Şimdi Ara

Hararet hakkında,yüksek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 98 clio 1.4 rt kullanıyorum,LPG'de tek nokta enjeksiyonlu.2000-2500 devir arasında kullanıyorum genellikle.

Hararet göstergesi gece veya gündüz fark etmiyor,5 haneli diyelim 4.haneye dayanıyor yani 4. haneyi biraz geçince direkt fan açılıyor,araç 4 te sabit tutmaya çalışıyor.
    Eski 93 model karbüratörlü renault spring te genelikle 2.5-3. hane arasında duruyor. Acaba bu durum normal mi,yoksa radyatörde falan tıkanıklık mı,var ? Radyatör hafif sağa doğru yamuk,çok az.

Birde aracı stop ettirip,su koyma yerini açtığımda bayağı bir hava çıkışı oluyor,normal mi ?

Gösterge örnek resimde C ' de veya çok az üzerinde duruyor.

• hocam 90 derecede sabit durması gayet normal bir durum.

Ayrıca size tavsiyem devrisiz kullanmayın. Benzinli araç devirsiz kullanıldıgı taktirde hararet yapar. Sıkıştırmaya gelmez.

Öte yandan trafiktede fazla öndeki aracın dibine girmeyin öndeki aracın egzost u sayesinde aracınızın harareti daha cok artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

hocam 90 derecede sabit durması gayet normal bir durum.

Ayrıca size tavsiyem devrisiz kullanmayın. Benzinli araç devirsiz kullanıldıgı taktirde hararet yapar. Sıkıştırmaya gelmez.

Öte yandan trafiktede fazla öndeki aracın dibine girmeyin öndeki aracın egzost u sayesinde aracınızın harareti daha cok artar.
    benim arabada 90 dereceyi görmüyor yaz kış , çok sıkıştırrısam anca öyle görüyor 90'ı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DAMİR KARA

benim arabada 90 dereceyi görmüyor yaz kış , çok sıkıştırrısam anca öyle görüyor 90'ı

ben sıkıştırdığım ve eksik suya rağmen göremedim.

Çok çok nadir fanın çalıştığını hatırlıyorum. Hatta inanamayıp kaputu açıp baktım.

Yaz ayında dik bir rampadan çıkıyorum(sarıgöl rampası, bilen vardır belki), arabaya gıcık oldum çekmiyor, hafif devirli kullanımda, devirden düşüyor. yüklü kamyonları zor solluyor. Ben de tam gaz gidiyorum. 6bin devir 2-3dk gitti, 40derece sıcak var dışarıda, fandan ses yok, otomatik araç olduğu için şanzıman beyni birden 4bin devre çekti aracı öyle devam ettim. Rampa bitti, araç 2300devri civarında gitti yine fandan ses yok.

Bir keresinde şehir içi acil bi durum oldu. Aracı aşırı zorladım. Park ettiğimde fan çalışmaya başladı. 1dk sonra başına geldiğimde durmuştu.

• quote:

Termostat bozuk olabilir.
  • quote:

hocam benzinli aracım var benim de 2500-3000 de vites atıyorum.10-15 km gidince durduğumda araç fanı çalıştırıyor.Devirsizlikten dolayı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Termostat bozuk olabilir.

bozuk olmaya bozuk değil ama derecesi mi varmış neymiş usta öyle söyledi . yada yazlık olanı , kışlık olanı da olabilir hatırlamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hıımm yani normal diyorsunuz bana biraz sıcak gibi geldi,93 springe alışık olduğumdan olsa gerek,spring e göre küçük motorlu araç,tabi soğutması biraz daha zor olur gibi geldi Su seviyesine bakıyorum,eksilme falanda yok,ama psikolojik olarak takıntı oldu,inşallah yazın sıcakta kötü olmaz.

Ustaya gitmeden radyatörde tıkanıklık veya hava alıp,almadığını nasıl anlayabiliriz ? Adamlara güven olmuyor,illa geçirecekler.Araçta da energy motor mu,nedir...değişik bir sistem var,her ustaya gösterip,baktırma demişlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Hıımm yani normal diyorsunuz bana biraz sıcak gibi geldi,93 springe alışık olduğumdan olsa gerek,spring e göre küçük motorlu araç,tabi soğutması biraz daha zor olur gibi geldi Su seviyesine bakıyorum,eksilme falanda yok,ama psikolojik olarak takıntı oldu,inşallah yazın sıcakta kötü olmaz.

Ustaya gitmeden radyatörde tıkanıklık veya hava alıp,almadığını nasıl anlayabiliriz ? Adamlara güven olmuyor,illa geçirecekler.Araçta da energy motor mu,nedir...değişik bir sistem var,her ustaya gösterip,baktırma demişlerdi.

evet energy motor var 8v 1.4 motor. Aslında değişik degil ... bildigimiz motor sadece renault bu motor az yaktıgı için energy adını vermiş. Normal bir renault ustası anlar.

radyatorde bi sorun olsa devir daim olmaz... devirdaim olmadımı hararet ışığı yanar.

Hava durumunu bilemeyecegim... broadway aracım vardı 4-5 sene once onda radyatore giden borulardan birinde vana vardı öyle havası alınıyordu diye hatırlıyorum.

• quote:

quote:

quote:

evet energy motor var 8v 1.4 motor. Aslında değişik degil ... bildigimiz motor sadece renault bu motor az yaktıgı için energy adını vermiş. Normal bir renault ustası anlar.

radyatorde bi sorun olsa devir daim olmaz... devirdaim olmadımı hararet ışığı yanar.

Hava durumunu bilemeyecegim... broadway aracım vardı 4-5 sene once onda radyatore giden borulardan birinde vana vardı öyle havası alınıyordu diye hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    Çevremde 4 tane tüplü Clio sahibi var. Hepsinde de aynı sorun var.

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Çevremde 4 tane tüplü Clio sahibi var. Hepsinde de aynı sorun var.

Eski kasa mı,98 altı ? Ne gibi sorunları var,hararet mi ? Yoksa yavaş hızlanma,devirli gitme mi ?

Araba şahin,broadway gibi lak diye hızlanmıyor,hani şu uzun yol mercedes otobüsleri var ya,aynı onun gibi,yavaştan yavaştan önce motor kendini toparlıyor,sonra hızlanıyor Bastın mı,gidiyor tabi de ama o zamanda lpg led göstergesi beni çok kızdırıyor,bir bakmışım kırmızı
  • quote:

Aslında bana pek az yakıyor gibi gelmedi,spring kesinlikle daha az yakıyor,tecrübe ile sabit, karbüratörlü olmasına rağmen Depo tamamen sıfırlanınca lpg alıp,km sıfırlayıp bakacağım.

Gerçi araçta mimgas lpg diye dandik bir sistem takmışlar,ondan da kaynaklı olabilir.Hararet göstergesi de yüksek olmasına rağmen ne çekişte düşüklük,ne motorda zorlanma hiçbir yan etkisini görmedim,araç gayet randımanlı,normal gidiyor.

LPG kaçağı vardı,çok hafif dedektör ile baktılar,düzelttiler.İnşallah ondandır yoksa 2 günde bir lpg ci yolu gözüküyor,günde 20 km den fazla yol yapmıyorum.

• quote:

quote:

Aslında bana pek az yakıyor gibi gelmedi,spring kesinlikle daha az yakıyor,tecrübe ile sabit, karbüratörlü olmasına rağmen Depo tamamen sıfırlanınca lpg alıp,km sıfırlayıp bakacağım.

Gerçi araçta mimgas lpg diye dandik bir sistem takmışlar,ondan da kaynaklı olabilir.Hararet göstergesi de yüksek olmasına rağmen ne çekişte düşüklük,ne motorda zorlanma hiçbir yan etkisini görmedim,araç gayet randımanlı,normal gidiyor.

LPG kaçağı vardı,çok hafif dedektör ile baktılar,düzelttiler.İnşallah ondandır yoksa 2 günde bir lpg ci yolu gözüküyor,günde 20 km den fazla yol yapmıyorum.

Alıntıları Göster
    Benim Corsayla 100 bile gördüğüm olmuştur sıkışık trafikte. Ama aracın özelliği öyle. Motora bağlı bir fan yok ve araç yeterince hızlı gitmiyorsa radyatöre hava girişi olmadığı için araç ısınıyor. 100 dereceyi geçince de termostat fanı açıyor ve motoru 96 dereceye kadar soğutuyor. Bu döngü sıkışık trafikten çıkıp yeterli hızla gitmeye başlayana kadar böyle devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Benim Corsayla 100 bile gördüğüm olmuştur sıkışık trafikte. Ama aracın özelliği öyle. Motora bağlı bir fan yok ve araç yeterince hızlı gitmiyorsa radyatöre hava girişi olmadığı için araç ısınıyor. 100 dereceyi geçince de termostat fanı açıyor ve motoru 96 dereceye kadar soğutuyor. Bu döngü sıkışık trafikten çıkıp yeterli hızla gitmeye başlayana kadar böyle devam ediyor.

Bak bunu öğrendiğim iyi oldu,bütün araçlarda bu teknik standart yani,çok teşekkür ederim.

Aslında pek sıkışık trafik yok ama hafif yokuşlarda çekiş düştüğü için eğimle ve devir saati ile orantılı bende gaza o oranla basıyorum,normalde 2. viteste 1500 devir ile çıkmam lazım 2500-3000 arasında anca çekiyor araç,bujilerde yeni değişmiş tek problem kalıyor, mühendislik hatası ile üretilen motor

Bir ara rover 216 alacaktım da onlarda da büyük mühendislik hatası var,araçların motorları yağ için,yani patates koysan,rahatça kızartırsın

• quote:

quote:

Bak bunu öğrendiğim iyi oldu,bütün araçlarda bu teknik standart yani,çok teşekkür ederim.

Aslında pek sıkışık trafik yok ama hafif yokuşlarda çekiş düştüğü için eğimle ve devir saati ile orantılı bende gaza o oranla basıyorum,normalde 2. viteste 1500 devir ile çıkmam lazım 2500-3000 arasında anca çekiyor araç,bujilerde yeni değişmiş tek problem kalıyor, mühendislik hatası ile üretilen motor

Bir ara rover 216 alacaktım da onlarda da büyük mühendislik hatası var,araçların motorları yağ için,yani patates koysan,rahatça kızartırsın

Aynı şekilde rampada hararet yükselmesi daha geçen hafta benim de başıma geldi. Tepeye çıkıp inmeye başlayınca da hararet süratli bir şekilde düşüp normalde döndü.

• quote:

quote:

quote:

Aynı şekilde rampada hararet yükselmesi daha geçen hafta benim de başıma geldi. Tepeye çıkıp inmeye başlayınca da hararet süratli bir şekilde düşüp normalde döndü.

Alıntıları Göster
    renault spring 2.5 da sabit kalır hep hafif üstünde fan açar

• quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

renault spring 2.5 da sabit kalır hep hafif üstünde fan açar

Alıntıları Göster
    kardeş aracınızın normal derecesi b noktasının biraz üzerinde olması gerekir.
    çok rampalarda ve sıkışık trafikte sıcakta b ile c arasında olup c ye biraz yakın olmalı ve daha yukaraı çıkmamalı eğer c ve üzeri ise sıkıntı var demektir.
    ustalar sorun yok normal derler ancak bir süre sonra araç conta yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: crepis

kardeş aracınızın normal derecesi b noktasının biraz üzerinde olması gerekir.
    çok rampalarda ve sıkışık trafikte sıcakta b ile c arasında olup c ye biraz yakın olmalı ve daha yukaraı çıkmamalı eğer c ve üzeri ise sıkıntı var demektir.
    ustalar sorun yok normal derler ancak bir süre sonra araç conta yakar

Alıntıları Göster
    renault araçlarda yazlık ,kışlık diye farklı derecelerde termostat olmalı. Eskiden vardı sanırım halen piyasada bulunuyordur.
    Öncelikle aracnızın içindeki termostatın kaç derecelik olduğunu öğrenin. bundan daha düşük derecede açan termostatı tercih ederseniz araç sıcaklık göstergesi biraz düşecektir.

Kışlık veya yazlık esprisi, kışın araç daha çabuk ısınsın ve içeriyi ısıtsın diye uygulanan bir sistedi. Yeni nesil araçlarda soğutma ve ısıtma sistemleri geliştiği için artık bu eski efsaneleri hatırlayan kalamsı sanırım. Sanayede iyi bir usta bulursanız size detaylı bilgi verecek ve aracınızda kaç derecelik termostat olduğunu bakıp ifade edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

renault araçlarda yazlık ,kışlık diye farklı derecelerde termostat olmalı. Eskiden vardı sanırım halen piyasada bulunuyordur.
    Öncelikle aracnızın içindeki termostatın kaç derecelik olduğunu öğrenin. bundan daha düşük derecede açan termostatı tercih ederseniz araç sıcaklık göstergesi biraz düşecektir.

Kışlık veya yazlık esprisi, kışın araç daha çabuk ısınsın ve içeriyi ısıtsın diye uygulanan bir sistedi. Yeni nesil araçlarda soğutma ve ısıtma sistemleri geliştiği için artık bu eski efsaneleri hatırlayan kalamsı sanırım. Sanayede iyi bir usta bulursanız size detaylı bilgi verecek ve aracınızda kaç derecelik termostat olduğunu bakıp ifade edecektir.

Alıntıları Göster
    mesela likteki termostat resimlerine bakılırsa üst görünüş resminde 89 C yani 89 derecelik termostat olduğu görülür. Bunlara genelde kışlık termostat deniyor .

http://www.otoerdem.com/termostat-renault-dacia-k7j-k7m-k4j-k4m-7700872554-vernet?keyword=7700872554 VERNET

linkteki isehttp://www.eparcacim.com.tr/TERMOSTAT-86-C-V1781-RENAULT-R19-CLiO-EXPRESS-1-4I-E6J-E7J-_75669.html#0 , 86 derecelik .

bu şekilde farklılıklar olabilir

• ARKADAŞLAR ARABAM 2012 MODEL SEMBOL 1.2 LPGLI ŞEHİR İCİNDE DUR KALKDA YOKUŞDA BİDE BODRUM SICAGINDA ARACIMIN HARERET GÖSTERGESİ ORTANIN Bİ ÜSTÜNDE OLUYO BU NORMALMİ YORUMLARINIZI BEKLIYORUM TESEKKURLER
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.