Amiral gemisi tavsiyesi
Merhabalar, biraz spesifik özellikler söyleyeceğim. Aklımdaki modelleri de yazacağım. Tavsiyelere açığım.
Bütçe: 50k (60 a zorlayabilirim)
İstediğim özellikler;
- Ekrana takıntılıyım. Yüksek hz ve nit değeri seviyorum. İzlediğim video, oynadığım oyunun canlı görünmesi şart. 120hz aşağısında bir model istemiyorum.
- Ergonomi ve tasarım önemli. Nerdeyse günde +10 saat telefon kullanan birisiyim. O nedenle hem hafif hem de şık bir tasarım istiyorum.
- Statü. Bu biraz ilginç bir istek belki ama telefon amiral gemisi olduğunu göstersin damla çentik gibi ucuz tasarım kopyaları içermesin
- Son olarak da işlemci. Borsayı ve sosyal medyayı çok sık kullandığım için genelde aynı anda 4-5 uygulama açık oluyor. O nedenle işlemcinin güçlü olması önemli.
Umursamadığım özellikler;
- Kamera, marka, garanti, jiroskop vs.
Aklımdaki modeller şunlar;
- Xiaomi 14T Pro -> Bunu çok beğendim. Alma konusunda olumlu taraftayım. Eğer kullanan birisi varsa mutlaka dinlemek isterim.
- Honor 200 Pro -> Şu an favori modelim. F/P canavarı gibi geldi bana. Fiyatı da bu özelliklere göre harika. Ayrıca tabletim de Honor marka olduğu için uyumlu olur diye düşünüyorum. Yüksek ihtimal bunu alacağım fakat hala netleştirmedim.
- Oneplus 12
- Honor Magic6 Pro
- Samsung Galaxy S24+
Bunlar dışında Apple önerisine de açığım.
Arkadaşlar patronun iş telefonundaki mesajlaşmalarımızı kontrol etmeye yetkisi veya hakkı var mı? Bu serbest midir?
Göbek nasıl erir?
Selam,
26 yaşında vücüt tipi olarak zargana biriyim aslında fakat sağlıksız besleniyorum bundan dolayı göbeğim oluyor. Bir de IT sektöründeyim masabaşı iş olunca iyice ilerledi. Sacmasapan kilolar almaya başladım. Günlük +5 km civarı yürüyorum fakat etki etmiyor. Düzenli şınav ve mekik çekiyorum. Spora gitmek istiyorum fakat merkeze çok uzak bir bölgedeyim o yüzden gidemiyorum. Var mı önerebileceğiniz başka yöntem, tavsiye?
Gençlerin de yaşlılardan bi farkı olmaması hk.
Eskiden z veya alfa kuşağını eleştirenlere "en azından bizim nesil sorguluyor, köleliği kabul etmiyor" falan gibi argümanlar kullanırdım. Ama bir Z kuşağı olarak görüyorum ki öncekiler neyse biz de oyuz alfalar da o.
- Aynı ebeveynleri gibi bedavadan maaş almanın devlete atanmanın derdindeler.
- Ebeveynleri gibi sosyal yaşamdan bir haber ve aşırı rahatlar. Sadece daha şık kıyafetler giyiyorlar. Yoksa hanzoluk ve kültürsüzlük seviyesi birebir aynı.
- Bizim gördüğümüz muhalif ve düşünen gençler genelde sosyal medyada. Gerçekte x ve y kuşağından daha korkak ve sisteme göbekten bağlılar.
- Gençler agırlıklı olarak daha muhafazakar veya radikal derecede seküler. Orta görüştü olan yok. Fanatikler.
- Tarikatler bitmemiş. Hala tarikat propagandası yapan 20-25 yaş arası gençler görüyorum. Cübbeyle vs. dolaşan gençler görüyorum...
- En azından x ve y kuşağı KISMEN DE OLSA fiziksel zorluklara ve çalışma hayatına dayanıklı. Genç insanlarda bu da yok. Hepsinin tek hayali arabayla piyasa yapmak. Instaya en şık fotoları atmak.
Ben de z kuşağının başlarında doğmuş bir birey olarak özeleştiri yapıyorum. Lisede üniversitedeyken vs. sadece twittera bakarak herkes eleştiriyor gençler bahaneler yerine bilimle yönetilmek istiyor vs. diye kendimi gaza getiriyordum. Ama Türkiyenin neredeyse yarısını gezdim ve farklı farklı şehirlerde bir süre kaldıkça gözlemlerim fikrimi değiştirdi. 1000 yıllık aklı bilmiyorum ama matbaayı getirtmeyen zihin hala yaşıyor.
Çağrı bekletme?
Merhabalar,
İşyeri telefonumdan sık görüşme yaptığım için çağrı bekletme özelliği kullanmam gerekiyor. Birisiyle konuşurken başkası arayınca bana göstermek yerine direkt meşgule atıyor. Bundan dolayı önemli görüşmeleri göremeyebiliyorum. *43# den yaptım fakat işe yaramıyor. Hat reeder marka telefona takılı onun etkisi olabilir mi? Veya başka bir yerde ayar mı yapmam lazım?
ilk defa çalısıyorum
26 yaşında ilk defa mesaili bir işte çalışıyorum. daha önce freelance yazılım ve sosyal medya yönetimi işleri yapıyordum ama evdeydim rahattım. ilk defa hergün işe gidiyorum haftada 6 gün günde 9 saat mesai bu ne böle hergün işe mi gidicez çok saçma
Merhabalar ufak bir sorum olacaktı,
Uzun süredir işsizim ve 25 yaşını geçtiğim için sigorta hakkım iptal oldu ve hastaneleri kullanamıyorum. Üniversite mezuniyetimden beri de bayağı bir sigorta boşluğum var.
Şu an freelance işler yaparak ve özel dersler vererek geçiniyorum. Aylık gelirim asgari ücret veya civarlarına tekabül ediyor geçinebilmede bi sıkıntım yok fakat 26 yaşındayım hala prim günü doldurabilmiş değilim. Benim de şöyle düşüncelerim var;
- Tıpkı 4a - 4b vs. gibi kendi emeklilik prim günlerimi ödeyebiliyor muyum?
- Bu primler stajyer gibi sadece sağlık kapsamasın direkt olarak gss ve emeklilik yerine geçebiliyor olsun istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü? İlla ki şirket mi açmam gerekiyor?
- İş bulana kadar bu şekilde en azından gün sayımı doldursam, iş bulunca oradan devam ediyor mu?
Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse iyi olur. Teşekkürler.
Bana iş konusunda referans olabilecek var mı?
2021 de mezun olduğumdan beri iş bulamadım. Birkaç yerde bir,iki hafta çalışıp gönderildiğim de oldu onlarca mülakattan elendiğim de. Ayrıca deprem ve askerlik nedeniyle kimse beni uzun vade işe almak istemediği için geçici veya ek işler yaptım hep. Ama şuan askerden geleli 2 ayı geçti hala uzun vadeli bir iş bulabilmiş değilim. Biyomedikal mühendisliği mezunuyum. Alanımda veya yazılım/e-ticaret alanlarında iş arıyorum, artık cv mi bile görüntülemiyorlar. Yurtdışına da hiçbir yolla gidemiyorum herhangi bir tecrübem olmadığı için. Dil okulu için çok para istiyorlar, work and travel gibi programları zaten öğrenci olmadığım için kaçırdım. Türkiye'de ise özelde iş bulamıyorum. Kpss için ise mühendislik alanında iki senede bir girebiliyoruz bu sene (2025) girmemin bir faydası olmuyor.
İnternetten bazı freelance işler ve özel ders vererek geçinmeye çalışıyorum fakat yetişemiyorum. Forumda belki statülü olan, yönetim kesiminde olan biri varsa bana referans olabilirse belki bir faydası olur diye bu konuyu açıyorum. Torpil vs. istemiyorum, sadece iş aradığım alanlarla ilişkisi olan birisi varsa beni yönlendirsin yine gidip mülakata vs. gireyim belki işe yarar diyorum.
Başka tavsiyesi olan birileri varsa ona da açığım.
toplu taşımada yüksek sesle reels izleyen insan
hemen hemen her seferinde bu tipler denk geliyor, yapmayın
dünyanın en saçma yeteneğinin bende olması
arkadaşlar dokunmatik ekrana çok seri tıklayabiliyorum. saçmasapan bir yetenek ama az önce random bi test yapim dedim bir dakikada 460 kere ekrana tıklayabilmişim ss;
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.537
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 247.446 (Bu ay: 6.602)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.936 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic