:54 >
  • Bana güç ya da para sağlamayan insanların görüşlerini zerre umursamıyorum, herkese de tavsiye ederim.

• 1- Çok gez. Hele ki zamanın varken gez. Mutlaka arkadaşlarınla 1 kere bile olsa bir tatile git.

2- Üniversite bitmeden 1 kere bile olsa sevgili yap. Belki ilerde evlenirsin 0 tecrübe ile +25 e girme.

3- Ailene iyi davran. Ailen dışında kimse senin iyiliğini hesap etmez. Onlara verdiğin sevginin ve paranın hesabını asla tutma.

4- Sağlığına iyi bak. Düzenli yürüyüş yap, abur cuburu azalt, aşırı baharatı azalt ve her gün su iç.

• Yukarıdaki arkadaş asker polis memur ol dedi. Polis memur ol da;

Asker olma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • work, work, work

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.