Şimdi Ara

((( free_man ))) adlı kullanıcı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öncelikle bu konu için @wenigma isimli yöneticiden izin alınmıştır.

7.01.2008 tarihinde forumdan ((( free_man ))) nickli Lütfü Erkul isimli kullanıcıdan bir tane asus p5b deluxe anakart satın aldım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_20177421/mpage_1/key_//tm.htm#20190286
    konuda da görebileceğiniz üzere full kutu olarak satıyordu arkadaş anakartı.

telefonda da konuştuk, anakartı satın aldım. anakart 09.01.2008 tarihinde eve teslim edilmiş. finallerim olduğundan bazen evde kalıyorum bazen de avcılarda bir arkadaşımda.

arkadaşın parasını da 9 ocak günü yatırdım. ama anakartı görmeden yatırdım, allah biliyor.
    büyük bir "hata" ederek arkadaşa güvendim ve anakartın gelmiş olduğunu gördüğüm halde içerisini incelemedim.

daha sonra goofy17 nickli ramazan kardeşim de işlemci anakart ve ram aldım. sistem parçalarını tamamladık.

sistemi kurmak için parçaları alıp arkadaşıma gittim, aradığımız ilk parçayı bulamadık, anakartın arka paneli. çok klişe bir laftır ancak yerin dibine geçtim, o an yaptığım hatayı anladım, sistemi alıp giderken bile bakmadım parçalar tam mı diye..

işlemci, ram, ekran kartı aldım ramazandan, yine parçaları açmana gerek yok kardeşim ben sana güveniyorum dedim..
    daha bugün q6600 aldım akinnno2 nickli akindan, akın verdiğim 310 ytli saymadan cebine koydu..
    daha bunun gibi onlarca şey sayabilirim, ekran kartı sattığım bir arkadaşa verdim kutuyu, adam bakmadan aldı gidiyor.. dedim ki "yahu ya içinde ekran kartı yoksa" , yoksa canın sağolsun abi dedi

parça alıp satarken herkesi kendiniz kadar dürüst, kendiniz kadar iyi niyetli sanmayın arkadaşlar. aldığınız parçayı kargo görevlisinin gözü önünde açıp kontrol edin. en azından eksiği kırığı var mı diye KESİNLİKLE bakın..

pmleşmeler;

"
    aaa valla kardeş ben uzay kasa kullanırım hep hiç dikkat etmedim ona valla ya kutu içeriginide hiç bakmadım ihtiyacım olmadıgı için valla çok ayıp oldu kardeş ya. aldıgım elemana bi sorayıom bende olurmu "

"abi valla 2-3 msj attım @annihilator nickli arkadaşa parçayı anlamamakta ısrar ediyor. son bi msj attım bakalım ne cvp gelicek"

"valla müdürüm @annihilator a pm atıyorum cvp gelmiyor demek oda biliyordu panel olmadıgını yada foruma girmiyor eleman."

"hocam eleman foruma bugün girmiş ama msjımı okumamış yada okumak istememiş heralde. büyük ihtimal panel yok yani üzgünüm"

ben:

"
    adresinizi verin o zaman geri kargolayayım anakartı "

"NİYE GERİ KARGOLUYOSUN DOSTUM ??? "

"anakartı?

kutu içeriği tam dedin, ama anakartın arka paneli yok.

kendime de almadım ürünü, arkadaşıma aldım, 2 gündür senden gelecek yanıtı bekliyorum, adam da sistemsiz kaldı.

anakartı arka paneli olmadığı için iade ediyorum "

"valla müdür ben kartı sana sattım bu karta ihtiyacım var dedin, başkasına alıp almadıgını bilemem. ondan sonra parayı kart eline geçtikten sonra yolladın bişey demedim, artı kaç hafta geçmiş ben kartı satalı bir süredir kullanıyosun kartı daha yeni farkediyosun panel olmadıgını. öteki elemanda cvp atmıyor parçanın ne olup olmadıgıda belli degil. belki gerçekten yoktu belki sen kaybettin gelecek cevaba göre belli olur. iade almam sözkonusu olamaz şuan yani. birinden 5-10 ytl ye satın alırsın ben parası neyse veririm eger parçanın gerçekten yok oldugu kesinleşirse. onun haricinde iade alamam çünkü gelen paranın üstüne ekleyerek yeni kart aldım kendime hiçbirini kabul etmem diyosanızda kötü referans olarak imzanızda yerimi alırım üzgünüm "

"şimdi lütfü hocam bak,

kartı dün kullandım ilk kez. hatta goofy17 nickli arkaşa sor istersen, parçaları ondan aldım, kurarken farkettim. kullandım derken daha anakartı açmadım boot yüzü görmedi bile anakart.

kaç hafta olmuş derken, kartın elime geçiş tarihi 9 u, sana attığım pm ayın 15 i. allahtan kork

kartı kendime bile alsam bu şekilde kullanmam bu lafından sonra. gerçekten güvenerek aldım sizden kartı, öyle olsa kargoyu bekleyeyim, parçalara bakayım sonra göndereyim derdim. ve gerçekten de bakmadım içeriğine.

sana bu karta mod yapılmış ben bu kartı kullanmam desem haklısın geri almamakta. ancak bu anakartın en önemli parçası eksik, kasaya nasıl panelsiz takılır bu kart sana soruyorum

başkasından 10 20 ytl ye bulmak önemli değil. kart full kutulu dediğin için 0 gibi anakart almak istediğim için aldım senden bu kartı. ben bunu şimdi hangi yüzle vereyim arkadaşıma?

kartı sattım parasıyla başka kart aldım demek kolay. ancak ilanınızda yazan özellikler, yani full kutu içeriği yok bu kartta. sizce orada arka panel yok deseniz ben alırmıydım bu kartı? tabii ki hayır.

sizden güzelce rica ediyorum, kartı size gönderip paramı alacağım. eğer o arkadaşla aranızdaysa bu sorun onunla halledin lütfen. bu anakartı aldım diye gerçekten çok daha güzel kartları kaçırdım wifi ı olan.

cevabınızı bekliyorum, iyi günler "

"lütfü hocam, bakın tekrar söylüyorum. size olan güvenimi sarsıyorsunuz gerçekten de.

ben size güvenerek sistemi kurmaya gideceğim güne kadar kutusunu açmadım bile kartın yine de geri almazsanız konu açacağım hakkınızda üzülerek, ve bilmiyorum bu tarz şeylere inanırmısınız ama hakkımı helal etmeyeceğim.

gerçekten iyi birine benziyordunuz umarım yanıltmazsınız beni. cevabınızı bekliyorum "

bana hala anakartı geri almayacağını, panel alırsam panelin parasını vereceğini söylüyor..

lanet ettim bıraktım işin peşini.. zaten bulursam 10-20 neyse bakmayıp alacağım paneli..

bu insanı da kara listeme ekleyip hakkımı haram ediyorum. ve tekrar ediyorum siz siz olun tanımadığınız insanlara güvenmeyin arkadaşlar
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

İlanlarımda aksi belirtilmediği sürece takas, pazarlık yoktur. Zaman kaybı olması nedeniyle bu içerikte PM atarsanız cevap alamayabilirsiniz. 10 yıllık sürede yüzlerce sorunsuz alışveriş tamamladım, iletişime geçerken bu hususu göz ardı etmezseniz sevinirim.

• öncelikle geçmiş olsun abi....yani böyle konuşmak çok saçma geliyor..yeni kart aldım demek...ben olsaydım bile 10-20 lira verip yinede o arka paneli alıp size gönderirdim..bazen insanlara fazla güvenmekte sizi yanıltabiliyor..tekrardan geçmiş olsun...
  • unutulmuş olabilir paneli zaten anakart satarken en çok unutulan parça arka paneldir.. bahadır bado ya commando sattım panel bende kalmış bende sonraki alışverişte yaklaşık 5 ay sonra yolladım ama acil bişey olsaydı o anda yollardım.. bence hiç kimseye danışmadan(forum admini) başkası hakkında karalama yapmışsın.. lutfu çok değerli bir arkadaşımızdır kötü niyetli oldugunu sanmıyorum..

edit
    wenigmadan izin alındıgını görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcZaNeT -- 17 Ocak 2008; 15:09:40 >
  • ayıp ayıp utanmaz herif bu şekilde insanlara nasıl güvenecez yahu haktan hukuktan anlasalar zaten bu şekilde ahiretlerini karartmazlar bi anakart aynasına satılacak kadar ucuz değil ahiretimiz yahu

bendede aynı buna benzer bir dert oldu daha çözüm aşamasındayım söyleyincede şaşırırsınız sanıyorum

nasıl etsekte bu konulara bi çözüm getirsek merak ediyorum

sanada yapabileceğim tek tavsiye kardeş anakart aynası satan birisi var gg de ondan bak uygun olanı vardır sanırımm 4.9 ytl miydi neydi

• geçmiş olsun ama iade almamam demesi yanlış ayıplı mal satmış çünkü dürüst biriyse sattığın malın arkasında olması gerekir bence

Hakkımdaki yorumları okumak için tıklayın...
  • Hocam çok geçmiş olsun ...

bynedim * Salih * Mene * wescam * EX_PRO * enebahadir * içinden.geleni.söyle * Dark_Lord * KEHRİBAR * maxx1903 * ysyselimy * -IceMan- * sezerkıran * Birce * cepciniz83*
  • Öncelikle geçmiş olsun. Yalnız birşey dikkatimi çekti. (((free_man))) nickli kullanıcı olumulu referansların arasında gözüküyor. Bilgin ola. Bu arada arkadaşın yaptığı ayıp. Benimde forumda çok alışverişim oldu, ürüne satın alan arkadaş onay vermedikçe parasına dokunmam. Aynı şeyi (((free_man))) inde yapması gerekirdi. Unutmuş olabilir ama o zaman da durumu pm de açıklayıp en kısa zamanda göndermeliydi. Saygılar.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya free_man den bende gtx aldım. adam parça kırılmasın diye bin türlü numara çekmiş tertemiz geldi sağolsun. ben kendi adıma hiçbir sorun yaşamadım. bu ufak bir olay bende asusun maximusunu iade ettiğimde arka aparat kasada kalmış eğer işine yararsa yollayayım para falan istemem. çıkışlar uyar mı bilmiyorum ama bir bak istersen

Orjinalden alıntı: EcZaNeT

unutulmuş olabilir paneli zaten anakart satarken en çok unutulan parça arka paneldir.. bahadır bado ya commando sattım panel bende kalmış bende sonraki alışverişte yaklaşık 5 ay sonra yolladım ama acil bişey olsaydı o anda yollardım.. bence hiç kimseye danışmadan(forum admini) başkası hakkında karalama yapmışsın.. lutfu çok değerli bir arkadaşımızdır kötü niyetli oldugunu sanmıyorum..

quote:

StrangerXT
    DH Yönetici

Forum adminine danışmak mı?Forum admini ne bilir ki hangi üyenin ne olduğunu?
    2.el bölümüne takılan yüzlerce hatta binlerce insan vardır hangi birini ezberlesinler.

Burda olay dolandırıcılık veya sahtekarlık değil.Bilal abi[StrangerXT] arkadaşı adına güvenerek bir anakart almış ve beklediği gibi çıkmamış,haklı olarak iade etmek istiyor bunda ne var ki?

Sonuçta ürünün durumunu ayrıntılı bir biçimde anlatmak gerekir,anakart gibi bir parçanın nasıl olur da arka panelinin eksik olduğu söylenmez.Hadi diyelim söylenmedi,en azından sonraki oluşacak görüşmede uygun bir dille denir ki, hocam ben panelin olmadığını unutmuşum,veya foruma yazmayı unutmuşum,size en yakında paneli göndermeye çalışacağım,veya size bir miktar ücret iadesi yapabilirim,veya isterseniz cihazı gönderebilirsiniz.Ama Free Man hocamın "ille almam ben bunu geri" demesi hoş değil,inatlaşmaya gerek yok.

Stranger hocamın alışveriş şartlarını okuyunuz,kendisi 1 hafta içinde sorgusuz sualsiz iade alır eğer cihazı kullanmadıysanız...Kendisi böyle güzel bir alışveriş ahlâkına sahipken aynı şeyi karşıdan da beklemesi çok normal.Kaldi ki adam anakartı çalıştırmamış bile.Ne olacak yani geri alınsa?

Ayrıca,yeni bir anakartsa arka paneli bulmak gerçekten problem olabilir.Eski anakartlar olsa çıkıntı felan bulunuyor o kadar problem de olmayabilir ama anlaşılmış bir alışverişin üstüne bi de kapı kapı panel aramak olmaz.Arka paneli olmayan kasa zaten hem güvenli olmaz hem estetik olmaz.

Karşı tarafın sanki "ayıplı malı kakaladım gönderdim" dercesine bi hareketi var.Bakın ayıplı mal v.s satmış demiyorum,ama yaptığı hareket kendisi için imaj kaybına neden olur başka birşey değil.

Ayrıca lütfen olayı abartıp da karşınızda ağır bir dolandırıcı var gibi ithamlarda bulunmayınız.

Edit:Altçizgi-Kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 17 Ocak 2008; 15:40:28 >

• BENCE BİR ARKA PANEL İÇİN BU KADAR UZATMAYA GEREK YOK..O SATAN ARKADAŞ YA O PANELİ BULUP YOLLAR YADA 10-20 YTL Yİ GERİ ÖDER SİZE OLUR BİTER..BENDE SANDIMKİ ANAKART ARIZALI..
    Yanlış anlamazsanız Forum yöneticisi olarak böyle bir konu açmışsınız. Daha önce dolandırıldığım veya kandırıldığım zaman bile neden konu açıyorsun, aranızda halledin diyenler olmuştu. Demek ki en küçük bir şey bile insanın zoruna gidip Topic açmasına sebep oluyormuş. Tabii ki problemi çözemezseniz konu açmak zorunda kalıyor insan. Tekrar belirteyim. Sözüm size değil.
    Ayrıca bu anakartın arka paneli nasıl birşey? Benim evde birkaç adet kasa arka sacı vardı. Uyarsa bedelsiz göndereyim. Buna da 10-20 YTL. isteyenler mi var?

burada anlatmak istediğim olay farklı.. yahu kimse kimseye güvenmesin mi? ben anakartı açıp bakmadım diyorum güvenimden, bana karşı alınan tavıra bakın

kullanıcıyı neden olumlu referanslarıma eklemiştim?
    parasını 2 gün geç gönderdim ve sesini çıkarmadı, ayrıca telefonda da konuştum diyorum, çok şükür az çok kimin nasıl biri olduğunu anlayabiliyoruz..
    ama arada böyle insanlar da çıkıyor bunu görün diye yazdım kanarya_avcısı dostum
    İlanlarımda aksi belirtilmediği sürece takas, pazarlık yoktur. Zaman kaybı olması nedeniyle bu içerikte PM atarsanız cevap alamayabilirsiniz. 10 yıllık sürede yüzlerce sorunsuz alışveriş tamamladım, iletişime geçerken bu hususu göz ardı etmezseniz sevinirim.

• Merhaba,

Bu konuda sizin de ihmaliniz sözkonusu yalnız. Kargoyu kendiniz teslim almamışsınız, bu bir. İnsan kargoyu teslim alınca kutuyu açıp bir kontrol eder kırığı eksiği var mı diye. Bunun dürüstlükle alakası yok; insanız hepimiz hata yapabiliriz, unutmuş olabiliriz bir parçasını koymayı kutuya. Belki kargoyu aldığınız gibi eksik parça olduğunu bildirseydiniz arkadaşa geri göndermenizi teklif edecekti. Olaya bir de bu açıdan bakın. Arkadaş size güvendiğini göstererek, daha parasını bile almadan kartını göndermiş. Bu bir iyiniyet göstergesidir bence; ama siz bir arka panel yüzünden bu iyiniyeti bile bir kalemde silip atmışsınız. Arkadaş eksik parça için belli bir miktar para iadesi de teklif etmiş. Ama sizin niyetiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla.

Bu arada, karşı tarafı dinlemeden "utanmaz, ahlaksız" diyerek karşı tarafa hakaret eden arkadaşları da seviyeli konuşmaya davet ediyorum. Aynı şey sizin başınıza da gelebilir bir gün; daha siz gık diyemeden forumda ne şerefiniz ne haysiyetiniz bırakılsa hoşunuza gider mi?

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: guven35

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.
    Yanlış anlamazsanız Forum yöneticisi olarak böyle bir konu açmışsınız. Daha önce dolandırıldığım veya kandırıldığım zaman bile neden konu açıyorsun, aranızda halledin diyenler olmuştu. Demek ki en küçük bir şey bile insanın zoruna gidip Topic açmasına sebep oluyormuş. Tabii ki problemi çözemezseniz konu açmak zorunda kalıyor insan. Tekrar belirteyim. Sözüm size değil.
    Ayrıca bu anakartın arka paneli nasıl birşey? Benim evde birkaç adet kasa arka sacı vardı. Uyarsa bedelsiz göndereyim. Buna da 10-20 YTL. isteyenler mi var?

güven hocam, maksadım çözümden çok bu kişi hakkında forumu bilgilendirmek. şu saatten sonra alıp bana gönderse de kullanmam zaten
    ayrıca dolandırıldığında kim konu açma diyormus?
    konu açın ki kimin ne olduğunu herkes görsün,

kaldı ki kendimde yönetici olmama rağmen wenigma hocamdan izin alarak yazdım yazıyı, edepsizlik olmasın diye

• Anakartın arka panel resimleri,arayanlara duyrulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 17 Ocak 2008; 15:42:03 >
    Alışveriş listem: * miller!!! * Lacrymatoire x 5 * Ghenç * Gerx_16 * maraton * comozor * Kerub * quix * morrigan2 * ea_wanted x 3 * KartalMhoo * Screammm * vanted * kadirt * kentaur * pLayer * Slang_1903 * KuraL_ * ereneren * emre00 * kinetik * Frostbite * seko2001 * MODDA * competition * mitrox * sedoman34 x 2 * portakal * haken * babadagi * Cry of Cyrus * VoodooRush * sakix * vincee * emre_239 * rEaDy_for_aCtion * selchuk_ x 2 * RapStarX * sercan05 * CaReTTa_99 * RED LORD CHE * chevix * ahmettokgoz * Spica * 2_zen * ardasarp * evo_4 * NoPRoBLeMtr * NoSt3am * thetrooper00 * lukesky * oztr * madd_maxx82 * mustang34 * can21 * kater1977 * rapsar * Özgür * Zebze * aemfiel * mehmetdinler * madman1 * abit * Xed * Cözüm Bilgisayar * bbb_2 * SyLaR25 * trulli * azelea * kepirlikerem * GOadvance * Loukas * ykenand *
  • ARKADAŞA ÜRÜNÜN PARASINI ALMADAN YOLLADIM. ÜRÜN ELİNE GEÇİNCE PARAYI ÖDEDİ KONTROL EDİP ETMEMİŞ ORASI ONU İLGİLENDİRİR. BEN KARTI SATALI 1 HAFTA OLMUŞ DAHA YENİ BANA PANEL YOK İADE EDİCEM DİYOR. BEN KENDİME YENİ KART ALMIŞIM. BENİM HATAM VARSA EGER, Kİ PANELİN İÇİNDE OLUP OLMADIGINIDA ZATEN BİLMİYORUZ İKİMİZDE KENDİSİNİNDE HATASI EN AZ BENİM KADAR. PANELİ ALIRSIN PARASINI VERİYİM DEDİM HALA GEÇERLİ TEKLİFİM. KARTI ALDIGIM ELEMAN ZATEN @ANNİHİLATOR PM LERE CVP VERMİYOR FORUMDA DOLAŞTIGI HALDE. BENDE ONUN GİBİ YAPIP PM LERİ YANITSIZ BIRAKSAYMIŞIM DAHAMI İYİ OLURDU? PANEL İÇİN TOPİC AÇILSAYDI BULUNMUŞTU GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ Bİ ARKADAŞTA VARMIŞ PARASINI ÖDERDİM SORUN HALLOLURDU BÖYLECE

@vgulgec yazdıklarınızı gözden geçirip o şekilde yayınlayın utanmaz herif ne demek ne hakla bana bunu sölüyosun beni tanıyormusunda hakkımda yorum yapıyosun. içinizi boşaltmak için, yorum yazmış olmak için yorum yazmayın. beni tanıyan tanıyor. bi dünya anakart sattım bugüne kadar en iyi @mene nickli melih bilir 2 anakart sattım kendisine ve kutu içeriği ile kesinlikle işim olmaz dokunmam bile hiçbi parçaya belki vardı belki yoktu haberim yok kesinlikle

@kadir metalicaya asus striker sattım ertesi gün cvp geldi kart açmıyor diye hemen geri aldım kartı sorabilirsiniz.

yeni kart almasaydım bunuda iade alırdım kesinlikle ama kusura bakmayın hata ortaklaşa ise ceremesini tek başıma çekmek zorunda degilim. hata ikimizin ve çözümüde beraber bulmamız lazımdı geçmiş olsun tekrar paneli veren arkadaş ücreti ne kadar ise banka bilgilerinizi pm ile bildirin lütfen

• İnsanlık ölmüş hocam geçmiş olsn
    ReFeRaNSLaRıM : WeniGMa(işlemci satıldı) , KiRVaNa(anakart satıldı ) , SusTuRuCu10ŞaNLı(psu,ekran kartı satıldı ) , TuffuRcHiN(anakart , oyun konsolu , psp satıldı ) ,CeNG_aRS(cep telefonu satıldı modem alındı anakart alındı işlemci satıldı ) , ReaLiTYWoRLD(işlemci alındı anakart satıldı ) , SuFiyyE(laptop satıldı) , SPaCeR1(psp alındı) , XKuMraL(anakart alındı) FaTaLisT(ram alındı anakart alındı telefon alındı ram satıldı ) , HiiCKiMSe(ekran kartı alındı ram alındı anakart alındı) , HyperActive(psp satıldı) , GaRuDa(laptop alındı) , uMuTSeDa2121 (pda alındı) , tribalenfeksiyon (psp aldındı) , DNZ157 (psp satıldı) , FuRKaN_ (anakart alındı) aKroBatt (ekran kartı alındı ram satıldı işlemci alındı hard disc satıldı), buRaK575 (psp satıldı),TaBLeT (laptop alındı anakart satıldı) MoDDa (laptop alındı) .kenan. (laptop satıldı) PeTeR PaN (telefon satıldı) Mariju (psp satıldı ) _asparagas_ (konsol alındı ) biberlik02 ( psp alındı )
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.