Şimdi Ara

FRENE BASAN ARACA SELEKTÖR YAPMAK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Akan trafikte ,"Bir sebeple trafiğin yavaşladığı durumlarda", tehlike olduğunda, kaza vs olduğunda frene basarız ya hani, yavaşlamak veya aniden durmak için... İşte o anlarda arkamı kontrol ederim, bodoslama gelen, bana çarpma ihtimali olan birileri var mı diye.

o da ne ! Arkadaki araç bana "selektör" yapıyor

fren yapma diyor, çarp önündeki araca diyor, dağıt ortalığı, yakma o 3. stop lambasını diyor. ( aslında: beynim yok benim, kafam güzel, malım, trafikten anlamam, takip mesafesinden anlamam, ehliyeti bakkaldan aldım diyor ama neyse... )

İstanbul'da hiç başıma gelmedi ama ne hikmetse Angarada çok yaşıyorum bunu. Değişik bir memleket Ankara...

• Sallamayın kimseyi öyle adama yolda vermeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul da yaşıyorum. Burada da aynı tiplerden bolca mevcut. Sığır her yerde sığır.
  • Dün aynısı oldu 120 ile giderken birden herkes yavaşladı 4lüleri yakıp vites küçülterek fren yaptım yani böyle durumlarda 4 lü leri yakıp frene basın arkadaki adamda anlasın ilerde birsey oldugunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 9 Aralık 2016; 11:26:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

Sallamayın kimseyi öyle adama yolda vermeyin

takip mesafemi koruduğumda da selektör yapıyorlar, inanın hiç sallamıyorum öyle durumlarda

sadece mecburi duran trafiğe selektör atmak garip geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamlamoz

Dün aynısı oldu 120 ile giderken birden herkes yavaşladı 4lüleri yakıp vites küçülterek fren yaptım yani vöyke durumlarda 4 lü leri yakıp frene basın arkadaki adamda anlasın ilerde birsey oldugunu.

o farklı konu, zaten yaptığım bir şey. Ama duran trafiğe selektör atılması ilginç, koca trafik durmaktan vaz mı geçecek selektör yapınca
  • Ülkemiz şoförlerinin en çok kullandığı iki şey; sellektör ve korna,
    en az yada hiç kullanmadıkları ; sinyal, fren ve beyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz de frene basmayın, hey allahım

Adam frene basıyor yaaa

• Evet Ankara' da çok yaygın olan bir durumdur bu. Sıkışık trafikte önündeki araç 10cm ilerlese sana selektör yapar arkadaki. Sanki 10 cm gitsen ne olacak, gitmesen ne olacak.

Dün akşam trafik ortalama 70-80 arası akıyor. Sol şerit de 10km falan daha hızlı akıyor. Arkadamdaki çaktı bana selektörleri. Ulan beni geçsen öndekine takılacaksın zaten dingil. Baktım sol şerit kalabalıklaştı ben de hemen orta şerite geçtim. Bu sefer geçti arkama yine selektör yaptı. Bende bastım frene 50km ye kadar düştüm. Sağa sola da geçemedi. Böyle ufak oyunlar oynayarak zaman öldürüyorum
  • Her yerde var bunlardan hocam

• Yokuş yukarı giderken frene basan dallama gördüm ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Code140 -- 9 Aralık 2016; 11:31:57 >
  • KoUg kullanıcısına yanıt
    Öndeki araçtan da yok alacak belki? Herkes böyle düşündüğü için yavaş akıyor sol şerit.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hızla akan trafikte sol şeritte giderken önünde hiç bir engelde olmamasına rağmen aklına bir şey gelip frene basan tiplerde var. Hatta fren lambaları çalışmayan araçlarında bunları yaptığı oluyor. O zaman diyorum ki madem sol şeritten akan trafiğe uyacak kadar sürücülüğün yok neden sol şeridi işgal ediyorsun. Sağ şeritte istediğin hızda gidebilirsin.
  • Şöyle durumlarda ben de atıyorum: Sağ şeride geçecek. Çünkü ileride sağa dönecek. Sağ şeridin yarısını kaplamış bile. Sağ şerit yavaş aktığı için bir an duraksıyor. Frene basıyor. Ama önünde iki arabalık boş yer var. Sağ şeride geçsin. Sol şeridi açsın. Ben de frene basmayayım. O noktada selektörü atıyorum.

Onun dışında önünde trafik olduğu için yavaşlıyorsun. Selektör atıyor salak. Gülüyorum bunlara.
  • eee herkesin evinde 3 araba olursa böyle olur.yakıt fiyatlarına 2 kat zam yaparsan bak bakalım araba kullanıyormu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Code140

Yokuş yukarı giderken frene basan dallama gördüm ben.

lütfen konumuzla alakası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Smartyy

Öndeki araçtan da yok alacak belki? Herkes böyle düşündüğü için yavaş akıyor sol şerit.

Yol alacak : değişik bir kavram. Yani yol hakkı kimin? Acil durumu olana, dortluleri yakıp yol isteyene zaten verilir.

Gerçi konu bu değil, konu duran trafiğe selektör atmak

• Boyle bi i30 vardi yazin tekirdagdan istanbula gelirken. 20li yaslarda bir cocuk disina tampon falan bir suru makyaj yapmis aracin.

Selektor ata ata gidiyor trafikte gittikce yavasliyor. Ben saldim onume gecti. 1 dedi 2 dedi ondeki durunca bu duramadi sola atti kendini solda da duran bir crv ye patladi.

Crv nin sahibi beyefendi bir adammis ki cikip bisey demedi. 10-15 bin masraf acmistir temizinden diye dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil yanmadan kornaya basılan düzenden bahsediyoruz :))
  • daha dün şehir içinde 3-4 araç önümdeki dolmuş yolcu almak için yolun içinde (sağ tarafta park eden araçlar olduğu için) aniden durdu. tabi herkes birbirine çarpmamak için frene asıldı ben de dahil. benim arkamdaki sığır ise selektör ve kornaya asıldı. neymiş efendim niye durmuşum!
    sığır her yerde maalesef..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.