B

Teğmen
09 Ekim 2020
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 914 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar selam, konteynırda kaldığım için altyapı yok ve superbox almak zorundayım. Onlar da biraz pahalı olduğu için kotalı seçeneklere de baktım.250 GB kotalı 600 TL 400 GB kotalı olan da 750 TL miş. Sınırsız da 1250 TL miş. Evde 3 kişi aktif internet kullanıyoruz, kardeşim sosyal medya takılıyo full, ben günde ortalama 1-2 bölüm dizi izliyorum, babam da birkaç saat tv izliyo canlı yayın. Böyle bir kullanımda 400 gb geçer miyiz sizce sınırsıza gerek var mı bi fikriniz var mıdır?

Arkadaşlar selam,

kendi evimde ikamet etmediğim ve bir süre başka yerlerde konaklayacağım için Superbox gibi taşınabilir internet arıyorum. Fakat Superbox çok pahalı geldi bana. Turknet'in veya başka bir ISS'nin taşınabilir interneti var mı bildiğiniz? Aylık 750 den aşağı olursa benim için iyi olur.

Arkadaşlar depremsel olarak Elazığ'ın neresi sağlam zeminlidir acaba? Aynı İstanbul'daki gibi şu semtler iyidir diye yazacak Elazığlı bir arkadaş varsa çok iyi olur. Bilgisi olan var mı?

Selam,

Depremden bu yana Malatya'ya ilk defa geldim. Ve bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle gerçekleri bilen ve duyan bir insan olarak zaten her şeyin haberlerdeki gibi olmadığını biliyordum ama yaşamak bambaşka bir şeymiş. Sadece Malatya bazında konuşacağım;

- Öncelikle şehrin nerdeyse tamamı gitmiş. Güneye doğru olan kısımlar, Tecde ve birkac semt dışındaki evlerin hepsi yıkılmış ya da yıkılmayı bekliyor. Bugün gördüğüm kadarıyla Bostanbaşı denen en çok yıkım olan yeri tamamen tahliye etmişler. Binaları dinamitle yıkıyorlardı.

- Şehrin şu an savaşta olan Ukrayna'nın Kherson, Kharkiv gibi şehirlerinden hiçbir farkı kalmamış. Sanırsın bomba atmışlar gibi.

- Şehirde özel sektör yok. Esnafların bir kısmını konteynıra vermişler ama özel şirketler yok. Kamu binaları da yok. Kamu binalarını belli konteynırlara toplamışlar ama hiçbir şekilde ekonomi dönmüyor şehirde.

- Kartla işlem yapmıyor çoğu kişi, herkes nakit istiyor. Atmlerin nerdeyse hiçbiri çalışmıyor.

- Nüfüs çeyreğe falan düşmüş sanırım, en yoğun yerlerde bile nüfüs azalmış. Ayrıca göçmen / mülteci nüfusu müthiş derecede artmış.

- Binalar olmadığı için zaten sıcak bir şehir olan Malatya, Urfa'ya dönmüş. 34 dereceydi ben dışardayken ama 45-50 bazında hissettim eridim resmen.

- En çok şaşırdığım nokta su; insanların hareketleri cidden normal degil. İnsanlar ölümden, kaostan, travmadan o kadar delirmiş ki yolda değişik hareketli birçok insan gördüm. Ara mahallelere falan baktım kendi kendine konuşandan tut havaya yumruk atana her çeşit insan vardı.

- Evimin olduğu sokak ise bu şekilde, arkadaki bina benim ve bu binaya orta hasar verdiler...

7 ay sonra Malatya

Ben de dönmek istemiyordum fakat kaldığım kurumdan çıkarıldım. Fiyatlardan dolayı ev de tutamadık burada kalmak mecburiyetindeyim. Ama cidden mahrumiyet bölgesi olmuş buralar. Şimdi siyaset vs. diyeceksiniz, biliyorum ve o konuya hiçbir şey demiyorum, yorum yapmak istemiyorum. Sadece gözlemlerimi aktarmak istedim

Arkadaşlar selam,

Parayı enflasyondan koruyalım diye bir kısmını borsaya atalım dedik. Midas hesabı açtım ve 6 hisseye orta/uzun vade maliyet ortalaması yapmaya karar verdim. Bunlar;

Sise, Ccola, Mpark, Koc Holding, Tupras, Aselsan

Şimdi benim amacım al unut yapmak. Bistden hiç anlamam, kripto tecrübem var sadece. Bu nedenle vergi beyanı vs. bilmiyorum altın alır gibi kenarda kalsın istiyorum. Fakat temettüler varmış, şimdi benim bu aldıklarım temettü verir mi? Verirse hesaba direkt olarak yatar mı? Yatarsa vergi beyanı vs. uğraşmam gerekir mi?

Bireysel olarak bu işler bana çok yorucu geliyor çünkü. Bilgisi olan var mı?

Merhaba,

öncelikle yanlış anlamayın diye parasıyla yazmak zorunda kaldım. Bedava oturmak gibi bir niyetim yok.

Ben Malatya'da depreme yakalandım ve ebeveynler, 1 tane yaşlımız, kardeşim ve ben farklı farklı yerlerde kalıyoruz. Şuan ben bir misafirhanedeyim fakat buradan Ağustos ayında çıkmam gerektiğini söylediler. Fakat evime dönemiyorum. Konteynır talebinde de bulunamıyoruz destek aldığımız için. Mecbur kiralık daire bakıyoruz.

Evimizin hasar durumu orta olsa da tadilat yaptıramıyoruz yan binalar ağır hasar aldığı için bizim binanın da yıkılması bekleniyor ve belirsizliğimiz var. Bu nedenle ev arıyoruz. Fakat Malatya'da çoğu yer yıkıldığı için kiralar +10k yı geçmiş durumda, şu an Ankara'dayım burada da kiralar aşırı yüksek. Zaten uygun bulsak da memur olan kimse olmadığı için vermiyorlar.

Küçük sehirlere baktım bir sürü daire buldum fakat çoğu min. 1 yıllık peşin kira istiyor. Bir kısmı da yine memur olmadığımız için ev vermiyor. Irkçılıktan kaynaklanan sorunlara değinmiyorum bile.

Benim askerliğime 2 ay kaldığı için iş de vermiyorlar ben de günlük işler yapmaya çalışıyorum + online işler yapıyorum arada. Fakat 2 ay daha kaldığım yer müsaade etmiyor. Akraba yanında kalınca da çok problem oluyor. Duş bile almak zor oluyor. Evsizlik gerçekten zor.

Bu konuyu ağlamak için, dilenmek için vs. açmadım sadece durumumu yanlış anlaşılmasın diye detaylandırdım ve aciliyetini anlatmak istedim. Tanıdık veya kendinin evi olan, kiracı arayan varsa lütfen bana ulaşsın. Şehir pek farketmiyor. 5 kişiyiz 1 yaşlımız var. Memur olan yok bu nedenle bütçemiz maks. 6-7 bin bantları. Peşin kiralı değil aydan aya kiralamak istiyoruz. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Arkadaşlar selam,

Sonrasında askere gideceğim için önümüzdeki birkaç ay yalnız yaşayacağım ve şuan şehir kısıtım yok. Fakat sorun şu ki bir yerde geçici konaklıyorum depremden ötürü ve buradan çıkmam gerekiyor. Bu nedenle bütçem kısıtlı. Aklıma uygun yaşanabilir birkaç şehir geldi, şu anda da Isparta'ya bakıyordum. Şöyle 2-3 aylık kalacağım için burada apart tutsam mantıklı olur mu uygun fiyatlar gördüm 3-5 bin arası.

Freelancer olarak çalıştığım için iş arama durumum olmayacak. Fakat belli bir maaşım yok, bu nedenle çoğunlukla hazır yiyeceğim. Yaklaşık 3 ay sonra askere gideceğim bu nedenle ev kiralamak yerine apart tercih ediyorum.

Bu şehirde 3-4 bine falan apart ilanları gördüm gidip tutsam aylık masrafım çok olur mu? Zaten gece hayatım, sigaram, alkolüm vs. yok. İnternette geçiyor hayatım. Sizce 10-15 bin hazır param varken 2-3 ay falan hayatta kalabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba,

Ben Mart 2023 te Malatyadan İskenderuna askere gidecektim fakat depremden dolayı Mayıs celbine ertelendi. Ben de kalan 2 aylık erteleme hakkımı daha kullanarak tekrardan Haziran 2023 e kadar ertelettim ve celbim Ağustosa kaydı. Ankaradaki Asal genel müdürlüğünden ertelettim hatta, bana bir de kağıt verdiler Ağustosta bu kağıtla gideceksin dediler. Kağıtta da şu maddeler yazıyor;

ASKERE SEVK İÇİN ÇAĞRI TEBLİGATI

Tc

Ad soyad

Adres...

1. Askere sevk işleminizi yaptırmak üzere, en geç 10.08.2023 tarihine kadar askerlik şubesine başvurunuz. İsterseniz sevk evraklarını 10 gün öncesine kadar alabilirsiniz.

2. Şubeye T.C kimlik kartı ve bu tebligatla gidiniz.

6 ya kadar da sağlık ve bakaya durumu ile ilgili maddeler var.

Bu belgeden sonra ben kendimi Ağustosta gideceğim diye biliyordum fakat bugün tam olarak mezun ertelemem bitti ve MSB den gelen mesaj şöyle;

SN H** 2023 HAZIRAN AYI ICERISINDE ERTELEMENIZ SONLANMISTIR. KASIM 2023 SINIFLANDIRMA DONEMINDE SEVKE TABISINIZ. ISLEMLERINIZI YAPTIRDIYSANIZ BU MESAJI DIKKATE ALMAYINIZ. B002

Askerlik durum belgesinde de 9/11/2023 e kadar ilişiği yoktur diyor.Şimdi ben Kasımda mı gidicem Agustosta mı anlamadım? Tekrar şubeye mi gidip sorayım yoksa Ağustosta direkt gidip teslim olabilir miyim?

Arkadaşlar Winebottler ile denedim olmuyor. Başka herhangi bir program var mıdır? Ücretli de olabilir.

Arkadaşlar bazı yaz günlerinde camın önüne çok fazla sivrisinek geliyor. Mesela normalde 5-10 tane girer ışıklar kapalı oturunca. Ama bu akşam camın önünde 20 nin üzerinde saydım cam kapalı oturuyorum klimayı açtım.

Şu an çok ilaçlanmayan bir bölgedeyim tamam da iyi ilaçlanan yerlerde farklı katlarda oturunca da böyle şeyler yaşadım. Bazı günler çok sivrisinek oluyor bunun zoolojik bir açıklaması var mı?   Ne blym kedilerin tüy dökmesi gibi bunların da çok üredikleri bir mevsim falan mı var acaba

Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.450
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 170.754 (Bu ay: 5.244)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.907 (Bu hafta: 2)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.