Şimdi Ara

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
281
Cevap
13
Favori
15.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Full HD cozunurluk'te oyun nerdeyse tamamen ekran kartina yuklendigi icin (%95 diyebiliriz) islemcinin etkisi cok az olur, islemci cok berbat/eski/tek cekirdek-cift cekirdek/en dusuk model , yani islemci bunlardan degilse (ki islemciniz bunlardan degil) ozaman darbogaz olusmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

evet. kendinde test edebilirsin. bak burada incelemeler mevcut

http://chipreviews.com/main-feature/main-news/frostbite-2s-limit-6-core-performance-in-battlefield-3/4/

Sağolun hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Full HD cozunurluk'te oyun nerdeyse tamamen ekran kartina yuklendigi icin (%95 diyebiliriz) islemcinin etkisi cok az olur, islemci cok berbat/eski/tek cekirdek-cift cekirdek/en dusuk model , yani islemci bunlardan degilse (ki islemciniz bunlardan degil) ozaman darbogaz olusmaz.

tamam sağol. o zaman ben şu gtx 560ti yi satılığa çıkartayım. 7950 yi alabilirim gönül rahatlığıyla. full hd de çok iyi sonuçlra veriyor bf4 te. oyun daha betada hemde. gerekli patchler çıktığında ultra da 40-50 fps aralığında rahat oynarım diye tahmin ediyorum.
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Daha önceden 45 fps ye kadar düşerdi ultra da. Şimdi 50 nin altına inmiyor ve genelde 55-60 fps arası. İşlemci kullanımı %95-100 arasına kadar çıkıyor şimdi ama çok daha iyi oldu fps ler. Çok sağolun hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezes kullanıcısına yanıt
    aynen bende rivatunerstatisticsserver kullanıyorum onun için.
  • Evet, taze taze 2700K@5.1GHz sonuçları da geldi arkadaşlar. Bir kaç mesaj önce 4930K@4.5GHz testler de vardı. Mutlaka başka oyun da vardır ama 12 izleğe bu kadar tepki veren tek oyun oldu crysis3.

Önemli Not: 2700K lı sistemde PCI-E 2.0 8x-8x SLI şeklinde iken 4930k PCI-E 3.0 16x-16x aktif tutulmuştur.

i7-2700K@5.1GHz, W8PRO64, Nvidia 331.4 BETA, CRYSIS3 3240x1920

HT OFF 4 izlek

Güçlendikçe Güçlenen GPU`lar - Buna Ayak Uyduramayan CPU`lar

HT ON 8 izlek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 15 Ekim 2013; 0:25:33 >

• hocam seni yormuyacaksa bana o.c bilgilerini paylasabilirmisin sabahtan beridir ne yaptıysam olmadı şu lanet işlemci o.c kendi kendine 1.520 voltaj veriyor kendim çarpanı elle arttırıyım diyorum yine olmuyor masaüstünde cpu-z de yine 1200 3400 görüyor
  • SLI kurulumlarda; Monitörler 144Hz olarak çalıştığından üstteki grafik kartı daha fazla voltaj çekiyor ve bu sebepten alttaki karta göre daha sıcak. 60Hz e alınca çektikleri voltaj aynı olduğundan sıcaklıklarda eşit oluyor.

Bende ilk başlarda üstteki kartın alttaki kartın sıcaklığına maruz kaldığından sıcaklık farkının bu kadar fazla olduğunu düşünmüştüm lakin işin aslı böyle değil. Merak eden arkadaşlar için not düşeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 15 Ekim 2013; 10:00:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

SLI kurulumlarda; Monitörler 144Hz olarak çalıştığından üstteki grafik kartı daha fazla voltaj çekiyor ve bu sebepten alttaki karta göre daha sıcak. 60Hz e alınca çektikleri voltaj aynı olduğundan sıcaklıklarda eşit oluyor.

Bende ilk başlarda üstteki kartın alttaki kartın sıcaklığına maruz kaldığından sıcaklık farkının bu kadar fazla olduğunu düşünmüştüm lakin işin aslı böyle değil. Merak eden arkadaşlar için not düşeyim dedim.

Taner bey gerçekten cok yararlı bılgıler verıyorsunuz teşekkür ederız.
    120 hz aldığınızda peki sıcaklık farklaı alt ust kart max kac olmakta.
    deneme ımkanınız var ıse bır ama bana soylıybılırmısınız.
    teşekkürler.
  • 4.5 ghz için ne kadar voltaj verdiniz hocam bu arada ben 4.4 için 1.290 verdim pek anlamıyorum bu işlerden ama iyimi yaptım yoksa kötümü yaptım bilmiyorum daha fazlasına gidecektim ama ısılar baya yükseldi en son 65 dereceyi gördüğü için bıraktım 4.4 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IBreak4LoveI -- 16 Ekim 2013; 0:29:11 >

• IBreak4LoveI kullanıcısına yanıt
    Çok iyi sen ne diyorsun. İyibir soğutmayla 5ghz e aday stress testine soktun mu dayanıyormu bir 5dk bari?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillacan5

quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

tamam sağol. o zaman ben şu gtx 560ti yi satılığa çıkartayım. 7950 yi alabilirim gönül rahatlığıyla. full hd de çok iyi sonuçlra veriyor bf4 te. oyun daha betada hemde. gerekli patchler çıktığında ultra da 40-50 fps aralığında rahat oynarım diye tahmin ediyorum.

Bu da soylediklerimi destekleyen guncel bir test

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• prime95 testinde 10 dk açık kaldı zaten bu değerler ordan çıkma ama hava soğutma ile ancak bu kadar mavi ekran verdiği için voltaj vermek istemedim eğer h100i alırsam 1 tane deniyeceğim 4.8 5 i
    mutlaka iyibir soğutucu almalısın gördüğüm o ki cpu nun daha gideri var. verdiğin paranın karşılığını alırsın güven bana h110 öneririm kasa sıkıntı olmazsa. h100 baya gürültülü
  • desene bana yine kasa değişme yolu gözüktü
    valla o işlemci 5ghz olsun kasam olmasa da olur
  • anandtech güzel testler karşılaştırmalar yapmış CPU & GPU üzerine. İncelemenizi tavsiye ederimLINK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 16 Ekim 2013; 15:51:50 >

• bu biraz ironi gibi oldu sanırsam
  • ocaholic.ch tan güzel bir karşılaştırma. CPU nuzun kıymetini bilin

Intel Core i5-4670K vs Core i5-2500K Gaming-Performance

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 25 Ekim 2013; 18:43:31 >
  • süpermiş rezes çok yakın sonuçlar..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.