Şimdi Ara

Far ayakları kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Bugün her zamanki yere aracımı park ettim. Parkettiğim yerin tam üzerinde sokak tarafına çıkma bulunan bina var. Bu binanın 6. katından bi teyze aşağıya buz tutmuş kalın kar kütlelerini umarsızca attığını farkettim. Aracın tarafında değildi boş taraftı umursamadım. Sonrasında bizim tarafa kaymış olabilir.

Neyse akşam işten çıktım yolda giderken sol farımın yanmadığını farkettim. Yedek ampulüm var diye uygun bir yere çekip takayım dedim. Elimi bir attım far zangır zungur sallanıyor. Kaputu bir açtım sağlam far ayağı kalmamış. Tampona bakıyorum ezik çizik yok, kaputta ezik çizik yok ya da karanlık diye farketmedim.

Ezik çizik göremeyince o kar kütlelerinin yaptığını düşünüyorum ama ıspatlayamam. O yüzden bize kaçtı.

Neyse, benim asıl sorum kasko far ayaklarını mini onarım olarak işleme koyuyor mu? koymuyorsa kasko deldirmeye değer mi? bu da olmadı dışarıda tahmini ne kadara hallederler bir fikriniz var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 15 Şubat 2021; 21:51:27 >

• far tamiri yapan yerlerde cepten yaptırın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yılda bir defa cam, far gibi değişimlerde kasko hasarsızlık indirimini bozmaz. Sadece değişim tramere yansır.

Sanayide ucuz yollu ayakları yapıştırılarak yapılır.

• Buz degilde birisi aracınıza vurmuş olabilir.

Far degişiminde kasko bozulmuyorsa tamir ile vs ugraşmayın yetkili servis anlaşması varsa orjinal far taktırın.

Kulaklar duruyorsa 100/150 TL civarına tamiri mümkün. Bazı araçlarda tamponun sökülmesi gerekiyor.

• Kulaklar vidalı olarak araca bağlı şekilde duruyor. 150-200 e yaptıracaktım ancak işin rengi biraz değişti.

Kar kütlesi olma ihtimali yükseldi çünkü kaputun orta sol tarafında göçük meydana gelmiş. Dün akşam farketmemiştim ancak farı göstermeye gidince farkettik. Kaputun çamurluk ile birleştiği 2cm kısım da eğilmiş ve boyayı çatlatmış. Kaput altında metal desteklerin olduğu yerler sağlama ancak destek olmayan yerler göçük.

Kazar olsa çamurluğa zarar gelmeden ve çizik olmadan oraların eğilmesi imkansız.

• Hasarsızlık durumunun yıllık bir miktarı var buna kasko klozundan bakabilirsiniz.

• Kasko mini onarım yapacağını düşünmüyorum. Bunun dışında kasko delmeye de değmez.

küçük bir kazada far ayağım kırılmıştı. 50 tl ye plastik lehim yaptılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Far camı biraz kırıldı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler cevaplar için. Dışarıda tamir ettirdim. Diğer farın da bir ayağı kırılmış. O da yapıldı. Tampon söküldü. Üstüne biri çıkıp tepinmediyse Vurmalık birşey yok çünkü araçta en ufak çizik yok. Kaput göçmüş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Teşekkürler cevaplar için. Dışarıda tamir ettirdim. Diğer farın da bir ayağı kırılmış. O da yapıldı. Tampon söküldü. Üstüne biri çıkıp tepinmediyse Vurmalık birşey yok çünkü araçta en ufak çizik yok. Kaput göçmüş :)

Geçmiş olsun hocam ayakları tamirli farlarda far ayarı biraz sıkıntılı olabiliyor. Farın konumu doğru olmayınca ayar kısmından sabaha kadarda ayar yapsanız asla doğru odağı yakalayamıyor. Bu da aşırı karanlık yollarda veya uzun yolda can sıkıcı olabiliyor. Siz böyle bir durum yaşadınız mı ?

• Geçmiş olsun hocam farınız sadece üstten vida sökmeyle cıkıyor veya eliniz yatkın sökebilirseniz sadece far tamiri yapan yerler var sadece far ayaklarını değiştirtebilirsiniz

• Araç ne hocam geçmiş olsun

• Odaklik bir durum yok. Kırılan parçalar durduğu için uzama kısalma olmadı. En fazla ayar ile düzeltilir. Şuan için bir sorun yok
  • Merhaba. Farda 3 ayak var. Bir tanesi yukarıda kalıyor diğerleri tamponun içinde kalıyor. Ben yapamazdim ama yaptırdım şuan için sorun yok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 7 Mart 2021; 16:19:12 >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Fiat Punto araç
  • hakaniko kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam , sadece cam değişimimi yaptırdınız yoksa komple farmı aldınız ? işçilik ve cam değişim üçreti ne alındı ?

• Cam kırılmadı sadece ayaklar kırıldı tamir edildi. Cam sağlamdı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.