Şimdi Ara

NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.105
Cevap
7
Favori
32.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  NO MAN'S SKY (PS4 ANA KONU)






    quote:

    VGX: Hello Games announces No Man's Sky, an 'ambitious' new title for PS4


    KAYNAK:
    https://www.psu.com/a021924/VGX--Hello-Games-announces-No-Mans-Sky-an-ambitious-new-title-for-PS4

    https://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=730438


    VGX'te İlginç Duyuru: No Man's Sky

    Joe Danger isimli oyunla birlikte beğeni toplayan bağımsız oyun stüdyosu Hello Games'in yeni nesil projesi VGX'te tanıtıldı. Keşfetme odaklı bilim kurgu oyunu No Man's Sky, oldukça etkileyici ve ilgi çekici duruyor.

    Belirtilenlere göre No Man's Sky'da neredeyse bütün her şey keşfedilebilir olacak. Daha önce keşfedilmemiş gezegenlerin haricinde, oyunda gördüğünüz yıldızlar bile gidip keşfedilebilir bir yapıda olacak. Mesela biraz uzağınızda bir dağ mı var? O arka plan süsü değil, tamamen keşfedilebilir bir yer!

    Şahsi fikrimce No Man's Sky, yenilenen yapısıyla oldukça durgun geçen VGX etkinliğini kurtaran isim oldu. Bu koca oyunu sadece 4 kişinin geliştirmesi ise dip not olarak eklensin şuraya.


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-VGXte_ilginc_Duyuru_No_Mans_Sky-46721.htm





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 16 Haziran 2014; 5:44:44 >







  • Şu forumda ilk kez lafımı yutuyorum. Bu oyun gerçekten bana bunu yaptırdı. Ben almadım, arkadaşta denedim. Onca yorum yapmıştım hakkında, hepsi boşmuş. Buradaki olumsuz yorumların hepsine katılıyorum. Balon ne kelime. Bu oyun koca bir zeplin.

    Hakikaten halt etmişim arkadaşlar. Önceki yazdıklarımı unutun. Fiyaskonun kelime karşılığı resmen.
    No Mans Sky Burnout ise Elite Dangerous Asetto Corsadır. No Mans Sky Modern Warfare ise Elite Dangerous Arma'dır. Birbirinden oynanış mekanikleri olarak komple farklı oyunlardır. İkiside uzayda geçiyor, ikisinde de gezengenlere iniliyor diye ikisini bir tutmak, birini övmek için diğerine bok atmak aklı selim oyuncunun yapacağı iş değildir.

    Oyuna gelirsek yapımcısı olan şu sakallı ya.şağın abartması diyemiyorum, açık açık yalan söylenmesi ile oyun gösterilenin 10'da 1'i bile çıkmamıştı. Gelgelelim anlatıldığı gibi çıkmayacağı, daha önce sadece cep telefonlarına çocuk oyunları yapmış bir indie stüdyonun anlattığı gibi bir uzay oyunu yapamayacağıda açık açık belliydi. Oyuncular kendilerine girecek kazığı kendileri sivriltiyorlar malesef... Neyse, e nihayetinde geçen aylarda gelen Pathfinder ve bikaç gün önce gelen Atlas Rises adındaki büyük çaplı güncellemeler ile oyun iyi kötü toparlamış denebilir. Ben ilk oynadığımda cidden bomboş ve amaçsız bi durumdaydı....

    Minecraft'ı, journey'i, abzü'yü vs. hangi kafada oynuyorsanız, No Mans Sky'ı da o kafada oynayacaksınız bu kadar basit. Tutup bu oyuna Simulasyon Uzay MMORPG'si muamelesi yaparsanız kendi kendinizi kazıklamış olursunuz.

    Bu oyunda kendi maceranızı kendi serüveninizi kendiniz yaratıcaksınız. Oyun size sürekli şunla konuş, bu görevi al, şunu yap, buraya teslim et falan demiyor. (Bikaç gün önce gelen Atlas Rises güncellemesi ile yapmak isteyen için Awakening adlı bir hikaye odaklı görev zinciride eklemişler. 30 saat sürüyor falan diyolar ama ben daha yapmaya başlamadım) Şurda bi gezegen varmış bir gidip bakıyım diyeceksiniz. Gezegene iniceksiniz. Gezegendeki canlıların fotoğraflarını çekiceksiniz. Bu mağara nereye çıkıyor diye mağaraya giriceksiniz. Güzel bir gezegen ise üs kurucaksınız, para kazanmak için tarım yapıcaksınız. Transmission towerları, baconları, saldırıya uğramış üsleri vs. araştırıp gerekli parçaları, ruinleri, düşmüş gemileri, suitinizi geliştiren podları vs. bulucaksınız... Düşmüş gemiler eğer sizin geminizden iyi ise tamir edip onu kullanıcaksınız. Arada düşman uzay gemileri ile kapışmalar yapıcaksınız. Gerek craft için materyal arayacaksınız, gerek blueprint almak için uzaylılar ile ilişkilerinizi güçlendiriceksiniz. Bazen merkez üslerde veya ticaret alanlarında inip kalkan gemi pilotları ile konuşup beğendiğiniz gemilere teklif vereceksiniz, al-sat yapıcaksınız. Su olan gezegenlerde su altındaki farklı canlıları farklı elementleri keşfedeceksiniz. Bazen journey gibi abzü gibi hiç bir amaç olmadan yer aracı ile dağı tepeyi aşarak sadece kafa dağıtmak için gezeceksiniz, keşfedeceksiniz. Sıkıldığınızda başka bi gezegen sistemine atlayacaksınız vs. vs. vs. Yapılacak tonla şey var ama oyun budur yani. Oyunu alıp "Sürekli bişeyler topluyon yaaa, sürekli gezegenlere iniyon işte yaaa" diye ağlamanın, Fifa alıp "Sürekli gol atmaya çalışıyon yaa başka bi numarası yok" demekten bi farkı yoktur. Daha değişik bi beklenti ile almayı düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız demektir.

    Sürekli adam öldür, spor oyunlarında birini yen, bilmem kimin üssünü yok etmek için taktik yap tarzı kafa yoran oyunlardan sıkınlınca journey gibi abzü gibi açıp kafa rahat bi şekilde bazen hiç bişey toplamadan veya craftlamadan gezegenleri geziyorum. Bazen minecraft gibi lazımlı bir parçayı craft etmek için gerekli elementleri toplayıp, kendimi gezegendeki aşırı soğuklardan, radyasyondan, asit yağmurlarından veya fırtınalardan koruyacak üsler inşa ediyorum... Diğer tüm oyunları bırakıp sadece buna yoğunlaşabileceğiniz bir oyun bence değil zaten... Sıkıldığımda bırakıyorum, diğer oyunlara bakıyorum. Onlardan sıkıldığımda tekrar buna dönüp, yine kafa dağıtıyorum...

    Fiyatı 40 küsür TL'miydi neydi. Benim içi parasını fazlasıyla çıkarmış olan ve uzun sürede diğer AAA oyunlardan sıkılınca kaçacağım kafa rahat oynayacağım bir oyun. Şu 30 saatlik hikaye görevlerinede başlıycam bakalım.
  • Oyun etkileyici olacaktır fakat bilim-kurgu olması benim için kötü oldu... Merak ederim fakat alıp oynayacağımı sanmıyorum.

    Bu arada video gizli moda alınmış.
  • 4 kişinin oyunu yapıyor olması tabi ki takdir edilmesi gereken birşey. Ama hatalarla dolu bir oyun çıkar düşüncesindeyim.
  • Böyle yenilikçi ve farklı oyun haberleri geldikçe seviniyorum. Cidden ihtiyaç var böyle yapımlar desteklenmeli çoğalmalı. Geçtiğimiz nesil hayel gücünden yoksun aynı tip oyun ağırlıklı geçti ve artık baydı. Merakla bekliyorum bu oyunu. Şimdiden ps4'e güzel oyunlar geliyor witcher-thief-division-dying light-destiny-outlast-mgs 5-driveclub. 2014 Q2 ve Q3 patlama yaşanıcak zevkten 4 köşe olacağımız bir dönem geliyor



  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: SiPAHi_


    Hocam video ölü
  • Sony kapacak bu oyunu galiba, gelsin open world + +



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 9 Aralık 2013; 18:46:33 >
  • Orijinalden alıntı: Harpooner

    Orijinalden alıntı: SiPAHi_


    Hocam video ölü

    Sağol kardeşim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana pek iyi gelmedi psn oyunuvmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros gibi bakarsak iyi bir çalışma.
  • No Man's Sky 60 FPS'de Çalışacak

    Hello Games'in büyük ilgi gören bağımsız oyunu No Man's Sky'ın konsol sürümünün 60 fps'de çalışacağı onaylandı. Konsol odaklı bir geliştirici olan Hello Games oyunun kontrol rahatlığından da bahsediyor.

    "Joe Danger'ın konsoldaki oynanışı olarak tanımlayabileceğimiz canlı ve yüksek tepki gibi öğeleri kopyalamak istiyoruz. Bu No Man's Sky'da istediğimiz his: hassas, ani tepkilere karşılık veren ve 60 FPS'de çalışan"

    Anlaşılan stüdyonun konsol kökenli olması oyunlarının konsollarda son derece başarılı bir şekilde çalışmasını kolaylaştıracak.


    http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-No_Mans_Sky_60_FPSde_Calisacak-48641.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiPAHi_ -- 14 Ocak 2014; 17:45:02 >




  • E3 Videosu yayınlandı , oyunla ilgili bir önemli bilgi ise Geliştirme başında 4 kişilik ekip şuan 9 kişiye çıkarıldı.

    Konuyu biraz tazelesek iyi olur


  • gezegenlere girip çıkma olayı güzel ama sanki bu olay çok hızlı oluyor. 3 saniyede uzay boşldugundan yerzüne iniyor. Biraz daha uzun olması daha gerçekci bir hava katar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xleonhart -- 16 Haziran 2014; 10:54:59 >
  • Bu sitede oyun PS4'e özel yazıyor bununla ilgili bi bilgi var mı?http://www.silikonvadisi.tv/genel/no-mans-skyin-oynanis-videosu-yayinlandi-32643.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun çok güzel olucak.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok farklı. Atmosfer geçişlerini beğendim. Acaba diğer uçakları izlememiz şart mı yoksa ayrıca diğer bölgeleri falan keşfedebiliyor muyuz merak ettim. Her yere inebiliyorsak tadından yenmez. Kutulu alıp bitirip takaslarım.
  • Oyun hangi platformlara cikiyor ?.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz oyunlar uzun süredir çıkmıyordu, iyi oldu. Küçüklüğümde ne oyunlar vardı.. Incoming, Xenocracy falan... FPS hastalığını aşması lazım sektörün.

    Yapım ekibinde az kişi olması biraz düşündürdü. Uzun sürmeyen - fazla arcade bir oyun çıkabilir. Yine de oynanır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: xleonhart

    gezegenlere girip çıkma olayı güzel ama sanki bu olay çok hızlı oluyor. 3 saniyede uzay boşldugundan yerzüne iniyor. Biraz daha uzun olması daha gerçekci bir hava katar.

    +1

    Umarım gezegene göre değişiyordur.

    Bir de o asteroid parçalama efekti falan gelişmeli.
  • Bu oyun ilginizi çektiyse Interstellar filmini öneririm. Keşif duygunuzu fazlasıyla tatmin edecek.
  • No Mans Sky'ı merak ediyordum,(her ne kadar Xbox'a gelmiyor olsa da=),oyunla ilgili gorduğum bilgileri çevirmek istedim.


    Oyundaki amacımız ne ne yapmaya çalışıyoruz gibisinden soruları yanıtlayan,bu konuları aydınlatan bir yazı gordum gaf'da,elimden geldiğince çevirmeye çalıştım.

    Britanyalı yapımcı Hello Games'in şu ana kadarki roportajlarından,yayınlanan trailer lardan toplanan bilgiler ışığında.

    Amacımız,No Mans Sky'ın devasa galaksisinde,para kazanıp,hayatta kalmaya çalışmak.

    Birçok yeni gezegen keşfe çıkabiliriz,eğer istersen sadece tek bir gezegende de kalabiliriz.

    Oyundaki temel amaç,galaksinin merkezine gitmek.Oyundaki tek ana gorev bu.Sizi galaksinin merkezine çekecek bir sebep olacak.

    Oyundaki gorevimiz,para kazanıp zırhımızı,silahlarımızı ve gemimizi guçlendirip gezegenler arası seyahatlarde hayatta kalmaya çalışmak.

    Oyundaki keşif duygusu birçok insan için bu oyunu alma sebebi olabilir.

    Hem yeryuzunde hem de uzay boşluğunda para kazanmak için yapabileceğimiz çeşitli aktiviteler var ve bunların zorlayıcı olduğu belirtilmiş.

    2 çeşit aktivite var,temelde;

    *Şiddet İçeren Aktiviteler
    *Şiddet İçermeyen Aktiviteler

    Şiddet içeren aktivitelerden bazıları:

    -Keşfe çıkmak,kaynak toplamak ve ticaret yapmak.

    Bunları biraz daha detaylı olarak anlatmak gerekirse,gezegenlerdeki yeni yaratıkları,bitkileri,kaza yapmış uzay gemilerini keşfedebilir,gezegenlerdeki mineralleri toplayabilir veya bir uzay istasyonundan aldığınız minerali ticarette kullanabilirsiniz.

    -Şiddet içeren aktivitelere gelecek olursak,gardiyan robotları oldurmek,başka uzay gemilerine onların uzay yolculuğunda koruyuculuk yapıp para kazanabiliriz veya NPC'lerin kullandığı diğer ticaret gemilerini yok edebiliriz.

    Tabi bunların da kendine göre bir sonucu olacak.

    *****Keşif sistemi tam olarak nasıl çalışıyor?

    ---Butun yıldızların gosterildiği galaktik bir haritamız var.Bir yıldıza tıkladığımızda o yıldızla ilgili bilgilere ulaşıyoruz.Eğer daha önce orayı başka birisi keşfettiyse,o zaman o bölge ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabiliyoruz.Herhangi bir gezegene fast travel yapabiliyoruz,eğer istersek.

    Gemimiz herhangi bir gezegenin yorungesine girdiğinde o gezegenin yeryuzunu tarıyor ve ve bize kısa bilgiler veriyor.

    Oyunda 3 çeşit uzay gemisi var;Savaşçı,Ticaret ve Keşif

    Her gezegenin farklı atmosferi var,farklı toksik farklı asit seviyeleri var.O bölgeye uyum göstermek için hem zırhınızı hem de geminizi o bölge için elverişli hale getirmeniz gerekiyor.

    Benzin oyunda önemli bir yer tutuyor.

    Gelişiguzel bir gezegende başlıyoruz oyuna,gezegenlerin %10'unda hayat,uygarlık ve hikaye elementleri var.%90'ı yaşam için elverişsiz.

    Her gezegen yaşam için ne kadar elverişsiz olsa da toplanacak kaynak açısından zengin.

    Oynama biçiminize bağlı olarak ana hikaye 40-100 saat arası sürüyor.

    Elimden geldiğince çevirmeye çalıştım,hatam varsa affola:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.