Şimdi Ara

Araçtan Çeki DEmiri Sildirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba, 2016 model dizel otomatik Renault Kadjar satın aldım 3 ay önce. Araçtan genel olarak memnunum, hafta sonu araç muayenesi vardı, gittim, motor no okunuyor, far ayarları sorunsuz, ilk yardım çantam var, kusursuz geçeceğim diye beklerken araç muayeneden kaldı. Sebebi de, aracın benden önceki sahibi aracı çeki sistemi ve çeki demirli olarak kullanıyormuş. Ruhsatta da bu şekilde işliymiş, ancak şu an araç üzerinde ne sistem ne de çeki demiri var. Ağır Kusur: Çeki sistemi yok, hafif kusur: çeki kancası yok şeklinde 2 kusur tespit edildi. Çeki sistemi eklettirmek mi , çeki sistemini ruhsattan sildirmek mi daha az maliyetli olur. Ben çeki sistemini kullanmayacağım ama muayeneden geçmek için hangisi daha az maliyetli ise o yolu seçeceğim. Ayrıca söktürme işlemi nasıl yapılır bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.








  • Makine mühendisi proje çizecek, yeni ruhsat çıkacak, tekrardan muayeneye girilecek, yeni ruhsat çıkacağı için sigortayı zeyil edilmesi gerekecek vs.


    3 aşağı 5 yukarı bu yukarıda saydıklarımdan bazılarıyla kesin karşılaşırsınız.


    Geçici olarak çeki demiri takmak daha mantıklı gibi

  • Bilgi olması için yazıyorum, izlenecek adımlar şu şekildeymiş,


    1 - Araç Tadiat Mühendisine "Mekanik Bağlantı Elemanı Montaj Sökme Projesi Yaptırılacak"

    2 - Projeyle beraber TSE Araç Muayene Merkezine Başvuruda bulunarak araç götürülecek

    3 - TUVTURK ' ten randevu alınıp TSE'den alınan belge ile muaneye girilecek

    4 - Yeni Ruhsat Noterden Alınacak


    Bulunduğum yer küçük bir yer, ilçe makine mühendisleri odasını aradım, ilçemde 2 mühendis bu işi yapıyormuş, biri 750.-TL diğeri 400.-TL fiyat verdi. 400.-TL olan ile görüşerek projeyi teslim aldım, şu an ikinci adımdayım, ilçedeki TSE muayene istasyonunu aradım, 460 .-TL ücreti olduğunu belirttiler, bugün vakit bulabilrisem götüreceğim. Gelişme oldukça konu altına benim durumumda olanlar için paylaşımda bulunacağım.

  • Hocam hazır projeli ruhsata işli çeki demirli araç mis gibi, valla keşke benim arabam bu sebepten kalsaydı :))


    Yerinizde olsam çeki demiri taktırırım , birde çeki demirine takılan thule bisiklet taşıyıcı :)



    Araçtan Çeki DEmiri Sildirme
  • Maliyeti 3000.-TL'yi geçiyor, ben de düşündüm ancak ekonomik olarak şu an biraz zor bir dönemden geçiyorum ve araç muayenesini bir an önce yaptırmam gerekiyor. Bu sebeple maliyetli olduğu için iptal ettirme yoluna gittim.

  • theknife T kullanıcısına yanıt

    Demiri sonunda sildirdim, biraz uğraştırıcı oldu ama sonunda halloldu. Maliyetleri ile adımları tekrar yazıyorum, ihtiyacı olan yararlansın.


    1 - Araç Tadiat Mühendisine "Mekanik Bağlantı Elemanı Montaj Sökme Projesi Yaptırılacak" 400.-TL ( Mühendisten mühendise değişiyor, makine mühendisleri odasına kayıtlı tüm mühendisleri arayarak fiyat almanız tavsiyemdir, bulunduğum ilçede 2 mühendis vardı, biri 750, diğeri 400tl fiyat verdi)

    2 - Projeyle beraber TSE Araç Muayene Merkezine Başvuruda bulunarak araç götürülecek - 460.-TL

    3 - TUVTURK ' ten randevu alınıp TSE'den alınan belge ile muayeneye girilecek 373.-TL

    4 - Yeni Ruhsat Noterden Alınacak - 233.-TL


    İlk muayeneden kalmıştım, tekrar randevuyu alırken internetten tadilat muayenesi kısmında ücret çıkmıyor ancak Tuv Turk'e gittiğimde tekrar ücret alınacağını belirttiler, internetten randevuda ücret çıkmıyor dediğimde, işlemin bu şekilde yapılması gerekiyor, tadilat muayenesi adı altında olacağı ve tekrar ücret ödenmeden yapılamayacağını belirttiler, ikinci defa bu ücreti ödemek zorunda kaldım. Kimsenin başına bu tip bir olay gelmemesini temenni ediyorum.





  • geçmiş olsun. yeniden çeki demiri taktırmak daha mantıklı ve makul mu olurdu acaba?


    genelde, çeki demiri kullananlar, bir şey çekeceklerinden değil de trafikte hoyrat kullanmak için çeki demir taktırıyorlar.


    Adam park ederken falan geri geri sonuna kadar yanaşıyor bilerek mesela. Benim demirim var orada hadi yanaş bakalım yiyosa der gibi.

  • Yukarıda da belirttiğim gibi, yeni çeki demiri taktirmak en az 4000 tl maliyet getirecekti. Sadece demir ile bitmiyor, şaseye baglanan ve ceki demirinin takildigi parca ve iscilik maliyeti yuksek. (Ceki demiri sistemi)

  • Hayırlısı olsun. eski sahibini arayıp nerde la benım çeki demirim dediniz mi ?

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    Ben aracın 3. sahibiyim, 2. sahibi ile aracı aralarında takas yapmışlar, alan kişi de 2 ay sonra bana sattı aracı, ilk satıcıyı aradı ama ulaşamadık maalesef. Hayırlısı olsun, kurtuldum sorunsuz geçtim muayeneden. Bundan sonra sıkıntı yaşamamam umarım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.