Yarbay
07 Mayıs 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 76 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Anneme hediye olarak bir telefon almayı düşünüyorum. Konu başlığında da belirttiğim gibi 1000 ile 1500 lira arasında bir telefon bakıyorum.
Oyun falan oynanmayacak. Belki basit oyunlar, facebook vs. Yani çok basit düzeyde kullanılacaktır telefon.
Bu bütçe için önerileriniz nelerdir?
Şu an için gözüme çarpan telefonlar Samsung M20, Honor 9 ve 10 Lite ve Xiaomi Redmi Note 6 Pro.
Bu hafta Turk Telekomdan Turknet'e geçiş yaptım. Fakat daha önceleri 10 civarı aldığım ping 20 hatta 30 lara yükselmeye başladı.
Fastpath moduna geçmek için talep açtım fakat YAPA altyapısında olmadığım için mümkün olmadığını belirttiler.
Oysa ki Turknet'in web sitesinde, SSS bölümünde Fastpath geçiş için YAPA gereksiniminden bahsetmiyor.
Ayrıda internette YAPA altyapısı olmadan da Fastpath moduna geçirdiklerini okudum.
Anladığım kadarıyla Oyuncu Profili diye bir durum da varmış ve bu moda geçince Ping düşüyormuş.
Fakat bu moda nasıl geçerim? Ping değerimin tekrar eski haline düşmesi için ne yapmam gerekir?
Kamu alacağından kaynaklanan bir haciz işlemine kimlerin katılma yetkisi vardır? İcra memuru dışında daha farklı memurların da haciz işlemi yapılan yerde bulunarak hacze katılması ve yardımcı olması hukuki açıdan uygun mudur?
Mevcutta LG G3 kullanıcısıydım. Telefonumdan memnundum aslında fakat muhtemelen anakart arızası yüzünden şu an kullanılamaz hale geldi. Yeni bir telefon almam lazım en kısa süre içerisinde.
Aklımda Note 8 ya da S8 var. Paralel ithalat Note 8 3500 civarına bulunabiliyor. S8 ise Samsung garantili 3200 lira civarlarında. Paralel ithalat olanı sanırım şu sıralar yok. Note 8 donanım kamera vs çok güzel ama biraz fazla uzun gibi geldi. Acaba size göre iki telefon arasından hangisi daha mantıklı olur?
Paralel ithalat Note 8 3500 civarına bulunabiliyor. S8 ise Samsung garantili 3200 lira civarlarında. S8 Plus da 3500 civarında gene Samsung garantili olarak.
Acaba üç seçenek arasından hangisi daha mantıklı olur?
Yakında aracımın muayenesi var. Anladığım kadarıyla artık ön camdaki çatlaklar muayeneden geçmiyormuş. Benim de camın üst bölümünde boydan boya çatlak var. Sanırım camı değiştirmem gerekecek.
Fakat cam konusunda kafam karışık. Gördüğüm kadarıyla bir çok marka var. Orjinaller daha pahalı sanırım
Kasko mini onarımdan yan sanayi olarak senede bir değiştirme imkanı veriyor anladığım kadarıyla.
Acaba bu orjinaller ile yan sanayi olanlar arasında çok fark varmıdır? Daha önce değiştiren arkadaşlardan önerilerini bekliyorum.
Geçen hafta aracıma sol ön kapı tarafından vurdular. Ön kapıda yırtık olmasa da hasar var gibi görünüyor.
Sigortacım servise gidersem muhtemelen değiştirirler dedi. Fakat Otoking'e vs gidersem de tamir ederler dedi.
Sanki parçanın değişmesi kötü bir şeymiş, çok fazla değer kaybına neden olur gibi konuştu.
Acaba parça değişimi mi daha iyidir, yoksa parça tamiri mi daha uygun olur?

Edit: Peki değişim nerde yapılmalı? Şu an 3 farklı seçenek mevcut.
1. seçenek yetkili servis. Fakat yüksek maliyet çıkacağı söyleniyor
2. seçenek ise Oto King. Onlar da değişim yapacaklarını ve yaklaşık 2.000TL civarı masraf çıkacağını beyan ettiler.
3. seçenek ise sanayide tanıdığımız iyi bir kaportacı var, ona yaptırmak. O da sigorta ile çalışıyor o konuda sıkıntı yok.
Ne yazık ki nereye yaptıracağıma dair hala karar verebilmiş değilim.
Drone ile kullanmak için bir kameraya ihtiyacım var. Hem AV out sinyal alıp anlık görüntü aktarımına imkan sağlamalı, hem de kaliteli fotoğraf ve video kaydı yapabilmeli.
Şu an Eken H9 kullanıyorum ama hem Sensörü 4MP olduğu için fotoğraf kalitesi beni yeterince tatmin etmedi, hem de AV video çıkışı vermiyor. Anlık görüntü alamıyorum. Bu nedenle bu nedenle hem AV video çıkışı veren, hem de kaliteli video ve fotoğraf çekebilen yeni bir kamera almak istiyorum.
Anladığım kadarıyla, iki kamera da benim için önemli bir özellik olan AV video çıkışı veriyor.
Peki görüntü kalitesi açısından acaba hangisi daha iyidir?
Özellikle fotoğraf kalitesi açısından hangi kamerayı tavsiye edersiniz? Video kaydı da alıyorum, fakat videodan ziyade, fotoğraf kalitesinin daha üst olması benim için daha önemli bir özellik.
Şimdiden teşekkür ederim.
Teyzem rica etti televizyon alacaklarmış, 1000 TL bütçeleri var.
Genel olarak televizyon yayını izlemek için kullanılacak.
Güzel göstersin, bunun dışında fazla bi beklentileri olmaz.
Boyut olarak 40-43" düşünüyorlar. Önerebileceğiz marka ve modeller nelerdir?
Edit 2: Hankook Kinergy Eco alındı.

Edit:55 Yanak lastik önerisi istiyordum. Dikkatli bakmamışım az önce gördüm ki benim aracın lastiği 55 değil 60 yanakmış.

Fluence aracım için yaz lastiğine ihtiyacım var. Fakat bir türlü karar veremiyorum.
Continental fiyat olarak yüksek geliyor, tanesi 195TL.
Goodyear çok öneriliyor, tanesi 175TL. Fakat genel olarak çok çabuk yıprandığından bahsediliyor.
Petlas fiyat olarak en uygunlardan, tanesi 145TL. Fakat kimisi çok kötü diyor, kimisi de memnunun.
Genel olarak sakin kullanırım aracımı, yüksek performans beklentim yok.
Ne önerirsiniz acaba?
Hakkında
Forum İmzası:
Devlete bile kapalı zarfta yapılan mal bildirimini millet imza yapmış.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 9 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5.014
İkinci El Bölümü Mesajları: 52
Konularının görüntülenme sayısı: 52.851 (Bu ay: 928)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 257 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.